slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσίαση δρώμενου ομάδας βιωματικής - θεατρικής έκφρασης

Ομάδα βιωματικής – θεατρικής έκφρασης
Σεμιναρίου Ν.Ε.Λ.Ε  Κυκλάδων 2010 –2011


Παρουσίαση Δρώμενου:
   «Συναντήσεις…»
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011
Ώρα 20:00
στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου
πρώην Σχολής Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας Νάξου)

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ
ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Τηλέφωνο:6944266653
                       ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 π.μ. στο ΝΟΠ

Σκοπός της Γενικής Συνέλευσης είναι Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ. Για τον λόγο αυτό ο σύλλογός μας παρακάλεσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελο Βαμβακάρη την ημέρα αυτή να παρευρεθεί στη Γ.Σ.
Παρ' όλο που το πρόγραμμά του είναι φορτωμένο, τελικά απεδέχθη την πρόσκλησή μας. Στη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα μας ενημερώσει για τον σκοπό ιδρύσεώς της και τις δραστηριότητές της. Όμως το σημαντικότερο είναι, ότι τα μέλη του Συλλόγου μας θα ενημερωθούν για τις τελευταίες αποφάσεις Ε.Ε. σχετικά με τα αλιευτικά ερασιτεχνικά εργαλεία (ΔΙΧΤΥ, ΠΑΡΑΓΑΔΙ, ΜΠΡΑΓΚΑΡΟΛΑ, ΣΥΡΤΕΣ,  ΚΑΘΕΤΗ ΒΥΘΟΥ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ) και τι αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας με αντιπροσώπους της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Γιόρτασαν το γάμο Γουίλιαμ-Κέιτ στη Νάξο!!!!


Η Αγγλική παροικία της Νάξου γιόρτασε χθες τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την εκλεκτή της καρδιάς του Κέιτ Μίντλετον. Οι Βρετανοί κάτοικοι του νησιού πήραν τις σημαίες τους, φόρεσαν τα γιορτινά τους και συγκεντρώθηκαν σε γνωστό cafe-bar της Χώρας "heavens cafe", για να παρακολουθήσουν την γαμήλια τελετή μέσω του ΒΒC. Όπως βλέπετε το γλέντησαν δεόντως.

naxos fan

 

''Έφυγε'' από τη ζωή ο Λάκης Σάντας





Σήμερα το πρωί

Μια εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο Λάκης Σάντας, ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν την συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της "σβάστικας" από τον ιερό βράχο.

Ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας γεννήθηκε στις 22/2 του 1922 στη Λευκάδα. Το 1934, η οικογένεια του εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου 1941, θα κατεβάσει, μαζί με το φίλο του Μανόλη Γλέζο τη....

Καραγκιόζηδες δημοσιογράφοι... ανεβοκατεβάζουν αναρτήσεις και ούτε γάτα ούτε ζημιά


Το πως δουλεύει η ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα είναι πολύ απλό:

Στην αρχή ο "κοντός με τα τακούνια" όπως τον αποκαλεί και ο "φίλος" του ο fimotro πλασάρει μια φανταστική είδηση που του έδωσαν οι ΠΑΣΟΚοι. Μάλιστα ανακοινώνει πως όταν σκάσει το όνομα του Υπουργού με τα 178 εκ ευρώ θα ταρακουνηθεί όλη η ΝΔ μιας και ο εν λόγω υπουργός ήταν θερμός υποστηρικτής του Σαμαρά...

Σύσκεψη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το Στρατηγικό και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Τα μέλη της Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης συναντήθηκαν σήμερα με τους Καθηγητές του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, κυρίους Κονσόλα και Παπαδασκαλόπουλο.


 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο προγραμματισμός της Επιτροπής ο οποίος πρέπει να καταλήξει σε σύνταξη λεπτομερούς πενταετούς Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας.

Συνεργασία του κ. Γ. Μαχαιρίδη με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους αντιπεριφερειάρχες


 Πολύωρη συνεργασία είχε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Γκούφα και τους αντιπεριφερειάρχες, κυρίους Γιώργο Πουσσαίο, Φώτη Χατζηδιάκο, Τζώρτζη Μακριωνίτη, Σωτήρη Παμπάκα και την κα Δέσποινα Διακοσταυριανού.

Μήνυμα Συμπαράταξης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει τους αγώνες του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία. Γιορτάζεται, δε, εις ανάμνηση της μεγάλης εργατικής απεργίας του Σικάγο του 1886.
Στην δύσκολη οικονομικά εποχή που βιώνει η χώρα μας, η Εργατική Πρωτομαγιά έχει έναν διπλό συμβολισμό. Πρώτον, συμβολίζει τον συνεχή αγώνα που δίνει ο μέσος Έλληνας για την διατήρηση των κεκτημένων (πλήρης απασχόληση, πλήρης κάλυψη ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κ.α.) σε αυτές τις συνθήκες της μεγάλης οικονομικής και θεσμικής κρίσης στην δίνη της οποίας βρισκόμαστε. Και δεύτερον, συμβολίζει την ελπίδα που γεννά η αναγέννηση της φύσης μεταφέροντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Αργοκοίλι νιά παρασκευή.

Οπως κάθε χρόνο, ετσι και φέτος, χιλιάδες προσκυνητών κατέκλησαν τον χώρο μέσα και έξω απο τον ιερό ναό της Παναγίας. Το πανιγυρικό της ημέρας χάλασε ο καιρός με την πυκνή ομίχλη που εχει καθήσει εδώ και μερικές η μέρες στην περιοχή μας

Πασχαλινές δραστηριότητες τις Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου -Μύλων Νάξου «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ»

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΡΟΚΑΝΕΣ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, στον Κούρο του Φλεριού στους Μύλους.
Σας προσκαλούμε την Κυριακή 1η Μαϊου 2011 και ώρα 11:00 π.μ., να φτιάξουμε στεφάνια του Μάη με λουλούδια του αγρού.
Γύρω στις 1:30μ.μ θα γίνει η βράβευση του καλύτερου Μάη.
Θα προσφέρονται τοπικά εδέσματα και κρασί.
Όλα δωρεάν με την ευγενική προσφορά των χορηγών μας.

Μπάσκετ: Ο Πανναξιακός κέρδισε και τον Βούρειο Χίου

Την τρίτη του σερί νίκη πέτυχε σήμερα το απόγευμα(19.00) ο Πανναξιακός απέναντι στον Βούρειο Χίου με 60-48 και βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στη Γ' Εθνική κατηγορία.