slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βενιζέλος: Τελικά δεν φταίει ο Καραμανλής για το χάλι... αλλά ο Παπακωνσταντίνου

http://www.newsit.gr/files/Image/23-06-11/resized/1669988_487_355.jpgΑιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών άφησε ο νεος υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας χαρακτηριστικά στο ΚΤΕ Οικονομικών: ¨Βρήκα μια κατάσταση την οποία προσπαθώ να συμμαζέψω".
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, στο πρώτο του ταξίδι στο Eurogroup βρήκε τους ομολόγους του αλλά και τους αξιωματούχους της ΕΕ "έξω φρενών", αφού κανείς τους δεν είχε ενημερωθεί για τις τελευταίες τροποποιήσεις - ελαφρύνσεις που είχε αποφασίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο!

Πατήστε εδώ να δείτε τη μεγάλη εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB

Άντε ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Απόσυρση ζιζανιοκτόνων με κύρια δραστική ουσία το glyphosate


Νέα επιστημονική έκθεση με τίτλο "Roundup και συγγενείς ανωμαλίες σε βρέφη: Κρατούνται οι πολίτες στο σκοτάδι;" που συντάχθηκε από διεθνή ομάδα επιστημόνων και ερευνητών και δημοσιοποιήθηκε τον τρέχοντα μήνα, αποκαλύπτει ότι η βιομηχανία φυτοφαρμάκων, από δικές της μελέτες, γνώριζε ήδη από τη δεκαετία του 1980 ότι το glyphosate, η δραστική ουσία του γνωστού και ευρέως διαδεδομένου στην χρήση ζιζανιοκτόνου  Roundup –και όχι μόνο-, προκαλεί συγγενείς ανωμαλίες σε πειραματόζωα. Παρέμβαση για το θέμα, υπό τη μορφή ερώτησης προς την Αρμόδια Επιτροπή, κατατέθηκε και στην Ευρωβουλή. Σε αυτή μεταξύ άλλων, σημειωνόταν ότι μολονότι το glyphosate επρόκειτο να επαναξιολογηθεί το 2012, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέβαλε την επαναξιολόγησή του μέχρι το 2015.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ –

 Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

 Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 23 Ιουνίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα: 14.00 μ.μ.  με το παρακάτω θέμα  ημερήσιας διάταξης:

«Έγκριση συμμετοχής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού¨ στην Πράξη ¨Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου¨ (άξονας προτεραιότητας 9). –Έγκριση Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Δ. Νάξου ¨Νάξος-Φιλοξενία¨ . - Ορισμός υπευθύνου για την υπογραφή των σχετικών εγγράφων».

 

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω του ότι ο σχετικός φάκελος θα πρέπει να έχει αποσταλεί στην αρμόδια αρχή το αργότερο έως τις 24-06-2011.

 

Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                       

                                                                       

Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Η Ελένη κερνάει καφέ το Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Σε τρελά κέφια και σήμερα ο  "καφές  με την Ελένη" στη Νάξο κερνάει καφέ το  Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη  Μαργαρίτη και το Κώστα Μαρτάκη που είναι από χθες στη Νάξο.  

Η Ελένη κερνάει καφέ το Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Σε τρελά κέφια και σήμερα ο  "καφές  με την Ελένη" στη Νάξο κερνάει καφέ το  Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη  Μαργαρίτη και το Κώστα Μαρτάκη που είναι από χθες στη Νάξο   

Πάνω από 6 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες

Τα 6 δισ. ευρώ υπερβαίνουν οι οφειλές που συνεχίζει να έχει το ελληνικό δημόσιο προς ιδιώτες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικότερα, το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου οι οφειλές διαμορφώθηκαν στα 6,1 δισ. ευρώ από 6,2 δισ. ευρώ τους πρώτους 3 μήνες του έτους, βάσει των στοιχείων που υπέβαλε το σύνολο, σχεδόν, των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη 7 ασφαλιστικά ταμεία που δεν δίνουν λογαριασμό, 2 ΔΕΚΟ και αρκετά μικρά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πιο πολλά χρήματα οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία με 2,54 δισ. ευρώ. Έπονται τα νοσοκομεία με χρέη 1,7 δισ. ευρώ (εκ των οποίων μόνο τα 120 εκατ. ευρώ είναι παλαιές οφειλές). Τα υπουργεία οφείλουν 892 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 548 εκατ. ευρώ είναι οφειλές του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν 738 εκατ. ευρώ και τα λοιπά νομικά πρόσωπα 206,9 εκατ. ευρώ.

Ως ληξιπρόθεσμες οφειλές θεωρούνται τα ποσά που οφείλει το κράτος σε ιδιώτες και δεν έχουν εξοφληθεί μετά την παρέλευση 90 ημερών από την κανονική ημερομηνία εξόφλησης.

Τα ποσά αυτά δεν έχουν ακόμη φανεί στο έλλειμμα και θα το επιβαρύνουν όταν εξοφληθούν. Αποτελούν μάλιστα, έναν από τους λόγους αναθεώρησης του ελλείμματος του 2010.

Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν, ότι οι οφειλές αυτές προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία, καθώς πρόκειται για ποσά που χρωστάει το κράτος σε επενδυτές, προμηθευτές, ιδιώτες, συμβασιούχους και επιτείνουν το πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

www.kathimerini.gr

Μέχρι κι ο Αντώναρος τους έλεγε το 2009 να πάρουν μέτρα!!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23.12.2009
Στις προτάσεις των κυβερνήσεων της Ν. Δ. είχε αναφερθεί νωρίτερα ο κ. Ευ. Αντώναρος, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι απροετοίμαστο χάνει πολύτιμο χρόνο και καθυστερεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα (ανάλογη επισήμανση έκανε αργότερα και ο κ. Δ. Σιούφας), γεγονός το οποίο -όπως υποστήριξε- τροφοδοτεί τις αρνητικές εκθέσεις των ξένων παρατηρητών.

«Φαίνεται ότι εξακολουθεί να ζει στον όμορφο, πλασματικό κόσμο του κυβερνητικού εκπροσώπου», σχολίασε ο βουλευτής και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ξινίδης και κάλεσε τα στελέχη της Ν. Δ. να μιλήσουν συγκεκριμένα για το ποια μέτρα προτείνουν ως ενδεικνυόμενα.

Σε σαφέστατα άλλο μήκος κύματος, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε: «Ακούγοντας τις παραινέσεις των οίκων αξιολόγησης και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δεν μπόρεσα να μην αναρωτηθώ τι προσδοκούσαν επιτέλους: Αντί να επενδύσουμε στους ανθρώπους, να διαλύσουμε το ηθικό τους»; Και ο εκ των στενότατων συνεργατών του πρωθυπουργού πρόσθεσε: «Η οικονομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πολιτική, τα ελλείμματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με δημοσιονομικά μερεμέτια, όπως αυτά που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση»...

Από την πλευρά του, επίθεση προς υπουργούς Οικονομικών και των κυβερνήσεων του κόμματός του εξαπέλυσε χθες ο κ. Γερ. Γιακουμάτος, [γιατί εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και μέσα στη ΝΔ]: «Δεν θα πρέπει κάποτε οι εκάστοτε υπουργοί Εθνικής Οικονομίας να τιμωρούνται; Αν το κάναμε αυτό, ίσως να ήταν πιο προσεκτικοί». Αμέσως μετά, όμως, συμπλήρωσε: «Εχει νόημα σήμερα να πούμε ποιοι ευθύνονται αφού δεν υπάρχει τιμωρία; Εγκλημα χωρίς τιμωρία. Δεν έχει νόημα».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_23/12/2009_384589

Κουμουτσάκος:Απάντηση στον Verhofstadt που ζήτησε από το ΕΛΚ να κάνει ντα τον Σαμαρά που δεν συναινεί σε όλα κ' ειδικά στη φορομπηχτική πολιτική ΠΑΣΟΚ

http://www.naftikachronika.gr/images/articles/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82.jpgΣτη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ με αντικείμενο την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αντιδρώντας σε παρέμβαση του επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων κ. Guy Verhofstadt, ο οποίος είχε προτρέψει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) να συστήσει στη Ν.Δ. αλλαγή στάσεως στο θέμα της αντιμετώπισης της ελληνικής οικονομικής κρίσης, ανέφερε:

"Χαίρομαι ειλικρινά γιατί ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων επιβεβαίωσε ότι επιτέλους όλοι συνειδητοποιούν τώρα ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Ποιό είναι το καθήκον της Ελλάδας;

Να προχωρήσει στις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σε ιδιωτικοποιήσεις.

Θέλω λοιπόν να ενημερώσω τον κ.Verhofstadt, γιατί προφανώς είναι παραπληροφορημένος, ότι στα δύο αυτά θέματα που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει συμφωνήσει- Είναι δικές της προτάσεις, δική της πολιτική.

Δικές της προτάσεις που επί ενάμισι χρόνο τώρα, δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Αυτή είναι η αλήθεια".

Ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας για τους "στημένους" αγώνες, Μπέο, Σ. Ψωμιάδη κ.λπ.

Για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις, κατηγορούνται οι δέκα συλληφθέντες [Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας] για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ η αστυνομία.
Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα 70 άτομα περίπου, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι 10 κατηγορούμενοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν χτες από αστυνομικούς της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης, που ξεκίνησε πριν από δύο μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :

Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα

Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων

Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά

Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών

Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Η σύλληψή τους έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το 2008.