slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απίστευτη πρόκληση ΠΑΣΟΚικού κρατικού στελέχους, κολλητού του Καρχιμάκη

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη δημόσια διοίκηση, παρά την μεγάλη κρίση που για καιρό μαστίζει τη χώρα και λογικά θα έπρεπε να οδηγήσει σε αλλαγές νοοτροπίας. Όπως σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε, ο εντεταλμένος σύμβουλος του φορέα επενδύσεων και εμπορίου Enterprice Greece και τέως διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, αδιαφορώντας για την απόφαση...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου, την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και θα πραγματοποιηθεί από 02 έως 04 Απριλίου, στη Χώρα της Νάξου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου.
Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, είναι εκτός από γιατροί και......

Παρουσίαση μελέτης για την τουριστική ανάπτυξη της Τήνου

Στην Τήνο βρέθηκε ο Πολιτευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βακόνδιος στις 28 και 29 Απριλίου. Ο λόγος της επίσκεψης του Γ. Βακόνδιου στην Τήνο ήταν η παρουσίαση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την τουριστική ανάπτυξη της Τήνου.
Ο Γ. Βακόνδιος παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις ενεργειών χαμηλού ή και μηδενικού κόστους ορισμένες από τις οποίες μπορούν να

«Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος της αγοράς Μαΐου 2014»

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νόμου 4177/2013 πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου 2014. Επίσης, υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:

«3ο Συνέδριο και Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΣΕΕ για το 2014»



Πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Απριλίου 2014 το 3ο Συνέδριο και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ με εντυπωσιακή συμμετοχή 220 αντιπροσώπων από όλες τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας. Η φετινή Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ ήταν και καταστατική, δεδομένου ότι ψήφισε και το νέο Καταστατικό της Συνομοσπονδίας. Αντιπρόσωποι του Ελληνικού Εμπορίου από όλη την επικράτεια και από όλους τους κλάδους συζήτησαν, προβληματίστηκαν, κατάθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά με τα οξυμένα προβλήματα της αγοράς και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις και αναζήτησαν προτάσεις για λύσεις. Επιπλέον, αναπτύχθηκε σοβαρός προβληματισμός σχετικά με την στρατηγική της οργάνωσης τα επόμενα χρόνια. Άπαντες οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για την ανάγκη αναδιάρθρωσης, αναβάθμισης και επέκτασης της...

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 30/4

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΟΥ


Αγαπητοί συμπολίτες του νότιου Αιγαίου
Ο ισχυρός, αυτόνομος και το κυριότερο ανεξάρτητος από το κεντρικό κράτος θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που οραματίστηκε και απαίτησε ο λαός των νησιών της περιφέρειάς μας στο σύνολό του, μετατράπηκε από τον περίφημο << Καλλικράτη >> και αυτούς που τον επινόησαν, νομοθέτησαν και.....

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Πότε θα δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του ο δήμαρχος;

Ο δήμαρχος Μ. Μαργαρίτης και τα παπαγαλάκια του έχουν τελευταία επιδοθεί σε ένα όργιο σπερμολογίας και λασπολογίας κατά αντιπάλων τους και ιδιαίτερα κατά του επικεφαλής της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Νίκου Μαϊτού. Τους κατανοούμε. Νομίζουν αφελώς ότι αυτή η ύπουλη και άνανδρη μέθοδος θα τους αποδώσει εκλογικούς καρπούς. Και έτσι δεν χρειάζεται να αποδεχτούν την πρόσκληση-πρόκληση του Ν. Μαϊτού για δημόσια συζήτηση των προτάσεών τους για τις πολιτικές επίλυσης των προβλημάτων της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Φυγομαχούν, ως συνήθως.

    Με αφορμή, όμως, τις διαδόσεις που τεχνηέντως διαρρέονται από το επιτελείο Μαργαρίτη, καλούμε τον δήμαρχο, αλλά και τους σπερμολογούντες υποψήφιους συμβούλους της παρέας του, να δημοσιοποιήσουν, έστω και αυτήν την ύστατη ώρα, το πόθεν έσχες τους (την ετήσια δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης) για να το πληροφορηθεί ο λαός, πριν προσέλθει στις κάλπες στις 18 Μαΐου. Άσχετα αν έπρεπε να το υποβάλουν από τον πρώτο χρόνο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης και ελέγχου και από τους πολίτες. Το ίδιο θα πράξει και ο Ν. Μαϊτός, αν και δεν υποχρεούται από το νόμο.

     Πληροφορούμε τους πολίτες των νησιών μας ότι, αν τηρούσε τη νομιμότητα ο δήμαρχος, έπρεπε να είχε αναρτήσει «με εντιμότητα και ευθύνη», όπως επαναλαμβάνει στα λόγια, στην ιστοσελίδα του δήμου την ετήσια δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης από την αρχή της θητείας του. Να τι λέει το άρθρο 61 παρ 4 του νόμου 3852/2010 για το «πρόγραμμα Καλλικράτης»: «Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου». Αυτό κάνει και ο δήμαρχος του διπλανού μας δήμου της Πάρου  (http://www.paros.gr/default.asp?catid=10490). Ο νομιμόφρων κ. Μαργαρίτης γιατί παρανομεί; Τι έχει να κρύψει από το λαό;

      Εμείς υποσχόμαστε ότι από την επόμενη μέρα της ανάληψης της δημοτικής εξουσίας θα δημοσιοποιήσουμε το πόθεν έσχες μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Η διαφάνεια δεν είναι επιλεκτική κύριε Μαργαρίτη.

 

                                                                                                                   Από το γραφείο τύπου

                                                                                                                       Γιάννης Πιτταράς

Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με την κινέζικη αντιπροσωπεία που ενδιαφέρεται για την Κατασκευή του Αεροδρομίου στο Καστέλλι.

 Με τους εκπροσώπους της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο,China State Construction Engineering Corporation, συναντήθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης συζήτησε με τον διευθυντή επενδύσεων (Managing Director )  Li Jiqin, αναπτυξιακά και επενδυτικά θέματα, μεταξύ των οποίων και το ενδιαφέρον της εταιρείας για το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, στο Καστέλλι.