slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυγερινός: Η "αυλή" που κατέστρεψε τον καταθλιπτικό Ανδρέα

Η ΑΥΛΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ 
Ο Παρασκευάς Αυγερινός υπήρξε διαχρονικά ένα από τα πιο αξιοπρεπή και νηφάλια στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ηττημένος στη μεγάλη μάχη του Πεντελικού το 1989, τότε που ο Άκης Τσοχατζόπουλος έγινε Γραμματέας με τη σθεναρή στήριξη του Ανδρέα Παπανδρέου, και ο ίδιος δεν τα κατάφερε παρά τη στήριξη του Γιώργου Γεννηματά, του Κώστα Λαλιώτη και του Κώστα Σημίτη, ο Παρασκευάς Αυγερινός ήταν το σημείο αναφοράς της "ομάδας των τεσσάρων", μαζί με τον Κώστα Σημίτη, τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τη Βάσω Παπανδρέου, που κατάφερε το 1996 να…

Η Ελένη Μενεγάκη ξανά στη Νάξο μετά τις επαφές ΕΑΣ Νάξου-Δ.Κοντομηνά

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου από την ανταπόκριση του προέδρου του Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά που για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες συναντήθηκε μαζί τους με αντικείμενο την προβολή της Νάξου και των προϊόντων της ΕΑΣ Νάξου από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες της ΕΑΣ προς το Ναξιώτη, γνωστό δημοσιογράφο του ALPHA στο πολιτικό ρεπορτάζ, Γιάννη Πιτταρά, που ήταν ο...

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ


Πνευματικό Κέντρο και  Σύλλογος Γυναικών αποφάσισαν να ξαναζωντανέψουν το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου Κωμιακής, οργανώνοντας παραδοσιακόγλέντι στην αυλή της ιστορικής εκκλησίας την ημέρα της γιορτής του Αγ. Κωνσταντίνου στις 21 Μαΐου και
αμέσως μετά τη λειτουργία.
Οι τοπικοί Σύλλογοι Κωμιακής Νάξου:
   Οι πανηγυριώτες θα απολαύσουν κάτω απ’ τα αιωνόβια πλατάνια της.........

Παρουσίαση των προτάσεων της ΠΝΑ στην Ημερίδα για το «Ακτοπλοϊκό δίκτυο Νήσων Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Στην Ημερίδα με θέμα το «Ακτοπλοϊκό δίκτυο Νήσων Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου στην ν. Νάξο συμμετείχε ο  Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος ως εισηγητής για την περιφερειακή ενότητα των Κυκλάδων. 
Κατά την παρουσίαση της πρότασης του, τόνισε τον κεντρικό στόχο βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και επισκέπτες του νησιωτικού συμπλέγματος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και την ελαχιστοποίηση των ανισοτήτων σε ότι αφορά την διασύνδεση. 
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν οι εξής:

5ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών στην Τήνο

         Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες το 5ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17-19 Μαΐου στην Τήνο και στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού από το Σύλλογο Γυναικών Τήνου, με τη συνεργασία του Δήμου Τήνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Γυναίκα και...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


1. Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2. Προς τους Προέδρους: α) της Δ.Κ. Κουφονησίων, Ηρακλειάς, Νάξου, Αγ. Αρσενίου, Απειράνθου β) της Τ.Κ. Μελάνων, Σαγκρίου, Κυνιδάρου, Κορωνίδας.
3. Προς τον εκπρόσωπο της Τ.Κ.  Εγγαρών.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 24 Μαΐου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 19.30μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Περιοδεία Πουσσαίου στην Αμοργό

Την Αμοργό επισκέφθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος.
Πραγματοποίησε συνάντηση με το δήμαρχο Νικήτα Ρούσσο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν την υποστελέχωση των υπηρεσιών Υγείας και τα έργα που εκτελούνται στο νησί της Αμοργού όπως η κατασκευή δύο δεξαμενών στα Κατάπολα, η κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τα Κατάπολα στη Χώρα Αμοργού, η κατασκευή του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Αιγιάλης καθώς και τα προγραμματιζόμενα έργα ανέγερσης και εξοπλισμού του  περιφερειακού ιατρείου Καταπόλων, ανέγερση και εξοπλισμού του περιφερειακού ιατρείου Αιγιάλης καθώς και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων δικτύων και

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην Άνδρο

Στην Άνδρο, με φόντο τις μοναδικές ομορφιές του νησιού, διοργανώνεται το 18ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών στον Α΄και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Η ΑΘΗΝΑ», από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου 2013, σε συνεργασία με το Δήμο Άνδρου και την....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.rizospastes.gr/
Η συλλογικότητα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ, φερόμενη να συνυπογράφει δια του εκπροσώπου της στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μαρκόπουλου το κείμενο που κυκλοφόρησε ως δήλωση «5 συνιστωσών» ή «δήλωση του Μανώλη Γλέζου που συνυπογράφουν συνιστώσες» διευκρινίζει ότι:

Με εντολή Βρούτση έλεγχοι σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις

Mε αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, εντολή για την διενέργεια άμεσων και εντατικών ελέγχων σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης στον ειδικό γραμματέα ΣΕΠΕ, κ. Μιχάλη Κανδαράκη.
Οι έλεγχοι που θα εκτείνονται στο σύνολο των τουριστικών περιοχών και θα αφορούν σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, θα διενεργούνται κατά την διάρκεια όλης της....

Συνέντευξη Ντόρας στην εκπομπή "Η άλλη όψη" της ΝΕΤ

Η άλλη όψηΝτόρα Μπακογιάννη
Φίλες και φίλοι ,
Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη που έδωσε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή "Η άλλη όψη" της ΝΕΤ στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη. Η συνέντευξη γυρίστηκε στα....

Μέγα Θαύμα !!! ο ΠΑΝΑΡΑΣ ΒΡΗΚΕ την παραίτηση του Τέρενς

Δεν θα το διαβασετε σε ΑΕροψεκασμενους:                    Και προπαντων δεν θα διαβασετε τα αιτια της παραιτησης...

Ανακοίνωση εξέδωσαν νωρίτερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφορικά με την παραίτηση του Τέρενς Κουίκ από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου. Αναλυτικά το κείμενο:

«Με επιστολή του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ υποβάλει την παραίτησή του από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Στην επιστολή του αναφέρει ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταθέτοντας τον προγραμματισμό περιοδειών όλου του μήνα».

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 5/20/2013 12:56:00 μ.μ.

Ρεπορτάζ στους δρόμους της Νάξου...

Ειδησεογραφικός Ενημερωτικός Ιστότοπος
Psts.gr

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του parianostypos.gr στη Νάξο για την δημοσιογραφική κάλυψη της Ημερίδας για το Ακτοπλοϊκό, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα...

ΘΕΜΑ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» προσκαλεί όλα τα μέλη του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην αίθουσα  Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και ώρα 20:00. Θέματα συζήτησης είναι τα ακόλουθα:

1)    Διοικητικός Απολογισμός

2)    Οικονομικός Απολογισμός

3)    Ορισμό εκλογών

4)    Διαχωρισμός του Πολιτιστικού Συλλόγου από τον Αθλητικό και σύσταση εκ νέου του καταστατικού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                          ΤΣΑΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. - Συλλήψεις και προσαγωγές αναρχοαπλυτων με ρόπαλα και μολότοφ

 
Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα περίπου 30-40 ατόμων που ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο ενημερώθηκε πως στο ξενοδοχείο Αστήρ έχουν καταλύσει δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα και προσπάθησαν να επιτεθούν.

Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στα χέρια τους κρατούσαν ρόπαλα και μολότοφ.

Τελικά απωθήθηκαν με την συνδρομή των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων και η ομάδα των αντιεξουσιαστών διαλύθηκε και μπήκε για να κρυφτεί σε πολυκατοικίες της οδού Ρήγα Φεραίου αλλά και της Αράτου.

Ακολούθησαν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε αρκετά σημεία και έχουν γίνει περισσότερες από δέκα προσαγωγές υπόπτων (πληροφορίες αναφέρουν ακόμη και για 15), ενώ ακόμη και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Τελικά τα τέσσερα άτομα που είχαν νωρίτερα προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας μετά από καταδίωξη, συνελήφθησαν, καθώς είχαν εντοπισθεί να φέρουν ρόπαλα και άλλα αντικείμενα και έτσι σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Πηγή: patrastimes.gr  

Ιγνατίου: Λάθη συμβούλων του Σαμαρά ακύρωσαν την συνάντηση με Ομπάμα

Είναι δυσάρεστο και άκρως ενοχλητικό, τη στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται, με την ανοχή του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, σε Σουλτάνο του Λευκού Οίκου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μην εξασφαλίζει συνάντηση με τον Αμερικανό ηγέτη, γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου και εξηγεί γιατί ματαιώθηκε το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου:

Επειτα από προσπάθειες μηνών, και αφού κατά καιρούς διέρρεαν πληροφορίες ότι ορίστηκε η ημερομηνία της επίσκεψης στον Λευκό Οίκο, αρκούσε ένα τηλεφώνημα για να πληροφορηθεί κανείς ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Ουάσιγκτον.

Η αμερικανική στάση είναι άδικη για την Ελλάδα και μη παραδεκτή για τον πρωθυπουργό της, και δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Αμερικανός πρέσβης. Εδωσε υποσχέσεις που δεν εκπλήρωσε και κάποια στιγμή σήκωσε τα χέρια ψηλά όταν συνειδητοποίησε ότι μετά την αποχώρηση της κ. Χίλαρι Κλίντον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «δεν είχε πέραση» πια στην Ουάσιγκτον. Παρ' όλα αυτά, δεν είπε την αλήθεια, με αποτέλεσμα να εκτεθεί ο πρωθυπουργός της χώρας μας.

Βεβαίως, έγιναν λάθη και από την κυβέρνηση. Δυστυχώς, μερικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού πίστεψαν πως εάν αποδεχόταν την πρόσκληση του «Εβραϊκού Λόμπι», ο Λευκός Οίκος θα έβρισκε χρόνο και θα όριζε συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο Ομπάμα. Δυστυχώς σ' αυτήν την πόλη, τα θέματα αυτά διευθετούνται με άλλους όρους. Η εμπειρία αποδεικνύει πως εάν έχεις κάτι να πεις, να προσφέρεις και να εξυπηρετήσεις την υπερδύναμη, η «μεγάλη πύλη» ανοίγει πολύ εύκολα.

Η χώρα μας έχει μύρια προβλήματα και σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές η Αμερική θα μπορούσε να τη στηρίξει, έστω ηθικά. Χρήματα δεν πρόκειται να δώσει ποτέ, διότι τα διαθέτει σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, όπου σκοτώνονται τα παιδιά της και πλουσιεύουν δικτάτορες, σαν τον Καρζάι και τη φαμίλια του.

Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να τηρήσει την υπόσχεσή του και να παρευρεθεί στο συνέδριο του «Εβραϊκού Λόμπι», όπου είναι ο μόνος τιμώμενος. Τέτοιες συμμαχίες δεν τίθενται σε κίνδυνο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ακούγονται παράπονα από το Τελ Αβίβ για καθυστερήσεις στην υπογραφή συμφωνιών. Αναγνωρίζω την πίκρα από τη στάση του κ. Ομπάμα, αλλά τα κράτη πρέπει να έχουν άλλες προτεραιότητες

«Φασισμός είναι οι πράξεις»


 «Φασισμός είναι οι πράξεις»
 «Δεν υπάρχει μονομέρεια στο φασισμό. Φασισμός είναι οι πράξεις και ο τρόπος ζωής», είπε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Και τόνισε: «Όταν βγαίνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και λέει "θα σας λιντσάρουμε, πρέπει να λιντσαριστείτε, κλπ", τι είναι αυτό; Κοινοβουλευτικός λόγος είναι αυτό; Δεν είναι φασιστική συμπεριφορά αυτή; Όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν και πετάνε γιαούρτια. Τι είναι αυτό;».

Ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοσκοπήσεων αλλά και στο πως βλέπει ο κόσμος τις πολιτικές εξελίξεις. Και είπε: «Εμείς είμαστε σε ένα πέλαγος με εννιά μποφόρ και το καράβι παλεύει. Και όταν παλεύει το καράβι, θα έρθει και το λιμάνι».

http://troktiko.eu

Πρόσκληση σε τακτική Γενική Συνέλευση Πανναξιακού ΑΟΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. του  Σωματείου  “Πανναξιακός Αθλητικός  Όμιλος Νάξου (Μπάσκετ – Βόλλεϋ) καλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 και ώρα 12.00 με θέματα ημερησίας διάταξης:
α) τον απολογισμό πεπραγμένων του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου
β) την έγκριση  του ισολογισμού για τη χρήση 2012-2013
γ) τη διεξαγωγή  αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
δ) Τρέχοντα θέματα
Τόπος διεξαγωγής θα είναι η.....

Μίκης: Και ο ΣΥΡΙΖΑ το Μνημόνιο θέλει να διαχειριστεί


Mikis-Theodorakis-Alexis-Tsipras
Ως επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΛΑΔΑ, ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, και μαζί με τον Μανώλη Γλέζο μετέφεραν έξω από τα… σκαλοπάτια της Βουλής την αγωνία μιας κοινωνίας σε απόγνωση, κατά του Μνημονίου και των προβλέψεών του.
Σήμερα, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο “Πρώτο Θέμα”, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης επιβεβαιώνει το πολιτικό διαζύγιό του με την Κουμουνδούρου, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που.....

ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Το κείμενο εναντίον του Τσίπρα ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΈΓΡΑΨΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ 

Ο γόνιμος διάλογος, που αναπτύχθηκε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποδεικνύει τα παρακάτω:
Μοναδικός δρόμος μας είναι ότι ο Ενιαίος Φορέας, τον οποίο ίδρυσαν οι πολιτικοί οργανισμοί που σήμερα συναποτελούμε, πρέπει να αποκτήσει μόνο ενιαία δράση, χωρίς ξεχωριστές εμφανίσεις.
Όποιος επιχειρεί να αλλοιώσει το πολιτικό σχήμα που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Λαού στις εκλογές, ενταφιάζει ό,τι δημιουργήσαμε. ΞΕΧΑΣΕ

Διαγράφει τον Κουίκ ο ΠΑΝΑΡΑΣ;


Ενοχλημένος από τις διαρροές Κουίκ ο πρόεδρος ΠΑΝΑΡΑΣ
Από την περίοδο που ανέκυψε το αντάρτικο με τους Χρήστο Ζώη, Μιχάλη Γιαννάκη, Γιάννη Μανώλη και Κώστα Μαρκόπουλο, ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, είχε υποψίες ότι στην συγκεκριμένη ομάδα, ανήκε και ο πρώην .....