slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γιάννης Μαμουζέλος ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μαργαρίτη από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου

Γιάννης Μαμουζέλος- Γιάννης Μαργαρίτης
Δεν υπερψηφίστηκε την Παρασκευή, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2012 η ισχύς της κανονιστικής να μη δοθεί χώρος έξω από το λιμάνι σε επαγγελματίες καταλυμάτων και της πεζοδρόμησης του πλακόστρωτου δρόμου κάτω από το δημαρχείο τις βραδυνές ώρες. Την πρόταση του προέδρου, δεν ψήφισαν, ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης και το μέλος, Ροδούλα Καπίρη, ενώ δεν ήρθαν τελικώς και τα δυο μέλη από την Αμοργό. Έτσι δεν υπήρξε η απαραίτητη ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτείται. Όλα δείχνουν, ότι ενώ από τη μια ασκήθηκε έντονη πίεση στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να αναβληθεί η ισχύς της κανονιστικής, από την άλλη, υπήρξε και η σθεναρή αντίδραση των ξενοδόχων και του προεδρείου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Νάξου, που είχαν αποφασίσει να σταματήσει η άγρα πελατών στο λιμάνι.

Γιάννης Βρούτσης: Τι έγινε αλήθεια με τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής που εξαγγέλθηκε τον Μάιο;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Εφαρμογή Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής»

Στις 2 Μαΐου του 2011, η κυβέρνηση με αφορμή την παρουσίαση του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής είχε εξαγγείλει, ότι ο στόχος της ήταν το εν λόγω σχέδιο να αποφέρει στα δημόσια ταμεία περί τα 11,4 δις € μέχρι και το 2013. Πιο συγκεκριμένα, 1,5 δις € το 2011, 4,4 δις € το 2012 και 5,9 δις € το 2013.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι Ελληνίδες... γοργόνες!



Θρίαμβος για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση νίκησαν 9-8 την οικοδέσποινα Κίνα σε έναν συγκλονιστικό τελικό και κατέκτησαν πανάξια το χρυσό μετάλλιο.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Αντιγόνη Ρουμπέση, η Κική Λιόση, η Γιούλη Λαρά, η Άντι Μελιδώνη, η Σταυρούλα Αντωνάκου, η Άλκηστη Αβραμίδου, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Αγγελική Γερόλυμου, η Αλεξάδρα Ασημάκη, η Χριστίνα Τσουκαλά, η Έλενα Κούβδου, η Ηλέκτρα Ψούνη, η Ελένη Γουλά.

Νάξος: Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Σιρκουί μπιτς βόλεϊ

Οι Κουζούνης / Παπαδημητρίου και οι Ζουπάνης / Γ. Κοτσιλιάνος εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Πανελληνίου Σιρκουί μπιτς βόλεϊ που γίνονται στην παραλία του Αγ.Γεωργίου στη Νάξο. Ανοικτός είναι ακόμα ο Α΄όμιλος... Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα...
Αν και οι Ξενάκης / Παπαδημητρίου έχουν δύο νίκες θα χρειαστούν νίκη και στον τρίτο αγώνα για να εξασφαλίσουν και τυπικά την πρόκριση με βάση το ιδιόμορφο σύστημα καθώς στην διπλή ισοβαθμία μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια και στην τριπλή ισοβαθμία οι συνολικοί πόντοι των ομάδων!
Στον Β΄ όμιλο το ντέρμπι Κουζούνης / Παπαδημητρίου - Ζουπάνης / Γ. Κοτσιλιάνος θα κρίνει την πρώτη θέση στον..........

Στις 6-7 Αυγούστου το ετήσιο Τουρνουα beach volley του Α.Μ.Σ.ΦΙΛΩΤΙΟΥ στη Μικρη Βιγλα

Nαξιώτης ο νέος αστυνομικός διευθυντής Κυκλάδων

Mε απόφαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετατέθηκε στις 22 Ιουλίου και ανέλαβε καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, ο Αστυνομικός Διευθυντής[κατάγεται από τις Μέλανες Νάξου  ] Βασιλάκης Κωνσταντίνος, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο Επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΣΤΗ ΝΑΞΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. Σωτ. ΠΑΜΠΑΚΑ



Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Νάξου, πραγματοποίησαν το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας.
 Μαζί με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Γκούφα και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν τα χωριά Φιλώτι,[  Ο  πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος  Γκούφας και ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας επισκέφθηκαν το  Φιλώτι μίλησαν κτηνοτρόφους για την  αδειοδότηση των στάβλων, που  οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν  να βρεθούν ι υπό διωγμό. Άλλα …ξέχασαν να καλέσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο του ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ , άλλα και εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Φιλωτίου ] βίβλιο και Αγερσανί.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Α)  Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 2 Αυγούστου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.30 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΣΕ ΑΜΟΡΓΟ & ΔΟΝΟΥΣΑ


Την Αμοργό και τη Δονούσα επισκέπτεται στις 29 και 30 Ιουλίου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
 Ο κ. Μαχαιρίδης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με αντικείμενο τα έργα που πραγματοποιούνται στα νησιά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ενώ θα συναντηθεί και με τον δήμαρχο Αμοργού κ. Νικήτα Ρούσσο.
Τον  περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, θα συνοδεύουν ο πρόεδρος  του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργος  Γκούφας καθώς και οι  αντιπεριφερειάρχες  Σωτήρης  Παμπάκας  και  Τζώρτζης Μακρυωνίτης. Όχι όμως και ο περιφερειακός  σύμβουλος , Λάζαρος  Θεόφιλος κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο χωρίς "σχόλια" μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι η μη συμμετοχή του περιφερειακού συμβούλου, Λάζαρου Θεόφιλου στην περιοδεία που πραγματοποιεί η ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι μια συνέχεια στο  «βρώμικο εσωκομματικό πόλεμο» που δεχετε ο Λάζαρος  Θεόφιλος