slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναφορά Νίκου Συρμαλένιου: Ανησυχία για τη διαχείριση των νοσούντων επισκεπτών με COVID στο Δήμο Μήλου εν όψει της τουριστικής περιόδου




Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή του Δημάρχου Μήλου, σχετικά με την ανάγκη  χρηματοδότησης από τα αρμόδια Υπουργεία με σκοπό τη διάθεση ποσού σε καταλύματα που φιλοξενούν νοσούντες με Covid-19 εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Γ. Βρούτσης: “ Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2,6 δισ. ευρώ για τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, φόρος 90% στα διαπιστωμένα υπερκέρδη της ενέργειας, αύξηση των συντάξεων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με το Ν.4670/2020 (Νόμος Βρούτση, κυβέρνηση Μητσοτάκη) και αύξηση κατώτατου μισθού το Μάϊο σύμφωνα με το Ν.4172/2013 (Νόμος Βρούτση, κυβέρνηση Σαμαρά)”

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών: «Ενσωμάτωση οδηγιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για εταιρείες επενδύσεων και ανάκαμψη από την κρίση covid-19 και συναφείς διατάξεις»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

Κατερίνα Μονογυιού: Η πολιτική απασχόλησης εκσυγχρονίζεται, εξορθολογίζεται και γίνεται αποτελεσματικότερη με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

 

Το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στοχεύει στην αναδιοργάνωση και την ψηφιοποίηση του ΟΑΕΔ, στην αντιμετώπιση των φαινομένων κατάχρησης παροχών του Οργανισμού, στην αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης και των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και στην υποβοήθηση των ανέργων με σκοπό να βρουν εργασία. Το νομοσχέδιο βελτιώνει ριζικά τον ΟΑΕΔ, ενισχύει τις πολιτικές απασχόλησης, στρέφει τα επιδόματα προς τους πραγματικούς ανέργους και θέτει τις βάσεις για μια ουσιαστική κατάρτιση. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει την στεγαστική πολιτική, η οποία πλέον θα καλύπτει τις ανάγκες των νέων συνολικά.
Ειδικότερα, αναφορικά με την αντιμετώπιση των φαινομένων κατάχρησης εισάγονται νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίλυση αυτής της χρόνιας στρέβλωσης. Η ανεργία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς της Eurostat ακολουθεί τα τελευταία χρόνια φθίνουσα πορεία. Αντίθετα, οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ παραμένουν σταθερά στο επίπεδο του 1 εκατομμυρίου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις έρευνες της

Η εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στην Κύπρο

                    Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας σε Ψηφιακή Πολιτική και Κυβερνοασφάλεια

                    Στοχευμένες δράσεις με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία των δύο χωρών

 Η εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου Ελλάδας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται στο επίκεντρο διήμερης επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Κόκκινου. Τον Υπουργό συνοδεύει ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος.

Φίλιππος Φόρτωμας: Από τη Μ. Δευτέρα το Μεταφορικό Ισοδύναμο του Α’ εξαμήνου 2021 για επιχειρήσεις

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την έναρξη πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το Α’ Εξάμηνο του 2021 για επιχειρήσεις. Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας με την πολύτιμη αρωγή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεχίζουν την εφαρμογή αυτού του δίκαιου και αναγκαίου μέτρου για όλους τους νησιώτες.

Επίσκεψη του Γιάννη Βλασερού, Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στην Νάξο και Σύρο.

Οι επισημάνσεις και οι προτάσεις του για τα φλέγοντα ζητήματα των νησιών. 
Ο Γιάννης Βλασερός Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος
Αλλαγής επισκέφτηκε την Νάξο και Σύρο συνοδεύοντας την εκπρόσωπο του Κινήματος Μάρα Κουκουδάκη Υπεύθυνης του ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης του κόμματος την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8 ,9 και 10 Απριλίου. Στην κομματική συγκέντρωση που έλαβε χώρα στη Νάξο μετά την εισήγηση του γραμματέα της Τ.Ο. Χρήστου Μπούσιου, το λόγο έλαβε η συντρόφισσα Μάρα Κουκουδάκη, η οποία αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και στις θέσεις του Κινήματος στο κάθε ζήτημα.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γιάννης Βλασερός που αναφέρθηκε στην ανάγκη το κόμμα να πάρει θέση σε καυτά τοπικά θέματα όπως είναι:

Γιώργος Χατζημάρκος: Με επιπλέον 260.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Άνδρου

Στο πλαίσιο της καλής και αποδοτικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Άνδρου (Δ΄φάση)», προϋπολογισμού 260.000,00 ευρώ.

Πρόκειται για την τέταρτη  Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Άνδρου για την βελτίωση των σχολικών υποδομών του νησιού, καθώς ο Δήμος Άνδρου έχει ήδη εκτελέσει έργα επισκευής και συντήρησης στις σχολικές μονάδες,  αξιοποιώντας τις χρηματοδοτήσεις που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει, ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Το αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αφορά την εκτέλεση εργασιών επισκευής του Γυμνασίου Τ.Λ. Όρμου Κορθίου και του Γυμνασίου – Τ.Λ. Γαυρίου.

Συνάντηση Μανώλη Πολυκρέτη - Φίλιππου Φόρτωμα με τον Αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Μανόλη Πολυκρέτη.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Η προθεσμία για τις δηλώσεις-Τι πρέπει να γνωρίζετε

Νέα ευκαιρία να εμφανίσουν στους δήμους τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά ή να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει στους δήμους, έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 για τους φορολογουμένους που έχουν εκκρεμότητες με τους δήμους.

Λίγο πριν από την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Ποιοι και πότε θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ;

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα που ανέρχεται στο ποσό των 200 €.

Η οικονομική ενίσχυση θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων με ανώτατο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Συγκεκριμένα θα καταβληθεί σε όσους κατά τον μήνα Μάρτιο 2022 λαμβάνουν:

Συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου









Την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου, όπως αυτό προήλθε από τις νόμιμες αρχαιρεσίες της 8 ης & της 9 ης Απριλίου 2022, με τριετή θητεία. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής: