slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν καμία αίσθηση των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών.


Η ομιλία του κ. Τσίπρα στον ΟΟΣΑ - στην οποία περιλαμβάνεται και έπαινος για το ΔΝΤ και την «πρωτοπόρα έρευνα του για την ανισότητα διεθνώς» - δείχνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία αίσθηση των διεθνών διαδικασιών, αρμοδιοτήτων και συσχετισμών.
Γνωρίζουν ότι μια επίσημη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως αυτή που έκανε σήμερα στον ΟΟΣΑ ο κ. Τσίπρας, ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, αποκλείει την εκταμίευση χρημάτων από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ;


Προσπαθούν να εντάξουν και τον ΟΟΣΑ σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δημιουργεί φευγαλέες εντυπώσεις πίσω από τις οποίες επιχειρούν να κρύψουν την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου για τη χώρα. 
Νομίζουν ότι κερδίζουν χρόνο, ενώ στην πραγματικότητα χάνουν πολύτιμο εθνικό χρόνο και πενήντα ημέρες τώρα επιδεινώνουν όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και αποδυναμώνουν τη διεθνή της θέση.

Συκοφάντης των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλων των προκατόχων του ο Γ.Βαρουφάκης


Υπάρχουν πολιτικές συμπεριφορές που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι και γραφικές και επικίνδυνες ταυτόχρονα. 
Αυτή είναι η περίπτωση του κ. Βαρουφάκη που ενεργεί σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα που τον επέλεξε και τον ανέχεται. Στην χθεσινοβραδινή πολλοστή τηλεοπτική του εμφάνιση, ερωτώμενος για τον ορυμαγδό ανοικτών επιθέσεων που δέχεται από τους ομολόγους του, αντί να προσπαθήσει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση που προστατεύει το εθνικό συμφέρον και δίνει κάποια στοιχειώδη προοπτική, περιέπεσε και πάλι στο βαρύ αντιδημοκρατικό ατόπημα να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους προκατόχους του.
Όλοι ήσαν «προσκυνημένοι», «υποτεταγμένοι», έτοιμοι να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης! 
Αυτά λέει ο υπουργός Οικονομικών:
  • που υπέγραψε την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, δηλαδή του προγράμματος / μνημονίου, χωρίς έγκριση της Βουλής και τώρα κρύβει το κείμενο που υπέγραψε από τη Βουλή και ιδίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,
  • που του πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις του ΤΧΣ και τα έθεσαν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του EFSF,
  • που εκλιπαρεί κάθε εβδομάδα την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι για μια μικρή αύξηση του ELA και οδηγεί σε αδιέξοδο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, 
  • που πήγε τη χώρα πίσω, βαθύτερα στο τρέχον μνημόνιο και μετά στο μνημόνιο 3, 
  • που επιδείνωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. 

Αυτά λέει ο υπουργός που εγκατέλειψε μέσα σε λίγες ημέρες την προσπάθεια παραμετρικής βελτίωσης του χρέους, δηλαδή την αξιοποίηση των  αποφάσεων  του 2012.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «εγκαταλείπει» το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα;»


Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, όπως άλλωστε προβλέπεται από την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Προστασία και Ένταξη (ΕΣΚΕ) που έχει επεξεργαστεί η Ελλάδα το 2014 και έχει συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Δεκέμβριο του 2015.

Το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε ισάριθμους δήμους των 13 Περιφερειών της χώρας, ολοκληρώνεται τέλος Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέχρι 15 Μαρτίου.
Η κυβέρνηση με την τακτική της φαίνεται να εγκαταλείπει το πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος και αρνείται επίμονα να απαντήσει, αν έχει τη βούληση να το διευρύνει μέσα στο 2015, επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους.
Το ίδιο άλλωστε πράττει η Κυβέρνηση  και με τους δικαιούχους  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους, του οποίου το επιχειρησιακό  σχέδιο εγκρίθηκε  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο Δεκέμβριο, και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ


Η απάντηση στους ισχυρισμούς και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχετικά με τα ασφαλιστικά ταμεία 
Ειδική αναφορά για τις αναλογιστικές μελέτες, τη χρήση της περιουσίας των Ταμείων για την κάλυψη υποχρεώσεων της χώρας και τι συμβαίνει με το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ):

Σε ανοιχτή διαβούλευση για το Λύκειο Νάξου, καλεί ο σχολικός σύμβουλος

Προσθήκη λεζάντας
       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡ/ΚΗ  Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ
εκπαιδευσησ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛικων ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
 Δ.Ε. εκπαιδευσησ 

ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ04-ΦΥΣΙΚΩΝ
ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ταχ. Δ/νση:  Λιβάδια –Μάννα, 84100 Σύρος
Τηλέφωνο/Fax: 22810 82025, 6973602369,
Πληροφορίες:  Ρούμελης Ν.
ΣΥΡΟΣ: 12-3-2015

Αριθ. Πρωτ.: 66α

ΠΡΟΣ: 
- Σύλλογο Καθηγητών ΓΕΛ Νάξου

- Σύλλογο Γονέων ΓΕΛ Νάξου
- 15/μελές Μαθητικό Συμβούλιο ΓΕΛ Νάξου
- Εκπρόσωπο του Δημάρχου Νάξου
- Τοπικό τύπο και ΜΜΕ Νάξου
- ΕΛΜΕ Νάξου
   (μέσω του Δ/ντή ΓΕΛ Νάξου)

ΚΟΙΝ. :
- Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης Ν. Αιγαίου
- Τμήμα Παιδαγ/κής-Επιστ/κής Καθοδήγησης  Ν.Αιγαίου
- ΔΔΕ ΚυκλάδωνΘΕΜΑ: «Κανονική λειτουργία ΓΕΛ Νάξου»

Παρέμβαση επάρχου Νάξου για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια -

Ο έπαρχος Νάξου,
Γιάννης Μαργαρίτης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ενώνουμε τη φωνή των κατοίκων της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων με τις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων των άλλων νησιών των Κυκλάδων σχετικά με την καταστρεπτική τροπή που έχει πάρει η ενδοκυκλαδική συγκοινωνία – επικοινωνία των νησιών μας. Είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη. Κανένα πλοίο δεν εκτελεί δρομολόγια λόγω των γνωστών πλέον προβλημάτων της εταιρείας NEL και της μη ανανέωσης των δρομολογίων του πλοίου ‘Αρτεμις’ της Hellenic Seaways.
Εάν η κυβέρνηση επιθυμεί την αληθινή ανάπτυξη των

Ο Γ. Λεονταρίτης προσκάλεσε την ηγεσία του αθλητισμού στη Σύρο


Επίσημη πρόσκληση προς τον Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ.κ. Σταύρο Κοντονή και Ιούλιο Συναδινό προκειμένου να παραστούν στους αγώνες του FINAL 4 Κυπέλλου Ελλάδος VOLLEY Ανδρών που θα διεξαχθούν το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου στη Σύρο, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.
Όπως τονίζει στη σχετική του επιστολή ο Αντιπεριφερειάρχης, η

Ταξίδι στις Κυκλάδες, λευκά σπίτια με φόντο το Αιγαίο - βίντεο

Δώδεκα κυκλαδονήσια περιλαμβάνει το βίντεο της Aegean Airlines που έχει σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Τσεκλένης. Από τα 11 λεπτά του βίντεο τα πρώτα πέντε αφιερώνονται στη Σαντορίνη. Στα υπόλοιπα έξι λεπτά παρουσιάζονται τα νησιά: Σίφνος, Φολέγανδρος, Νάξος, Πάρος, Σύρος, Σέριφος, Τήνος, Μήλος, Αμοργός, Μύκονος και Δήλος.Τα πλάνα είναι εντυπωσιακά στο βίντεο που ακολουθεί…

OLCANO TV ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Το σημερινό 12/3/2015 πρόγραμμαTο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού "COLCANO TV" Σαντορίνης, για σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, έχει ως εξής:

Όσο ήταν στην Αντιπολίτευση μιλούσαν για άμεση στελέχωση του Κ.Υ.Πάρου, τώρα που ανέλαβαν την εξουσία μοιράζουν υποσχέσεις αορίστου χρόνου «Συντονιστικού για την Υγεία» για τη συνάντηση στο υπ. Υγείας
 Από τον Έπαρχο Πάρου κ. Κωνσταντίνο Μπιζά μας εστάλει  Δελτίο Τύπου του «Συντονιστικού για την Υγεία»  σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας μελών της Επιτροπής του «Συντονιστικού Υγείας» με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα τα προβλήματα στον χώρο της υγείας σε Πάρο και Αντίπαρο. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα (σ.σ. χθες), 11 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας η

Τραγωδία στον Βύρωνα! Εικόνες που σοκάρουν από το σημείο! (PHOTOS)

Προσθήκη λεζάντας
Σοκ στο Βύρωνα: Ανδρας με το βρέφος της αδελφής του έπεσαν από μπαλκόνι πολυκατοικίας -Νεκρό το μωρό
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι άνδρας έπεσε με το βρέφος της αδελφής του στο κενό από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στον Βύρωνα.
Το μόλις 4,5 μηνών κοριτσάκι είναι νεκρό, καθώς μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» χωρίς σφυγμό, ενώ αυτή την

Βρούτσης: Γιατί ο Ρωμανιάς δεν πάει στη δικαιοσύνη αφού η αναλογιστική μελέτη είναι μαϊμού; Άδωνις: Αν δεν το αποδείξει ο Ρωμανιάς, να παραιτηθεί

'Η γιατί δεν φέρνουν άμεσα τροπολογία στη Βουλή να να μειώσουν τα όρια ηλικίας και να αυξήσουν τις συντάξεις; Είναι τα καίρια ερωτήματαπρος τον ψεκσμένο Ρωμανιά... αλλά πρέπει κάποιος να του τα κάνει και ο περιπτεράς που πανηγυρίζει μαζί του επειδή «κάθε μέρα πετάει και μια βόμβα» αποκλείεται να τον ρωτήσει δύσκολα...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ: Στρατηγικό Σχέδιο για τη Μεταναστευτική πολιτική και τους Πρόσφυγες

Ο Δρ Μιχάλης Χάλαρης, πολιτευτής του νομού μας, με αφορμή το σημερινό Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, όπου θα παρουσιαστεί η μεταναστευτική πολιτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης, παρουσίασε στον προσωπικό του ιστότοπο(blog) άρθρο του με τίτλο "Στρατηγικό Σχέδιο για τη Μεταναστευτική πολιτική και τους Πρόσφυγες" όπου καταθέτει ένα μακροπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχέδιο προς επίτευξη μιας αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα αυτό. 


"Ύποπτη" τροπολογία για τη: «θέσπιση ενός προγράμματος στήριξης των χωρών των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη»


Η τροπολογία A8-0027/28 που κατέθεσαν ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (της οποίας υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν ο κ. Τσίπρας και στην ευρωομάδα της οποίας ανήκουν οι ευρωβουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ) για τη «θέσπιση ενός προγράμματος στήριξης των χωρών των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη», γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των δήθεν σκληρών και αλλοπρόσαλλων διαπραγματεύσεων που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Η τροπολογία αυτή σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του capital.gr ως προς την ύπαρξη  «ειδικής ρήτρας για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2015 – 2016  μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και της διοίκησης της Royal Βank of Scotland» η οποία υπεγράφη στις 24/2/2015, εντείνει αυτά τα ερωτήματα.
Ποια είναι τελικά η πραγματική πεποίθηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πέρα από δηλώσεις και επιμέρους χειρισμούς; Ποιο είναι το αόρατο προς το παρόν «σχέδιο»;

Γιάννης Βρούτσης: Το «αχτύπητο δίδυμο» Στρατούλη - Ρωμανιά ξαναχτύπησε!


Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης, κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις των κ.κ. Στρατούλη και Ρωμανιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το «αχτύπητο δίδυμο» Στρατούλη - Ρωμανιά ξαναχτύπησε!
Με τις σημερινές δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν το «κυνήγι μαγισσών».
Τα επιχειρήματά τους είναι αστεία και στερούνται υπευθυνότητας.

AΠΟ 14/3 ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ BLUE STAR DELOS


Ολοκλήρωσε σήμερα το πρωί τον δεξαμενισμό του το BLUE STAR DELOS, το οποίο επανέρχεται από το Σάββατο 14/3, στα πρωινά του δρομολόγια στην γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ίος-Σαντορίνη, με ώρα αναχώρησης στις 7:25 το πρωί. Η αναχώρηση από το λιμάνι της Σαντορίνης προς τον Πειραιά επανέρχεται στα

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 από 16.00 έως 20.00 η 41η αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου

Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Φιλωτιτών την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 από τις 16.00 έως τις 20.00 στα γραφεία του, στου Ψυρρή.
Παρακαλούμε να προσέλθετε όσο το δυνατόν περισσότεροι προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα των συγχωριανών μας.
Πρόκειται για μια υπέρτατη προσφορά ζωής. Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να διατηρούμε ακμαία και πλήρη την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας, την Τράπεζα της μεγάλης ΕΛΠΙΔΑΣ!
Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος από τους πολίτες, αποτελεί ένα δώρο ζωής για οποίον έχει απόλυτη ανάγκη από..... μετάγγιση αίματος. 

Για να υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο αίμα θα αρκούσε το 10% του....

O Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νάξου μοιράζει ευθύνες

Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου: Οι μαθητές ζητούν
ΓΕΛ Νάξου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νάξου, με αφορμή τη παρατεταμένη συνέχιση της κατάληψης του ΓΕΛ Νάξου, θεωρεί απαραίτητο να γνωστοποιήσει τα παρακάτω:
1. Θεωρεί τη συνέχιση της κατάληψης, ως μέσο διεκδίκησης λύσης των υπαρκτών προβλημάτων λειτουργίας του ΓΕΛ, απαράδεκτη, όταν μάλιστα αυτή αποφασίζεται χωρίς να τηρούνται οι

Με νόμο το πλιάτσικο ΣΥΡΙΖΑ στα αποθεματικά των ταμείων. Καλά κάνουν αφού τους χειροκροτούν ακόμη

  Mε τροπολογία που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, θα περιγράφεται αφενός η διαδικασία εσωτερικού δανεισμού από τα Ταμεία και αφετέρου θα δίνονται εγγυήσεις για τα λεφτά των ταμείων, αν και εφόσον αυτά αξιοποιηθούν μέσω ρέπος μικρής διάρκειας.

Γελάει ο κόσμος με τα νέα “βαφτίσια” της τρόικα σε BG από τον ΣΥΡΙΖΑ

τρόικα
Γελάει ο κόσμος με τα καραγκιοζιλίκια, Βαρουφακείου εμπνεύσεως, του Μεγάρου Μαξίμου. Στην αρχή βάφτισαν την τρόικα «θεσμούς» και τώρα προχωρούν σε δεύτερη μετονομασία (εντός ενός μηνός) κάνοντας λόγο για Brussels Group !
Κατά την κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις

Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου: Οι μαθητές ζητούν "ανθρώπινο" σχολείο (video+φώτος)

Προσθήκη λεζάντας
Με τη συντριπτική πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Νάξου να λέει "ναι" προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη του σχολείου τους οι μαθητές διεκδικώντας λύσεις σε άλυτα εδώ και χρόνια, κυρίως, κτηριακά προβλήματα του σχολείου τους.
Αγανακτισμένοι οι μαθητές μετά από ένα δύσκολο χειμώνα είπαν "φτάνει πια, θέλουμε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές σχολείο" αφού σε πολλές περιπτώσεις μέσα στις αίθουσες πέφτουν σοβάδες, ενώ σε συγκεκριμένη περίπτωση, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, από

Εκπληκτικό βίντεο Ιάπωνα για τα Μετέωρα "κόβει την ανάσα"!

Μετέωρα
Ένας Ιάπωνας τουρίστας, θαύμαζε τις ομορφιές της χώρας μας, την επισκέφθηκε, όμως εκείνο που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα Μετέωρα και τα μοναστήρια επάνω στα βράχια.
Η διαμονή του εκεί του έμεινε αξέχαστη και οι εικόνες που είδε καταγράφηκαν, όχι μόνο στη μνήμη του, αλλά και στην κάμερά του.
Μέσα σε 3 λεπτά μας παρουσιάζει όλο το μεγαλείο και τη