slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Και ο Μπιρσίμ στο MEGA του Μαρινακη … που εξελίσσεται στο πιο φιλικό κανάλι για τον ΣΥΡΙΖΑ


Δεν είναι λίγοι (οι παρατηρητές της πολιτικομιντιακής πραγματικότητας) που υποστηρίζουν ότι το MEGA τείνει να εξελιχθεί στη μοναδική φιλική φωνή του ΣΥΡΙΖΑ στα media και μάλιστα του μεγέθους ενός σταθμού εθνικής εμβέλειας! Εκτός λοιπόν από τη γραμμή του δελτίου ειδήσεων… Ο ισχυρισμός όσων υποστηρίζουν κάτι τέτοιο βασίζεται και στις επιλογές ορισμένων προσώπων. Ακόμη όμως και η περίπτωση του Γιάννη Σμυρλάκη που αποχώρησε από το MEGA, μετά από μόλις λίγους μήνες συνεργασίας, με κατεύθυνση την Κουμουνδούρου για να στήσει τον ΣΥΡΙΖΑ TV είναι ενδεικτική λένε οι γνωρίζοντες… Ωστόσο το πρόσωπο που εθεάθη στη Συγγρού προκαλώντας συζητήσεις και

Οδοιπορικό ΑΝΤ1 σε Νάξο-Μικρές Κυκλάδες: Η μεγάλη ανησυχία για τον τουρισμό!

Με το πολύ σοβαρό ζήτημα της μικρής, έως τώρα, τουριστικής κίνησης και των προβληματισμών των επαγγελματιών του τουρισμού στη Νάξο καταπιάστηκαν σήμερα, τρίτη μέρα παραμονής τους στον τόπο μας, ο ΑΝΤ1 και ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του, Θάνος Κλωνόπουλος (οι οποίοι, υπενθυμίζεται, βρίσκονται στα μέρη μας ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου).
Το πρωί, στον «αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Θάνος Κλωνόπουλος βγήκε live από την Παραλία της Χώρας Νάξου και τόνισε πως στο, ασφαλές από τον κορονοϊό, νησί μας, ενώ τέτοια εποχή άλλες χρονιές η τουριστική κίνηση ήταν ιδιαίτερα υψηλή φέτος είναι μικρή, δεδομένων των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία.
Δείτε το απόσπασμα:

Περισσότεροι επιβάτες στα πλοία για τα νησιά – Τι προβλέπει το νέο πρωτόκολλο


Αυξάνεται η πληρότητα στο 60% της δυναμικότητας - Δύο άτομα πλέον ανά καμπίνα

Το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε πως πλέον θα μπορούν να ταξιδεύουν περισσότεροι επιβάτες με τα πλοία προς τα νησιά, προχωρώντας σε αναθεώρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.
Συγκεκριμένα

Η Γερμανία καταργεί τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Ελλάδα κι άλλες 30 χώρες


Από τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία για τα κράτη της ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία και 4 χώρες του Σένγκεν - Εκτός παραμένει η Τουρκία
Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να καταργήσει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία και τα κράτη της ζώνης του Schengen Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.

Εφόσον το επιτρέψει η περαιτέρω πορεία της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η προειδοποίηση θα μετατραπεί στις 15 Ιουνίου σε ταξιδιωτική οδηγία για κάθε μια από αυτές τις ......

Οδοιπορικό ΑΝΤ1 σε Νάξο-Μικρές Κυκλάδες: Η αγωνία των αγροτών (για ένταξη σε ΚΑΔ) και των Κουφονησιωτών (για τον τουρισμό)!

 Δύο live συνδέσεις, μία από τη Νάξο και μία από τα Κουφονήσια, «έβγαλαν» σήμερα ο ΑΝΤ1 και ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του, Θάνος Κλωνόπουλος (που βρίσκονται στον τόπο μας, θυμίζουμε, ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου).
Στο ένα από τα δύο lives, δε, είχαν έντονη παρουσία η «Ένωση» και ο Πρόεδρός της, Δημήτρης Καπούνης!
Το πρωί, ο ΑΝΤ1 είπε… «Καλημέρα Ελλάδα!» με live σύνδεση από τη Νάξο και τη μαγευτική παραλία της Αγίας Άννας με τα κρυστάλλινα νερά! Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος τόνισε, γι' άλλη μια φορά, τη μεγάλη ανάγκη (και) οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να ενταχθούν σε κάποιον από τους ΚΑΔ των ενισχύσεων για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που τους δημιούργησε ο κορονοϊός. Επίσης, ο Δ. Καπούνης επέστησε και την προσοχή όλων στο ότι πατάτες από το εξωτερικό «βαπτίζονται» ελληνικές!

Δήλωση Γιάννη Ντουνιαδάκη στο Alt.grμε αφορμή την παρουσία τουρκικής φρεγάτας ανοιχτά της Ρόδου


Η ενημέρωση της ιστοσελίδας του Alt.gr από αναγνώστη της  στη Ρόδο, σχετικά με διερχόμενο πολεμικό πλοίο ανοιχτά του νησιού, δείχνει την ανησυχία που έχει ο λαός του ανατολικού Αιγαίου. Δείχνει ότι δεν “πιάνει” σε όλους η διαχρονική προσπάθεια των κυβερνήσεων να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό στον Ελληνικό λαό. 
Έχει δίκιο ο αποστολέας της φωτογραφίας να ανησυχεί! Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ένταση της τουρκικής προκλητικότητας στα πλαίσια του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας. Και οι δυο χώρες συμμετέχουν στον γενικότερο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και.........