slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Βούλα Μπακάλου, από τη Νάξο, υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Την  υποψηφιότητα της Βούλας Μπακάλου, δίπλα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της  να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, αναφέρει:

Γιάννης Ντουνιαδάκης για τον ελλιμενισμό του αντιτορπιλικού «USS ROSS» στο λιμάνι της Ρόδου

Το πολεμικό πλοίο άλλης μιας «υπερδύναμης» επισκέφτηκε το νησί της Ρόδου. Μετά το υδρογραφικό του πολεμικού ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας (HMS Echo), σειρά έχει το αντιτορπιλικό του Αμερικάνικου Ναυτικού USS ROSS.
Πρόκειται για πλοίο του 6ου στόλου με έντονη κινητικότητα, κυρίως στα νερά της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Τόμαχωκ, πύραυλοι ικανοί να φέρουν και πυρηνική κεφαλή.
Σε μία περιοχή που μυρίζει μπαρούτι εξαιτίας του μεγάλου παζαριού που έχει ανοίξει για την εκμετάλλευση και τον έλεγχο αγωγών διέλευσης υδρογονανθράκων, η αύξηση της κινητικότητας αυτών των δυνάμεων όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ειρηνική συμβίωση των λαών, αλλά είναι λάδι στη...φωτιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων. Μην ξεχνάμε ότι με της ευλογίες των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων έχει «γκριζαριστεί» το μισό Αιγαίο και προχωράει η εκ νέου αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια με την ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών δεν βλάπτει σοβαρά μόνο τα εθνικά δίκαια αλλά θέτει υπό διωγμό και τα ελληνικά προϊόντα με την εμπορική επωνυμία «Μακεδονικός».


«Η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών δεν βλάπτει σοβαρά μόνο τα εθνικά δίκαια αλλά θέτει υπό διωγμό και τα ελληνικά προϊόντα με την εμπορική επωνυμία «Μακεδονικός».

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει το ζήτημα προστασίας των ελληνικών προϊόντων με την εμπορική επωνυμία «Μακεδονικός» που η εθνικά επιζήμια συμφωνία το Πρεσπών θέτει σε αμφισβήτηση.
Η ελληνική κυβέρνηση, κόντρα στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών και εκχώρησε στα Σκόπια «μακεδονική» ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 4/4 τα εγκαίνια 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου


ΝΑΞΟΣ : Απολογισμός Προγράμματος Ιατρικής Παρέμβασης


 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική παρέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων- Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας- με το Πρόγραμμα Προάσπισης Προαγωγής Υγείας Ευπαθών Ομάδων «Υγεία για Όλους» και το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου στις 30-31/3/2019. Η εν λόγω παρέμβαση έλαβε χώρα στον χώρο του Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου και σε αυτή συμμετείχαν εθελοντές ιατροί από μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας με τις ειδικότητες των Ρευματολόγων, Αγγειοχειρούργου και Ωτορινολαρυγγολόγου.
Οι ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν σε ελέγχους αγγειολογικών παθήσεων, σε μυοσκελετικούς ελέγχους καθώς και ......