slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Κώστας Καραμανλής είναι υπέρ της ανεξαρτησίας των βουλευτών, ώστε να μην αναζητούν “χορηγούς”.

Ο Καραμανλής δεν έχει κρύψει ποτέ την θέση του για την θωράκιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ισχυροποίηση του ρόλου του βουλευτή σε όλα τα επίπεδα. Αυτό δεν αφορά βεβαίως τα αδηφάγα όντα που μπαίνουν στην πολιτική με σκοπό να κατασπαράξουν και να πουν μετά “μαζί τα φάγαμε”. Αφορά αυτούς που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα και την κοινωνία

Γενέθλια έχει σήμερα το Newsbomb.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tο Newsbomb.gr γιορτάζει και αλλάζει!
Στα πρώτα του γενέθλια, το Newsbomb.gr αλλάζει. Γίνεται το καλύτερο ειδησεογραφικό portal στην Ελλάδα. Και, μάλιστα, με διαφορά. Με νέα εμφάνιση, προσαρμοσμένο στα πιο σύγχρονα δεδομένα της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, το Newsbomb.gr έρχεται να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την......

Η Νάξος την Περίοδο της Κατοχής 1941-1944

Δραστηριότητα των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Π. Νοτίου Αιγαίου το μήνα Σεπτέμβριο

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Κατασχέσεις)
1. Κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2011, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Αστυνομικές Διευθύνσεις Κυκλάδων, Α΄ Δωδεκανήσου και Β΄ Δωδεκανήσου:

"«Πάτος» στο βαρέλι δεν υφίσταται"

Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση, σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:

Πατριωτικό κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες

Η κυβέρνηση του κατ’ όνομα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του παρά φύση πρωθυπουργού Βαγγέλη Βενιζέλου συνεχίζει να ανακοινώνει μέτρα και να εμπαίζει τους πολίτες της Ελλάδας λέγοντάς τους πως το κάνει για το καλό τους!

Απογειώνονται στο ύψος των εμπορικών οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Το ένα "χαστούκι" μετά το άλλο τρώνε οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν γονατίσει πλέον από τα μέτρα που ανακοινώνονται συνεχώς και αφορούν την ακίνητη περιουσία. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει, τώρα, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο ύψος των εμπορικών.

"Στόχος μας είναι να μην αυξήσουμε την επιβάρυνση, αλλά να φέρουμε κοντά την εμπορική με την αντικειμενική αξία, χωρίς αύξηση της επιβάρυνσης" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας τη νέα αύξηση στις αντικειμενικές αξίες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, έτσι ώστε να πλησιάσουν τις τιμές αγοράς, με την ψαλίδα κατά μέσο όρο να ξεπερνά το 30%-50% και σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζει το 200%.

Ο κ. Βενιζέλος, προανήγγειλε την αναπροσαρμογή επισημαίνοντας ότι παράλληλα θα υπάρξει και μείωση των συντελεστών μεταβίβασης ακινήτων. Δηλαδή του φόρου μεταβίβασης που είναι 8%-10% και των φόρων για κληρονομιές, γονικές παροχές κ.λπ.

Τι θα γίνει με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και τα δημοτικά τέλη:

Ωστόσο, αδιευκρίνιστο είναι τι θα γίνει με το έκτακτο τέλος μέσω της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη καθώς και τις αμοιβές για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μεσίτες κ.λπ. που πληρώνονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.

Τυχόν αναπροσαρμογή θα εκτινάξει στα ύψη τους φόρους αυτούς, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει και με το αφορολόγητο για αγορά πρώτης κατοικίας που είναι σήμερα 200.000 ευρώ και 250.000 για το ζευγάρι.


Ποιοι είναι οι 10 φόροι που αυξάνονται με την αναπροσαρμογή:

Με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών αυξάνονται ταυτόχρονα 10 φόροι όπως οι φόροι δωρεών, κληρονομιών και γονικών παροχών, οι φόροι επί των μεταβιβάσεων παλαιών οικοδομών και νεόδμητων κτισμάτων πρώτης κατοικίας, ο ΦΠΑ 23% επί των πωλήσεων νεόκτιστων οικοδομών, οι φόροι εισοδήματος και οι συμπληρωματικοί φόροι επί των μισθωμάτων, τα τεκμήρια των κατοικιών, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, τα τέλη υπέρ δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

star.gr

Οι Γερμανοί ξανάρχονται...

Συνέντευξη Μανόλη Μαργαρίτη στη «Ναξιοτυπία»: Μέλημά μας η καθημερινότητα των πολιτών


Πριν καλά καλά κλείσει ένα χρόνο στα ηνία του Καλλικρατικού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο Δήμαρχος των πέντε νησιών Μανόλης Μαργαρίτης κάνει τον πρώτο απολογισμό και μιλάει για την πορεία του Δήμου, την Αντιπολίτευση, τα μεγάλα έργα, αλλά και για το μέλλον του Δήμου, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Εκφράζει μάλιστα τις ανησυχίες του για τους περιορισμένους κεντρικούς πόρους που θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του δήμου.

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κυκλάδων

Ξεκινάει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κυκλάδων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου 2011. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν 10 παιχνίδια σε Α’ και Β’ κατηγορία.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των αγώνων όπως το ανακοίνωσε η ΕΠΣ Κυκλάδων.

Παρασκευή 14/10 η κλήρωση του Κυπέλλου

Η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων ανακοινώνει ότι η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κυκλάδων στο ποδόσφαιρο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14/10/2011 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων. Οι αγώνες της φάσης αυτής θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 22-23/10/2011.
Στην κληρωτίδα θα μπουν οι εξής ομάδες: ΑΟ Πανναξιακός, ΑΟ Άνω Σύρος, ΑΟ Τήνου, Θύελλα Καμαρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


Το κράτος επιβάλλει τις έκτακτες εισφορές (φόροι επιτηδεύματος και δήθεν κοινωνικής αλληλεγγύης) ακόμη και σε άνεργους ή χαμηλοσυνταξιούχους ενώ και τα νέα χαράτσια στην κατοικία με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δείχνουν ότι η ληστρική οικονομική φοροεπιδρομή δεν έχει τελειωμό.
 Γι’ αυτό την Τετάρτη στις 12 Οκτώβρη συναντιόμαστε στον ....

Γ. Μιχελάκης για ερώτηση Σαμαρά για εγκληματικότητα, απουσία κυβέρνησης, αντιφάσεις Μπένυ-Μόσιαλου

http://s.enet.gr/resources/2011-05/1612943--2-thumb-large.jpgΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΜΟΣΙΑΛΟΥ

Η κυβέρνηση είναι απούσα από τις εξελίξεις. Δεν διαπραγματεύεται. Ακόμα και στελέχη της ζητούν ενημέρωση και δεν την έχουν. Η σύγχυση είναι τέτοια που φτάσαμε σε σημείο ο κ. Βενιζέλος να διαψεύδει ακόμη και τον κ. Μόσιαλο.

Είσαι νέος; Έχεις παραπάνω προσόντα; Εσύ θα πληρώσεις για την κρίση!

Στο σχέδιο νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο, οι μειώσεις στους νεώτερους εκπαιδευτικούς (αλλά και γενικότερα στους νεότερους Δημοσίους Υπαλλήλους) είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές των εκπαιδευτικών με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας. Ενδεικτικά αναφέρω (όπως φαίνεται και στον πίνακα της ΔΟΕ) ότι ένας εκπαιδευτικός με 2-3 χρόνια προϋπηρεσίας χάνει

Η υπόθεση Βατοπεδίου και πάλι στο δημοσιογραφικό... μικροσκόπιο!

Η υπόθεση Βατοπεδίου και πάλι στο δημοσιογραφικό... μικροσκόπιο!  Η πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αλλά είναι στην προτεραιότητα κάποιων πολιτικών προσώπων τα οποία ενεπλάκησαν με την ιστορία αυτή και ως αντάλλαγμα των υπηρεσιών τους κατέλαβαν υψηλές κυβερνητικές θέσεις.