slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ν. ΜΑΝΙΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ «ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑΞΟΥ» ΩΣ ΠΟΠ ΣΤΗΝ Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ε.


Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ
Δημοσίευση αίτησης καταχώρισης της ονομασίας «ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑΞΟΥ» ως ΠΟΠ στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σας ενημερώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέτασε την αίτηση για την προστασία της ονομασίας «Αρσενικό Νάξου» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι όροι που προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΕ.
Η θετική απόφαση της Επιτροπής δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ημερομηνία 13.08.2019. Μετά την παρέλευση 3 μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης το τυρί «Αρσενικό Νάξου» θα καταχωρηθεί στο ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : ερώτηση για τη δημιουργία ενός Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις εξαγγελίες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία ενός Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης που θα παρέχει πρόσθετους πόρους στις Περιφέρειες που θα υποστούν σημαντικές επιπτώσεις λόγω της ενεργειακής μετάβασης και της σταδιακής εγκατάλειψης του άνθρακα ως πηγή ενέργειας, μία πρόταση που υιοθέτησε η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ύστερα από τροπολογία που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητά με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενημερωθεί τόσο για τη χρηματοδότηση του Νέου Ταμείου όσο και για την κατανομή των κονδυλίων στα κράτη μέλη.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Ντροπή και οργή για τα κορίτσια που διακωμώδησαν την μαθητική παρέλαση στη Ν. Φιλαδέλφεια [βίντεο]

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση ,ιας ομάδας κοριτσιών να διακωμωδήσουν τη μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

ΑΠΟΤΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ Δ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ
Το τμήμα στίβου του Πανναξιακού Α.Ο αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα Δημήτρη Περιστεράκη και αποδίδει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του.
Ο εκλιπών υπήρξε ουσιαστικά ο δημιουργός του στίβου της Νάξου αφού αυτός οργάνωσε τις διαδρομές στον αγωνιστικό χώρο ,υπήρξε προπονητής των τμημάτων στίβου του Πανναξιακού Α.Ο και πρωτεργάτης στις επιτυχίες του τμήματος του συλλόγου.
Θεωρούμε ότι λόγο των αντίξοων συνθηκών για τον κλασσικό αθλητισμό την εποχή εκείνη ,η συμβολή του εκλιπόντα για την ανάπτυξη του ήταν τεράστια και αξίζει ιδιαίτερης μνείας .
Αγαπητέ Δημήτρη θα σε θυμόμαστε πάντα . Σου οφείλουμε πολλά.

Ο ΕΦΟΡΟΣ ΣΤΙΒΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξανδρος Φράγκου Νικόλαος Στεφάνου

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκλογή Τσίπρα


Ένας ιδιότυπος εμφύλιος που μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες εκατέρωθεν, εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή την διαδικασία επανεκλογής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.

Κυρίως γιατί, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να έχει ρίξει νερό στο κρασί του, αποδεχόμενος τον όρο που έθεσαν οι «σκληροί» κομματικοί της Κουμουνδούρου, δηλαδή η επανεκλογή του να πραγματοποιηθεί από το επικείμενο Συνέδριο, οι βουλές των δικών του ανθρώπων, των λεγόμενων «Προεδρικών», φαίνεται να είναι άλλες.

Απλά υπέροχο: Οι «χορευτικές» φιγούρες του «worldchampion jet» και το ευχαριστώ των Συριανών

Η Σύρος αποχαιρέτησε το παγκόσμιο πρωταθλητή της ακτοπλοΐας WorldChampion Jet της Seajets.
Μετά από αρκετούς μήνες καθημερινής παρουσίας στη γραμμή Σύρος, Μύκονος, Νάξος Σαντορίνη, το υπερσύγχρονο ταχύπλοο ολοκλήρωσε ένα μεγάλο κύκλο ταξιδιών.
Ίσως το πιο σημαντικό δρομολόγιο της Πρωτεύουσας των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια με συνέπεια, ταχύτητα και άψογη εξυπηρέτηση.
Το στοίχημα του Μάριου Ηλιόπουλου κέρδισε τους πάντες… με την πρώτη ματιά!

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιρούσε βουλευτές της ΝΔ από την Εξεταστική του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΠΑΣΟΚ για το Βατοπέδι-H ΝΔ κατέθεσε έγγραφο του 2010 για την εξαίρεση μαρτύρων

Κραυγάζουν και ωρύονται σε ένα σόου, αναμενόμενο για πολλούς. Ο λόγος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή, η οποία εξετάζει τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, να εξαιρεθούν από την Επιτροπή οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης ξεσήκωσε…

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Ώρα για εκδρομή (03/11) στον Μαραθώνα


 ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ  ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΟΝ  ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητοί Εταίροι και Φίλοι των  Κυκλάδων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Κ.Μ. με ιδιαίτερη χαρά απευθύνει την πρόσκληση αυτή για
την συμμετοχή σας στην δεύτερη εφετινή εξόρμηση μας την Κυριακή  3  Νοεμβρίου 2019.
  Η εκδρομή θα γίνει στον Μαραθώνα Αττικής. Η έφορος αρχαιοτήτων, αρχαιολόγος  κ.. Πέλλυ
Φωτιάδη, θα μας ξεναγήσει στους αρχαιολογικούς χώρους και το νέο Μουσείο  Μαραθώνος.
Στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα, ίσως να υπάρξουν ορισμένες μικρές αλλαγές λόγω χρόνου.