slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γυναίκες. Στην πολιτική «βγείτε μπροστά», για έναν καλύτερο κόσμο.

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Η συμμετοχή στα κοινά των γυναικών είναι χρέος για τον εαυτό τους, αλλά και για το μέλλον της χώρας. Σε πολλές χώρες του κόσμου, υπάρχει ένα κίνημα με τον τίτλο «βγείτε μπροστά» και αφορά τους αγώνες των γυναικών στους κλάδους των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Ένα κίνημα με πολλές επιτυχίες.
Στη χώρα μας, οι γυναίκες στο χώρο της πολιτικής, «βγαίνουν μπροστά» τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχουν φτάσει ακόμη στις ηγετικές θέσεις, που θα τις άξιζαν.
Η ποσόστωση του 40% στα ψηφοδέλτια, βοήθησε έναν μεγάλο αριθμό γυναικών να ξεκινήσουν πολιτική καριέρα, έστω κι από χαμηλότερες θέσεις ευθύνης. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες για να κυριαρχήσουν στην πολιτική, χρειάζονται περισσότερη αυτοπεποίθηση, και ειδικές επικοινωνιακές δεξιότητες, για να πείσουν τις γυναίκες ψηφοφόρους που προτιμούν να ψηφίζουν περισσότερο άνδρες.

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες


Δελτίο Τύπου
Για την κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες
Χαιρετίζουμε τους κατοίκους του νησιού μας και των άλλων νησιών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά μας. 
Καταγγέλλουμε την εκκωφαντική και απαράδεκτη απουσία της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου αλλά και του Επάρχου, από τη συγκέντρωση, της οποίας μάλιστα διοργανωτής ήταν ο ίδιος ο δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κατόπιν παρέμβασής μας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.  

Κέντρο Υγείας Μήλου: Μόνο δύο από τις δεκατρείς θέσεις ιατρών ειδικοτήτων είναι καλυμμένες


Κ.Υ Μήλου: Μόνο δύο από τις δεκατρείς θέσεις ιατρών ειδικοτήτων  είναι καλυμμένες
Στη Μήλο βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο Νίκος Συρμαλένιος. Τη Δευτέρα 1/6 επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας όπου συναντήθηκε με την επιστημονική διευθύντρια οδοντίατρο κ. Βαλλά. Κατά τη διάρκεια της αναλυτικής συζήτησης, τέθηκαν για άλλη μια φορά τα ζητήματα του Κ.Υ., με σημαντικότερο τη διαχρονική έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί 13 οργανικών θέσεων ιατρών, μόνο 2 καλύπτονται, εκτός βεβαίως των αγροτικών γιατρών. Η συζήτηση στάθηκε στην αναγκαιότητα επιπλέον κινήτρων για την προσέλκυση του ιατρικού προσωπικού, τόσο από πλευράς κράτους, όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση, που βεβαίως χρειάζεται να προστεθούν στα ήδη θεσμοθετημένα τα τελευταία χρόνια. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη υπέρβασης των καθυστερήσεων των κρίσεων για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών, για τις περιπτώσεις που έχουν ήδη ανταποκριθεί στις προκηρύξεις των θέσεων. Από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του ειδικότερα προς τη 2η ΥΠΕ, τόνισε ότι τώρα μετά την πανδημία είναι ευκαιρία να διεκδικήσουμε ριζικές λύσεις για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και στα νησιά και βεβαίως επανέλαβε τη διαθεσιμότητα του για στήριξη όλων των αιτημάτων προς αυτή την κατεύθυνση.  

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική ΑπασχόλησηΗ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκινάει τη λειτουργία του προγράμματος Καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση έτους 2020. Το νέο πρόγραμμα θα λειτουργεί στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου και δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση θα έχει διάρκεια από 06-07-2020 έως 21-08-2020, ωράριο λειτουργίας από 07:30 έως 15:30από Δευτέρα έως Παρασκευή.
 Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν για όλα τα ......

Δήλωση Γιάννη Ντουνιαδάκη στο Alt.grμε αφορμή την παρουσία τουρκικής φρεγάτας ανοιχτά της ΡόδουΗ ενημέρωση της ιστοσελίδας του Alt.gr από αναγνώστη της  στη Ρόδο, σχετικά με διερχόμενο πολεμικό πλοίο ανοιχτά του νησιού, δείχνει την ανησυχία που έχει ο λαός του ανατολικού Αιγαίου. Δείχνει ότι δεν “πιάνει” σε όλους η διαχρονική προσπάθεια των κυβερνήσεων να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό στον Ελληνικό λαό. 
Έχει δίκιο ο αποστολέας της φωτογραφίας να ανησυχεί! Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ένταση της τουρκικής προκλητικότητας στα πλαίσια του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας. Και οι δυο χώρες συμμετέχουν στον γενικότερο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και.........

Και ο ΑΝΤ1 σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες!Δεν σταματά η πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για την προβολή του νησιού μας (σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό μας)!
Σε συνέχεια της παρουσίας του Alpha, της ΕΡΤ, του ΣΚΑΪ, του Star Channel και του Mega στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, τώρα στον ευλογημένο μας τόπο ήλθε άλλο ένα κανάλι, ο ΑΝΤ1, προσκεκλημένος και εκείνος της «Ένωσης»!
Διαβάστε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο της Ε.Α.Σ. Νάξου στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: "Καμιά νέα εγκατάσταση στα νησιά μας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας"

 
Καμιά νέα εγκατάσταση στα νησιά μας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων συμβαδίζοντας με την βούληση της κοινωνίας των νησιών μας που εκφράστηκε δυναμικά εχθές, παραμένοντας σταθερός στους στόχους των μακρόχρονων αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος και του τοπίου των Κυκλάδων, της ζωής και εργασίας των κατοίκων, μέσα στο προγραμματικό του πλαίσιο της βιώσιμης συν-ανάπτυξης των Κυκλάδων, θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους φορείς και στους πολίτες των νησιών μας που αγωνίζονται κατά της εγκατάστασης των μεγάλων βιομηχανικών αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.