slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μουσικές Συναντήσεις


Με Απόφαση της Βουλής η επισκευή των δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού στο »Νεώριο»

Με τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Παναγιώτης Ρήγας και ψήφισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Θερινού Τμήματος της Βουλής αποφασίστηκε η κύρωση της σύμβασης με την οποία το Ναυπηγείο του «Νεωρίου», αναλαμβάνει την επισκευή δυο πλωτών δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού.  
Προηγουμένως ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας είχε.....

Προγράμματα κατάρτισης από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται  η  υλοποίηση   προγράμματος κατάρτισης στη Νάξο  με τίτλο «Χρονοπρογραμματισμός και διοίκηση έργου-εκπαίδευση στο project management»  σε αίθουσα της Σχολής Ουρσουλινών 

                               από  Παρασκευή  6/9 μέχρι και  Τρίτη 10/9/2013

Τα μαθήματα  θα είναι  πεντάωρα απογευματινά (16:00-21:00) τις καθημερινές και .....

Είναι εύκολη η κριτική, η δράση όμως, μάλλον, όχι!

Φώτο kykladiki
Φώτο kykladiki

Γιατί ξαφνικά οι κύριοι της Αντιπολίτευσης θυμήθηκαν  τι δεν έχει γίνει στο Δήμο;  Ή μήπως δεν είναι ξαφνικά; Θεωρούν ότι οι ίδιοι δεν φέρουν  ευθύνη; Από είκοσι ως τριάντα χρόνια είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι  και τα μισά και παραπάνω  ασκούσαν διοίκηση στο δήμο  Δρυλαλιας, όλο αυτό το διάστημα τι έκαναν; Ποιες ΗΤΑΝ  οι .....

Γιακουμής εναντίο Γιακουμή

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ
Ιάκωβος Γιακουμής
Ιάκωβος Γιακουμής «Το χωριό, δείχνει μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης»
Κατά μέτωπο επίθεση του Ιάκωβου Γιακουμή κατά της δημοτικής αρχής. Ο λόγος; «Το χωριό μας, δείχνει μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης».
Άνοιξε τα χαρτιά του και τα κιτάπια του, χθες, στην «Κ», ο για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκπρόσωπος του συνδυασμού της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, (συνδυασμός Μαράκη) εξ Απειράνθου ορμώμενος, Ιάκωβος Γιακουμής. Βαρύγδουπες, οι δηλώσεις του…

Δείτε την ομιλία του Παναγιώτη Ρήγα στην Βουλή κατά την συζήτηση Κύρωση της Σύμβασης διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, 30/8/2013


Άλλη μια φιέστα διοργανώνει  η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου, με τη συμμετοχή της επιτρόπου για τις θαλάσσιες υποθέσεις και την αλιεία στην ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη, υπουργών, Περιφερειαρχών και άλλων παραγόντων με θέμα την "Μπλέ Ανάπτυξη στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο".
Είναι καθαρό ότι όποιο χρώμα  κι αν δώσουν στα σχέδια για ανάπτυξη είτε πράσινα πριν, είτε γαλάζια τώρα, το αποτέλεσμα θα....

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΒΟΜΒΑ Κωνσταντινοπουλου: Εντελώς λανθασμένη η στάση Παπανδρέου απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν πριν από λίγο οι συνάδελφοι του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ο.Κωνσταντινόπουλου, όταν τον άκουσαν στην Ολομέλεια να λέει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τα «Κρατικά Λαχεία», πως η τότε στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Γεωργίου Παπανδρέου...
απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή και ειδικά σε θέμα αποκρατικοποιήσεων, ήταν απολύτως λανθασμένη.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν δίστασε μάλιστα να καλέσει τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να παραδειγματιστούν από την παραδοχή των λαθών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή, ζητώντας τους να μην επιμείνουν στην άρνησή τους για τις ιδιωτικοποιήσεις.

star.gr

«Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» Νάξος, Δημοτική Κοινότητα Απεράθου, 30 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου 2013

O Σμπώκος απολογήθηκε με… μαντινάδα στη δίκη του Άκη

 AΛΛΑ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΡΑΜΑ
Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, απολογήθηκε στη δίκη για το λεγόμενο “παράνομο πολιτικό χρήμα”. Ενώπιον του Τριμελούς Επετείου Κακουργημάτων, έκανε πλήρη αναφορά στα παιδικά του χρόνια στα Ανώγεια Κρήτης, ενώ ξεκίνησε με μια μαντινάδα την απολογία του.
Ο Ι. Σμπώκος αυτοπροσδιορίστηκε ως άνθρωπος που ανήκει “στην αδικαίωτη γενιά του Πολυτεχνείου”, ενώ τόνισε ότι “δεν....

Αυτά είναι συνολικά τα 19 προγράμματα επιδότησης ανέργων

Αυτά είναι συνολικά τα 19 προγράμματα επιδότησης ανέργων

Το υπουργείο Ανάπτυξης επικαιροποίησε τον νέο οδηγό που περιλαμβάνει τις 19 παρεμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ που προσφέρουν δυνατότητα σε ανέργους να βρουν δουλειά ή να γίνουν επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρει το capital, το υπουργείο, μέσω του νέου Σχεδίου Δράσης, στοχεύει στην ανάδειξη πολιτικών και μέτρων ανάπτυξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας με το μάτι κυρίως σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, 15 – 24 και 25 – 35.
Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε νέους που διαθέτουν χαμηλά τυπικά προσόντα, ενώ οι δράσεις πρόκειται να υλοποιηθούν ή υλοποιούνται μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Αναλυτικά τα 19 προγράμματα, όπως τα παρουσιάζει το capital, είναι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ,Α ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ και Μικρών Κυκλάδων, με αφορμή την παρουσία στον όρμο της Νάξου από το πρωί,  της φρεγάτας  Αιγαίο του πολεμικού μας Ναυτικού, που πιθανώς να συμμετέχει με τον ηλεκτρονικό της εξοπλισμό στη προετοιμαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία, εκφράζει την ......

Τα ονόματα των επιτυχόντων στη Νάξο

ΦΙΛΩΤΙ : ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ
Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ: ΓΕΛ Νάξου1 και ΓΕΛ Νάξου2 (10%), ΓΕΛ Τραγαίας1 και ΓΕΛ Τραγαίας 2 (10%) και ένα για τους επιτυχόντες από το ΕΠΑΛ ΦΙΛΩΤΙΟΥ Νάξου

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Συναγωνισμός ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ από Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση



Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα συζητήσει στην επόμενη συνεδρίασή του την ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για επιβολή τροφείων 50 ευρώ (ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΦΕΙΑ) το μήνα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Αυγούστου με λαϊκιστικό τρόπο ο επικεφαλής της μείζονοςμειοψηφίας Νίκος Μαράκης, τονίζοντας ότι:
(ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΜΑΡΑΚΗ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ....

Αυτες ειναι οι βασεις ολων των σχολων: Πτώση έως και 2.000 μόρια! ΠΙΝΑΚΕΣ


  Μεγαλύτερη πτώση από ότι αναμενόταν παρουσιάζουν φέτος οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σχεδόν σε όλες τις σχολές.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα οι βάσεις παρουσιάζουν πτώση έως και 2.000 μόρια, όπως χαρακτηριστικά παρατηρήσαμε για το Τμήμα Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Πτώση άνω των 1.000 μορίων παρατηρείται στις.....

ΒΙΝΤΕΟ-Κεφαλογιάννης: "Να μάθουμε να ζούμε από αυτά που βγάζουμε"


«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε από αυτά που βγάζουμε πριν ‘χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφερόμενος στην τρόικα.

«Τις μεταρρυθμίσεις του μνημονίου έπρεπε να τις είχαμε εφαρμόσει πριν χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Δείτε το Βίντεο:

Βρούτσης: Οριστικά τέλος στις διπλές συντάξεις των παλιων βουλευτών... γιατι οι νεοι δεν θα παιρνουν καν συνταξη βουλευτικη

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στην τροπολογία που ήρθε στη Βουλή και για τις δύο παρεμβάσεις που αυτή επιφέρει.
Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι καταργούνται οι διπλές συντάξεις για βουλευτές με το ισχύον καθεστώς.
«Η παρέμβαση αφορά τους υφιστάμενους όχι τους καινούριους βουλευτές, καθώς (με προηγούμενο νόμο) δεν...

Προτείνουν για υποψήφιο δήμαρχο το Λεονάρδο Χατζηανδρέου

Συμφώνα με το http://cyclades24.gr εντείνονται οι φήμες για επιστροφή στην ενεργό πολιτική δράση του παλιού βουλευτή Κυκλάδων Λεονάρδου Χατζηανδρέου. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηανδρέου έχει προταθεί από ανθρώπους του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς για να αναλάβει πρωτοβουλία και να θέσει υποψηφιότητα στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Λέγεται μάλιστα, ότι ο κ. Χατζηανδρέου φέρει και την εκτίμηση του.....

Ανακοινώθηκαν οι μετατάξεις των καθηγητών

Όλος ο κατάλογος με τα ονόματα

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο κατάλογος των ονομάτων με τους καθηγητές που μετακινούνται από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από την Δευτεροβάθμια σε Διοικητικές θέσεις της Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου:
-Για 6.041 πλεονάζουσες θέσεις, προκηρύχτηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση.
-Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750.
-Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των....