slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση Υποψήφιου Συμβούλου - Αλεφραγκής ΜηνάςΑλεφραγκής Μηνάς του Νικολάου (Τρομάρας)

Επιχειρηματίας Εστίασης – Συντηρητής Αρχαιοτήτων

Καλωσορίζουμε το Μηνά Αλεφραγκή, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Ο Μηνάς, είναι ένας πολυπράγμων πολίτης του τόπου μας, που ζει στο Ακρωτήρι με τη σύζυγο του Εργίνα Αληφραγκή και τα τέσσερα παιδιά τους.

Είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Η σπηλιά του Νικόλα" στο Ακρωτήρι, με έντονη δραστηριότητα στον τομέα της γαστρονομίας της θηραϊκής γης.

Με σπουδές στη συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων τέχνης, εργάστηκε για πολλά χρόνια στον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου.

Η αγάπη του για τον πολιτισμό, εκφράζεται μέσα από την ενασχόληση του με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, μέσα από θεατρικές και χορευτικές ομάδες, ενώ υποστηρίζει ενεργά εθελοντικά σωματεία όπως ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς και Πολιτιστικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.  

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει το Μηνά Αλεφραγκή, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.  


--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Οι τοπ περιοχές βάσει τζίρου και αριθμού επιχειρήσεων στον τομέα εστίασης στην Ελλάδα: στοιχεία Α’ τριμήνου 2023


Αξιότιμοι κύριοι/ες,


Σας αποστέλλουμε συνημμένα δελτίο τύπου σχετικά με "Οι τοπ περιοχές βάσει τζίρου και αριθμού επιχειρήσεων στον τομέα εστίασης στην Ελλάδα: στοιχεία Α' τριμήνου 2023"

Στο παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε Δελτίο Τύπου, το banner καθώς και τα εικαστικά διάγραμματα για να τα αξιοποιήσετε για τη δημοσίευση: https://bit.ly/3ONO2cv  

 

Θα εκτιμούσαμε εάν θα μπορούσατε να το δημοσιεύσετε με σκοπό την ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε άλλο μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.


Με εκτίμηση,


Η ομάδα Data & Business Analytics της Tourix

Θανάσης Αθανασιάδης
Μυρσίνη-Σοφία Νίκα
Σταύρος Κεφάλας


E: marketing@tourix.gr T: 2741500100

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος | Πύργος Μπαζαίου 11&12/8 | Δελτίο Τύπου

 Δελτίο τύπου


Υπουργείο Πολιτισμού

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023

 

Μουσική

Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος


Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Ώρα έναρξης: 21:30

Πύργος Μπαζαίου, Νάξος

 

 

Οι προκρατήσεις θέσεων έχουν αρχίσει στα digitalculture.gov.gr και nationalopera.gr

 

 

Η μουσική παράσταση Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος, σε σύνθεση και ερμηνεία των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, έρχεται στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο για δύο μοναδικές παραστάσεις την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, στις 21.30. Η παράσταση βασίζεται στην ποίηση και στον αναστοχασμό των ποιητών από διαφορετικές γενιές και τόπους και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή.

 

Μουσικές, τραγούδια, λόγος και εικόνες δημιουργούν έναν ιστό από διαχρονικές ιστορίες για την ποικιλομορφία της φύσης και την επίδρασή της στον ψυχισμό και την εξέλιξη του ανθρώπου. Αφού κυριάρχησε στη γη, έπειτα στα ζώα και τέλος στον ίδιο τον συνάνθρωπο, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, που απειλούν την κλιματική ισορροπία. Η διαχείριση της κλιματικής κρίσης από τον άνθρωπο αποτελεί το σύγχρονο ισχυρό διακύβευμα.

 

Το μάταιο της ύπαρξης να γίνει όχι αιτία καταστροφής και εκμετάλλευσης, αλλά αφορμή για προσφορά, σεβασμό και εκτίμηση της φθαρτότητας των πραγμάτων. Η τέχνη φωτίζει τον δρόμο της αλλαγής της αντίληψης και της συμπεριφοράς μας προς τη φύση.

Συντελεστές:

Σύνθεση και ερμηνεία: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

Δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Στέλιος Κρασανάκης

Εικαστική δημιουργία: Αλέξανδρος Κακλαμάνος

 

Μουσικοί: Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο), Αλέξανδρος Τζιόβας (κοντραμπάσο), Κωνσταντίνος Ράμμος (πιάνο)

 

ΑΜΚΕ: ΑΙΩΝ

 


Πληροφορίες

 

• Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

• H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

• Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.

• Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

 

  

Ακολουθήστε το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» στα social media:

 

Facebook

Instagram

Οι Μαριάννα Ζαμπέλη και Γιώργος Πελεκάνος από τη Σαντορίνη, η Κατερίνα Πολυκανδριώτη από τη Μύκονο και η Μαρία Τσακίρη από την Κάσο υποψήφιες και υποψήφιοι με τον Γιώργο Χατζημάρκο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 

Την υποψηφιότητα τεσσάρων ακόμα πολιτών, της Μαριάννας Ζαμπέλη και του Γιώργου Πελεκάνου στην ΠΕ Θήρας, της Κατερίνας Πολυκανδριώτη στην ΠΕ Μυκόνου και της Μαρίας Τσακίρη στην ΠΕ Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

 

Η κ. Ζαμπέλη, επιχειρηματίας και Αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Θήρας, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Όλα αυτά τα χρόνια προτιμώ να μιλάω με τις πράξεις μου και όχι με τα λόγια μου, διότι μόνο με σκληρή δουλειά και έργα μπορούμε να πάμε μπροστά.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζημάρκο και συνοδοιπόροι του για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα νησιά μας .

Γιώργο Χατζημάρκο, με ειλικρίνεια, ήθος, θάρρος και δύναμη θα δουλέψω ακούραστα με πυξίδα την ευημερία και την ανάπτυξη των νησιών μας.»

 

Ο κ. Πελεκάνος, αυτοκινητιστής, Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θήρας καθώς και του ΔΗΜ.Τ.Ο. Θήρας, με διαρκή ενασχόληση με τα κοινά και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Η πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου να συμμετέχω στον συνδυασμό #ΜΠΡΟΣΤΑ το Νότιο Αιγαίο με τιμά και την αποδέχομαι με έντονο αίσθημα ευθύνης.

Γνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα για το Νότιο Αιγαίο, πιστεύω ότι είναι ο πιο κατάλληλος για να οδηγήσει τον τόπο μας μπροστά, με όραμα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα για τα νησιά μας και τη νέα γενιά.  Γι΄ αυτό και αποφάσισα να τον στηρίξω δυνατά, ώστε να συνεχίσουν τα μεγάλα έργα και το ολοκληρωμένο σχέδιό του για ευημερία, αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, δράσεις και πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν άμεσα την ποιότητα της ζωής των νησιωτών και του τόπου μας.

Θέτω, λοιπόν, την εμπειρία και τις γνώσεις μου στη διάθεσή του και δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να συμβάλω στην περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών μας, καθώς και στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, που όλους μας απασχολούν και μας προβληματίζουν. Απώτερος στόχος μου είναι να αφήσουμε στα νησιά μας πολύτιμη παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα.

Διαθέτοντας, θέληση, πείσμα, αποφασιστικότητα και νέες ιδέες, θεωρώ ότι μπορώ να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά κάθε πρόκληση και ζητώ την εμπιστοσύνη σας, ώστε να καταφέρω να συμβάλω και από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.»

 

Η κ. Πολυκανδριώτη, μόλις 23 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, διαχειρίστρια της οικογενειακής επιχείρησης στη Μύκονο, με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης και ενασχόληση με τα κοινά ως μέλος της ΟΝΝΕΔ, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Ως νέα γυναίκα στο χώρο της πολιτικής αλλά και μέλος την ΟΝΝΕΔ, θα ήθελα να δηλώσω τη συμμετοχή μου, στις  ερχόμενες περιφερειακές εκλογές με τον κ. Χατζημάρκο. Οι ηγετικές του ικανότητες και η πολιτική σοβαρότητα που προσεγγίζει τα προβλήματα είναι οι λόγοι που με κάνουν να πιστεύω στην ομάδα του και να θέλω να ενταχθώ. Παράλληλα είναι ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός στους νέους, ακόμη και πρότυπο για όποιον θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Διατηρώντας ισχυρό το νότιο Αιγαίο μας, διαμάντι της Ελλάδας

 

 

H κ. Μαρία Τσακίρη, Χημικός Μηχανικός, Ξενοδόχος και Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Η.Ν. Κάσου, αναφέρει στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 

«Αποφάσισα να συμμετέχω για πρώτη φορά στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου γιατί θεωρώ ότι η Κάσος αξίζει και πρέπει να εκπροσωπείται από έναν επιστήμονα και ταυτόχρονα γνώστη των συνθηκών ζωής στο νησί μας.

Είναι τιμή μου να αποτελώ μέλος μιας ομάδας που ηγείται ο κύριος Χατζημάρκος. Είναι ένας άνθρωπος με ήθος, όραμα, δυναμισμό και προγραμματισμό. Έχει ήδη επιδείξει πόσο αποτελεσματικός είναι και άμεσος , ιδιαιτέρως σε δύσκολες συνθήκες. Θεωρώ ότι μια Περιφέρεια όπως το Ν. Αιγαίο που αποτελείται από τα πανέμορφα μοναδικά νησιά μας που είναι τα διαμάντια του Αιγαίου , χρειάζεται έναν Περιφερειάρχη με όραμα, στόχους και αποτελεσματικό όπως ο κύριος Χατζημάρκος. Επειδή και εγώ προέρχομαι από τον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο μοιράζομαι τις ίδιες αντιλήψεις και λειτουργώ πάντα με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της Κάσου σε κάθε επίπεδο, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό.»

 

 

 

 

 

 

Βιογραφικό Μαριάννας Ζαμπέλη

Η Μαριάννα Ζαμπέλη είναι επιχειρηματίας στον τουριστικό τομέα και Αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Θήρας.

Σπούδασε προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά, τον Βασίλη, ο οποίος διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση και τον Χαράλαμπο, καθηγητή Αγγλικών και Γαλλικών.

 

Πλέον , μετά από τόσα χρόνια ακατάπαυστης εργασίας ,μπορώ με υπερηφάνεια να πω ότι οι καλύτερες αποδείξεις της πορείας μου είναι η ίδια μου η δουλεία και τα παιδιά μου.

 

 

Βιογραφικό Γιώργου Πελεκάνου

 

Ο Γιώργος Πελεκάνος είναι αυτοκινητιστής, Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί ΘΗΡΑΣ τα τελευταία 26 χρόνια και της ΔΗΜ.Τ.Ο Θήρας.

Έχει διατελέσει :

 

-          Δημοτικός σύμβουλος 1999-2003. Αντιπρόεδρος επιτροπής εκδηλώσεων Δήμου Θήρας

-          Αντιπρόεδρος Διοικούσας επιτροπής κέντρου υγείας Θήρας 2004-2010

-          Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας ομοσπονδίας ταξί για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2010

-          Ιδρυτικό μέλος και για αρκετά χρόνια Αντιπρόεδρος - μέλος Δ.Σ του συλλόγου στήριξης κέντρου Υγείας- Νοσοκομείου Θήρας

-          Μέλος τουριστικής επιτροπής Δήμου Θήρας

 

 

Βιογραφικό Κατερίνας Πολυκανδριώτη

 

Η Κατερίνα Πολυκανδριώτη είναι ιδιωτική υπάλληλος στη Μύκονο με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σε ηλικία 23 ετών, διαχειρίζεται την οικογενειακή επιχείρηση του κλάδου της διαμονής. Είναι ενεργή εθελόντρια αιμοδοσίας.

 

 

Βιογραφικό Μαρίας Τσακίρη

 

Η Μαρία Τσακίρη είναι Χημικός Μηχανικός, επιχειρηματίας, Ξενοδόχος και Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Η.Ν. Κάσου.

Μαζί με τη μητέρα της, σχεδιάστρια μόδας Λία Μελετή, δημιούργησαν μια μικρή βιοτεχνία Παραδοσιακών φορεσιών στην Κάσο το έτος 2000 με την επωνυμία " ARMATHIA "(ΑΡΜΑΘΙΑ).

Την ίδια περίοδο, δημιουργεί έναν μικρό παραδοσιακό ξενώνα στο Φρύ δίπλα στην παραδοσιακή κατοικία της με την επωνυμία "Angelica's traditional Apartments" (www.angelicas.gr).

Από το έτος 2016 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και επιχειρηματίας με την βιοτεχνία και το κατάστημα Armathia και το μικρό παραδοσιακό ξενώνα Angelica's, ενώ για αρκετά χρόνια πριν από αυτό, εργαζόταν ως Χημικός Μηχανικός σε πολυεθνικές εταιρείες (NOVARTIS, WASTE ET WATER SARL).

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Η.Ν. Κάσου δραστηριοποιείται με σκοπό την προβολή της Κάσου και την επίλυση των προβλημάτων των επαγγελματιών του νησιού.

Είναι έγγαμη και έχει μια κόρη 8 ετών.


--

Θηραϊκή Πολιτεία : Αναγγελία υποψήφιου συμβούλου - Καμπουράκης ΝικόλαοςΚαμπουράκης Νικόλαος του Χαράλαμπου

Απόστρατος Ελληνικής Αστυνομίας

Καλωσορίζουμε το Νικόλαο Καμπουράκη, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Ο Νίκος, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Θηραϊκή Πολιτεία από το 2011, έχει υπηρετήσει τα κοινά του τόπου μας ως Αντιδήμαρχος Θήρας, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θήρας, αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας.

Υπηρέτησε την Ελληνική Αστυνομία για 30 χρόνια, από όπου και αποστρατεύτηκε το 2010.

Με καταγωγή από το Ρέθυμνο Κρήτης, είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι» και υπήρξε πρώτος πρόεδρος του, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Εξωραϊστικού́ Πολιτιστικού́ Συλλόγου Μεσαριάς «Ο Άγιος Δημήτριος» και σημερινός πρόεδρος του.

Για σχεδόν 40 χρόνια συμμετέχει στο ΔΣ του Πανθηραϊκού Α.Ο, διατελώντας πρόεδρος του για 18 χρόνια, ενώ κατά τη θητεία του η ομάδα της Σαντορίνης κέρδισε για πρώτη φορά́ στην ιστορία της την άνοδό της στην Γ' Εθνική́ Κατηγορία.

Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Πολύκαρπου Ξαγοράρη και έχει δύο παιδιά την Αργυρώ και το Χαράλαμπο.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει το Νικόλαο Καμπουράκη, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.  

#thiraikipoliteia #nikoszorzos #dinami_stous_polites #santorini #santorini #greece #dimotikesekloges2023 #σαντορίνη #όραμα #βιωσιμότητα #συνέπεια #αλήθεια #σοβαρότητα


--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου