slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΝΔ αντεπιτίθεται με αιχμή τα προβλήματα των συνταξιούχων

Με την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και την παράλληλη αναφορά των λύσεων που προτείνει η ΝΔ προχωρά την στρατηγική του προς τις εκλογές του Νοεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής θα κυκλοφορήσει αύριο, απο την ομάδα του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Μάξιμου Χαρακόπουλου, ένα καλαίσθητο και μεστό φυλλάδιο με τις προτάσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνταξιούχων.

"Οι συνταξιούχοι είναι οι γονείς μας. Να πληρώσουν την κρίση είναι αδική" είναι ο τίτλος του "γαλάζιου" φυλλαδίου το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων προτάσεις της ΝΔ για την αποκατάσταση των συντάξεων και την αποκατάσταση δώρων και επιδομάτων.

Π

Ι. Βρούτσης: Πλήρης αποτυχία η «Ρύθμισης των καθυστερούμενων Ασφαλιστικών Εισφορών» του ΙΚΑ

«Δυο μόλις ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, ένας πολύ μικρός αριθμός οφειλετών του ΙΚΑ – περίπου 30.000 - έκαναν αίτηση για ρύθμιση. Ποσοστό, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 10% του συνόλου των οφειλετών.

Η αντίστοιχη ρύθμιση - το καλοκαίρι του 2009 - της κυβέρνησης της Ν.Δ., που τόσο πολύ πολεμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, είχε προσελκύσει περισσότερους από 65.000 οφειλέτες.

Οι επιφυλάξεις και οι φόβοι μας για τα αποτελέσματα της ρύθμισης, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν.

Η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση της κυβέρνησης, απέτυχε να πείσει τη συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών – εργοδοτών. Και αυτό, γιατί ο μικρός αριθμός των δόσεων που προβλέπεται λειτουργεί αποτρεπτικά, γιατί διαμορφώνει υψηλή μηνιαία επιβάρυνση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, δίνουν καθημερινό αγώνα για την επιβίωση τους.

Μετά τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να επιταχύνει τη λήψη μέτρων για την αύξηση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο έλεγχος των υπερβολικά υψηλών δαπανών Υγείας, η διαφανής και αποδοτική αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων, πρέπει να μπουν σε υψηλή προτεραιότητα. Έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του ΙΚΑ και να πάψει η κυβέρνηση να αναζητά την εξοικονόμηση πόρων και την κάλυψη των ελλειμμάτων από τις περικοπές των συντάξεων των Ελλήνων Ασφαλισμένων.

Οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, πρέπει να αποκατασταθούν.

Είναι θέμα Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας».

Ο κ. ΤΙΠΟΤΑ και ο κ. ΚΟΛΩΝΤΟΥΜΠΑΣ

Ο  κ. ΤΙΠΟΤΑ  ευχήθηκε στον κ. ΚΟΛΩΝΤΟΥΜΠΑ να γίνει πρόεδρος της ΝΔ! και ο κ. ΚΟΛΩΝΤΟΥΜΠΑΣ στον κ.ΤΙΠΟΤΑ  να γίνει  πρόεδρος της Δημοκρατίας.

karatzaferisavramopoulos_54.jpg

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λένε ότι ήταν η συνάντηση που είχαν προ ημερών ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα. (nonews-news Κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., άρχισε να πλέκει το εγκώμιο του πρώην υπουργού. «Να ξέρεις ότι θα σε προτείνω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» φέρεται να είπε ο Καρατζαφέρης προς τον αντιπρόεδρο Δημήτρη. Να ξέρεις αγαπητέ κ. πρόεδρε ότι θέλω να γίνετε  πρόεδρος της ΝΔ! φέρεται να είπε    ο Αβραμόπουλος Την επομένη ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., δήλωσε δημοσίως ότι ο Αβραμόπουλος μπορεί να αναλάβει ειδικό ρόλο στο μέλλον.

Ανακοινώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου του Χ. Κόκκινου

Ανακοινώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου του Χ. Κόκκινου

ΠΑΣΟΚ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ

Δείτε μερικά προεκλογικά βιντεάκια της σημερινής πράσινης κυβέρνησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το προεκλογικό του 2007 που κατηγορούσε τον Καραμανλή ότι θα ανεβάσει τον ΦΠΑ όπως τόκανε το 2005 που από 18% τον πήγε 19%. Θυμάστε φαντάζομαι ότι ο Καραμανλής από το 2007 δεν ανέβασε τον ΦΠΑ.
Επάγγελμα ΠΑΣΟΚ; ΨΕΜΑΤΑ-ΨΕΜΑΤΑ-ΨΕΜΑΤΑ.
Ευχαριστούμε το pasok.gr/webtv που μας φρεσκάρει τη μνήμη μας.

Συντρόφια χάρισμά σας και..
Να τους ξαναψηφίσετε βρε..Μανώλης εξ Απειράνθου

Επικεφαλής του συνδυασμού "Πολίτες για τα νησιά μας" η ιατρός και Διευθύντρια του Τμήματος Κυτταρολογίας του Κ.Υ.-Νοσοκομείου Νάξου, Θέκλα Κύζη-Χατζηανδρέου

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της Εναλλακτικής Δημοτικής Κίνησης 

Σε ανοικτή συγκέντρωση πολιτών που πραγματοποιήθηκε χθες 12/10/2010 στη Νάξο από την Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση "Πολίτες για τα νησιά μας", ψηφίστηκε η τελική μορφή της ιδρυτικής διακήρυξης.

Οι παραβρισκόμενοι πολίτες ζήτησαν και υποστήριξαν εκλογική δημοτική λύση πέρα από τους υπάρχοντες συνδυασμούς. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να εκφραστεί και εκλογικά η κίνηση στις δημοτικές του Νοεμβρίου με ψηφοδέλτιο του οποίου επικεφαλής προτάθηκε να είναι η  ιατρός Διευθύντρια του Τμήματος Κυτταρολογίας του Κ.Υ.-Νοσοκομείου Νάξου, Θέκλα Κύζη-Χατζηανδρέου, που ανταποκρινόμενη με ευθύνη αποδέχτηκε τη πρόταση μας.

Η αποδοχή της πρότασης μας από τη Θέκλα Κύζη-Χατζηανδρέου, τιμά την κίνηση μας και ολόκληρη τη Ναξιακή κοινωνία, αναβαθμίζει την πολιτική ζωή της Νάξου και ανοίγει το δρόμο συμμετοχής στα κοινά ικανών ανθρώπων.

13/10/2010 Η Γραμματεία της Κίνησης

 

“ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ” ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ"

 

Εμείς δημότες του νέου δήμου, άνθρωποι πολιτικά δραστηριοποιημένοι στον χώρο των κοινωνικών κινημάτων, της οικολογίας, του πολιτισμού,  ενεργοί πολίτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, προβληματισμένοι νέοι και φοιτητές, δεν συναντηθήκαμε σήμερα συγκυριακά για να προωθήσουμε ένα ακόμα ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές.

Μας ενώνει η αγωνία για το παρόν και το μέλλον και βασικά η πεποίθηση ότι η κατάσταση στο νέο δήμο μας αύριο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι όμοια με τη σημερινή των δήμων Νάξου και Δρυμαλίας.

Συντονίζοντας τη δράση μας, παίρνουμε την πρωτοβουλία της συγκρότησης της  Εναλλακτικής Δημοτικής Κίνησης,   "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ"

Πρωταρχικός μας όρος  είναι η  Κίνηση να μην έχει προσωποκεντρική μορφή, να μην έχει δεσμεύσεις (κομματικές, συντεχνιακές, οικονομικές, τοπικιστικές), να είναι κίνηση ισότιμων ενεργών δημοτών που θα αποφασίσουν μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες ποιος θα τους εκπροσωπεί στη κοινωνία και στους θεσμούς.

 

Η κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ"  είναι μια αδέσμευτη, πολυφωνική, αγωνιστική συλλογικότητα, που στοχεύει στην ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών  και την δημιουργική πολιτική παρέμβαση στα δημοτικά δρώμενα όχι απαραίτητα μέσα από την εκλογική διαδικασία. Είναι ένα εγχείρημα με συνέχεια, που η δυναμική του δεν θα εξαντληθεί στις δημοτικές εκλογές, αλλά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και μετά.

 

Καθημερινά παρακολουθούμε τις συναλλαγές, τις πιέσεις από κυβερνητικά και εξωθεσμικά κέντρα με σκοπό να μας επιβάλουν την ίδια αποτυχημένη πολιτική και τους εκπροσώπους τους, που μας διοίκησαν τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας τη Νάξο στη δραματική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Να εφαρμόσουν την ανεπαρκή - χρεοκοπημένη πολιτική του δήμου Νάξου, να επιβάλουν μέσα από τον Καλλικράτη το πρόγραμμα σταθερότητας (μνημόνιο) στη κοινωνία και στην επικράτεια του νέου δήμου.

 

Βασικός μας στόχος είναι ν' ανοίξουμε νέους δρόμους πραγματικής προόδου για τα
νησιά μας προς όφελος όλων των δημοτών και να κόψουμε το δρόμο στους εκπροσώπους
του δικομματισμού που σκοπεύουν να οδηγήσουν το δήμο μας σε μια ακόμη καταστροφική τετραετία.

 

Η κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ"  θα παλέψει για ένα Δήμο:

 

Ø      που αφήνει «χώρο» στους πολίτες του, που συναντάται με τις πρωτοβουλίες και τα κινήματά τους, ένα δήμο δημοκρατικό που δεσμεύεται από τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων.

Ø      που προστατεύει και αξιοποιεί τον κοινό πλούτο, που στέκεται δίπλα σε όλες τις παραγωγικές ομάδες, όλους τους εργαζόμενους και τους μετανάστες για την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου.

Ø      Οραματιζόμαστε ένα Δήμο που σχεδιάζει το μέλλον με γνώμονα τις κοινές ανάγκες, τις αρχές και τις αξίες των δημοτών.

Ø      Που θα υπερασπίζεται τους δημόσιους (ελεύθερους) χώρους, που στοχεύει στην ανθρώπινη διαβίωση, σε αρμονική σχέση με το περιβάλλον, στη πόλη, στα χωριά και τα νησιά.  

Ø      Προτείνουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που στηρίζεται στον τοπικό τρόπο ζωής και παραγωγικής δραστηριότητας, στις ιδιαιτερότητες, στις τοπικές δυνατότητες, που σέβεται το εύθραυστο περιβάλλον και τα οικοσυστήματα.

Ø      Διεκδικούμε ένα Δήμο που θα δώσει άμεσα δυνατότητες ανάπτυξης στις αποκλεισμένες ορεινές και μικρονησιωτικές κοινωνίες, που θα δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες παραμονής των κατοίκων στο τόπο τους.

Ø      Ένα Δήμο που θα εκφράζει την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του χώρου μας, θα υπερασπίζεται δημιουργικά την πολιτιστική φυσιογνωμία κάθε χωριού και νησιού, θα ενισχύει και θα προάγει κάθε άξια τοπική πολιτιστική δράση ατόμων και συλλόγων.

Ø      Ένα Δήμο που θα παλεύει τις καταστροφικές συνέπειες του Καλλικράτη, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών και των οικονομικών πόρων, την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών,  τις απολύσεις, τον εκτοπισμό των δημοτών από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, τον ασφυκτικό  έλεγχο της κεντρικής εξουσίας.

 

      Καλούμε όλους τους δημότες της Δονούσας, της Ηρακλειάς, των Κουφονησίων, της Νάξου και της Σχοινούσας που σήμερα είναι απογοητευμένοι και αποκλεισμένοι από τα κοινά, που θέλουν να δώσουν την απάντηση στη διαφθορά, στις συναλλαγές, στο θράσος και την έπαρση των αρχόντων, στην βίαια επιβολή του Καλλικράτη, κάθε προβληματισμένο και ευαίσθητο πολίτη ανεξάρτητα από τη κομματική του τοποθέτηση, να συμπορευθούμε  στους δρόμους της πραγματικής προόδου για τα νησιά μας, στους δρόμους της κοινωνικής αντίστασης, να συμπαραταχθούμε γύρω από τους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ"   για  να αγωνιστούμε όλοι μαζί  για το  ΔΗΜΟ που έχει άμεση ανάγκη σήμερα ο τόπος μας.

 

Επιστολή προς το Επαρχιακό Συμβούλιο απέστειλε ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ Θήρας κ.Ηλίας Πελέκης με θέμα την Υποστελέχωση Κέντρου Υγείας Σαντορίνης.

 Κ. Έπαρχε

 Μεγάλη ανησυχία στους καρδιοπαθείς και στους επισκέπτες του νησιού μας έχει προκαλέσει η μη ανανέωση της σύμβασης του μοναδικού καρδιολόγου του Κ.Υ Θήρας η οποία έληξε στις 6 Ιουλίου 2010 .

Η αδιαφορία των υπευθύνων φορέων είναι πλέον εμφανής καθώς έχουν παρέρθει 3 μήνες από τη σημαντική αυτή απουσία  η οποία εκτός του ότι εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων, αμαυρώνει και την εικόνα του νησιού μας στο εξωτερικό.

Παρακαλώ για την ομόφωνη απόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου Θήρας και την απαίτηση από το Υπουργείο Υγείας για άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος όλων, της στελέχωσης του Κ.Υ Θήρας με  την βασική ειδικότητα του καρδιολόγου.

                                                                                                                                                Ο

                                                                                                                                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ   

                        ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ