slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει πλήρη πολιτική στήριξη στα εξαπτέρυγά του

Κριτική στη ΝΔ, για την διαγραφή του ευρωβουλευτή της Θ.Σκυλακάκη που, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

«Κάθε φωνή που υπάρχει διαφορετική -όπως του κ. Σκυλακάκη που μίλησε σήμερα για αυτοπυροβολισμό για όποιον ανακόπτει την προσπάθεια που γίνεται με το Μνημόνιο – ανακόπτεται, απ΄ ό,τι φαίνεται, με τον κατάλληλο τρόπο για τη ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πεταλωτής.

Προφανώς και για μια ακόμα φορά ο κ. Εκπρόσωπος ξέχασε πως δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.
Τον Δημαρά, τον Μητρόπουλο, την Σακοράφα, τον Οικονόμου και τους άλλους ποιος τους διέγραψε; Μήπως τον λένε Παπανδρέου;

Κύκλοι της ΝΔ αναφερόμενοι στις...

δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή για τη διαγραφή του Θ. Σκυλακάκη, τόνιζαν ότι:

“Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει πλήρη πολιτική στήριξη στα εξαπτέρυγά του”.

Κατά τα άλλα ο Θ.Σκυλακάκης μετά τη διαγραφή του επέμεινε στις θέσεις του, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1.

 "Οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές έχουν το δικαίωμα να λένε αυτά που πιστεύουν. Ποτέ δεν κρύφτηκα, ούτε πρόκειται να κρυφτώ. Από τον περασμένο Μάιο είχα εκφράσεις τις θέσεις μου για το μνημόνιο…”

Προφανώς κι αυτός έχει μικρή μνήμη. Από τότε που ο Σαμαράς είπε το ΟΧΙ στο Μνημόνιο μεσολάβησαν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και άλλων οργάνων. Σε κανένα από αυτά δεν είπε αυτά που είπε σήμερα. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η σημερινή εκδήλωση διαφωνίας ήταν προσχεδιασμένη να γίνει μετά την παρουσία του Σαμαρά στην ΔΕΘ.
από το antinews

Δένδιας: Επιβεβαιώνεται η θεωρία της πράσινης πολυκατοικίας

Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ για την κλήση Καραμανλή

Για συμπαιγνία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας την κλήση Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νίκος Δένδιας επισημαίνει:

« Η πράσινη πολυκατοικία με την πρωτοβουλία ( ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΤΟΥΜΠΑ )ενός εκ των ενοίκων της, του ΛΑΟΣ, αποφάσισε την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Στυλιανίδης. Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι επιβεβαιώνεται η θεωρία της πράσινης πολυκατοικίας και σημείωσε ότι η απόφαση κρύβει σκοπιμότητες κατά του κ. Καραμανλή και της ΝΔ.

Τώρα με το ΠΑΣΟΚ, ξεπουλάω σημαίνει αξιοποιώ...

Αυτοί έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν...
Έχουν εγγράψει συγκεκριμένα ποσά στο μνημόνιο, από την αποκρατικοποίηση-ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων ΔΕΚΟ και μας μιλάνε για αξιοποίηση...
Μάλιστα ο κ. Πεταλωτής, διόρθωσε και τον δημοσιογράφο Μόσχοβα, λέγοντάς του " όπου μιλάμε "είπατε να πουλήσει" σημαίνει αξιοποίηση"
Δείτε τι γράφει η "ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ" για τον ΟΣΕ

Τώρα η "η πώληση ακίνητης περιουσίας / γης και άλλων περιουσιακών στοιχείων" δεν είναι κατά τον κ. Πεταλωτή πώληση είναι αξιοποίηση...
Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;;;
Διαβάστε απόσπασμα της σημερινής ενημέρωσης πολιτικών συντακτών από τον κ. Πεταλωτή , για να μάθετε την διαφορά, πώλησης από αξιοποίηση...
ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Μπορείτε να μου πείτε τότε, τι διαφορά έχετε εσείς από τον κ. Αλογοσκούφη; Όταν εκείνος πουλούσε κρατική περιουσία, λέγατε ότι εκποιεί ασημικά. Τι έγιναν τώρα τα ασημικά, επάργυρα;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η διαφορά μας είναι θεμελιώδης. Δεν πουλάμε δημόσια περιουσία. Εμείς λέμε: Αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία. Και φυσικά, το πώς αντιλαμβανόταν η Νέα Δημοκρατία την έννοια της δημόσιας περιουσίας και της αξιοποίησης, το έχει αποδείξει με το Βατοπέδι. Άρα, από αυτό και μόνο, αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε καμία σχέση. Εμείς, ούτε επιτρέπουμε ούτε θα επιτρέψουμε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αλλά, η αξιοποίηση επιβάλλεται, γιατί τείνει και στη διατήρησή της.
ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Συγνώμη, όταν λέτε δεν πουλάτε, τι εννοείτε; Πώς δεν πουλάτε, δεν έχετε πουλήσει; Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που πούλησε το ποσοστό του ΟΤΕ, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που συζητάει να πουλήσει και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είπε χθες από τη Νέα Υόρκη ότι θα πουλήσει - ή θα αξιοποιήσει.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Λοιπόν, όπου μιλάμε "είπατε να πουλήσει" σημαίνει αξιοποίηση. Αυτό είναι ξεκάθαρο, με όρους διαφάνειας και είναι πολύ μεγάλη η διαφορά μας από τη Νέα Δημοκρατία.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τότε, γιατί έσπευσε ο Πρωθυπουργός να κάνει αποτίμηση και να μιλήσει για 270 δις ευρώ; Άρα, έχουν κοστολογηθεί και πάνε για πούλημα. Γιατί είπε ότι με τα 270 δις ευρώ είναι ισοδύναμε με το χρέος που έχει η χώρα.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό δεν σημαίνει ότι πουλιέται η δημόσια περιουσία. Αν αξιοποιηθεί υπάρχει η εκτίμηση ότι τόσο θα είναι το κέρδος της χώρας.


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_6264.html

Τσούζει τον αρχινταβατζή η αποδοχή Καραμανλή από τον κόσμο... ξύδι-ξύδι

Μέχρι και τις αθλητικές εφημερίδες επιστράτευσε ο αρχινταβατζής του Σουφλιά για να εκφράσει το τσούξιμο από την υποδοχή του κόσμου στον Κ. Καραμανλή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnrt8uTXsSqfNXLeSeXkmRMrwHElcP9a2_-ouH99h7VaWRLLOH8TkHWth9nCa9BndlrRQ5-8SP1yCo7IdtZeH2ZNz0seJQlVNPsjGIwQUPHW-N3Sxa5DARVFlgKP573hvCTF6DG7oBNpMF/s1600/komplex.JPG

Ότι και να λες ρε νταβατζή η ιστορία έγραψε ότι ο GAP είναι ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ...

Η υπογραφή του είναι φαρδιά πλατιά κάτω απ' το μνημόνιο!


Αλλά δεν πειράξει μπαρμπα Γιώργο...
στην αρχή μόνο τσούζει... μετά θα σου αρέσει

Επιστροφή στην περίληψη...

Για γέλια! Τουλάχιστον 73,000 Ευρώ, σύμφωνα με μαρτυρία η ζημιά από το “σκάνδαλο” του Βατοπαιδίου!

Κωμωδία. 5 εκθέσεις, οι δύο διεθνών οίκων, έχουν καταλήξει ότι δεν υπήρχε ζημιά από τις ανταλλαγές. Ο κύριος Τόγιας λοιπόν, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής της υπόθεσης, είπε το εξής απίστευτο πάνω στο σφυροκόπημα για την έλλειψη στοιχείων που να στοιχειοθετούν το σκάνδαλο:

“ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 73,000 ΕΥΡΩ!!”

Για γέλια. Μιλάμε για 5 εκθέσεις που τις κατέθεσαν Δένδιας – Στυλιανίδης στην επιτροπή, αλλά ο κύριος Τόγιας, στηρίζεται σε μαρτυρία (;;;) που στοιχειοθετεί τουλάχιστον 73,000 Ευρώ!

Χατζηνικολάου, Τράγκας και βέβαια ο Δένδιας, έσκασαν στο γέλιο οπως ήταν επόμενο. Ακόμα και ο ορκισμένος βατοπαιδομάχος Χατζηνικολάου.

Αν είναι δυνατόν. Αυτά τα πράγματα λέγονται σοβαρά, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Για να καταλάβετε την ποιότητα της ενημέρωσης. Το ότι λέγονται από μέλη της επιτροπής μήπως θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός για την ποιότητα της δημοκρατίας; Μας αξίζει; Το θέλουμε;

Άντε, να κάνουμε έναν έρανο για να κλείσει η πολύκροτη υπόθεση Βατοπαιδίου για να ασχοληθούμε επιτέλους με τη Siemens.

Μερικές θέσεις του Δ. Δράκου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας της εντοπιότητας, που απασχολεί σοβαρά κάποιους κατοίκους άλλων Νομών μιας και ο Δράκος είναι από την Μεσσηνία;

Σεβαστός παράγοντας η καταγωγή κάθε υποψηφίου. Αλλά στην υπόθεση της Πελοποννήσου, πρέπει να υπερβούμε κάθε τοπικισμό. Κάθε παλιός νομός, θα διατηρήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού του χαρακτήρα. Αλλά η Περιφέρεια θα είναι μία και αδιαίρετη.

Δεν έχει σημασία από ποιο νομό έχει προέρθει ο Δημήτρης Δράκος. Θα μπορούσε να ήταν από Λακωνία, Αργολίδα, ή Κορινθία.

Σημασία έχει ότι ήρθε στην Τρίπολη για να μείνει εδώ. Και να διοικήσει την Πελοπόννησο, με αρχηγείο την ιστορική, γεωγραφική και διοικητική της έδρα.

Σημασία έχει επίσης ότι δεν ήρθε στους Τριπολιτσιώτες (ή στους Κορίνθιους, Σπαρτιάτες, Αργίτες) ως νομάρχης Μεσσηνίας. Αλλά ως πρόεδρος των Ελλήνων νομαρχών στην ΕΝΑΕ. Και αυτό δίνει πρόσθετη αξία στην υποψηφιότητά του και τιμή σε όλους εμάς που στηρίζουμε την εκλογή του.

Υπάρχει ενδεχόμενο, ως εκλεγμένος ο Δημήτρης Δράκος, να δώσει προτεραιότητα στη Μεσσηνία;

Γιατί να ισχύσει κάτι τέτοιο; Ο Δημήτρης Δράκος θα εκλεγεί από όλους τους Πελοποννησίους, όχι μόνο από έναν νομό. Η Περιφέρεια θα είναι μία και θα εφαρμοστεί κεντρικό πλάνο για την συνολική αναβάθμισή της. Θα υπάρχουν βέβαια στοχευμένες παρεμβάσεις, αλλά αυτό θα γίνεται με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη και στη βάση μίας ολοκληρωμένης μελέτης. Εξάλλου, καθένας από τους παλιούς νομούς, θα ‘χει και τον αντιπεριφερειάρχη του.

Ποιο είναι λοιπόν το κεντρικό πλάνο του Δημήτρη Δράκου για την Περιφέρεια;

Η Πελοπόννησος είναι γη ευλογημένη.

Διαθέτει σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό. Σε όλους τους τομείς της παραγωγής και δραστηριότητας.

Διαθέτει φυσικούς πόρους και σπάνια ομορφιά που πουθενά αλλού δεν συναντούνται.

Διαθέτει ποικιλία αγαθών και προϊόντων. Που θεωρούνται αξεπέραστα σε ποιότητα και αυθεντικότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Διαθέτει μοναδικό θησαυρό ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης. Σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου βρίσκονται μαζεμένα τόσα μνημεία σαν τα δικά μας;

Όλα αυτά, ο συνδυασμός του Δημήτρη Δράκου τα δένει σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης.

Τον ακούμε να μιλά υπέρ της Ανάπτυξης, αλλά και κατά του Μνημονίου. Πως συνδυάζονται τα δύο; Είναι σωστό ένας αυτοδιοικητικός να επιμένει στο Μνημόνιο; Μήπως κρύβεται άλλο διακύβευμα;

Οι Περιφερειακές Εκλογές, έχουν και πολιτικό χαρακτήρα. Σαφώς περιέχουν πολιτικό διακύβευμα. Στη προκειμένη περίπτωση, το διακύβευμα είναι αν εγκρίνεται η πολιτική του Μνημονίου. Το έθεσε καθαρά εξάλλου ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Ο λαός πρέπει να στείλει πολιτικό μήνυμα. Και το μήνυμα αυτό, πρέπει να είναι ξεκάθαρο όχι: στην κυβέρνηση, στους υποψηφίους της και στα δεκανίκια της, στην πολιτική στήριξης του μνημονίου.

Από την άλλη μεριά, ένας αυτοδιοικητικός, σαν το Δημήτρη Δράκο, ζει την Κοινωνία στην καθημερινότητά της. Και την εκφράζει.

Βλέπει νοικοκυριά να χάνουν εισόδημα. Μία αγορά να καταρρέει. Οικογενειάρχες να μένουν χωρίς δουλειά. Μπορεί να κλείσει τα μάτια σε όλα αυτά; Και να μείνει σιωπηλός και αδρανής;

Η απάντηση είναι όχι.

Η Αυτοδιοίκηση μπαίνει εμπρός στον αγώνα κατά της μονόδρομης και αδιέξοδης πολιτικής της Τρόικας. Μίας πολιτικής, που βάζει δεσμά στην Οικονομία και θηλιά στην Κοινωνία.

Η Ελλάδα ασφυκτιά και χρειάζεται ανάσα. Ανάσα, σημαίνει Ανάπτυξη. Και η Ανάπτυξη, μπορεί να ‘ρθει μέσα από τις Περιφέρειες.

Ο Δημήτρης Δράκος χρησιμοποιεί ένα παράδειγμα, όχι τυχαίο. Τις Αιρετές Περιφέρειες της Γαλλίας, οι οποίες, με κατάλληλες συνέργειες στην προώθηση των προϊόντων και στη βάση ενός οργανωμένου σχεδίου, κατάφεραν να δώσουν αέρα προόδου σε ολόκληρο το «Τόξο του Νότου».

Τι θα κάνει για παράδειγμα στα Αγροτικά, που είναι κυρίαρχος παραγωγικός τομέας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο;

Με το νέο έτος, ο Δημήτρης Δράκος διαμορφώνει Περιφερειακή Αγροτική Πολιτική.

Συγκροτεί Συμβούλιο Περιφερειακής Πολιτικής με επιμέρους θεματικές ενότητες.

Φέρνει στο επίκεντρο τη βιολογική γεωργία, τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης, τα προϊόντα γεωγραφικών ενδείξεων, τα προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Χαράσσει μακροπρόθεσμη πολιτική με ορίζοντα δεκαετιών.

Διεκδικεί από το κράτος την ίδρυση Κέντρου Επιμόρφωσης Νέων Αγροτών στη σύγχρονη γεωργική επιστήμη και τεχνολογία.

Φέρνει την Πελοπόννησο μπροστά και πρωτοπόρα στη διαμόρφωση εθνικής πρότασης για ενίσχυση της Γεωργίας συνολικά.

Χτίζει marketing plan για την οργανωμένη προώθηση των προϊόντων μας σε ξένες αγορές.

Τι άλλο μπορεί να περιμένει ένας Πελοποννήσιος από το Δημήτρη Δράκο;

Ενίσχυση των υποδομών.

Με σωστή αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Με τη δυναμική διεκδίκηση πέμπτου χρηματοδοτικού πακέτου από την ΕΕ.

Με την θέσπιση ορθών προτεραιοτήτων για το τι προηγείται και τι έπεται.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία του εσωτερικού δικτύου ανά νομό όπου υπάρχουν πραγματικά προβλήματα.

Παραδείγματα; Ο δρόμος Πύργου – Τρίπολης, η σύνδεση Άργους – Λεωνιδίου, Σπάρτης – Νεάπολης, Καλαμάτας – Αρεόπολης – Γυθείου κ.α.

Αγώνα για επιστροφή του Σιδηροδρόμου.

Ο Δημήτρης Δράκος είχε οργανώσει διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή για να κυλά το τρένο στην Πελοπόννησο. Ξεσήκωσε όλους τους νομάρχες για να μην πάνε τα λεφτά της ΕΕ πεταμένα, αλλά να δοθούν για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ.

Έχει σχέδιο δυναμικής διεκδίκησης για να δώσει στο λαό και ειδικά στους νέους της Περιφέρειάς μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτό το γρήγορο, μοντέρνο, φιλικό στο περιβάλλον μέσο μεταφοράς που κυριαρχεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και το προτιμά η νεολαία.

Τόνωση του Εμπορίου και της διακίνησης αγαθών στην Περιφέρεια με τη δημιουργία εμπορικών διαμετακομιστικών σταθμών πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα, πράγμα που σημαίνει πιο γρήγορους εφοδιασμούς και χαμηλότερες τιμές.

Αναβάθμιση του συνολικού τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Περιφέρειά μας στον επισκέπτη, Έλληνα ή ξένο, σε προχωρημένα διεθνή στάνταρ.

Φροντίδα και ανάδειξη, εγχώρια και κυρίως διεθνή, των μνημειών ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Ενίσχυση της προστασίας του Περιβάλλοντος, με εντατικοποίηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διεπιστημονική συνεργασία σε συνδυασμό με έντονη κοινωνική διαβούλευση για το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Λήψη αποφάσεων και εφαρμογή σχεδίου χωρίς παρεκκλίσεις, με σκληρές ποινές στους παραβάτες.

Δημιουργία δεσμών κινήτρων για την Επιχειρηματικότητα. Ειδικά στις νέες της μορφές και ακόμη ειδικότερα σε εγχειρήματα που θέλουν να βάλουν εμπρός νέοι άνθρωποι.

Πιο φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, χωρίς εμπόδια και γραφειοκρατία, για κάθε ενδιαφερόμενο, Έλληνα ή ξένο.

Τι να περιμένουν οι νέοι από το Δημήτρη Δράκο;

Τη φροντίδα ενός ανθρώπου που αγαπάει τον τόπο του και επενδύει στη νεολαία.

Το έργο ενός αυτοδιοικητικού που ξέρει να χαράσσει όραμα και να δίνει αποτέλεσμα.

Την έγνοια ενός ηγέτη να μπει τέλος στην αγωνία του νέου για το αύριο και να του προσφέρει ελπίδα, δυνατότητα και προοπτική για να παραμείνει στον τόπο του και να προκόψει.

Ένα άλμα προόδου για μία Πελοπόννησο που αξίζει πολλά και μπορεί ακόμη περισσότερα.

Και μία ερώτηση της μόδας. Γιατί δίνουν Τατούλη οι μετρήσεις;

Το στρατόπεδο Τατούλη περιέφερε για καιρό μία αγνώστου προελεύσεως μέτρηση που έδειχνε μία διαφορά 46%-17% με το Δράκο. Τώρα, η MRB έδωσε 27,6%-21,7%. Είναι προφανές πως η μία υποψηφιότητα καταρρέει, ειδικά μετά το παιχνίδι που παίχτηκε με το ΠαΣοΚ, ενώ η άλλη χτίζει δυναμική νίκης.

«Ψαλίδι» στις ειδήσεις ομολογεί η Ημερησία!

Σε σημερινό της άρθρο με τίτλο «Η λογοκρισία στους καιρούς της κρίσης» αφού γράφει για την προσπάθεια της Ισλανδίας να προστατεύσει με νόμο την δημοσιογραφική ελευθερία καταλήγει:
Η συνέχεια στο http://kolotoubes.blogspot.com/

Πρόεδρε, τι γραμμή να περάσουμε; Απίστευτη η κατρακύλα των ΜΜ”Ε”.

Aπό olympiada

- Άραγε θα μας χρεώνει και εδώ;

- Tα παπαγαλάκια-”μαϊντανοί”, μεγαλο-ανταποκριτές και μη στις ΗΠΑ, ερωτούν -και δημόσια- τους συνοδεύοντες τον πρωθυπουργό συμβούλους του (και υπουργούς),

”τι γραμμή να περάσουμε κάτω” !
- ‘Οσο και να θέλουν να παρουσιάσουν τον GAP τ’ αθηναϊκά ΜΜΕ ως ”ηγέτη” σεβαστό έξω, η πραγματικότητα είναι διαφορετική:

Δεν τον υπολογίζουν και ειδικά στις ΗΠΑ τον θεωρούν ”πρόθυμο”, επειδή ”τους έκανε την δουλειά” με το ΔΝΤ (Τhe Wall Street Journal: Αναξιόπιστη η ελληνική κυβέρνηση – άρθρο 17 Σεπτ. ’10)

… Με ποιά λογική, στις ΗΠΑ, να θεωρούν την κυβέρνηση Παπανδρέου ”αναξιόπιστη” κι αυτόν… ”αξιόπιστο” και Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Το ρεφενέ!!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ίσως όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην κοινωνία μας να είναι μια αφορμή να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις μας για το μοντέλο ζωή που υιοθετήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Όλα τα ρίχνουμε στους πολιτικούς και στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν αλλά σίγουρα όλοι μας κουβαλάμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Κατά την γνώμη μου

μεγάλο ρόλο έπαιξε και η λεγόμενη ελεύθερη τηλεόραση των τελευταίων χρόνων με την οποία προβλήθηκαν και αναδείχτηκαν νέα πρότυπα ζωής τα οποία βασιζόταν αποκλειστικά στο φαίνεσθε εξωτερικά και όχι στην ηρεμία και την χαρά που μπορεί να δίνουν πιο απλές στιγμές στη ζωή μας.

Προσθέσαμε στις πραγματικές μας ανάγκες περιττά και άχρηστα πράγματα απλά και μόνο γιατί το έκαναν και κάποιοι άλλοι.

Θα σας πω μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοώ.

Το χωριό μας ή το χωριό των γονιών μας άρχισε να είναι μπανάλ για τόπος διακοπών γιατί το μικρό χωριάτικο σπίτι δεν συγκρινόταν με την πολυτέλεια και τις ανέσεις ενός γκλαμουράτου ξενοδοχείου σε ένα Κυκλαδίτικο νησί!!!

Οι φθινοπωρινές μας αφηγήσεις για την περίοδο των διακοπών ήταν γεμάτες με περιγραφές από γεύματα με αστακομακαρονάδες και τυχαίες συναντήσεις στο διπλανό τραπέζι με πρόσωπα της σοου μπιζ.

Εμείς αναδείξαμε σαν πρώτη προτεραιότητα για τα παιδιά μας σε σχέση με το σχολείο την εξωτερική τους εμφάνιση με τα μοντελάκια της εποχής για να μην υστερούν από το παιδί του τάδε και του δείνα!!!

Εμείς για να προσθέσουμε περισσότερα χρήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, για να πάρουμε δεύτερο αυτοκίνητο, τηλεοράσεις για κάθε δωμάτιο, αλλά και επιπλέον στερεοφωνικό συγκρότημα δουλέψαμε πιο πολλές ώρες και μάλιστα για να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά …. τα τόσο απαραίτητα … παροτρύναμε για να μη πω επιβάλαμε κα ι στην μάνα των παιδιών μας να βγει να εργαστεί και εκείνη στερώντας από αυτά την παρακολούθηση και την φροντίδα της.

Μια σοφή παροιμία λέει “Ενός κακού μύρια έπονται” οπότε νιώθοντας τύψεις για την απουσία και την μη ουσιαστική επικοινωνία μας μαζί τους τα κακομάθαμε με τα υπερβολικά χαρτζιλίκια και τις υλικές και χωρίς μέτρο παροχές!!!

Έτσι φτιάξαμε μια κοινωνία που χάθηκε ο γείτονας , ο συγγενής , ο φίλος και γενικά ο συνάνθρωπος. Κλειστήκαμε στα σπίτια μας περνώντας ώρες ατελείωτες μπροστά από το χαζοκούτι το οποίο μας οδήγησε στην μουγκαμάρα και στην αποβλάκωση!!!

Ας ανοίξουμε τα σπίτια μας όπως παλιά για να ξαναβρεθούμε να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να διαφωνήσουμε ακόμα και να τσακωθούμε γιατί αυτό θα μας δώσει ξανά ζωή. Ας μη το κάνουμε όπως το κάναμε μέχρι πρόσφατα ίσως σε κάποια γιορτή δηλαδή φτιάχνοντας τεράστιους μπουφέδες με ετοιματζίδικα και άνοστα φαγητά απλά για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας για να σκεφτούνε “Άραγε πόσα να έδωσαν;”.

Ας ανοίξουμε τα σπίτια μας, ας κάνουμε την μάζωξη μας και λόγω των οικονομικών δυσκολιών της εποχής μας με την παλιά μέθοδο του Ρεφενέ δηλ. η Ανθή να φέρει την πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα που ξέρει να φτιάχνει με τα χεράκια της, ο Μιχάλης να φέρει τις μπύρες, η Μαρία τις πατάτες τους φούρνου, η Εύα τις κρέπες, ο Κώστας την σαλάτα, η Τίνα τα γλυκά και ας πούμε στο Γιάννη να φέρει και την κιθάρα του για να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να γίνουμε όλη μια παρέα περνώντας μια όμορφη βραδιά ξεχνώντας τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, το Δ.Ν.Τ τον Καψή, τον Χατζηνικολάου και όλους αυτούς που τον τελευταίο καιρό μας έχουν γεμίσει πίκρα και απελπισία!!!

Αι σιχτίρ τους βαρεθήκαμε πια!!!!!!!!

O ΚΟΛΩΝΤΟΥΜΠΑΣ Καρατζαφέρης ΔΗΛΩΣΕ : Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.                        

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.
 
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.
 
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.


 
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.                        
O ΚΟΛΩΝΤΟΥΜΠΑΣ
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον
real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον
real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.
 
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον
real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.
 
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., μιλώντας στον
real fm 97.8
Aπέφυγε να χαρακτήρισει σκάνδαλο την υπόθεση: "Για μένα το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτικές εκτιμήσεις.

Πάγκαλος: “μαζί φάγαμε τα λεφτά” !!!

Από Factorx |  

Θ. Πάγκαλος: «Η απάντηση στην κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου για το πως φάγατε τα λεφτά; είναι αυτή: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε όλοι μαζί. Σας διορίσαμε. Σε μια εξευτελιστική για τη χώρα κατάσταση. Διπλασιάσαμε το κόστος του δημοσίου».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο Θ. Πάγκαλος κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης η οποία συνεδρίασε για το νομοσχέδιο Ραγκούση για τις μετατάξεις συγχωνεύσεις στο δημόσιο.

  • Share/Bookmark

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΞΩ

ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Ήθελε να  διαγραφεί   ο Σκυλακακης

Ο κ. Σκυλακάκης δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό. Είναι διορισμένος από τον προηγούμενο πρόεδρο της ΝΔ στην λίστα των ευρωβουλευτών, κατόπιν των γνωστών πιέσεων της κ. Μπακογιάννη. Δεν μπορεί λοιπόν να βγαίνει την επόμενη της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ και να συντάσσεται με τις πανικόβλητες αντιδράσεις της συμπολίτευσης εναντίον των θέσεων Σαμαρά. Δεν έχει καμία θέση στη νέα Νέα Δημοκρατία


Κράτησε αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος, όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ, έλαβε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Σκυλακάκης. Μιλώντας στον BHMA 99,5, δήλωσε πως «θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακόπτει η προσπάθεια του μνημονίου». Εκτός πραγματικότητας η τοποθέτηση Σκυλακάκη, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος.

Παραιτήθηκαν στελέχη του ΛΑΟΣ στο Κιλκίς


Με βαριές κατηγορίες παραιτήθηκαν από το ΛΑ.Ο.Σ. τα μέλη της Ν.Ε. Κιλκίς, Γιάννης Καραγιαννίδης, Νίκος Ταχτσίδης και ο υπέυθυνος νεολαίας Λευτέρης Φαραζάς.
Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον κατηγορούν για…
"στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής" και επισημαίνουν ότι "επιλέγει δρόμους που είναι αντίθετοι με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος", εξαιτίας της "ψήφισης του μνημονίου με τις αντιλαϊκές και αντιεθνικές προεκτάσεις".

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_2982.html

Bουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις για Τατούλη!

konstantinopoulos.jpg

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα στον Πέτρο Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Νέο... κρούσμα ο νέος βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ζήτησε με επιστολή του στον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, εξηγήσεις για την επιλογή αυτή...

H επιστολή του αναφέρει τα εξής «…Σ' ένα κόμμα που υπερασπιζόμαστε τη διαβούλευση και τη συμμετοχική δημοκρατία, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, ως βουλευτής εκλεγμένος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν κλήθηκα να εκφράσω την άποψή μου για την υποψηφιότητα που θα στήριζε το Κίνημά μας στις εκλογές για την Περιφέρεια. Όπως επίσης, είναι εύλογο απορίας ότι δεν κλήθηκαν οι Βουλευτές που εκλέγονται στις αφορούσες περιοχές σε συζήτηση – διαβούλευση για το θέμα, κάτι το οποίο είχα προτείνει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων. Το αποτέλεσμα ήταν να ανακοινωθεί η απόφαση της Επιτροπής και οι βουλευτές να ενημερωθούμε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Δεδομένων των όσων μόλις περιέγραψα, της πολιτικής ιστορίας και διαδρομής της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, καθώς και των αντιδράσεων των στελεχών μας για την απόφαση αυτή που διασπά την πολιτική βάση της παράταξης, και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία, θα ήθελα η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τους λόγους για τους οποίους κατέληξε στην απόφαση και ποιοι πρότειναν την υποψηφιότητα αυτή».


Aνακοίνωση ονομάτων υποψηφίων και υποστηρικτών ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με υποψήφιο δήμαρχο τον ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΥΛΛΑΚΗ ανακοινώνει τα πρώτα 30 ονόματα συμπολιτών μας που στηρίζουν τον συνδυασμό και από τους οποίους θα συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο
1. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, πρ.Δήμαρχος Δρυμαλίας.
2. ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, Καθ. Εθν. Μετσόβειου Πολυτεχνείου
3. ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΜΑΡΚΟΥ, Συνταξιούχος
4. ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Δημόσιος Υπάλληλος
5. ΓΟΥΡΖΗ ΛΗΤΩ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Αρχιτέκτων Μηχανικός
6. ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, πρ.Πρόεδρος Ποταμιάς.
7. ΔΡΥΛΛΗ ΕΛΛΗ του ΙΩΑΝΝΗ, Δικηγόρος
8. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Επιχειρηματίας, πρ. Αντιδήμαρχος
9. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ, πρ. Πρόεδρος Δαμαριώνα.
10. ΚΑΛΟΓΕΙΤΟΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, πρ. Πρόεδρος Αγερσανίου
11. ΚΑΠΙΡΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ του ΜΑΤΘΑΙΟΥ, Ιατρός
12. ΚΑΠΟΥΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΙΑΚΩΒΟΥ, Ιδ. υπάλληλος
13. ΚΑΠΟΥΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, Συνταξιούχος
14. ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Επιχειρηματίας
15. ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Επιχειρηματίας
16. ΚΟΥΚΟΥΖΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ , Γεωπόνος
17. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΗΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος
18. ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του Νικολάου Επιχειρηματίας
19. ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ, Πρόεδρος Φιλωτίου
20. ΜΑΓΚΑΝΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΜΑΡΚΟΥ, Επιχειρηματίας
21. ΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ, Γεωπόνος
22. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Τοπογράφος Μηχανικός
23. ΟΝΑΣΟΓΛΟΥ ΕΛΛΗ του ΙΩΑΚΕΙΜ, Οικιακά
24. ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του ΟΘΩΝΑ, τ. Πρόεδρος Κορώνου
25. ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Πληροφορικός
26. ΣΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, πρ. Αντιδήμαρχος Δρυμαλίας
27. ΣΦΥΡΟΕΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Αυτοκ/στής
28. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΤΘΟΥΛΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Πολ/κός Μηχανικός
29. ΦΟΥΤΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ του Ευαγγέλου, Καθηγητής –πρ. Αντιδήμαρχος
30. ΧΕΛΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, Επιχειρηματίας
Σημειώνουμε ότι ονόματα υποστηρικτών από τις Μικρές Κυκλάδες δεν ανακοινώνονται σήμερα, σεβόμενοι την μέχρι τώρα θέση τους να μη συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη των νησιών τους στον ενιαίο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τηλ. 22850 22738

Νίκος Παπανδρέου εναντίον «τσάρου» για τους φόρους

Σκληρή κριτική από τον αδελφό του πρωθυπουργού

Ισχυρό πολίτικο πλήγμα καταφέρει στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο αδελφός του πρωθυπουργού κ. Νίκος Παπανδρέου, με δημόσια «χειρουργική παρέμβασή» του, που αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς ενδοκυβερνητικούς και εσωκομματικούς τριγμούς.

Με αφορμή την επικείμενη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και την αναμενόμενη ομιλία του πρωθυπουργού σε αυτή, ο κ. Ν. Παπανδρέου «χτυπά» αποδομώντας πλήρως το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζει ο αρμόδιος υπουργός, με βασικό πυλώνα του τη μαζική φοροεπιδρομή η οποία έχει ήδη οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό τον ελληνικό λαό, χωρίς να εγγυάται καμία προοπτική ανάπτυξης.


Μέσω άρθρου-καταπέλτη που φιλοξενείται στο τρέχον τεύχος του μηνιαίου περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση» και έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τώρα χρειάζονται οι μικρές και χειρουργικές παρεμβάσεις», ο αδελφός του πρωθυπουργού, πιάνοντας τον σφυγμό της αγοράς, παραδίδει στοιχειώδη μαθήματα Οικονομίας στον κ. Παπακωνσταντίνου, την ώρα που το κλίμα για τον ίδιο τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά βαρύ λόγω της διαφαινόμενης πρόθεσής του να καταργήσει την επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και να το εξισώσει με το πετρέλαιο κίνησης.

«Το 45% του μηδέν είναι μηδέν»!

Με τις μόλις έξι αυτές λέξεις που στηρίζονται στο προφανές μαθηματικό αξίωμα, ο κ. N. Παπανδρέου παίρνει σαφή θέση επί του φορολογικού διωγμού που έχει εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών εναντίον των ελληνικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να πέφτουν βροχή τα «λουκέτα» και οι μεγάλοι εκπρόσωποι του χώρου να σκέφτονται σοβαρά τη «μετανάστευση» σε γειτονικές χώρες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Επικεντρώνοντας την κριτική του στον κ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τον «νέο φόρο στις επιχειρήσεις που αγγίζει πάνω από το 45%», ο αδελφός του πρωθυπουργού διατυπώνει το εύλογο ερώτημα που «κυκλοφορεί» έντονα το τελευταίο διάστημα στην αγορά και το οποίο ακόμη και ένας αρχάριος της οικονομικής επιστήμης μπορεί να απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Αν οι επιχειρήσεις αυτές σηκωθούν και φύγουν από τη χώρα και πάνε στη διπλανή Βουλγαρία ή την Κύπρο, τι να τον κάνω τον υψηλό και κοινωνικά δίκαιο φόρο; Το 45% του μηδέν είναι μηδέν».

Τα σχέδια μετακόμισης των εγκαταστάσεών τους στο εξωτερικό που επεξεργάζονται εσχάτως οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις λόγω του ασφυκτικού φορολογικού καθεστώτος - το «ΘΕΜΑ» παρουσίασε τη χαρακτηριστική περίπτωση της «Coca-Cola» που απασχολεί 2.500 εργαζομένους, την περασμένη εβδομάδα - μπορεί να μην έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του κ. Παπακωνσταντίνου, απασχολούν όμως έντονα τον κ. Ν. Παπανδρέου που του «δείχνει», με συγκροτημένο συλλογισμό, τον δρόμο ανάληψης πρωτοβουλιών ανάπτυξης: «Ενώ ένας πιο λογικός φόρος, την εποχή της παγκοσμιοποίησης όπου το κεφάλαιο, σαν το λαγό, φεύγει όπου θέλει, θα φέρει περισσότερο έσοδα και περισσότερες θέσεις εργασίας». Στο σημείο αυτό ελλοχεύει ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την ακολουθούμενη πολιτική του υπουργού Οικονομικών, καθώς μια ομαδική μετακόμιση των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικά κράτη, εκτός του άμεσου αρνητικού αντίκτυπου που θα είχε στα έσοδα του κράτους, θα εκτόξευε σε επικίνδυνα υψηλά νούμερα τους δείκτες της ανεργίας. Με ψύχραιμη και ρεαλιστική προσέγγιση και σίγουρα μακριά από το φοροεισπρακτικό σύνδρομο που φαίνεται να διακατέχει την πολιτική ηγεσία του καθ’ύλην αρμόδιου υπουργείου, ο αδελφός του πρωθυπουργού διαπιστώνει: «Ποιος είναι ο τέλειος συντελεστής δεν είναι κανείς σε θέση να προβλέψει, αλλά είναι σίγουρα μικρότερος του 45%». Οσο για πιθανές ενστάσεις σοσιαλιστικής ρητορικής παλαιάς κοπής, η πραγματιστική θεώρηση των δεδομένων καταστάσεων είναι αυτή που προέχει: «Ούτε χάρη γίνεται προς το “μεγάλο κεφάλαιο” που θα βρει άλλα λιμάνια για τέτοιες “χάρες”». Η σφοδρή κριτική που δέχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου από τον κ. Παπανδρέου, η οποία ισοδυναμεί με διαπίστωση χρεοκοπημένης οικονομικής πολιτικής, συνοψίζεται σε μία πρόταση-οδηγό για τη στόχευση του μίγματος πολιτικής που πρέπει να υιοθετηθεί: «Το θέμα είναι να γίνουμε ελκυστική χώρα για επενδύσεις, να έχουμε φορολογητέα ύλη, να παράγουμε πλούτο και θέσεις εργασίας και να μαζεύει και το κράτος τα έσοδά του», με την αναγκαία επισήμανση: «Πάλι, τόσο απλά».

Στο στόχαστρο του αδελφού του πρωθυπουργού μπαίνει και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, οι αιχμές κατά του οποίου είναι ευθείες στις γραμμές του συγκεκριμένου άρθρου που έχει απολογιστικό χαρακτήρα «των επιτευγμάτων του τελευταίου έτους της κυβέρνησης», όπως σημειώνει ο συντάκτης του. Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση να έχει ολοκληρωθεί κατά επώδυνο τρόπο για τους Ελληνες ασφαλισμένους, ο κ. Ν. Παπανδρέου, αν και δέχεται ότι «το εργασιακό είχε τα θετικά του, κατάργησε το part-time ώστε να μη γίνεται κατάχρηση από τους εργοδότες», διαπιστώνει την ουσιαστική αποτυχία του η οποία έγκειται στο ότι «δεν απάντησε στο μεγάλο ζήτημα-το τεράστιο βάρος των κοινωνικών εισφορών στον μικρό και μικρομεσαίο, και ότι το ΙΚΑ πνίγει τις οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά και την αγορά εργασίας γενικότερα», αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Η πρόταση του κ. Παπανδρέου, που ερμηνεύεται ως σαφέστατη προσωπική αιχμή προς το πρόσωπο του κ. Λοβέρβου για παρέκκλιση από τις οδηγίες του πρωθυπουργού, συνοψίζεται στο εξής: «Γι’ αυτό, εν μέσω κρίσης, πρέπει να επανέλθουμε στην πρόταση του πρωθυπουργού το 2004 όταν, την εποχή που εκλεγόταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόλμησε στο Λαύριο να ζητήσει το αυτονόητο – γενναία κίνητρα για τους ανέργους και μάλιστα μείωση του βάρους των εισφορών στην εργασία. Είναι επιτακτική η ανάγκη αυτή για τους πολύ μικρούς και τους μικρομεσαίους». Υπό το σκεπτικό αυτό και αν εφαρμόζονταν η προ εξαετίας πρόταση του πρωθυπουργού δεν θα φτάναμε σήμερα «οι εισφορές να αγγίζουν από το 43% ως και το 50% του μισθού.

Πώς να σηκώσει τέτοιο βάρος ένας πωλητής, ένας μεσίτης, ένα ψιλικατζίδικο;». Ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο Εργασίας είναι να δημιουργείται ένα εκρηκτικό περιβάλλον στην αγορά εργασίας με αλυσιδωτές συνέπειες, ενώ η κριτική του αδελφού του πρωθυπουργού προς τον αρμόδιο υπουργό κορυφώνεται χρεώνοντάς του «νομικίστικη αντίληψη» της αγοράς. «Αντί να προσλαμβάνουν ανέργους, προτιμούν να μην προσλαμβάνουν κανέναν ή να στραφούν στην οικογένεια ή φυσικά να μη δηλώνουν και να μην πληρώνουν παρά μαύρο μισθό. Τούτο είναι το αποτέλεσμα της νομικίστικης αντίληψης της αγοράς». Οπως και στην περίπτωση του κ. Παπακωνσταντίνου, έτσι και εδώ είναι επιβεβλημένες να προωθηθούν άμεσα «μικρές και χειρουργικές παρεμβάσεις».

«Η πρόταση είναι απλή: να μειωθούν οι κοινωνικές εισφορές για τους νεοπροσληφθέντες (μέτρο που θα ισχύει για δύο χρόνια) και τα χρόνια εργασίας να υπολογίζονται συντάξιμα».

Μία ακόμα αιχμή για τον κ. Λοβέρδο αναπτύσσεται μέσω των εγκωμιαστικών σχολίων του κ. Παπανδρέου για τις δράσεις που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, αναφορικά με το θέμα των ημιυπαίθριων και την εμπλοκή του ΙΚΑ σε αυτό. Ο αδελφός του πρωθυπουργού ρίχνει στο ΙΚΑ το «μπαλάκι» της ευθύνης για το γεγονός ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος «δεν μπορούσε να λύσει ολοκληρωτικά το πρόβλημα». Στο ερώτημα «πώς εμπλέκεται το ΙΚΑ σε αυτό;», η απάντηση είναι: «Μα, αν δεν έχεις δηλώσει ένα μέρος ενός κτίσματος, μήπως δεν έχεις δηλώσει και τα εργατικά χέρια και τα ένσημα που χρωστάς όταν επέκτεινες το σπίτι σου;». Παρά το ότι το «ΥΠΕΚΑ προβλέπει τούτο το πρόβλημα και απαλλάσσει τον κάτοικο ή κατασκευαστή από τις κοινωνικές εισφορές, εφόσον κάνει χρήση της ρύθμισης αυτής», το ΙΚΑ ουσιαστικά ακυρώνει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αφού «θυμίζει με πρόσφατη εγκύκλιό του ότι τούτο ισχύει μόνο για τους χώρους που προέβλεπε η συνολική πολεοδομική άδεια και που ορίζει το ΥΠΕΚΑ στην εγκύκλιό του».


Και επίσημα με τον νεαρό υποψήφιο του Πασοκ οι άνθρωποι της Ντόρας

Άνθρωποι της Ντόρας στον συνδυασμό του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη!

Αρκετά στελέχη της ΝΔ που στήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές αναμένεται να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με το Έθνος το «πράσινο φως» άναψε μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα Μπακογιάννη και Μπουτάτης την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, ο Στάθης Αβραμίδης, πρώην αντινομάρχης Πολεοδομίας, ο οποίος θεωρείται από τους ανθρώπους της Ντόρας και είχε παραγκωνιστεί από τον Π. Ψωμιάδη, θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γ. Μπουτάρη.

Επίσης, ο Βαγγέλης Κόρακας, διαμερισματικός σύμβουλος του Β. Παπαγεωργόπουλου και ένας από αυτούς που αποχώρησαν από τη ΝΔ μαζί με άλλους «ντορικούς» τον περασμένο Μάιο, θα είναι υποψήφιος στο Δ' δημοτικό διαμέρισμα.

Στο διευρυμένο επιτελείο του Γ. Μπουτάρη θα συμμετάσχει επίσης η Λίτσα Αγκερκοπ, ένα στέλεχος με πορεία άνω των 30 χρόνων στη ΝΔ και μακρά θητεία ως υπεύθυνη στον τομέα Γυναικών, που αποχώρησε από τη ΝΔ αμέσως μόλις διαγράφηκε η κ. Μπακογιάννη, ενώ τη συνδέει και στενή φιλία μαζί της.

Επίσης, το «παρών» της δίπλα στον Γ. Μπουτάρη θα δώσει και η σύζυγος του πρώην δημοτικού συμβούλου του Β. Παπαγεωργόπουλου, Αντώνη Γυφτόπουλου, Ειρήνη.

Mε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών φορτηγών αυτοκινήτων συναντήθηκε ο Μ.Κεφαλογιάννης ενόψει της σημερινής έναρξης της συζήτησης του Ν/Σ στη Βουλή

Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την απελευθέρωση της αγοράς των οδικών εμπορευματικών μεταφορών κατά την οποία κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ θα είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης .

 

Στα πλαίσια αυτά ο Μ. Κεφαλογιάννης είχε συνάντηση χθες με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων οχημάτων οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας την απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων,αλλά και την δύνη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει με τις οικογένειες τους.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι τo ΠΑΣΟΚ, με το λανθασμένο χειρισμό και τις παλινωδίες του, κατάφερε να μετατρέψει μια σημαντική μεταρρύθμιση σε κρίση ενώ η κυβέρνηση άλλο νομοσχέδιο παρουσίασε πριν λίγους μήνες στην κοινωνία ως προϊόν διαβούλευσης και άλλο έφερε προς ψήφιση στη Βουλή. Κινήθηκε χωρίς σχέδιο, δεν προώθησε τον ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους του κλάδου, δεν μερίμνησε όπως όφειλε για ό,τι οικοδομήθηκε μέχρι σήμερα, απέτυχε να οργανώσει την προώθηση της μεταρρύθμισης.

Ο πρώην Υπουργός υποσχέθηκε ότι η ΝΔ θα καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας κατά την διάρκεια της αυριανής συζήτησης με την οποία θα ζητά την παράταση 5 χρόνων για την εφαρμογή του μέτρου μετά από την ψήφιση του και μετά την μεταβατική περίοδο οι άδειες να διατηρήσουν το 35% της αξίας τους.

 

Να τους χαιρόμαστε!!! Εισερχόμενα X

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός

  e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση …..

Επικίνδυνα … ειλικρινής ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, παραδέχεται μυστικές διαπραγματεύσεις Ελλάδος και Τουρκίας για το status quo του Αιγαίου, οι οποίες ξεκίνησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών το 2002.
Πρόκειται για τους περίφημους «γύρους διερευνητικών επαφών», οι οποίοι έχουν φτάσει αισίως τους 46 (!) ενώ σε απάντηση που δίνει σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή παραδέχεται ότι «το περιεχόμενο των συζητήσεων είναι εμπιστευτικό και δεν κρατούνται πρακτικά»!

 Ο σχολιασμός …..

 Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι η ομολογία του ίδιου του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών. "Tο περιεχόμενο των συζητήσεων είναι εμπιστευτικό και δεν κρατούνται πρακτικά"!

Μετά μας κάνει εντύπωση που φέτος το καλοκαίρι τα αεροπλάνα και τα πλοία της άσπονδης φίλης μας έκαναν βόλτες μέχρι την Τζια.

Εντάξει δεν είχαμε την απαίτηση μετά από κάθε συνάντηση να δίνει συνέντευξη τύπου να ενημερώνει εμάς το λαουτζίκο αλλά δεν θα έπρεπε ανά τακτά διαστήματα να ενημερώνει τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο των συζητήσεων και τις συμφωνίες που γίνονται;

Όλα δείχνουν ότι έχουν γίνει σίγουρα κάποιες οι οποίες φυσικά όπως φαίνεται από τα γεγονότα απεμπολούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε σχέση με τα ισχύοντα των συνθηκών και του διεθνές δικαίου.

Οι κουμπαριές και τα κωλυτιλίκια των 2 τελευταίων Πρωθυπουργών δηλ. του πρώην και του νυν δεν προοιωνίζουν κάτι καλό γιατί δεν μπορεί να λες δεν διεκδικούμε τίποτα ούτε παραχωρούμε τίποτα και μετά να συζητάς κεκλισμένων των θυρών και χωρίς πρακτικά για τα ΤΙΠΟΤΑ!!!

Θα μου πείτε μια ζωή τα ίδια γίνονταν οι ηγέτες μας συζητούσαν ερήμην του λαού, αλλά ο λαός πλήρωνε και πληρώνει τα εξοπλιστικά προγράμματα (με τις ανάλογες μίζες για τους ευρισκόμενους στην κατάλληλη θέση) και θυσιάζει τα παιδιά του εν καιρώ ειρήνης όπως τους αεροπόρους μας στο βωμό αυτής της λυκοφιλίας και του ακήρυχτου πολέμου!!!


Να τους χαιρόμαστε!!!

Έρχονται οι λαθρομετανάστες… μεταναστεύουν οι Έλληνες!


Οι New York Times αφιέρωσαν – μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού κ Παπανδρέου στα εγκαίνια της ΔΕΘ και την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου - ένα επίκαιρα σημαντικό άρθρο για το δράμα της αυξανόμενης ανεργίας των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα και το κύμα μετανάστευσής τους σε Ευρώπη και Αυστραλία!

Πριν μερικούς μήνες Το έγραψα στα αγαπημένα μου blogs και το είχα αναφέρει σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές που συμμετείχα: Είτε επρόκειτο για πολύ καλά μελετημένο και αριστοτεχνικά μεθοδευμένο σχέδιο δράσης, ή για απότοκο της χρονικής καθυστέρησης που πάντα χαρακτήριζε την ελληνική γραφειοκρατία το αποτέλεσμα τελικά ήταν το ίδιο!
Αναφέρομαι, φυσικά, στο γεγονός ότι τα ΑΝΑΛΓΗΤΑ μέτρα εις βάρος των συνταξιούχων της Ελλάδας και μαζί οι δραματικές αλλοιώσεις στον χαρακτήρα των εργασιακών μας σχέσεων με τους Κεφαλαιοκράτες εργοδότες ΠΕΡΑΣΑΝ καλοκαιριάτικα, την ώρα που οι Έλληνες ψηνόμαστε με καύσωνες…

ΠΕΡΑΣΑΝ το ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ με τις.... http://apneagr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8316.html

Δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος η θερινή άδεια

Και κάτι για να ξεφύγουμε από πολιτικά και ενδιαφέρει πολλούς για να μην πω όλους μας.
Η θερινή άδεια δεν μπορεί να μεταφέρεται στο επόμενο έτος σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Πέρα όμως από αυτό, σε όλες τις περιπτώσεις το σχετικό επίδομα πρέπει να καταβάλλεται, ενώ αν η άδεια δεν χορηγήθηκε εξαιτίας υπαιτιότητας του εργοδότη τότε οι αποδοχές της θα καταβάλλονται με προσαύξηση 100%.

Οι αρεοπαγίτες, κρίνοντας την περίπτωση εργαζομένου στη ΔΕΗ, ερμήνευσαν την εργατική νομοθεσία (ΑΝ 539/1945 και ΝΔ 3755/1957), τη Διεθνή Σύμβαση 52/1936 (χορήγηση αδειών) και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και έκριναν ότι « δεν επιτρέπεταιούτε με συμφωνία μεταξύ εργαζομένου και εργοδότηη μεταφορά των ημερών της ετήσιας άδειας στο επόμενο ή στα μεθεπόμενα έτη» αλλά και ότι «εργοδότης ο οποίος δεν χορήγησε πλήρη την κανονική άδεια στον μισθωτό του, κατά τη διάρκεια του έτους που αυτή αφορά, είναι υποχρεωμένος, να καταβάλει σε αυτόν τις αντίστοιχες προς τις ημέρες αυτές αποδοχές αδείας με προσαύξηση κατά 100%».

Αναδημοσιεύουμε από το ΒΗΜΑ

Μαζί για το Δήμο Νάξου Μαργαρίτης και Λιανός

Νάξος, 20-09-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα του αγώνα μας ανακοινώνουμε τη συνένωση της Δημοτικής μας Παράταξης ¨ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ¨ με την Δημοτική Παράταξη ¨ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ¨ του κ. Δημήτρη Λιανού για κοινή κάθοδο στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Μανόλη Μαργαρίτη.

Προβήκαμε στην απόφαση αυτή με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας και ανταποκρινόμενοι στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας τους για ενότητα στις προσπάθειές μας και πνεύμα σύνθεσης στην κοινή μας πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.

Οι συνθήκες που δημιουργούνται με το νέο Αυτοδιοικητικό Νόμο (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) μας επιβάλλουν την συνεργασία για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του δύσκολου πολυνησιακού δήμου μας και να γίνει δυνατόν να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

Γνωρίζουμε ότι τα στελέχη της Παράταξης ¨ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ¨ είναι άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία μας, άνθρωποι προβληματισμένοι για το αύριο του τόπου μας και αποφασισμένοι να δώσουν όλο τους τον εαυτό προκειμένου ο δήμος μας να γνωρίσει καλύτερες ημέρες.

Καλωσορίζουμε λοιπόν τον κ. Δημήτρη Λιανό και τους συνεργάτες του, που αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της εποχής απoδέχθηκαν την πρότασή μας για συνεργασία και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μαζί τους τον κοινό ελπιδοφόρο αγώνα με πνεύμα ενωτικό για τη τελική νίκη που θα φέρει τη νέα πνοή στα νησιά μας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Μανόλης Μαργαρίτης

Απέργη(;) στηρίζει η Ν.Δ. στη Σύρο

Ο πολιτευτής Κυκλάδων Κώστας Απέργης παίρνει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του blog μας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στον ενιαίο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης. Ο κ. Απέργης θα διεκδικήσει τον Δήμο απέναντι στους κ.κ. Δεκαβάλλα, Πάπιτση και Τζίνη.
Μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις, του Γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ. Δ. Νικολιά κατέληξαν στον τρίτο σε σειρά πολιτευτή Κυκλάδων του κόμματος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει μάλλον αύριο (σ.σ. Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010).
Σύμφωνα με πληροφορίες του blog μας η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έδωσε την στήριξή της στον κ. Απέργη αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι τελικά ο κ. Απέργης θα καταφέρει να συμπληρώσει τον συνδυασμό. Και αυτό έχει να κάνει και με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η στήριξη στον κ. Απέργη στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν παραίτηση του Προέδρου αλλά και μελών της Τοπικής Οργάνωσης της Σύρου.

Δεν μας ... έπεισαν!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Οφείλω να ομολογήσω ότι η χτεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά άρχισε εντυπωσιακά με το βίντεο που μας θύμισε το κουτόχορτο που φάγαμε όλοι από τον κ. Παπανδρέου. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό ταρακούνησε πολύ κόσμο με την έννοια ότι τα βίντεο αυτά πέρα από τα blogss και ίσως και την Ελληνοφρένεια του ΣΚΑΙ δεν έπαιξαν πουθενά αλλού μια και ο Πρωθυπουργός απέφυγε σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο να μιλήσει στα Ελληνικά κανάλια.


Βεβαίως όλοι ξέρουμε την αβάντα των μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοδημοσιογράφων στο πρόσωπο του, τόσο που κανένας δεν τόλμησε να του θέσει την προηγούμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη δύο ερωτήματα που είναι στην σκέψη όλων μας δηλ 1ο αν οι προεκλογικές του υποσχέσεις ήταν εσκεμμένα ψέματα ή ψέματα από άγνοια και 2ο αν άλλαξε γνώμη για τις αρνητικές συνέπειες του Δ.Ν.Τ σε μια χώρα!!!

Επανέρχομαι λοιπόν στην ομιλία του κ. Σαμαρά η οποία ήταν καλοδουλεμένη και έδινε μια προοπτική για το μέλλον που όμως είναι συνυφασμένο και εξαρτάτε από το παρόν και το παρελθόν των οποίων είναι η συνέχεια και εκεί ο κ. Σαμαράς δεν μας είπε και πολλά πράγματα.

Δηλαδή δεν μπορείς να λες ότι η Ν.Δ εξαγνίστηκε από τα λάθη της θητείας της χάνοντας τις περσινές εκλογές ενώ τώρα βιώνουμε τα οδυνηρά αποτελέσματα αυτών των λαθών!!! Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μιλά και αφήνει μια δικηγορίνα να ρίχνει λάσπη όχι στον Καραμανλή προσωπικά (ουδόλως θα μας ενδιέφερε) αλλά στον Πρωθυπουργό της περιόδου εκείνης με ότι αυτό συνεπάγεται για τον θεσμό και το κύρος του αξιώματος. Κατά την γνώμη μου για το καλό του κόμματος του δεν θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς να αποδέχεται με ελαφρά την καρδίαν την άποψη, του να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός όταν το αποφασίσει. Αυτό αν δεν είναι ύποπτο φαντάζει αφελές γιατί ο καιρός που περνάει βοηθάει τους υπευθύνους να καλύψουν τα ίχνη τους!!! Άρα λοιπόν ένα ξεκαθάρισμα του παρελθόντος σίγουρα θα έκανε τα επιχειρήματα και τον χτεσινό του λόγο πιο πιστευτό!!!

Τα ίδια βέβαια και χειρότερα μπορούμε να πούμε και για τον κ. Παπανδρέου μια και η κυβερνητική θητεία του κόμματος του είναι πολύ μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο κ. Παπανδρέου για να εξαγνίσει το κόμμα του (έχει ξεχάσει ότι διετέλεσε υπουργός σε καίρια υπουργεία όλα αυτά τα χρόνια) γυρνάει την οικούμενη και διαλαλεί πόσο σάπια είναι η Ελληνική κοινωνία που φοροδιαφεύγει, που δεν δουλεύει, που είναι απείθαρχη και γενικά ότι είμαστε ο χειρότερος λαός της υφηλίου.

Τι λέτε κ. Παπανδρέου μαζί εμπνευστήκαμε και ψηφίσαμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών; Εμένα ο πατέρας μου δεν μου είπε ποτέ είπαμε να κλέψεις αλλά όχι και τόσα; (Θυμάστε όλοι την περίφημη φράση του Ανδρέα για τις μίζες.)

Εμείς πρέπει να πάμε να εισπράξουμε τα χρωστούμενα των μεγάλων επιχειρήσεων; Εμείς ελέγχουμε και παραλαμβάνουμε τα μεγάλα έργα τα οποία πληρώνουμε σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή από το κανονικό κόστος; Εμείς επιτρέπουμε στις μεγάλες πολυεθνικές σε σχέση με τις άλλες χώρες να πουλάνε ακριβότερα τα προϊόντα τους εδώ; Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε αλλά θα τελειώσω με το ότι εμείς κ. Παπανδρέου δεν σας ζητήσαμε μαζί με τον εαυτό σας να κουβαλάτε και όλη την κουστωδία του ένοχου παρελθόντος σας.(αποτυχημένα στελέχη και καιροσκόπους συνδικαλιστάδες)

Το συμπέρασμα είναι ότι ευτυχώς για μας δεν μπορείτε πλέον αμφότεροι να μας πείσετε και δυστυχώς για σας θα πρέπει να σκεφτείτε την προοπτική να γκρεμίσετε τα πάντα και να ανανεωθείτε εκ βαθέων με ανάληψη των ευθυνών σας, αποπομπή και τιμωρία των ενόχων και με την προώθηση νέων και άφθαρτων προσώπων που θα έχουν ιδέες και οράματα για μια νέα Ελλάδα!!!

Μακρυωνίτης για αντιπεριφερειάρχης ΠΑΣΟΚ;

Ο δήμαρχος Ποσειδωνίας Τζώρτζης Μακρυωνίτης αποτελεί το πρώο φαβορί για τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στο συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη.
Τη συγκεκριμένη θέση διεκδικεί και ο νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας, του οποίου όμως οι σχέσεις με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα είναι «ψυχρές». Ο κ. Ρήγας ως πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, έχει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη.
Παρά τις προσπάθειες που έχουν κάνει κύκλοι μέσα από το ΠΑΣΟΚ, να εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο. Οι δυο τους επρόκειτο να συναντηθούν εντός της εβδομάδας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού ακυρώθηκε.