slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εντυπωσίασαν οι παγκορασίδες


Ένα εντυπωσιακό αγώνα παρακολούθησαν οι 200(!) περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο ΔΑΚ Νάξου.
Οι παγκορασίδες του Πανναξιακού ΑΟΝ, στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της αγωνιστικής τους καριέρας, αντιμετώπισαν την αντίστοιχη ομάδα του Νεωρίου Σύρου για το πρωτάθλημα Κυκλάδων
Οι νεαρές αθλήτριες, με το πάθος, το πείσμα και την μαχητικότητά τους, επιβεβαίωσαν την παράδοση που έχουν τα δυο νησιά σ' αυτό το άθλημα και απέδειξαν ότι το Κυκλαδίτικο βόλεϊ εκτός από παρόν έχει και μέλλον και μάλιστα λαμπρό. Είναι απ αυτά τα παιχνίδια που για τους θεατές και τον κόσμο γενικότερα η νίκη ή η ήττα έρχονται σε δεύτερη μοίρα
Αυτό που έχει αξία είναι η συμμετοχή και η προσπάθεια που...... 

Τι λένε από τη ΝΔ;-Τι θα γίνει τώρα;

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράςπάλεψε και κατάφερε(σοβαρευτείτε! γελάει -όσο μπορεί- ο κόσμος με τις φανφάρες που δεν πείθουν κανένα) να μην περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός (δηλ. ο Γιωργάκης και ο Παπαδήμος ήθελαν να περικοπεί;;;;). Διαφώνησε με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών (ο Γιωργάκης και ο Παπαδήμος ήθελε να αυξηθούν;;;;). Δεν δέχθηκε όλα τα μέτρα που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις (ενώ οι άλλοι τα δέχθηκαν;;;), ενώ συζητά το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού...

Συμφωνία τεσσάρων σημείων ανακοινώσε ο εκπρόσωπος της τρόικας

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:
1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.
2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.
3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη ....

Παρατείνεται το θρίλερ – αγώνας Σαμαρά να αποτρέψει τα μέτρα

Παρατείνεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο έληξε πριν από λίγο αφού κράτησε πέντε ώρες και προηγήθηκαν πολλές αναβολές.
Το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και οι επικουρικές συντάξεις είναι όπως όλα δείχνουν ανυπέρβλητα εμπόδια γι’ αυτό και δεν υπήρξε συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα και σε συνεννόηση με την τρόικα και τους Γερμανούς θα επιδιωχθεί να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να μην υπάρξει πλήρης διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.

Για τις 21:30 ορίστηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση

Για τις 21:30 ορίστηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση

Αντ.Σαμαράς: Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει, παλεύω και παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω


Αντ.Σαμαράς: Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει, παλεύω και παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χωρά μας από σήμερα Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
 Πιο αναλυτικά:

Τι συζητάνε, αφού όλοι συμφωνούν;


Απορώ τι συζητάνε τόσες ώρες οι 3 πολιτικοί αρχηγοί!!! Αφού όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να κοπεί ο 13-14ος μισθός και δεν πρέπει να μειωθούν οι επικουρικές,τι συζητάνε και τι νόημα έχουν οι διαρροές από εδώ και από εκεί ότι ο Α παλεύει για να μην κοπεί ο 13-14ος μισθός;
Εναντίον ποιου παλεύει; Εναντίον του Β ή του Γ; Τα πιστεύει κανείς αυτά;

Παπαριές ελληνικές : Δραματοποιούν όλοι την κατάσταση για να βγούνε "νικητές" να ανακοινώσουν ότι έσωσαν τον κουτσουρεμένο 13-14ο μισθό και περιόρισαν τη μείωση των επικουρικών συντάξεων...
Δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ και θα συνεχίσουμε να φερόμαστε κουτοπόνηρα ο ένας προς τον άλλο, βυθιζόμενοι όλο και πιο πολύ στον βούρκο

Νέα Δημοκρατία : "Εγκληματική αμέλεια της πράσινης Αυτοδιοίκησης της Ηλείας"


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Οι ανεύθυνοι πειραματισμοί του “Καλλικράτη”, η εγκληματική αμέλεια της πράσινης Αυτοδιοίκησης και η αναποτελεσματικότητα των συναρμόδιων υπουργών, αποτυπώνονται σήμερα με τον πιο δραματικό τρόπο στις καταστροφές της Ηλείας. 

Τ΄άκουσε το «ΓΟΜΑΡΙ» ο Ροντούλη από κτηνοτρόφους των Τρικάλων


wp_63521_0
Την τύχη του Μιχάλη Χρυσανθακόπουλου είχε το «ΓΟΜΑΡΙ» ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης που σήμερα δέχθηκε επίθεση από αγανακτισμένους αγρότες στο  Διάσελλο Τρικάλων όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα , ωστόσο νέοι κτηνοτρόφοι { ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ 9 ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΠΡΟΣΤΥΧΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΥΛΑΝΙΔΗ }  που βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος του επιτέθηκαν φραστικά , ενώ ήταν τέτοια η....

Eικόνες του πλημμυρισμένου Πύργου με την κάμερα του Πύργος-news

H   ΝΔ   ΚΟΙΜΑΤΑΙ . ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ;

 ΤΟ 2007 ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΟΛΟΙ

Ο πεινασμένος τη δραχμή δεν τη φοβάται....

Η "αξιαγάπητη" κυρία Δαμανάκη είχε δηλώσει κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ή σκληρά μέτρα ή επιστροφή στη δραχμή...Φυσικά κάτι τέτοιο η Κομισσιόν το είχε διαψεύσει οπότε...
η επίτροπος Αλιείας επιδόθηκε στο "ψάρωμα"....

Αντώνη Σαμαρά, είμαστε απόλυτοι. ΟΧΙ στο νέ ο μνημόνιο…



Αντώνη Σαμαρά, είμαστε απόλυτοι. ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο…
…κι αν τολμάνε να μας κυρήξουν υπό καθεστώς χρεωκοπίας!
Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά,
μην υποκύψεις στις πιέσεις και κάνεις πίσω… και υπογράψεις,  διότι Πρώτα Ο Θεός, θα είσαι ο επόμενος Πρωθυπουργός και θα σε στηρίξουμε στην προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας.
Για την δημιουργία της Ελλάδας των αξιών και των αξίων.
Όλοι εμείς οι Έλληνες που σε στηρίξαμε στις εκλογές της 29ης Νοέμβρη 2009,
είμασταν και είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας
και βασιζόμαστε ακόμη και σήμερα στα λόγια σου…

Οι τραπεζίτες θέλουν να τους δώσουμε χρήματα χωρίς δικαίωμα ψήφου!!!

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων, γύρω από το εάν οι μετοχές που θα πάρει το κράτος από τις τράπεζες δίνοντας περί τα 30 δις ευρώ από την δεύτερη δανειακή σύμβαση, θα έχουν δικαίωμα ψήφου ή όχι. Αυτό είναι ένα θέμα που συγκλονίζει το πολιτικό σύστημα και προκαλεί και προβλήματα στο PSI.

Οι Έλληνες τραπεζίτες, αν και κατέχουν μικρό ποσοστό μετοχών στις τράπεζές τους, εντούτοις....

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ


Τις τελευταίες ώρες διακινούνται σενάρια σχετικά με το ότι ο Παπαδήμος σκέφτεται να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Παπούλια εάν δεν συμφωνήσουν οι τρεις αρχηγοί της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Παραθέτουμε τα σχετικά link που αναφέρονται στο θέμα.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=121627&catID=11
Πάμε τώρα στα καθ' ημάς και υμάς ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

Φρικτός θάνατος ή φρίκη δίχως τέλος;;;

Αυτό είναι το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι.
Η μια άποψη του φρικτού θανάτου λέει πως είναι προτιμότερο να γίνει πλήρης χρεοκοπία εδώ και τώρα, ακόμα και αν απαιτηθεί να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα (που έτσι κι αλλιώς εκτιμούμε ότι θα συμβεί), ώστε μετά και αφού περάσουμε το σοκ αυτό, να μπορέσουμε να αναστηθούμε πάνω σε στέρεες εθνικές παραγωγικές βάσεις.

Η άλλη άποψη, της φρίκης δίχως τέλος, λέει πως θα πρέπει να συνεχίσουμε δανειζόμενοι,....

Επιδρομή Οργανωτικού και στην Μύκονο

Οι μέχρι τώρα συναντήσεις με Δήμαρχο, φορείς, και επίσκεψη στην αγορά της Μυκόνου ήταν άψογη και επιτυχής, όσον αφορά  την μαζικότητα και την συμπεριφορά του κόσμου... εντυπωσιακή θα έλεγα !! 
Το βράδυ με την κοπή της Βασιλόπιτας και την ομιλία του καλεσμένου βουλευτή Ευβοίας κ. Κ. Μαρκόπουλου κλείνει άλλη μια ( η πέμπτη σε 2 μήνες) 
 "επιδρομή στις Κυκλάδες" από το Οργανωτικό. 
Και έπεται συνέχεια....

ΦΑΕ ΕΝΑΝ Μ@Λ@ΚΑ.. έναν μόνο;;;;

Το ότι μπήκαμε στη διαδικασία πως αν δεν δούμε τη φωτογραφία του Σαμαρά με τον Πούτιν δεν πιστεύαμε την πραγματοποίηση της συνάντησης. Πέσαμε στην κατρακύλα του κάθε ΜΑΛΑΚΑ γιατί άλλη λέξη από αυτή δε νομίζω να υπάρχει που έλεγε πως ο Σαμαράς δε συνάντησε τον Πούτιν γιατί δεν έβγαλε φωτογραφίες.

Από τη μία ο Παπαγιαννης που εργολαβικά κατηγορεί τον καθ'ένα από το περιβάλλον του Σαμαρά κατηγόρησε γι ακόμη μία φορά τον Μιχελάκη ή τον οποιονδήποτε άλλον γιατί δεν τράβηξε φωτογραφία με το κινητό του. ...

H ενδιαφέρουσα συνέχεια στο sinagermos.blogspot.com

Κοινωνικό Παντοπωλείο και από το Δήμο Νάξου


Ο θεσμός των Κοινωνικών Παντοπωλείων ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να αποκτήσουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, καταφθάνει και στη Νάξο.
   Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Νάξου Μανόλης Μαργαρίτης στην τελετή αγιασμού του «Γεύματος Αγάπης» της Μητρόπολης, η ....

Δείτε με τι πινακίδες κυκλοφορεί η τρόικα στην Αθήνα…(βίντεο)

Τόμσεν

Χθες το απόγευμα ο κ. Παπαδήμος είχε συνεχείς συναντήσεις-συσκέψεις…
Ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο μέγαρο Μαξίμου στις 17:30 (με αυτοκίνητο) και ενημέρωσε τον κ. Παπαδήμο για τις επαφές του με την τρόικα.
Ο Τόμσεν και άλλος ένας τροικανός  έφτασαν στο Μαξίμου στις 19:00 με αυτοκίνητο.
Λίγο αργότερα αφίχθη πεζός και ο κ. Κουτρουμάνης.
Μέχρι εδώ όλα καλά (τρόπος του λέγειν)
Το αξιοπεριέργο όμως είναι οι πινακίδες του αυτοκινήτου της τρόικας…
Το όχημα που χρησιμοποιεί η τρόικα έχει πινακίδες Διπλωματικού Σώματος (ΔΣ, CD).
Γιατί άραγε ;;

Αντιδράσεις για την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ &ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, ότι στο νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία καταργείται η μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. που ισχύουν σήμερα στα νησιά του Αιγαίου, η Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. εκφράζοντας όλο τον εμπορικό κόσμο της περιοχής και όχι μόνο, διαμαρτύρεται έντονα και ζητάει την κατάργηση της σχετικής διάταξης.
Η μειονεκτική θέση των νησιών μας, λόγω της εδαφικής ασυνέχειας, του αυξημένου κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων και......

Να περάσει ο επόμενος.......

Απόρθητο φρούριο αποδεικνύεται το "Δημήτρης Περιστεράκης" για τον Πανναξιακό ΑΟΝ που μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές ( 15-1 σετ!!) Για τις φιλοξενούμενες ομάδες, όπως παρατήρησε προ ημερών κι ένας συνάδελφος blogger της Αθήνας, τα παιχνίδια στη Νάξο αποκτούν στην κυριολεξία τον χαρακτήρα της... υποχρέωσης.
Σειρά για να υποκλιθεί στην ανωτερότητα των γηπεδούχων αυτή τη φορά είχε Θέτιδα Βούλας. Οι Ναξιώτισες επικράτησαν με το καθιερωμένο πλέον 3-0 και πήραν το αίμα τους πίσω για το χαμένο μεταξύ τους παιχνίδι του πρώτου γύρου ( 3-1).
Λαγουδάκη, Τοτσίδου, Φάρκωνα, Μπορίσοβα και Γιακούμπ έκαναν πάρτι στο φιλέ, με αποτελεσματικές επιθέσεις και απροσπέλαστο μπλοκ καθάρισαν εύκολα τα δυο πρώτα σετ με 25-17, 25-14 σκορπίζοντας ενθουσιασμό στην.......

Διαμαντοπούλου αναθεματίζει τις εκλογές και προτείνει ομάδα τεχνοκρατών... δηλ. Δραγώνα-Ρεπούση κ.λπ


Ομάδα «κρούσης» τεχνοκρατών και πολιτικών προτείνει για τη χώρα η Άννα Διαμαντοπούλου. Λέει όχι σε εκλογές και προτείνει ανασχηματισμό. Γιατί λέει ότι «το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του»...
Κυβέρνηση που θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες αλλά και πολιτικούς οι οποίοι όμως δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι προτείνει για τη χώρα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμη να συμμετάσχει σε μία τέτοια προσπάθεια.

Ας του πούμε κι ένα μπράβο: Ο Αβραμόπουλός ακύρωσε το διαγωνισμό για τα 440.000 για σαντουιτσάκια των VIP αεροσκαφών


Μπράβο στον Αβραμόπουλο (στον οποίο τα έχουμε χώσει πολλές φορές αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο μπράβο μπορούμε να πούμε) που έδειξε υγιή αντανακλαστικά... μερικά τέτοια μπορεί να συμβάλουν πολύ στην ψυχολογία του κόσμου που τσακισμένος από το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει φως και του φταίνε όλοι  το ίδιο. Μπράβο και στους συνεργάτες του που παρακολουθούν τα παράπονα των απλών πολιτών στο ιντερνετ από όπου έμαθαν για το διαγωνισμό πρόκληση (Τι σκατ@ θέλετε να φάτε ρε κοπρίτες και προϋπολογίζετε 2000 ευρώ κέτερινγκ σε κάθε πτήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου;) ο οποίος είχε γίνει το 2010 με τα ίδια ποσά και τις ευλογίες.......

Τι σκατ@ θέλετε να φάτε ρε κοπρίτες και προϋπολογίζετε 2000 ευρώ κέτερινγκ σε κάθε πτήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου;

Το εξωφρενικό, για φυσιολογικούς ανθρώπους, ποσό των 440.000 ευρώ έχει προυπολογίσει η Πολεμική Αεροπορία για το κέτερινγκ των 3 VIP αεροσκαφών που έχουμε για την μεταφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των υπουργών!!!
Και μπορεί μεν ο διαγωνισμός να είναι μειοδοτικός αλλά ακόμα και στο μισό να πέσει η τιμή είναι εξωφρενική αν σκεφτούμε ότι τα αεροπλάνα πετάνε μάξιμουμ 2-3 φορές τη βδομάδα.