slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τηλεφωνική δημοσκόπηση για την Πάρο

Τηλεφωνική δημοσκόπηση για της δημοτικές εκλογές στην Πάρο τρέχει εδώ και λίγα 24ωρα. Εταιρεία δημοσκοπήσεων απευθύνει στους Παριανούς Δημότες τα παρακάτω πέντε ερωτήματα:

1. Είστε δημότης Πάρου;
2. Τι άποψη έχετε για τον Δήμο. Είστε ευχαριστημένοι από την παροχή υπηρεσιών του;
3. Ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο Πάρου. Τον κ. Γλέζο, τον κ. Βλαχογιάννη, τον κ. Κουντρομιχάλη ή την κ. Πρωτολάτη;
4. Αν γινόταν αύριο βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;
5. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα ψηφίσατε;

Σημ. O συνδυασμός ΛΑΪΚΗ Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ δεν αναφέρεται στην Τρίτη ερώτηση…

H κοινή αφίσα ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ για τις εκλογές του Νοέμβρη

Κι αν σου κάτσει;

Επιτέλους! Προσπερνώντας τις εύκολες και ανέξοδες κριτικές της αριστεράς η κυβέρνηση υλοποιεί την δέσμευση της… "Λεφτά υπάρχουν". Γεμίζει τη χώρα φρουτάκια και ο πολίτης δεν έχει παρά να βάλει την τύχη και τα λεφτά του για να πάρει τα λεφτά. Αφού δεν μπορούμε να ζούμε όλοι καλά, θα ζούμε εκ περιτροπής. Κάθε τόσο κάποιος από εμάς θα ζει καλύτερα, χάρη στα λεφτά των άλλων. Άλλωστε το βασικό ναρκωτικό για την κοινωνία είναι να κρατήσεις ζωντανή την ελπίδα ότι εσύ μπορεί να τη βολέψεις.

Και τα φρουτάκια δεν θα έχουν τέλος. Όπως όλα δείχνουν όλοι αυτοί οι πλούσιοι μεγαλοκαταθέτες, την ίδια στιγμή που υποστηρίζουν το ΔΝΤ και τις ανάγκες θυσίες που πρέπει να κάνουν -όχι οι ίδιοι φυσικά-  αλλά οι εργαζόμενοι για να σωθεί η πατρίς, ταυτοχρόνως δείχνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτά που υποστηρίζουν αποσύροντας τις καταθέσεις τους από τη Ελλάδα. Με δύο λόγια εδώ θα δουλεύουμε σαν σκλάβοι για να ταΐζουμε τις Ελβετικές τράπεζες. Έτσι και παρα τα σχεδόν 78 δις που χαρίσαμε* στους αποτυχημένους ιδιώτες τραπεζίτες για να μας δίνουν τα λεφτά που ήδη έχουμε καταθέσει στις τράπεζες τους, κινδυνεύουμε σύντομα να βρεθούμε μπροστά σε ATM-φρουτάκια. Συνέβη και αλλού. Με μαθηματική ακρίβεια ο Γιώργος μας, μας συνδέει με αυτό το μέλλον. Και τότε θα εμφανιστεί ένας άλλος από το σινάφι τους για να μας σώσει. Γιατί όσο συμπεριφερόμαστε ως ιθαγενείς τόσο θα μας προσφέρουν καθρεφτάκια. Και η τύχη των ιθαγενών είναι ιστορικά γνωστή.

* Δείτε τι  έλεγε το ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση των τραπεζών όταν ήταν αντιπολίτευση

antistachef.wordpress.com

Με λίγη ενημέρωση …ξεχνιέμαι


Ουδέν κακόν αμιγές κακού


Ουδέν κακόν αμιγές κακού

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πολυχρονεμένο μας πρωθυπουργό να ανακοινώνει στη ΔΕΘ το Σεπτέμβρη κάποιο νέο πακέτο, από τα πολλά που μας σερβίρισε την μετά Λ.Υ.* εποχή. Αυτό θα έχει τον ωραίο τίτλο "Κοινωνικό". Άλλωστε το συνηθίζουν τα πακέτα να έχουν όμορφα προθέματα. "Σταθεροποιητικό", "Αναπτυξιακό", "Πράσινο", "Ενίσχυσης", κ.ο.κ. Αλλά ο λαός μας λέει "έφαγα πακέτο". Τυχαίο; Δεν νομίζω.

*Λεφτά Υπάρχουν

Και η βαρβαρότητα θέλει το συντονιστή της...

 September  
-Διαβάζω αυτές τις μέρες για τις "κόντρες" εντός της κυβέρνησης για το ποιος ή ποιοι θα συντονίσουν το κυβερνητικό έργο.

Είναι πρωτότυπη η εποχή μας καθώς σε αντίθεση με τα τα προηγούμενα 240.000 χρόνια τώρα η βαρβαρότητα θέλει και συντονισμό.

Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει 
καλύτερος για το ρόλο από τον Θόδωρο.

Ακόμα δεν έχω ξεχάσει την εποχή του "εκσυγχρονισμού", που έσπρωχνε τις υπαλλήλους της μεταφραστικής υπηρεσίας από τις σκάλες. Άλλωστε έχει και οικογενειακή παράδοση στην υπηρεσία βαρβαροτήτων. Αλλά και η κυβέρνηση οφείλει να δείξει σθένος και να εφαρμόσει την εθνοσωτήριο πολιτική της χωρίς εξωραϊσμούς. Χωρίς γλυκανάλατα πρόσωπα. Ο Θόδωρος είναι μακράν ο καταλληλότερος και μετράει κυριολεκτικά, όσο και οι πέντε μαζί που θέλει να βάλει στη θέση του ο ΓΑΠ. Γι' αυτό κάτω τα χέρια από τον Θόδωρο.

* Πρέπον είναι να μην ξεχάσουμε να τιμήσουμε με την ψήφο μας και τη γυναίκα του Θόδωρου που με το σπαθί της βεβαίως, βεβαίως κατεβαίνει υποψήφια στο δήμο Σαρωνικού.
antistachef

Συνάντηση των "Μικρών Κυκλάδων" για αποχή


Από νησί σε νησί (Σχοινούσα, Ηρακλειά...) ταξίδευαν, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, οι πρόεδροι των "Μικρών Κυκλάδων" για να συναντηθούν και να συζητήσουν τη στάση που θα κρατήσουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Η πρωτοβουλία είχε σαν στόχο να αποφασίσουν να ανακοινώσουν ότι δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές, αντιδρώντας στην απόφαση να ενωθούν τα νησιά τους με το δήμο Νάξου με την προσδοκία να υπάρξει αλλαγή του νόμου "Καλλικράτης" και να διατηρήσουν την αυτοδιοικητική αυτονομία τους.
Bookmark and Share
Εκτος από τους σημερινούς προέδρους, στις συζητήσεις που έγιναν πήραν μέρος και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τα της αυτοδιοίκησης. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει, είναι, γιατί εν μέσω προεκλογικής περιόδου άναψε η σπίθα της διαμαρτυρίας, που είχε σβήσει πολύ νωρίς μετά από τις πρώτες -και τελευταίες- αντιδράσεις που υπήρξαν από κάποιους προέδρους των νησιών, όταν ανακοινώθηκε ο γεωγραφικός χάρτης των "Καλλικρατικών" δήμων.
Οι "κακές γλώσσες" λένε, ότι την ιδέα έριξε κάποιος(;) που δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους από τις Μικρές Κυκλάδες.
Πάντως, παρ’ όλο που έσπευσαν στην πρόσκληση όλοι, ακόμη και εκείνοι που ήδη έχουν "κλείσει" συνεργασία με συνδυασμό, τελικώς, δεν υπήρξε συμφωνία και ομόφωνη απόφαση. Μάλιστα, μετά τη λήξη των συνομιλιών, επέστρεψαν ο καθένας στο νησί του χωρίς να έχει συμφωνηθεί αν θα υπάρξει κι άλλη συνάντηση naxosnews

Αύριο , 17 Σεπτεμβρίου, ο Κος Κόκκινος θα περιόδευσει στο νησί της Νάξου.



Σαντορίνη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Ο Κος Κόκκινος περιόδευση στο νησί της Θήρας όπου είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο και τον Έπαρχο Θήρας και επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας και το ΤΟ του ΟΑΕΔ.

Κατά την ενημέρωση του αναφέρθηκαν στην υποστελεχωση του Κ.Υ. και στην μη λειτουργία της επέκτασης που ολοκληρώθηκε πριν ένα χρόνο, με πόρους του Γ’ ΚΠΣ πλαισίου στήριξης. Μεγάλη είναι η απουσία νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα το ήδη υπάρχον προσωπικό να καλείται να ανταποκριθεί στα πολλά περιστατικά που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου .

Προβλήματα υποστελεχωσης παρουσιάζονται και στο ΤΟ του ΟΑΕΔ της Θήρας που ιδρύθηκε πριν τρία (3) χρόνια και όπου τρεις (3) υπάλληλοι καλούνται να ανταποκριθούν σε 3.000 αιτήματα!!!

Μιλώντας με στελέχη του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» και πολίτες του νησιού , ο Κος Κόκκινος αναφέρθηκε στην απουσία έργων υποδομών το τελευταίο χρονικό διάστημα , θυμίζοντας ότι τα τελευταία 5,5 χρόνια , επί θητείας του στη Γ.Γ. της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου προωθήθηκαν και υλοποιήθηκαν μεγάλα έργα όπως:

- Το λιμενικό έργο του Αθηνιου

- Το λιμενικό έργο στη Βλυχαδα

- Το κλειστό γυμναστήριο

- Επέκταση του Κέντρου Υγείας Θήρας

- Νέο Νοσοκομείο Θήρας (που ξεκίνησε τις εργασίες του το 2008 και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης)

Ακόμα αναφέρθηκε και στα αλλά μεγάλα έργα όπως:

- Το λιμάνι και το φράγμα στην Ανάφη

- Το γήπεδο 5Χ5

- Το βενζινάδικο

- Το αγροτικό ιατρείο στη Θηρασια αλλά και

- Τα οδικά έργα στην Ίο , στη Φολέγανδρο και στη Σίκινο.

Παρεμβάσεις που ο προϋπολογισμός τους ξεπέρασε τα 150 εκ. ευρώ.

Τέλος σε συνάντηση που είχε με τους φορείς του τουρισμού ο Κος Κόκκινος επισήμανε την αναγκαιότητα της προώθησης των έργων για το αεροδρόμιο και το εμπορικό λιμάνι για το όποιο παρατηρείται , το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλη κωλυσιεργία. Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι απαραίτητη η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων για την περαιτέρω προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Αύριο , 17 Σεπτεμβρίου, ο Κος Κόκκινος θα περιόδευσει στο νησί της Νάξου.