slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ για σπίτι Τσίπρα στο Σούνιο: Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες!

“Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο…”

Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες!

Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να “μπαίνει μέσα” ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Όταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΙΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ: Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο για το 2021.

 Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο για το 2021.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο νέος χρόνος να επαναφέρει τη ζωή μας σε ευχάριστους ρυθμούς.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Καπούνης να ανακαλέσει δημόσια τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της Μαζικής Εστίασης

Δελτίο τύπου
Ενώ η κοινωνία μας δοκιμάζεται μέσω της πανδημίας με τόσο βάναυσο και πρωτόγνωρο τρόπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου κύριος Καπούνης Δημήτρης βρήκε την ευκαιρία σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιάννη Βλαχάκη (Κυκλαδιτης.γρ) να καταφερθεί εναντίον του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» .
Οι πεντακόσιοι (500) καταστηματάρχες της Εστίασης στο Δήμο μας μαζί με τα 1000 περίπου μέλη των οικογενειών τους καθώς και οι δυόμισι χιλιάδες (2500) εργαζόμενοι που απασχολούν αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και επίσης όσοι υπηρέτησαν στην πορεία του χρόνου αυτόν τον κλάδο απαιτούν σεβασμό και αναγνώριση των αδιάκοπων θυσιών που απαιτεί το αντικείμενό τους.

     Απαντώντας λοιπόν στον κύριο Καπούνη σε ότι αναφέρθηκε για μας του εφιστούμε την προσοχή να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες εμφανίσεις του και κυρίως να μην αναφέρεται σε άλλους υπό μορφή «άκουσα», «μου είπανε» , «μου σφυρίξανε» .Έχουμε λοιπόν να πούμε τα εξής:

Στο ΠΑΑ 2014 – 2020 εντάσσεται η κατασκευή γηπέδου 5x5 στον Αρτεμώνα Σίφνου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου


 

Στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κυκλάδων ΑΕ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΠΑΑ 2014 – 2020», το έργο «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στον Αρτεμώνα της νήσου Σίφνου», με σκοπό την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί. 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δήλωση της Θεανώς Φωτίου, αν. τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Νέο θαύμα της κυβέρνησης της ΝΔ: Με λιγότερα χρήματα αύξησε τους δικαιούχους του ΚΕΑ (ΕΕΕ)


                                                          

Επανειλημμένως ακούμε την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου σε δημόσιες τοποθετήσεις της, όπως η χθεσινή σε ραδιοφωνική συνέντευξη, να διαφημίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αύξησε τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα).

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ν. Ηλόπουλος: «O κ. Μητσοτάκης επικαλείται “ανεμελιά”, όταν σε ένα μήνα και μια εβδομάδα έχουμε 2.466 ανθρώπινες απώλειες»

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» (Γιώργος Παπαδάκης)


«O κ. Μητσοτάκης επικαλείται "ανεμελιά", όταν σε ένα μήνα και μια εβδομάδα έχουμε 2.466 ανθρώπινες απώλειες»

 

Πλήρη αποτυχία ως προς τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Νέο βιβλίο από τον Γιώργο Ανωμερίτη με τίτλο “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΒΑΔΑΣ ΛΙΩΚΗΣ”

Συγγραφέας: Γιώργος Ανωμερίτης 

  

Εκδότης: Υδροπλάνο

Γλώσσα: Ελληνική

Σελίδες: 162

ISBN: 978-618-5453-71-8

Τιμή: 24€

Ένα ακόμα βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Υδροπλάνο” της GRAFIMA S.A. Πρόκειται για το βιβλίο “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΒΑΔΑΣ ΛΙΩΚΗΣ”, το οποίο παρου σιάζει για πρώτη φορά τη ζωγραφική πορεία ενός σπουδαίου ζωγράφου και αγιογράφου, ο οποίος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά (1860) και με το έργο του άφησε αποτύπωμα σε πολλούς τόπους. Το βιβλίο προλογίζει ο ιστορικός συγγραφέας και.....αντιδήμαρχος Πάλλης Κεφαλονιάς Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός.  

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η «ανεμελιά» του κ. Μητσοτάκη είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του


Τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του πανηγυρίζουν πως τα έχουν κάνει όλα τέλεια.

 

Υπό το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, την πανδημία εκτός ελέγχου και τις ανθρώπινες απώλειες να είναι σχεδόν τριψήφιες καθημερινά, ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε στη σημερινή συνέντευξη - απολογία.

 

Για ακόμα μία φορά κούνησε το δάχτυλο στους πολίτες για «στιγμές ανεμελιάς» για να κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες.

 

Ακόμα και έτσι όμως, δεν κρύβονται οι παραδοχές του:

F Register - digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα

 Δείτε την ενημέρωση onlineΣτη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, η τεχνολογία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα κατέχει καίριο ρόλο και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα για την κοινωνία και την οικονομία. Μέσα σε αυτήν την τραγική κρίση, η στρατηγική κατεύθυνση για τη μετάβαση σε μία σύγχρονη “ψηφιακή” Ελλάδα με αποφασιστικότητα και σχέδιο αποτελεί κοινό στόχο όλων μας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) διοργανώνει το digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα.

Ένταξη πέντε έργων της Μυκόνου στο ΠΑΑ 2014 – 2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου

Καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα τομέων δράσης , όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο αθλητισμός και η κοινωνική μέριμνα, στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κυκλάδων ΑΕ.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, πέντε έργα στο νησί της Μυκόνου, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα τομέων δράσης, όπως πολιτισμός, τουρισμός, αθλητισμός και κοινωνική μέριμνα, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΠΑΑ 2014 – 2020», με συνολικό προϋπολογισμό 474.731,61 ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για τα έργα:

Με ηλεκτρονική αίτηση το επίδομα ασθένειας-ατυχήματος από τον e-ΕΦΚΑ

Την ηλεκτρονική χορήγηση του επιδόματος ασθένειας-ατυχήματος αποφάσισαν μετά από στενή συνεργασία, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Κατασκευή συνδέσεων εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και επέκταση τμημάτων παραλιακών οικισμών

Στα πλαίσια κατασκευής του έργου του θέματος, απαιτείται η διακοπή της κυκλοφορίας από τη θέση «Δημοτικό Parking Αγίας Άννας έως την διασταύρωση με κεντρικό δρόμο Αγίας Άννας-Αγίου Αρσενίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί τμήμα του έργου.

Γ. Βρούτσης: Ανακούφιση για χιλιάδες εργαζομένους καθώς για πρώτη φορά θα λαμβάνουν χωρίς ταλαιπωρία, κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης, το επίδομα ασθένειας-ατυχήματος από το e-ΕΦΚΑ

 

Την ηλεκτρονική χορήγηση του επιδόματος ασθένειας-ατυχήματος αποφάσισαν μετά από στενή συνεργασία, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, δημιουργείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr ) ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθένειας-ατυχήματος και πλέον καθίσταται δυνατή η ηλεκτρονική αίτηση των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ για την λήψη του επιδόματος. 

Στην Αστυπάλαια ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος για την έναρξη του προγράμματος "Smart and Sustainable Island

Στόχος του project είναι η μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο έξυπνο και «πράσινο» νησί της Μεσογείου, πρότυπο ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονομίας μέσω ΑΠΕ


Την Αστυπάλαια για την επίσημη έναρξη του προγράμματος "Smart and Sustainable Island", επισκέφθηκε  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Διευθυντή Εταιρικής Στρατηγικής του Ομίλου Volkswagen,

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αλ. Χαρίτσης: «Τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας SAFE της ΕΕ αποκαλύπτουν τη δεινή κατάσταση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

 

Τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας SAFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αποκαλυπτικά για  το χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ειδικά για τη χώρα μας τα στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη ως προς την δυνατότητα αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων και πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό. Ταυτόχρονα, εμφανίζουν μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις στον κύκλο εργασιών τους κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

ΘΕΜΑ: Κατασκευή συνδέσεων εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και επέκταση τμημάτων παραλιακών οικισμών

Το έργο αφορά στην υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διατήρησης/ διαχείρισης και αποκατάστασης της βιοποικιλότητας του νησιού


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΠΑΑ 2014 – 2020» το έργο «Ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και δράσεις αναβάθμισης για την προστατευόμενη περιοχή της νήσου Γυάρου». Το έργο έχει προϋπολογισμό και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 179.924,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Δωρεάν έλεγχοι για Covid-19 στη Νάξο

 Δωρεάν έλεγχοι για Covid-19 στη Νάξο

Κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα βρίσκεται την Πέμπτη 10/12/20 στη Νάξο, προκειμένου να πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ δειγματοληπτικά τεστ για Covid-19. Οι έλεγχοι θα διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου, από τις 13:30 έως τις 17:30. Όσοι Δημότες μας επιθυμούν, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ, προσκομίζοντας τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην διαδικτυακή εκδήλωση «Πανδημία CoViD-19 - Πώς φτάσαμε έως εδώ; Η επόμενη μέρα για τη χώρα μας»

 

Να σας ευχαριστήσω για τη διοργάνωση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας δημόσιας συζήτησης. Και εγώ έχω ενδιαφέρον να ακούσω τους ειδικούς σήμερα. Νομίζω ότι αυτό που θα είχε αξία να καταθέσω σε έναν πρόλογο σε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση που παρουσιάζεται και ραδιοφωνικά και διαδικτυακά απευθείας, είναι να πως ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Έχουμε επίσημα καταγεγραμμένους 3003 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Αλλά το στοιχείο εκείνο που νομίζω μας συγκλονίζει όλους –έβλεπα σήμερα τα στοιχεία της καταγραφής των απωλειών– στις 31 Οκτωβρίου, σχεδόν λιγότερο από 40 ημέρες πριν, η επίσημη καταγραφή των θανάτων ήταν στους 626 και σήμερα έχουμε πάει στους 3000 και. Μέσα σε ένα μήνα και μια εβδομάδα, για να είμαι ακριβής, έχουμε 2377 συνανθρώπους μας που έφυγαν, που κατέληξαν από την πανδημία. Το κρίσιμο ερώτημα που είναι στα χείλη όλων μας –δεν έχει νόημα τώρα να κάνουμε κάποια συζήτηση για το αν είναι επιτυχής ή δεν είναι επιτυχής, είναι προφανές ότι αν έχεις 100 νεκρούς την ημέρα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένα ζήτημα διαχείρισης.

Δεν μπορείς να μιλάς για επιτυχία όταν τις τελευταίες ημέρες, μ

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα


Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους,

Α. Σε ότι αφορά τον κορονοϊό

Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου καθολικού lockdown. Και στην χώρα μας, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια. Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή. Πιο αργή από όσο αναμενόταν, εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας, μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι, συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown, η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20%, ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια. 

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη δραματική μείωση του αριθμού των τεστ από την κυβέρνηση

 
Την ώρα που όλοι οι επιστήμονες και τα μέλη της Επιτροπής φωνάζουν για συνταγογράφηση των τεστ και μαζικοποίησή τους για να έχουμε εικόνα της διασποράς του ιού στους πολίτες, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να την αρνείται, αλλά μειώνει και δραματικά τον αριθμό των τεστ.

Ερωτήσεις στα αρμόδια Υπουργεία της Κατερίνας Μονογυιού για το μνημείο του Πύργου του Αγίου Πέτρου της Άνδρου και για τους εργαζόμενους του Δ.Λ.Τ. της Μυκόνου.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού κατέθεσε την Δευτέρα 7/12/2020 ερωτήσεις προς τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας και συγκεκριμένα:. Ερώτηση σχετικά με τι μέτρα προτίθενται να ληφθούν και την ανάγκη παρεμβάσεων για την διάσωση του εμβληματικού και μοναδικού μνημείου του Πύργου Αγίου Πέτρου της Άνδρου προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και