slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για θεσμικό ατόπημα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ σχετικά με τη συγκρότηση της επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.Πυρά από την αντιπολίτευση για τη μη κλήση των κομμάτων
Σε ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης κάνει λόγο για «διχαστικές επιλογές ενός μονοκομματικού κράτους» επισημαίνοντας πως «αφού απέσυραν οριστικά από την «περήφανη» διαπραγμάτευσή τους το αίτημα για κούρεμα του χρέους, τώρα συγκροτούν μια μη κοινοβουλευτική επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους με μέλη της αποκλειστικής επιλογής της κας Κωνσταντοπούλου και ερήμην των κομμάτων».

ΝΑΞΟΣ: Ο Πασχαλινός μας προορισμός!

Προσθήκη λεζάντας

Του Μανώλη Ι. Χατζηπέτρου
Και γραμμή θα πα ν'αράξω
στην πανέμορφη τη Νάξο...
«Γλύκα μεγάλη είχε το νησί ετούτο, αγαθά τα πρόσωπα των ανθρώπων, σωροί τα πεπόνια, τα ροδάκινα, τα σύκα κι η θάλασσα ήρεμη. Κοίταζα τους ανθρώπους –ποτέ οι άνθρωποι αυτοί δεν τρόμαξαν από σεισμό ή από Τούρκο, και τα μάτια τους δεν καίγουνταν. Εδώ η λευτεριά είχε σβήσει τη λαχτάρα για τη λευτεριά, κι η ζωή απλώνουνταν ευτυχισμένο κοιμάμενο νερό. Κι αν κάποτε ταράζουνταν, ποτέ δεν σήκωνε τρικυμία. Ασφάλεια ήταν το πρώτο δώρο του νησιού που ένιωσα περιδιαβάζοντας στη Νάξο». (Ν. Καζαντζάκης – Αναφορά στον Γκρέκο)
Μια κουκκίδα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, η Νάξος είναι...

Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης για ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ: «Ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία των νησιών»

Ο Έπαρχος Νάξου
Γιάννης Μαργαρίτης 
«Ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία των νησιών» χαρακτηρίζει μια ενδεχόμενη αλλαγή στο ΦΠΑ ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης.
Ο κ. Μαργαρίτης (ο οποίος συμμετείχε τόσο στην έκτακτη, κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στην Αθήνα, όσο και στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου) δήλωσε ότι τα νησιά, λόγω του τουριστικού τους προϊόντος, δίνουν «ανάσα ανάκαμψης» στη χώρα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να αναζητήσει άμεσα λύσεις.
Η δήλωση του κ. Μαργαρίτη έχει ως εξής:

Πασχαλινές δράσεις και εκδηλώσεις του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου

(φώτο της Φωτεινής Καλτσά,
από το περιοδικό my naxos)
Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος "Τα Φανάρια" διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις στ’ Απεράθου κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας και καλεί όλους να συμμετέχουν.
Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται κατασκευές χειροτεχνιών και παρουσίαση βιβλίου αλλά και εθελοντικές δράσεις όπως ο καθαρισμός του περιφερειακού δρόμου...

Τη μείωση των τελών χρήσης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων στην παλιά πόλη ζητά ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης

Προς
Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλη Μαργαρίτη
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Κ. Φώτιο Μαυρομάτη
Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αργύριο Ανευλαβή
Αντιδήμαρχο κ. Τοτόμη Πρωτονοτάριο
Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου
Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Νάξου
Θέμα: Τιμή πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων Παλαιάς Αγοράς
Επανερχόμαστε στο παλαιότερο αίτημά μας και σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

Δελτίο Τύπου της ΤΚ Κορωνίδας Για τη συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31-3-2015 η προγραμματισμένη συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδας με τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να συζητήσουμε για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό διαμέρισμα και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση τους.
Στη συνάντηση κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν οι καταστροφές στον Απόλλωνα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία και που μέχρι και σήμερα καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει από την.....πλευρά της δημοτικής αρχής για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, παρά μόνο αποσπασματικές κινήσεις μόνο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να

Δημιουργία ομάδας "Περιήγηση" από την "Νικάνδρη"


Σας γνωρίζουμε ότι η “ΝΙΚΑΝΔΡΗ” Πολιτιστική Δράση-Κοιν.Σ.Επ. (με έδρα τη Νάξο) προγραμματίζει τη δημιουργία μιας ομάδας συνεργατών και φίλων της με την επωνυμία “ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ” για επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία πολιτισμού και λαϊκής παράδοσης κλπ. στη Νάξο, σε άλλα νησιά, στην Αθήνα και αλλού.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Για το ενδεχόμενο να γίνονται συχνότερες επισκέψεις σε προαναφερθέντες χώρους και για τη διευκόλυνση των

Πρόσκληση στην επίσημη έναρξη του Aegean Regional Meeting Naxos 2015


Το BEST Athens σας προσκαλεί στην επίσημη έναρξη του Aegean Regional Meeting Naxos 2015, την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 19:00, στη σχολή Ουρσουλινών. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται η ομάδα του BEST Athens από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και μέλη των τοπικών ομάδων BEST από Πολυτεχνικές σχολές του εξωτερικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:  Καλωσόρισμα από....

Στη Νάξο το FINAL FOUR ΠΑΙΔΩΝ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Κυκλάδων και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.) το FINAL FOURΠΑΙΔΩΝ στη Νάξο.
Συμμετέχουν οι......

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Από το «δεν πουλιέται» στο «πουλιέται κοινοπρακτικά»


Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο «δημιουργική ασάφεια» για να εξηγήσει τα ανεξήγητα σε ό,τι αφορά στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους πιστωτές της χώρας για τετράμηνη παράταση. Και όπως φαίνεται, με τον όρο της «δημιουργικής ασάφειας» προσπαθεί να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του.

Έτσι, η «Βαβέλ» των δηλώσεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το ζήτημα για το μέλλον του ΟΛΠ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ειδικά στην περίπτωση του λιμανιού, αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε είναι πως η κυβέρνηση Σαμαρά σχεδίαζε την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε. Με αυτή την απόφαση διαφωνούσε και τη χρησιμοποίησε ως λάβαρο για να κερδίσει τον Δήμο Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης –με τη στήριξη του Ολυμπιακού και βεβαίως του Βαγγέλη Μαρινάκη–, ενώ ήταν κι ένα σημείο να έλθουν πιο κοντά και να στηρίξουν τη Ρένα Δούρου έναντι του Γιάννη Σγουρού στη μάχη της περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα, μετά την εκλογή του, ο Γιάννης Μώραλης, όταν συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, είχε εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του με την πώληση του ΟΛΠ. Αμέσως μετά την υπουργοποίηση του Θεόδωρου Δρίτσα στον τομέα της Ναυτιλίας, ο νέος υπουργός έσπευσε να δηλώσει πως δεν θα πωληθεί ο ΟΛΠ, παραμένοντας σταθερός στις προσωπικές του αρχές, αλλά και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, λίγες εβδομάδες αργότερα, ο μεν Γ. Βαρουφάκης χρησιμοποίησε στις επαφές του με τους εταίρους ως επιχείρημα την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, ο δε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι επικεφαλής του οικονομικού κύκλου των υπουργείων από το Πεκίνο σπεύδει να δηλώσει πως «ο ΟΛΠ θα αποκρατικοποιηθεί», καλώντας παράλληλα τους Κινέζους και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους να προστρέξουν. Ο Θ. Δρίτσας επιμένει, και από του βήματος της Βουλής ο Γ. Δραγασάκης δηλώνει πως εξετάζεται η σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτών. Και δικαιολογημένα ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε σε μία αποστροφή της ομιλίας του τη Δευτέρα το βράδυ «η εσωκομματική μάχη Δραγασάκη-Δρίτσα έληξε 0-1».

Πώς θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότοςΜε αέρα -τα IOU- θα πληρωθούν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι. 

Έτοιμο σχέδιο έχει στα συρτάρια του το υπουργείο Οικονομικών στη περίπτωση που το επόμενο Eurogroup δεν αποφασίσει το ξεμπλοκάρισμα έστω και μερικώς της δόσης που περιμένει η Αθήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επένδυση», οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το το «plan B» της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος, θα πληρωθούν με ομόλογα αντί ευρώ. Έτσι τα περίφημα IOU θα αντικαταστήσουν το ρευστό στις τσέπες δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα.
Να σημειωθεί ότι τα IOU που είναι συντομογραφία από τη φράση «I owe you», είναι ένα ανεπίσημο έγγραφο που αναγνωρίζει το χρέος, ωστόσο διαφέρει από το γραμμάτιο γιατί ο IOU δεν είναι αξιόγραφο και δεν διευκρινίζει τους τρόπους αποπληρωμής .Με άλλα λάγια τα IOU δεν μπορεί κανένας να τα χρησιμοποιήσει ως χρήματα και να συνδιαλλαχθεί με αυτά αλλά πρέπει να περιμένει να του τα εξοφλήσει ο αρχικός εκδότης τους, χωρίς όμως να να αναγράφεται ο χρόνος αποπληρωμής.