slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για την Φορολογία των Αγροτών και την έκδοση Διευκρινιστικής Εγκυκλίου από το Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών .

Σύμφωνα με το νέο νόμο οι αγρότες εντάσσονται σε κανονικό καθεστώς βιβλίων και έκδοσης στοιχείων αν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα από την πώληση προϊόντων 10000 ευρώ η έλαβαν επιδοτήσεις 5000 ευρώ και άνω.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο στο Νομό Ηρακλείου εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς περίπου 12500 αγρότες τεράστιος αριθμός  αν λάβουμε υπ όψιν ότι μέσα σε αυτούς είναι και οι συνταξιούχοι που ....

Απάντηση Μιχ. Παπαδόπουλου στις κατηγορίες της Χρυσής Αυγής


«Αστειότητες» χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχ. Παπαδόπουλος, τις κατηγορίες της Χρυσής Αυγής περί ταγμάτων εφόδου στην ΝΔ με στολές παραλλαγής, αναρτώντας στην ιστοσελίδα της φωτογραφία του ιδίου να κρατά παρόμοιου τύπου όπλο με αυτά, που κρατούν στελέχη της Χ.Α.
«Το να προσπαθείς να.....

Δυο αναφορές κατέθεσε ο Παναγιώτης Ρήγας

Η πρώτη αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ είναι προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην λειτουργία τους οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Νομό Κυκλάδων.
Η δεύτερη αναφορά είναι προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, για την φημολογούμενη κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης φορτωτικής κατά την μεταφορά εμπορευμάτων από τα φορτηγά δημόσιας χρήσης.
1η αναφορά
Προς....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 16/1


Μειώνεται ο ΦΠΑ στις ακτοπλοϊκές μεταφορές - Ανοίγει ο δρόμος για φθηνότερα εισιτήρια

Τη μείωση του ΦΠΑ στις ακτοπλοϊκές μεταφορές επιθυμεί να δρομολογήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης των νησιωτικών προορισμών, την οποία και ανακοίνωσε στην πρώτη συνεδρίαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Μάλιστα όπως αναφέρει και η Ημερησία σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, ο ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών θα μπορούσε να ....

Πληρώνει αμαρτίες άλλων

Μετά από καταγγελία πολίτη (του κ. Νίκου Λεβογιάννη), στην κτηματική, αλλά και άλλες δημόσιες επιβλήθηκε 177.100 ευρώ πρόστιμο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για έργα και αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στο παρελθόν, στον οικισμό του Απόλλων χωρίς τόσο ο Δήμος Νάξου όσο και ο δήμος Δρυμαλίας, να έχουν την παραμικρή ανάμειξη αφού υπεύθυνος ήταν το Επαρχείο της Νάξου και Έπαρχος ο κ. Κορρές . Και τώρα ο δήμος καλείται όχι μόνο να πληρώσει τις 177.100 ευρώ, αλλά και να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που ....