slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκοπιανοί αστυνομικοί μπήκαν σε ελληνικό έδαφος και επιτέθηκαν σε μετανάστες ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΑΝΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

 Φωτογραφίες και βίντεο
από την έκρηξη βίας στην Ειδομένη
Το υπουργείο Άμυνας λέει ότι δεν υπήρξε παραβίαση και είσοδος των Σκοπιανών κομάντος σε ελληνικό έδαφοςΗ κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί κατά τα σημερινά επεισόδια με μετανάστες στην Ειδομένη πέρασαν μπροστά από τον φράχτη στα σύνορα και επιχειρούσαν με δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ εντός του ελληνικού εδάφους.
Οι μετανάστες που προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη και να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων, κατάφεραν να παραβιάσουν την διπλή περίφραξη σε ένα σημείο.
Τότε οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της FYROM που βρίσκονταν πίσω από την διπλή περίφραξη πέρασαν μπροστά από τον φράχτη και σε σχηματισμό προσπάθησαν να απωθήσουν τους μετανάστες εξαπολύοντας εναντίον του πλήθους χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης αλλά και πλαστικές σφαίρες.

Το 1ο Πανηγύρι Επιστημών στη Νάξο



Το 2ο Γυμνάσιο Νάξου σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων και την υποστήριξη της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών Νάξου, οργανώνουν στη Νάξο ένα διήμερο Πανηγύρι Επιστημών με άξονα τις Φυσικές Επιστήμες, στις 10 και 11 Απριλίου.

Ημέρες ηρωισμού: Ο Πάκης κι ο Μινώταυρος


Του Θανάση Μαυρίδη
Πηγή: liberal.gr
Ο Άη Γιώργης πάνω στ΄ άλογο πολεμάει τον διάβολο και ο Πάκης τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού. Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας κι όχι οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.Ο νεοφιλελευθερισμός διόρισε την μισή Ελλάδα στο δημόσιο επί υπουργίας Πάκη και ο νεοφιλελευθερισμός έκαψε την Αθήνα το 2008. Ο Πάκης τα γνωρίζει καλά αυτά. Ήταν κι αυτός εκεί…