slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαβάστε πώς ο άλλοτε αγαπημένος και της Ιπποκράτους και κρατικοδιαιτος Κούλογλου θα πάρει τη θέση του Γλέζου

 Ο αγαπημένος δημοσιογράφος της Κουμουνδούρου Στέλιος Κούλογλου (ήταν αγαπημένος και της Ιπποκράτους, αλλά έτσι είναι αυτά, κάποιοι άνθρωποι είναι αγαπητοί), μπορεί να μην εκλέχτηκε ευρωβουλευτής αλλά μάλλον θα την πάρει την έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι αυτό θα γίνει περίπου ως εξής.

Η επίσημη ιντερνετικη εφημερίδα του Σύριζα το left.gr αποθεώνει το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Έδιωξαν από τη Νάξο τον τοπογράφο του ΤΑΙΠΕΔ ) Μ. Μαργαρίτη

Έδιωξαν από τη Νάξο τον τοπογράφο του ΤΑΙΠΕΔ
Την εντονότατη αντίδραση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προκάλεσε η επίσκεψη ιδιώτη τοπογράφου - Μηχανικού, ο οποίος κατ’ εντολή της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) επισκέφθηκε, σήμερα, τη Νάξο, προκειμένου να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Προκοπίου, για τις χαρακτηρισμένες ως «καταπατημένες» εκτάσεις.

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Παναγιώτη Ρήγα

Για την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα των περασμένων ημερών ενημέρωσε τα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.
Ο κ. Ρήγας έκανε εισήγηση κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας» του

ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ προχωρούν αυθαίρετα σε αυτεπάγγελτη απογραφή και καταλογισμό εισφορών σε ναυτικούς ασφαλισμένους στο ΝΑΤ.

Προς τους κ. Υπουργούς: Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ναυτιλίας και Αιγαίου
            Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες ασφαλισμένων, για τους οποίους ο ΟΑΕΕ προχώρησε αυτεπάγγελτα σε ασφάλιση, παρόλο που για το ίδιο διάστημα ήταν ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Υποκατάστημα ΟΑΕΕ Κω που προχώρησε σε πράξη αυτεπάγγελτης εγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΕ ναυτικού με 30 χρόνια ασφάλισης στο ΝΑΤ, επειδή ήταν συνιδιοκτήτης μικρού τουριστικού πλοίου με τη μορφή συμπλοιοκτησίας, στο οποίο όμως εργαζόταν και ως πλήρωμα.

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ για τη πρόκληση του ΤΑΙΠΕΔ

Αγαπητοί  φίλοι του Σύριζα Νάξου,  το να μην μας γουστάρετε είναι  δικαίωμα σας  δεν είναι όμως  δικαίωμα σας άλλα ούτε  και σας το επιτρέπουμε    να μας υποτιμάτε. Γι’ αυτό ΚΑΙ σας ξεκαθαρίζουμε ότι είναι τελευταία φόρα που θα σας βάλουμε ανακοίνωση η κάποιο δελτίο τύπου όταν αυτό έχει δοθεί πρώτα  στην … έγκριτη αριστερή ιντερνετικη εφημερίδα  και μετά από μια ΜΕΡΑ το ΣΤΕΙΛΕΤΕ και σε μας έτσι άπλα  για να πείτε ότι μας το στείλατε .  
Μετά την αποστολή από την ΕΤΑΔ ΑΕ μηχανικού να τοπογραφήσει την περιοχή του Αγίου Προκοπίου έγινε φανερό ότι οι προσπάθειες του ΤΑΙΠΕΔ να ξεπουλήσει τη Δημόσια Περιουσία μας όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει αλλά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, που σε συνδυασμό με το πρόσφατο σχέδιο νόμου για την αποκλειστική  παραχώρηση των ακτών σε μεγαλοιδιώτες δημιουργεί νέα επικίνδυνα δεδομένα για το νησί μας.
Οι ακτές και οι αιγιαλοί μαζί με τους
πολιτιστικούς πόρους αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού μας, την πηγή ζωής και ...

TO ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ


Τα ακίνητα του Δημοσίου πέρασαν ήδη στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Αποτελεί αυτό είδηση. Ήδη με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ., νευραλγικά «φιλέτα» γης στο παράκτιο μέτωπο πολλών περιοχών της χώρας μας μεταβιβάστηκαν από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Χθες, γύρω στις 11 το πρωί ιδιώτης μηχανικός (ελεύθερος επαγγελματίας) επεχείρησε παρουσία των αυτοδιοικητικών παραγόντων της δημοτικής κοινότητας αγίου Αρσενίου, Γρηγόρη Σέργη, Βασίλη Μετζουβή και Νίκου Μαργαρίτη, επεχείρησε να ‘αποτυπώσει’ / τοπογραφλήσει την περιοχή των λιμνών της παραθαλάσσιας περιοχής του αγίου Προκοπίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - που εκδόθηκε λίγες ώρες αργότερα - «κατ’ εντολή της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) επισκέφθηκε το νησί μας, προκειμένου να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του αγίου Προκοπίου για τις χαρακτηρισμένες ως