slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Πάρου Αντιπάρου Φιλόλογος κ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου: τιμούμε λοιπόν την 8η Μάρτη, ως Παγκόσμια ημέρα γυναίκας

«8 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα γυναίκας»


Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που πάλεψαν, και συνεχίζουν να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική χειραφέτηση, ισότητα, ελευθερία. 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας παρέχει, λοιπόν, την ευκαιρία να αναστοχαστούμε τις ευθύνες μας, ατομικές και συλλογικές προκειμένου να γίνουν θετικά βήματα ως προς την πλήρη αξιοποίηση της Γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.

Η ισότητα των φύλων δεν αποτελεί μόνο ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα αλλά και απαραίτητο θεμέλιο για έναν ειρηνικό, βιώσιμο και με ευημερία κόσμο.

slice15

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. 

ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ηχηρό «άδειασμα» Ξανθού σε Πολάκη


Αποστομωτική απάντηση στις κατά καιρούς εξυπνάδες του Π. Πολάκη για το πως πρέπει να αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας έδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Ανδρέας Ξανθός κατά την διάρκεια παρέμβασης του σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου.
Ο Ανδρέας Ξανθός, έχοντας σύμμαχο και τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γ. Μπασκόζος, ο οποίος επίσης έριξε τις μπηχτές του για τις "συνωμοσιολογικές και ανακριβείς" θέσεις του κ. Πολάκη και την διαδυκτιακή του πρακτική να μεγιστοποιεί τα επουσιώδη, εξήγησε στους συνομιλητές του πως το ύφος ολα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω δεν οδηγεί στην πολιτική και κοινωνική διεύρυνση και επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον περιχαρακώνει σε ένα στενό κομματικό πλαίσιο.

Πρετεντέρης: Αρκούδα



"Η συζήτηση δεν αφορούσε κανένα δικαίωμα του Κουφοντίνα αλλά τον Κουφοντίνα τον ίδιο. Και σε τέτοιες συζητήσεις στην πολιτική δεν υπάρχει έτσι και γιουβέτσι. Ούτε οι «ναιμεναλλάδες» έχουν ακροατήριο" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:

Διαδικτυακή Συζήτηση Καινοτομούμε-Δικτυωνόμαστε-Διεκδικούμε!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 08/03/2021

ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ


Για πρώτη φορά σε μια κοινή συνάντηση 5 γυναίκες δημοσιογράφοι από διαφορετικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Κυκλάδες μαζί με την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών και 16 εκπροσώπους Συλλόγων Γυναικών! Η δημοσιογραφία είναι ένας από τους πυλώνες της δημοκρατίας και η παρουσία των γυναικών στον κρίσιμο αυτόν επαγγελματικό στίβο πολύτιμη και σημαντική. 

Ενόψει του Εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας την 8η Μαρτίου 2021, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων διοργανώνει μια διαδικτυακή συζήτηση και προσκαλεί γυναίκες δημοσιογράφους για να θέσουν ερωτήματα στις γυναίκες για το νόημα της ημέρας αυτής, τις σύγχρονες προκλήσεις στα νησιά μας (υγεία, περιβάλλον, πολιτισμός, κ.α.), όπως αυτά αποτυπώθηκαν στα πρόσφατα ομόφωνα Ψηφίσματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας μας, καθώς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο θέμα της ισότητας. Οι άξονες είναι η ιστορία των αγώνων για τα δικαιώματα και την χειραφέτηση, η τοπική διάσταση της συμβολής των Συλλόγων Γυναικών καθώς και το όραμα για το κοινό μας μέλλον.

Θα συμμετέχουν μία εκπρόσωπος από τα 16 Συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας μας: