slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί άλλαξε η εικόνα στον β' γύρο - Η αποχή, οι αντισυσπειρώσεις και τα λάθη που «πλήγωσαν» τους υποψηφίους της ΝΔ

Ο Κώστας Μπακογιάννης πλήρωσε την απουσία Χαρδαλιά από τον β' γύρο ενώ ο Κώστας Αγοραστός παρασύρθηκε από τον Daniel - Tα παράπονα του Ζέρβα για τον κομματικό μηχανισμό που δεν κινήθηκε
Τα χαμόγελα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών στα γραφεία της ΝΔ πάγωσαν το βράδυ με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου. Είναι προφανές, όπως ομολογούσαν και συνεργάτες του πρωθυπουργού, ότι για διάφορους λόγους το κυβερνών κόμμα βρέθηκε εκτός στόχων και κατέγραψε μη αναμενόμενες απώλειες, όπως π.χ. ο Δήμος Αθηναίων, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ στην περιφέρεια Θεσσαλίας οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες παρέσυραν τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό μετά από 12 χρόνια θητείας.

📢ΜΗΝΥΝΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ🤷‍♂️ ε του φόρεσε κι ο λαός καπέλο τους 4 αντάρτες που "δεν μπορεί να συνεργαστεί"-

Οι ψηφοφόροι είπαν ξεκάθαρα στον Κυριάκο και σε όσους στήριξαν μετά μανίας πρόσωπα, "κάντε τη δουλειά σας στην διακυβέρνηση του κράτους και αφήστε τα αυτά σε εμάς"

Τελείως αποτυχημένες επιλογές προσώπων, όπως ο Κασαπίδης, και η Κρατσα σε περιφέρειες που χάνει, ήρθε κι ο Ντάνιελ στη Θεσσαλία, κι έδεσε το γλυκό.... Άδωνις στήριξε μανιωδώς την άλλη στο Χαλάνδρι και χάνει με 40-60%, στήριξε μανιωδώς τον Λέων στην Πεύκη και χάνει με 45-55%... τι να κάνουμε; Πως να το πούμε αν όχι ήττα της λυσσασμένης εμπλοκής στα αυτοδιοικητικά;

Τα μηνύματα των εκλογών της Κυριακής 15 Οκτώβρη.

  Τα μηνύματα των εκλογών της Κυριακής 15 Οκτώβρη.

Είναι σαφές ότι  εχθές εσταλησαν δύο μηνύματα από τους πολίτες

Το πρώτο μήνυμα απευθυνόταν  στην ΝΔ και προσωπικά στον κο Μητσοτάκη, με την καταδίκη της αλαζονείας που τους διέπει. Η  πρώτη ήττα της ΝΔ και του Κυριάκου  Μητσοτάκη  από το 2019 υπήρξε εχθές . Για πρώτη φορά μετά από παρα πολλά χρόνια δεν κατάφερε να έχει κανένα δήμαρχο προσκείμενο σ ' αυτήν,  στους τρεις μεγάλους δήμους στους οποίους στοιχημάτισε «όλα τα λεφτά» . Αλλά και στις Περιφέρεις ο στόχος 13/13 δεν επετεύχθη , ούτε καν τον πλησίασε.  Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ΝΔ είναι σήμερα η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε  πριν τρεις μόλις μήνες.  Όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί επίσης το πρώτο σοβαρό ρήγμα που υπέστη χθες.

Το ευχαριστώ του Δημοτικού Σύμβουλου Γιάννη Ν. Μαράκη


 

Μετά την οριστικοποίηση και επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών
εκλογών αισθάνομαι την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους
πολίτες, που στήριξαν πρωτίστως την παράταξη μας και δευτερεύοντος εμένα προσωπικά.
Ο λαός είναι κυρίαρχος και η βούληση του απολύτως σεβαστή.
Εύχομαι καλή επιτυχία στον Δήμαρχο κ. Λιαννό και δεσμεύομαι πως θα βοηθήσω με όλες μου
τις δυνάμεις, από όποιο πόστο και αν βρεθώ, έτσι ώστε επιτέλους τα νησιά μας να βρεθούν
εκεί που αξίζουν και οι συμπολίτες μου να απολαμβάνουν υπηρεσίες και υποδομές που θα
κάνουν την ζωή τους καλύτερη.

Μαράκης Γιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος

To ”ευχαριστώ” στους ψηφοφόρους του πρώτου σε σταυρούς Αν. Πιτταρά

Με το χαμόγελο στα χείλη. Σήμα κατατεθέν της καθημερινότητας του Αντώνη Πιτταρά. Ολα τα ζητήματα τα αντιμετωπίζει με χαμόγελο και καλή διάθεση. Ενδεχομένως αυτό να ήταν και το κλειδί για την πορεία του στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Με τη παράταξη “Δύναμη Αλλαγής” συγκέντρωσε 1396 ψήφους, επίδοση που θα πρέπε να κουβαλήσει με προσοχή. Πρώτος σε ψήφους προτίμησης στην παράταξή του, πρώτος σε όλη την Δημοτική Ενότητα Νάξου και δεύτερος στο σύνολο των προτιμήσεων πίσω από τον Νίκο Σιδερή “Μπέη” της παράταξης “Ενωμένοι Μπορούμε”…

Μάρκος Εμμ. Καφούρος: Επίσκεψη στην Κορινθία, μαζί με κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ,

Επίσκεψη στην Κορινθία, μαζί με κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ, πραγματοποίησε την Τετάρτη ( 11/10) ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κος Μάρκος Εμμ. Καφούρος, στο πλαίσιο της πολιτικής στήριξης του κυβερνώντος κόμματος στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Δημήτρη Πτωχό. 

Ο βουλευτής τόνισε σε δηλώσεις του ότι η εκλογή του κου Δημήτρη Πτωχού στις επαναληπτικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής είναι μονόδρομος για την μετάβαση της  Πελοποννήσου σε μια νέα εποχή, με ανάπτυξη και έργα που θα αναδείξουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της. Χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντική την προγραμματική δέσμευση του κου Πτωχού για την στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας στην Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο βουλευτής είχε συναντήσεις με αρκετούς φορείς, μεταξύ των οποίων η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας.


Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την επίσκεψη.