slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στην Κέα

 Επίσκεψη στην Κέα πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας το τριήμερο από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας την Παρασκευή 31 Ιουλίου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κέας στην Ιερά μονή Παναγίας Καστριανής, όπου πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄, τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος αύλειου χώρου του Ιερού Προσκυνήματος και η τελετή αναγόρευσης της κ. Μαρίνας και του κ. Αθανασίου Μαρτίνου σε επίτιμους Δημότες Κέας και η ανακήρυξή τους σε Μεγάλους Ευεργέτες. 


Το πρωί του Σαββάτου 1 Αυγούστου, ο κ. Φόρτωμας παρακολούθησε τη θεία λειτουργία που

Στην Νάξο για τις θερινές της διακοπές μέχρι τις 14 Αυγούστου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την Παρασκευή 31 Ιουλίου   και   μέχρι τις 14 Αυγούστου θα βρισκετε στην  Νάξο. Το νησί που επιλέγει κάθε χρόνο για τις διακοπές της και δεν το αλλάζει παρόλο που έγινε ΠτΔ.  Η διαφορά φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα

Μεγάλο φορτίο υγειονομικού υλικού μεταφέρεται από τη Ρόδο στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου


Τη μεταφορά ανέλαβε δωρεάν η Blue Star επιδεικνύοντας, για ακόμα μια φορά, την αυξημένη κοινωνική ευθύνη της εταιρίας, που στηρίζει με πράξεις το έργο της Περιφέρειας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών  

 Ένα φορτηγό έξι μέτρων γεμάτο με υγειονομικό υλικό μεταφέρθηκε, χθες, από τη Ρόδο, όπου πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και συγκέντρωσή του, προς τα νησιά της Περιφέρειας. Το φορτίο με υλικό για τον περιορισμό και καταπολέμηση της πανδημίας θα διατεθεί στις υγειονομικές μονάδες των νησιών, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακή Ιατρεία.

 

Η μεταφορά του εκτελείται δωρεάν με πλοίο της Blue Star, του....

ΦΟΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣΚΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Αν και ο Ιούλιος ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα μας, εντούτοις ο περιορισμός της ελαφράς αύξησης της διασποράς των κρουσμάτων εν μέσω της τουριστικής περιόδου επιβάλλει σε όλους μας να ακολουθήσουμε πιστά τη νέα οδηγία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για  υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα, Μέσα Μεταφοράς και κλειστούς χώρους εξυπηρέτησης πελατών. Ο καθένας από εμάς ξεχωριστά και όλοι μαζί οφείλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να διασφαλίσουμε την Δημόσια Υγεία και να συμβάλλουμε σε μια ακόμη συλλογική προσπάθεια που γίνεται σε .....

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ_ΕΝΕΡΓΑ ΠΑΡΩΝ

 
Newsletter Ιουλίου
Μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε παρακάτω μερικές από τις παρεμβάσεις μου.

Πρόσληψη από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου υπαλλήλου γραμματειακής υποστήριξης.


Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοινώνει την επιθυμία πρόσληψης υπαλλήλου γραμματειακής υποστήριξης για τις ανάγκες του γραφείου του Συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Ευστάθιο Πολυκρέτη στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6977693803 ή να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στο e-mail του Συλλόγου emporikosnaxou@gmail.com.
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής – κατάθεσης βιογραφικών είναι 31 Αυγούστου 2020.

Τα προαπαιτούμενα προσόντα για την κάλυψη της θέσης είναι τα εξής:

Νάξος: Ποντάρουν στον Αύγουστο, ζόρια για τα τοπικά προϊόντα

IMG_9908Του  Χρήστου Χατζησπύρου (protothema.gr)

Το άλλοτε γεμάτο από τουρίστες νησί της Νάξου, έχει πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας, όπως και τα περισσότερα τουριστικά μέρη της χώρας, παρόλα αυτά όμως υπά
ρχουν άνθρωποι στο νησί που με αισιοδοξία ατενίζουν το μέλλον και περιμένουν τον Αύγουστο να αυξηθεί η τουριστική κίνηση με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η κατανάλωση ώστε αλυσιδωτά να δουλέψουν όλοι.
Οι επαγγελματίες του νησιού παρόλο που κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να επηρεάσουν θετικά την κατάσταση βλέπουν ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται και η επισκεψιμότητα σε σύγκριση με πέρσι ειναι πεσμένη 70% ενω ίδια μειώσει υπάρχει και στα τοπικά προϊόντα που αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και τον Αύγουστο οι επαγγελματίες είπαν στο Protothema.gr πως θα είναι καταστροφή.

Αποχαιρετιστήριος λόγος στον Κωστή Λεβογιάννη του Βασίλη Φραγκουλόπουλου

Έσβησε» το χαμόγελο του Ναξιώτη δημοσιογράφου Κωστή Λεβογιάννη ...

Αποχαιρετιστήριος λόγος στον Κωστή Λεβογιάννη

(Επικήδειος που εκφωνήθηκε στον Άγιο Νικόδημο)

«Δεν θέλω να γυρίσω να μη διω και φρίξω

τί γρήγορα που η σκοτεινή γραμμή μακραίνει,

τί γρήγορα που τα σβηστά κεριά πληθαίνουν».

Αυτοί οι στίχοι από το ποίημα «Κεριά» του Κ. Καβάφη μου ήλθαν απρόσκλητα στο νου, ακούγοντας τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Κωστή Λεβογιάννη, του Κωστή του Τέλη, όπως διευκρινίζει την ταυτότητα το νεκρόσημο. Ενός αναμενόμενου θανάτου, εδώ και 18 ημέρες που ο Κωστής υπέστη βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο και ζούσε «μόνον κατά την

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

378292-kkeΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

Μείωση και όχι αύξηση του ποσοστού πληρότητας των πλοίων

Δρομολόγηση περισσότερων και ασφαλών πλοίων

                          Προστασία της υγείας των επιβατών, των ναυτεργατών και των         νησιωτών και όχι της κερδοφορίας των εφοπλιστών


Προκαλεί και είναι επικίνδυνη η απόφαση της κυβέρνησης, την ώρα όπου εξαπλώνεται η πανδημία του κορονοϊού, να αυξήσει το όριο στην πληρότητα επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας στο 80% και στο 85%. Τη στιγμή μάλιστα όπου τον μέγιστο αριθμό επιβατών σε κάθε πλοίο τον καθορίζουν οι ίδιοι οι εφοπλιστές και όταν υπάρχουν πολλές καταγγελίες για έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους επιβάτες και τα πληρώματα.

Ένα σχολείο που Δεν θα ονομαστεί «Μανώλης Γλέζος»Πρόσφατα, στις  29/7/2020 η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Νάξου αρνήθηκε την πρόταση της Σχολικής Επιτροπής του Λυκείου της Νάξου να δώσει στο σχολείο το όνομα του Μανώλη Γλέζου. Τα επιχειρήματα που εκφράστηκαν, περί «ανωριμότητας» της πρότασης και περί «διχασμού της τοπικής κοινωνίας»,  δείχνουν ξεκάθαρα την πραγματική αιτία της άρνησης. Κάποιοι φοβούνται την επιρροή του μεγάλου Ναξιώτη Αγωνιστή, Επιστήμονα, Παιδαγωγού και Πολιτικού ακόμα και μετά το θάνατό του.

Εμείς, με την ευκαιρία αυτής της θλιβερής απόφασης  της πλειοψηφίας του Δ.Σ της Νάξου, που βέβαια αποτελεί αντανάκλαση της γενικότερης αντίληψης για την εκπαίδευση που προσπαθεί να παγιώσει η κυβέρνηση της Ν. Δ.,  υπενθυμίζουμε ότι:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ ΣΕ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ ΣΕ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

Αίσχος, αίσχος, αίσχος, ντροπή, είναι τα μόνα λόγια που μπορεί να πει κανείς για την άρνηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να αποδεχθεί πρόταση ονοματοδοσίας του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος.

Ο Μανώλης Γλέζος δεν υπήρξε μόνο μια σημαντική προσωπικότητα της Νάξου, υπήρξε παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, ελευθερίας και δημοκρατίας. Από τους πρώτους παρτιζάνους στην Ευρώπη που αμφισβήτησε την πανίσχυρη ναζιστική Γερμανία. Μια ζωή αφιερωμένος στον αγώνα για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την άμεση δημοκρατία «από το λαό για το λαό» όπως έλεγε μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Αφιερωμένος βεβαίως στον αγώνα για την αυτοδιοίκηση και όχι την «ετεροδιοίκηση», που αφαιρούσε την πραγματική εξουσία από το λαό.