slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

3 διαφορετικές ποινικές διώξεις για πόθεν έσχες: Κατά Π. Δούκα για κακούργημα, Γ. Παπαντωνίου για λαμογιά και Γ. Βουλγαράκη για παπαριές


Παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» εντόπισε ο Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος των πρώην υπουργών Γιάννου Παπαντωνίου (απέκρυψε 2,2  εκ της άνεργη γυναίκας του), Γιώργου Βουλγαράκη (σε 117.000 του πεθερού του είναι συνδικαιούχος η γυναίκα του σαν παιδί του... παπαιές δηλ.) και Πέτρου Δούκα (εξαφανίστηκαν 1,1 εκ ευρώ από τις καταθέσεις του) σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, με κακουργηματικού βαθμού χαρακτήρα αυτήν που αφορά τον κ. Δούκα.


Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος των τριών πολιτικών ασκήθηκε μετά την μελέτη των στοιχείων που έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.

Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, που αντιμετωπίζει κακούργημα καθώς αυστηροποιήθηκε ο νόμος μετά το 2010, φέρεται να εντοπίζεται αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του.

Συγκεκριμένα τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το έτος 2010 σε σχέση με αυτά του 2009. Κατά την Εισαγγελική κρίση ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση για αυτήν την μεταβολή αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.

Οι δύο άλλοι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται καθώς στα αρχεία της λεγόμενης "λίστας Λαγκάρντ" φέρεται να εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κατηγορία καθώς εμφανίζεται να απέκρυψε στο «πόθεν έσχες» του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Μαριάννα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων. Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο πρώην υπουργός όταν κλήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής ήταν ότι επρόκειτο για περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Αντίστοιχα για τον κ. Βουλγαράκη η κατηγορία αφορά τραπεζικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα στο υποκατάστημα της στην Γενεύη της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη ύψους 117.000 ευρώ, στοιχείο που φέρεται να μην δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού το 2007.

Βάση της εισαγγελικής έρευνας ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη.


Παραμάγαζο η ΕΡΤ: Πληρώνει τον γιο, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τον συνταξιούχο πατέρα του που κάνει τη δουλειά!!


Μετά την δικαστική έρευνα για την περιώνυμη εκπομπή της Ανθης Σαλαγκούδη «136» ασφαλείς πληροφορίες επίκειται καταγγελία και πολύ πιθανόν νέα δικαστική έρευνα για... πλαστογραφία αρχισυντάκτη.


Τι ακριβώς συμβαίνει; Σε κυριακάτικη εκπομπή της ΝΕΤ ως αρχισυντάκτης εμφανίζεται νεαρός δημοσιογράφος ο οποίος όμως δεν δουλεύει πραγματικά ως αρχισυντάκτης γιατί δεν έχει τα συγκεκριμένα προσόντα. Πραγματικός αρχισυντάκτης είναι ο... πατέρας του.

Και για όσους αναρωτιούνται γιατί έχει συμβεί αυτό, η απάντηση είναι απλή: Μα γιατί ο εν λόγω είναι συνταξιούχος και δεν μπορεί η ΝΕΤ να τον προσλάβει. Ομως, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος είναι είναι φίλος του γενικού διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ Αιμίλιου Λιάτσου.

Και αυτός φέρεται να είναι ο εμπνευστής της... πατέντας.

iefimerida.gr 

Ευτυχώς που έχουμε και τον Πανάρα να γελάμε λίγο

Δεν πειράζει Πάνο... χούντα είναι θα συνηθίσεις... Δείτε τι ασυναρτησίες λέει πάλι βραδιάτικα ο Καμμένος:


Καταγγελία του Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.ΜΙ.Κ. για δίωξη από τη διοίκηση του Γ.Ν.- ΚΥ Νάξου σε εργαζομένη συνδικαλίστρια


Η απαξίωση και αποδόμηση του ΕΣΥ, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Κλείσιμο κλινικών, αλλά και ολόκληρων νοσοκομείων είναι πλέον γεγονός. Απλήρωτοι γιατροί, εργαζόμενοι, προμηθευτές, περιμένουν κάποιο θαύμα. Τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της χώρας, υπολειτουργούν και η κοινωνία αυτό το γνωρίζει και το βιώνει καθημερινά. Πλέον το ΕΣΥ, δεν είναι ανθρωποκεντρικό, αλλά λειτουργεί με όρους και κανόνες επιχείρησης. Κεντρικός άξονας, δεν είναι πλέον ο άνθρωπος αλλά τα έσοδα και τα έξοδα με τη λογική του ισοσκελούς ισολογισμού. Σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο πολύπαθο Κ.Υ Νάξου οι εξελίξεις είναι τραγικές.O οργανισμός του Κ-Υ δεν είναι πλέον ικανός να ......

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΕΡΑΘΙΤΩΝ-ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 συναντήθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου και του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στα γραφεία του δεύτερου (Χριστοκοπίδου 9 Ψυρρή) σε μα κοινή συνεδρίαση αλληλογνωριμίας και συνεργασίας.
Στη συνάντηση αυτή αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις για την πολιτιστική και την κοινωνική αποστολή των Συλλόγων και αποφασίστηκε περαιτέρω προώθηση παρόμοιων συνεδριάσεων, έτσι ώστε να προγραμματίζονται και από κοινού δράσεις προς όφελος τόσο των χωριών μας όσο και της...........

'' Να μιλήσει ξεκάθαρα ο κ.Τσίπρας. Η κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων, που εξήγγειλε σήμερα, αφορά τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α και τα νησιά μας ;''

O κ.Τσίπρας προχώρησε σήμερα σε σειρά εξαγγελιών για το φορολογικό πρόγραμμα του Σύριζα.
Μίλησε για φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας χωρίς να την προσδιορίζει, χωρίς να θέτει συγκεκριμένα όρια και κλίμακες, ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη σχέση του με τους πολίτες.
Αναλώθηκε σε γενικολογίες, χωρίς να προτείνει τίποτα συγκεκριμένο.
Χωρίς να αναφέρεται σε μία πραγματικότητα που η αντιμετώπισή της απαιτεί σχέδιο, το οποίο δεν διαθέτει.
Παραβίασε ανοιχτές θύρες με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που ήδη έχει εξαγγείλει και προετοιμάζει η...

Tα άκουσαν Σταϊκούρας-Μαυραγάνης


Τα άκουσε για τα καλά χθες το απόγευμα στη Συγγρού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εκτός από τον απόντα Γιάννη Στουρνάρα, από βουλευτές και στελέχη των Γραμματειών της ΝΔ, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης για την οικονομία.
Σύμφωνα με τη Δημοκρατία, οι κ.κ. Σταϊκούρας και Μαυραγάνης επιχείρησαν να πείσουν για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, χωρίς όμως επιτυχία. Τα "γαλάζια" στελέχη και οι βουλευτές που ήταν παρόντες μετέφεραν το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να σημειωθούν, στη διάρκεια της συνεδρίασης, αρκετοί...

Ποιός είναι ο εφοπλιστής Βασίλης Μανιός που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ [εικόνα]

Μέσα στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται ηχηρά ονόματα του εφοπλιστικού κόσμου όπως αυτό του Βασίλη Μανιού, ο οποίος κληρονόμησε μαζί με την αδερφή του την τεράστια περιουσία που άφησε πίσω του ο Δημήτρης Μανιός.
Η ιστορία του Δημήτρη Μανιού μοιάζει με παραμύθι, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Σίβυλλα στο......

584.500 ευρώ συνολικό πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία

euro-moneyΑπό διαπιστώσεις και καταλογισμούς προστίμων χορτάσαμε κύριοι του ΙΚΑ.
Ανακοίνωση για την είσπραξη των προστίμων θέλουμε πλέον κύριοι του ΙΚΑ
Σύμφωνα με έρευνα που ......

Το σκίτσο της Κ για την πολιτική είδηση της ημέρας


Η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά και η γενικότερη ατμόσφαιρα που θέλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται όλο και πιο κοντά στο περιβάλλον Καραμανλή, σχολιάζεται από τον Ηλία Μακρή με ένα ιδιαίτερο σκίτσο στην εφημερίδα Καθημερινή.
Στο σκίτσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ....κοιτάζεται στον καθρέφτη και να χτενίζει τα φρύδια του που παραπέμπουν σαφώς στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ ο ενοχλημένος Παναγιώτης Λαφαζάνης τον ρωτάει με νόημα για πού ετοιμάζεται...



Ευθεία στοχοποίηση του Σαμαρά από γνωστούς ΣΥΡΙΖΑίους δημοσιοκάφρους

Ευθεία απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά συνιστά η επεξεργασμένη φωτογραφία του, που «κοσμεί» το εξώφυλλο του περιοδικού Unfollow και τον παρουσιάζει βαρύτατα κακοποιημένο.
Μέχρι στιγμής ούτε το, λαλίστατο κατά τα άλλα, ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ούτε η Δικαιοσύνη έχουν παρέμβει, για να αποφανθούν αν η βία πήρε τη θέση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αν το εξώφυλλο αυτό εμπίπτει στο πεδίο της ποινικής δικαιοσύνης…

Τρία χρόνια τα έβλεπε όλα ρόδινα ΞΑΦΝΙΚΑ ανακάλυψε ότι έχει διαφωνία επί βασικών θέσεων και φυσικά « λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας» και παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου Δημήτρης Τσιργής

tsigris
Την παραίτηση του προς τον Υπουργό Υγείας υπέβαλε σήμερα ο διοικητής των συνενωμένων Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, Δημήτρης Τσιργής, «για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας» όπως δήλωσε στο naxosnow.gr.
Η είδηση της παραίτησης του κ. Τσιργή έσκασε σαν βόμβα και στα Νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, αφού κανείς δεν την περίμενε, προκαλώντας δυσάρεστη έκπληξη στους ανθρώπους που υπηρετούν στις υγειονομικές μονάδες και που διατηρούν άριστη σχέση με τον κ. Τσιργή.
Ο κ. Δημήτρης Τσιργής κατά γενική ομολογία θεωρείται ως ο πλέον επιτυχημένος διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου και αργότερα των συνενωμένων Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, έχοντας συνδέσει το όνομα και τη.....

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

 Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου διοργανώνει Αποκριάτικο πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους και φίλες.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Χριστουγεννιάτικου, αυτή τη φορά διοργανώνουμε Αποκριάτικο πάρτυ για τα μικρά παιδιά με πολύ χορό, παιχνίδια και άλλες εκπλήξεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη λέσχη του Συλλόγου μας (Ανδριτσαίνης 51 και Ορφέως, Γαλάτσι) στις 6:30 το απόγευμα. Σας....

Μαράκης Γιάννης: "Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια νέα αρχή"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ 

 Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και προοπτικής , αφουγκράστηκε την κοινωνία που έχει φτάσει στα όρια της και είπε ένα βροντερό ΟΧΙ σε νέα αντιλαϊκά και κοινωνικά άδικα μέτρα.

       Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα στην .....

Πίτα Συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου. Κυρίαρχο το θέμα του Αλιευτικού Καταφυγίου

 Στην κατάμεστη  αίθουσα του συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2012, η βράβευση των νέων φοιτητών και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.
 Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Ανδρής. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Απολλωνιατών και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, κ. Αντώνης Χωριανόπουλος. Ο  κ. Χωριανόπουλος αναφέρθηκε στο  μεγάλο κοινωφελές έργο που έχει επιτελέσει ο Σύλλογος στον Απόλλωνα. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην........

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 2013 ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ν.Α.

·        Η ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ.
·        ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΝΑ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Σύρος, 5 Μαρτίου 2013

 Την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση για το 2013 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη.

Ρύθμιση του καθεστώτος διαθεσιμότητας για τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ του νησιωτικού χώρου


Με διάταξη νόμου εξαιρούνται  από το καθεστώς διαθεσιμότητας πενήντα οκτώ (58) υπάλληλοι με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου οι όποιοι εργάζονται σε υπηρεσίες του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο νησιωτικό χώρο.
Η ρύθμιση αφορά εργαζόμενους στο  Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και καλύπτει όλες τις περιπτώσεις των ΙΔΑΧ που κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στις........

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΖΩΩΝ

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων λύσσας σε ζώα στη Βόρειο Ελλάδα και με στόχο την προστασία της δημόσια  υγείας, κρίνεται απαραίτητο να ενημερωθούν  οι δημότες μας ως προς τα εξής:

Αποκριάτικο γλέντι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΝΑΞΟΥ


Την Παρασκευή, 8 Μάρτη σας καλούμε σε αποκριάτικο γλέντι στο Elli's Bar στη Γρόττα, στις 10 το βράδυ. Θα έχει μουσικό πρόγραμμα, λαϊκό και ρεμπέτικο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ


Στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου θα λειτουργήσει τμήμα ελληνομάθειας, με στόχο τη γλωσσική ενίσχυση των γονέων των αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών/τριών.
 Προϋπόθεση για τη λειτουργία του τμήματος είναι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών. Δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς των αλλοδαπών μαθητών/τριών που τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και.....