slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπράβο στους Τριποδιώτες

Ένα μεγάλο μπράβο στους Πολιτιστικούς Συλλόγους των Τρίποδων - Βίβλος για την υπέροχη ιστοσελίδα του χωριού τους www.tripodesnaxou.gr.

Δημήτρης Σοφικίτης Γιάννης Σκουλάτος

Πρόεδρος Δ.Σ Πρόεδρος Δ.Σ.

Συλλόγου Τριποδιωτών Νάξου «Η Βίβλος» Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Βίβλου


Η επικοινωνιακή αυτοχειρία της Ρηγίλλης

To επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω: Οι …επικοινωνίες της Ρηγίλλης εξακολουθούν να ζουν στον κόσμο τους, σε μια φανταστική ασχετοσύνης και απαξίωσης. Επιμένουν να πιστεύουν ότι το μήνυμα του Σαμαρά θα περάσει μόνο απο τα μέσα της διαπλοκής (πού ούτε τον πήγαν, ούτε θα τον πάνε ποτέ) και εξακολουθούν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα ίδια συγκροτήματα που τους συκοφαντούσαν μέχρι πρότινος.
Για παράδειγμα, σήμερα ο κύριος...

Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε τις θέσεις της ΝΔ για την υποψηφιότητα Μπακογιάννη σε συγκρότημα που ουκ ολίγες φορές τον έχει...
απαξιώσει προσωπικά με ανακρίβειες (http://www.antinews.gr/?p=58516). Φυσικά δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο στέλεχος της ΝΔ, που μόλις ξυπνήσει το πρώτο που σκέφτεται είναι σε ποιό κανάλι και ραδιόφωνο θα εκλιπαρήσει να βγεί. Αλλά εν σκέπτεται ότι υπάρχουν και τα μπλογκς παρά μόνον όταν δεν του περάσουν τα ΜΜΕ αυτά που θέλει.
Σήμερα, επίσης, ο τομέας οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την επιδείνωση της Οικονομίας, καλώντας μόνο τα ΜΜ”Ε”, τα οποία εσκεμμένα απαξίωναν τις θέσεις του Σαμαρά για το Μηνημόνιο ( http://www.antinews.gr/?p=58551). Πρακτική η οποία βεβαίως επαναλαμβάνεται συστηματικά, απο όλους τους Τομείς της ΝΔ.
Τα παραδείγματα είναι πολλά και καθημερινά και το συμπέρασμα ένα:
Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια και να αγνοεί την πραγματικότητα της ενημέρωσης.
Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να θεωρεί ότι πρέπει να ενημερώσει τον λαό μέσα από τα φίλτρα των ΜΜ”Ε” του συμφέροντος, της υστεροβουλίας, της διαπλοκής.
Η Νέα Δημοκρατία για άλλη μία φορά δεν καταλαβαίνει πως εάν θέλει να στραφεί στον λαό, μπορεί να το κάνει όχι μέσω των χρεοκοπημένων και απαξιωμένων καναλιών του παρελθόντος και των προσωπικών σχέσεων του καθενός που την είδε “στέλεχος”, αλλά μέσα απο τις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου. Ειδ’ άλλως η ΝΔ θα παραμείνει έρμαιο της δικής της ανικανότητας.
Και θα πούμε και κάτι ακόμα:
Σε όλη την ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχθηκε και δέχεται ο Σαμαράς απο την ημέρα της εκλογής του αλλά και το ΟΧΙ στο Μνημόνιο είχε μόνον έναν πιστό, μαχητικό και ανιδιοτελή παραστάτη: το διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο που ενάντια στα δισεκατομύρια του ΔΝΤ ενημέρωσε τους Έλληνες για τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης και την καταστροφική λύση του ΔΝΤ.
Το συντριπτικό μέρος του διαδικτύου υποδέχτηκε με ενθουσιασμό το “Όχι” του Σαμαρά όταν τα ΜΜ”Ε” το δαιμονοποιούσαν με έναν οχετό συκοφαντίας.
Το Διαδίκτυο έβγαλε τα στοιχεία της οικονομίας που δικαιώνουν τον Σαμαρά όταν τα ΜΜ”Ε” εξακολουθούν να τα αποκρύπτουν.
Εν κατακλείδι, το διαδίκτυο στάθηκε δίπλα στον Σαμαρά από την υποψηφιότητα του μέχρι την ορθή του στάση στα θέματα της οικονομίας.
Όχι επειδή είναι ο Σαμαράς, αλλά επειδή οι θέσεις του υπηρετούν τους πολλούς και όχι τους λίγους
www.antinews.gr

Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/08/blog-post_8339.html#ixzz0xSLIHYyL

Φωτιά ξέσπασε πριν από τα μεσάνυχτα χθές στο αριστερό μηχανοστάσιο του σκάφους Highspeed 1

ark/highspeed1_5810f1.jpg στο οποίο επέβαιναν 226 επιβάτες, ενώ έπλεε μεταξύ Άνδρου και Τήνου.
Περισσότερα...


στο οποίο επέβαιναν 226 επιβάτες, ενώ έπλεε μεταξύ Άνδρου και Τήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, η φωτιά σβήστηκε αμέσως με την ενεργοποίηση του συστήματος CO2.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για χθες στις 20.45 από το λιμάνι της Ραφήνας με προορισμό τα νησιά Άνδρο, Τήνο και Μύκονο.

Γύρω στις 23.30 κι ενώ το σκάφος έπλεε μεταξύ Άνδρου και Τήνου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Εκείνη τη στιγμή στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ.

Το Highspeed 1 συνέχισε το ταξίδι του με δύο μηχανές (έχει τέσσερις) και τελικά έδεσε στο λιμάνι της Τήνου.

Ο απόπλους απαγορεύτηκε αφού θα πρέπει να υπάρξει αρκετό χρονικό περιθώριο έως ότου ανοίξει το μηχανοστάσιο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά και να επιθεωρηθεί.

Το σύστημα πυρόσβεσης που διαθέτει το σκάφος κλείνει αυτόματα το χώρο όπου εκδηλώνεται η φωτιά και απαιτείται κάποιος χρόνος για να γίνει «αποσυμπίεση» και ν' ανοίξει.

Οι επιβάτες για τη Μύκονο θα επιβιβαστούν σε άλλο σκάφος («Θεολόγο») που αναμένεται να φτάσει στην Τήνο στις 03.00-03.30 σήμερα 23-08-10





Ανακοίνωση Hellenic Seaways

Highspeed 1 - Τροποποίηση δρομολογίων


Η εταιρία Hellenic Seaways ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 22/8/2010 κατά την εκτέλεση του απογευματινού δρομολογίου του Highspeed 1 από Ραφήνα προς Άνδρο - Τήνο - Μύκονο - Τήνο - Άνδρο - Ραφήνα παρουσιάστηκε μηχανικό πρόβλημα στην αριστερή πρωραία κύρια μηχανή του πλοίου.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Τήνου όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 226 επιβάτες, 38 ΙΧ και 5 μοτοσικλέτες.

Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου θα παραμείνουν ανεκτέλεστα μέχρι αποκαταστάσεως της βλάβης. Οι επιβάτες ενημερώνονται από την εταιρεία και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία.

23/08/2010

Έβαλε πίνακα με Εβραίους στο γραφείο του ο πρωθυπουργός! Έβαλε πίνακα με Εβραίους στο γραφείο του ο πρωθυπουργός! Στο πρωθυπουργικό γραφείο παλιότερα


Έβαλε πίνακα με Εβραίους στο  γραφείο του ο πρωθυπουργός!
Στο πρωθυπουργικό γραφείο παλιότερα υπήρχε ο πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη «Η Ελλάς ευγνωμονούσα». Στην αλλαγή πρωθυπουργού ο πίνακας «χάθηκε».

Όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη πριν λίγους μήνες στο «Βήμα της Κυριακής» και φωτογραφήθηκε στο γραφείο του δημιουργήθηκε θέμα καθώς είδε ο κόσμος ότι ο πατριωτικός πίνακας λείπει.





Υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου ο τέως Λιμενάρχης Ηλίας Κουντρομιχάλης




Καυστική ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών Νάξου

Οι "Ενεργοί Πολίτες Νάξου" με ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, "καταδικάζουν απερίφραστα, αποδοκιμάζουν πλήρως και απορρίπτουν συνολικά την τετραετή δράση της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου, κ. Ν. Μαράκη, αλλά, δευτερευόντως, και της αντιπολίτευσης του Δήμου Νάξου για την αδράνειά της και τον ελλιπή έλεγχο". Ζητούν παράλληλα, "την άμεση παραίτηση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ως ένδειξη ευθιξίας, διαφορετικά", όπως αναφέρουν, "οφείλουν να αποδείξουν ότι έχουν το θάρρος να καταδικάσουν τις συμπεριφορές που πληγώνουν το ναξιακό λαό".
Bookmark and Share

Δελτίο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Ενεργών Πολιτών Νάξου


"Με αφορμή το σάλο που έχει δημιουργηθεί στη Ναξιακή κοινωνία από τις αποκαλύψεις για τα τελευταία «κατορθώματα» του Δήμου Νάξου σχετικά με:

1) την απόπειρα αγοράς οικοπέδου δέκα στρεμμάτων στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Νάξου, δίπλα στη χωματερή, στην εξωφρενική τιμή των 650.000 ευρώ,

2) τις «μη νόμιμες» πληρωμές του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου και τον καταλογισμό ευθυνών στα μέλη του από την Επίτροπο το Ελεγκτικού Συνεδρίου,

3) το επαπειλούμενο πρόστιμο των 60.000 ευρώ για την κακή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού (βλέπε έντονη δυσοσμία έξω από τον αερολιμένα Νάξου και λύματα στην παραλία Αγίου Γεωργίου Χώρας Νάξου),

4) τα δημοσιευμένα στον τοπικό τύπο στοιχεία για τα υπέρογκα αποθεματικά ποσά του Δήμου, τα οποία παραμένουν αδιάθετα και διαρκώς αυξανόμενα επί τέσσερα χρόνια, αφού πραγματοποιήθηκε μηδενικό έργο την αντίστοιχη περίοδο,

5) τη διαφαινόμενη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει την ύστατη στιγμή έργα «βιτρίνας», στο πλαίσιο προεκλογικών σκοπιμοτήτων

και με βάση την αξιολόγηση του συνολικού έργου της παρούσας δημοτικής αρχής και τη συμπεριφορά της απέναντι στους Δημότες της Νάξου όλα αυτά τα χρόνια,

καταδικάζουμε απερίφραστα, αποδοκιμάζουμε πλήρως και απορρίπτουμε συνολικά την τετραετή δράση της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου, κ. Ν. Μαράκη, αλλά, δευτερευόντως, και της αντιπολίτευσης του Δήμου Νάξου για την αδράνειά της και τον ελλιπή έλεγχο.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου Νάξου, θεωρώντας ότι εκφράζουμε σε μεγάλο βαθμό τη γνώμη της πλειοψηφίας του ναξιακού λαού, απαιτούμε να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην ανεχτείτε άλλο να διασύρεστε όλοι μαζί για τη διάλυση του Δήμου και την ανεπανόρθωτη ζημιά και οπισθοδρόμηση που έχει προκληθεί στο νησί μας τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη όλων σας.

Ανοίγοντας, επιτέλους, τα αυτιά σας στην κατακραυγή του ναξιακού λαού, κάντε χρήση της στοιχειώδους ευθιξίας που ενδεχομένως σας διακρίνει και υποβάλετε άμεσα την παραίτησή σας, διαφορετικά οφείλετε να αποδείξετε ότι έχετε το θάρρος να καταδικάσετε τις συμπεριφορές που πληγώνουν το ναξιακό λαό. Οφείλετε να αποδείξετε ότι δεν είστε δέσμιοι κανενός και ότι πάνω από όλα νοιάζεστε για τα συμφέροντα των Ναξιωτών και όχι για τις καρέκλες και τα μικροκομματικά ή προσωπικά οφέλη.

Κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, οφείλετε επιτέλους να τοποθετηθείτε, να αρθρώσετε πολιτικό λόγο και να καταδικάσετε απερίφραστα τη δράση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής. Οφείλετε επίσης να δεσμευτείτε όλοι σας ότι σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο εκλογών θα ταχθείτε αναφανδόν απέναντι από την παράταξη της Δημοτικής πλειοψηφίας.

Αξιότιμοι συνδημότες, είναι αποκλειστικά στο δικό σας χέρι και οφείλετε να καταδικάσετε με παραδειγματικό τρόπο όλους αυτούς που κατάντησαν το νησί μας τριτοκοσμική γειτονιά της ελληνικής περιφέρειας, σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Ευρώπης. Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές αποτελούν τον καλύτερο τρόπο τιμωρίας των υπευθύνων.

Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου

Η Συντονιστική Επιτροπή"

ΓΙΑ ΝΑΞΙΟ

ΦΙΛΕ ΝΑΞΙΕ ΒΓΑΛΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΑ ,ΤΟ ΑΥΤΙ ΔΕΝ ΥΔΡΩΝΕΙ

Σικάγο η Πάρος

mafia.jpg

Απίστευτα πράγματα έγιναν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο νησί μας.

Γνωστός εστιάτορας αφού το κτύπησαν βάναυσα θρασύδειλοι ληστές για να τον ληστέψουν, βρέθηκε δεμένος και αιμόφυρτος την επόμενη ημέρα, μέσα στο εστιατόριό του!

Για το πρωτοφανές θέμα, ήδη υπάρχει κινητοποίηση των τοπικών Αστυνομικών αρχών, ενώ χθες έγινε και ιατροδικαστική εξέταση στην Αθήνα για τον άτυχο συμπατριώτη μας.

Επικοινωνίας το ανάγνωσμα

- Πωπω!! Τι έκανε η Νέα Δημοκρατία τα 5 χρόνια που ήτανε στην κυβέρνηση;
- Τι έκανε? Ρωτάς...

- Σκάνδαλα... σκάνδαλα... σκάνδαλα... σου λέει ο απολιτίκ φίλος σου.
- Τι έγινε στην υπόθεση Ζαχόπουλου? τον ρωτάς. Ποιο είναι το κατηγορητήριο?

Σιωπή …

Όλα αυτά με οδηγούν σε σκέψεις...

Μήπως ήρθε η ώρα πραγματικά να πει ο Καραμανλής γιατί δεν τόλμησε να κάνει ότι έπρεπε? Μήπως να πει ότι είχε μια εχθρική δημόσια διοίκηση και κάποια ΜΜΕξημέρωσης που του τα χώνανε από το πρωί μέχρι το βράδυ?

Μην πάμε μακριά παιδιά ας θυμηθούμε όλοι τον Δεκέμβρη του 2008. Όταν σε μια νύχτα χιλιάδες άτομα κατέστρεφαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Ξεχάσατε ότι τα κανάλια σε συνεχή σύνδεση ουσιαστικά λέγανε στο κόσμο να βγει και να σπάσει? Και όσοι γελάνε όταν ακούνε για συνωμοσιολογίες και λοιπά ένα να σκεφτούν: Την προτροπή του BBC που έλεγε στους αναγνώστες του να συμβουλεύονται το Indymedia για την ενημέρωση από την Ελλάδα!!!

Και που ήταν η ΟΝΝΕδ τότε; Και τι να κάνει θα πουν κάποιοι φιλελεύθεροι του χώρου μας -που στηρίζουν την παρασιτική οικονομία δηλαδή και μας μιλάνε για ελεύθερη αγορά?

Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε άτυπα να προστατεύσει την ατομική ιδιοκτησία που η προστασία της είναι κατοχυρωμένη από το σύνταγμα του... 1864!! Να στηρίξει την μεσαία τάξη των εμπόρων ραχοκοκαλιά του κράτους αλλά και της παράταξης. Να δείξει ότι δεν είναι μόνο για καμιά πορεία στην τελευταία συγκέντρωση πριν τις εκλογές.

Απ' την άλλη βέβαια είχαμε φτάσει στο σημείο οι δημοσιοκάφροι να μην λένε τίποτα σε αυτούς που σπάνε και να κριτικάρουν αυτούς που προστατεύουν τις περιουσίες τους ή έστω που δεν θέλουν να γίνει μπάχαλο η πόλη τους!!! Είμασταν δηλ. στο έλεος αυτού του δημοσιοκάφρου που τον έχει δείρει η πεθερά του το μεσημέρι και θέλει να ξεδώσει με αιτία τι? Ότι πέθανε ένα παιδί από έναν αστυνομικό δεν ήταν στα καλά του.

Δηλαδή φέτος με τους τρεις νεκρούς στην Τράπεζα δεν έπρεπε να γίνει χαμός? Αλλά ξέχασα!! Έχουμε κυβέρνηση των δημοκράταρων του Πασοκ μεαποτέλεσμα να μην βγάλει κανένας άχνα για τους νεκρούς όπως συμβαίνει και με τα μέτρα του ΔΝΤ (που καμία σχέση με ανάπτυξη και παραγωγή δεν έχουν) αφού μας έχουν περάσει την καραμέλα ότι πρέπει να γίνουν αλλιώς χαθήκαμε!!

Θα αφήσουμε και αυτή την φορά τα ΜΜΕκποίησης να αλωνίζουν?

Κυρίαρχε φιλελεύθερε λαέ αυτή την φορά πάρε την υπόθεση στα χέρια σου!! Εξήγησε στο κόσμο γιατί έπρεπε να πούμε ΟΧΙ στο ΔΝΤ και στην τροικανή Δημοκρατία. Το μνημόνιο δεν έχει ΚΑΜΙΑ πρόνοια για ανάπτυξη. Το μόνο που κάνει είναι αν προσπαθεί να μειώσει ελλείματα με την μείωση των μισθών χωρίς να πειράζει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και να φορολογεί ασύστολα της επιχειρήσεις…

Η καλύτερη ...δίαιτα


Σ' ευχαριστώ πολύ πρωθυπουργέ μου...

Αγαπητέ μου Πρωθυπουργέ,
Την τελευταία χρονιά με έχεις κάνει πολύ ευτυχισμένη. Πάντα ήμουν μια παχουλή κυρία, όμως μετά από όλα αυτά τα μέτρα που πήρες, μετά το κόψιμο των μισθών μας, κατάφερα επιτέλους και αδυνάτισα. ΄Εχασα 20 κιλά. Κόπηκε το κρέας, πλέον τρώμε μόνο μία φορά την εβδομάδα. Τέρμα τα πολλά ψωμιά, τα γλυκά, τέρμα οι βραδυνές πίτσες. ΄Ενα γιαουρτάκι είναι αρκετό. Κάνει και καλό στην υγεία. Για να μην καίμε και πολύ ρεύμα μαγειρεύω πλέον μία φορά και περνάμε δύο και τρεις ημέρες. Τέρμα πια φαγητό στα σκουπίδια. Και τώρα το γυρίσαμε και στην μεσογειακή διατροφή, όσπρια, χορταράκια που τα μαζεύουμε και μόνοι μας και κάνουμε και την γυμναστικούλα μας, δωρεάν παρακαλώ. Σιγά και που τρώγαμε τι καταλαβαίναμε δηλαδή, άσε πια την χοληστερίνη που ήταν και...
επικίνδυνη για την ηλικία μας. Αντί να παίρνω το αυτοκίνητο για να πάω στην δουλειά παίρνω το λεωφορείο και το μετρό, δεν φτάνουν βλέπεις για βενζίνη κάθε μέρα. Για να σου δώσω Πρωθυπουργέ μου να καταλάβεις, από την χαρά μου την ονόμασα δίαιτα ΓΑΠ. Δηλαδή, Γρήγορη, Αποτελεσματική, Παντοτινή. ΄Εγινα άλλος άνθρωπος, μου κάνουν τα ρούχα μου που δεν μου έμπαιναν εδώ και 20 χρόνια. Και όλο λέω στον άντρα μου, βρε μπας και έχει δίκιο ο Γιωργάκης και τόσα χρόνια δεν ξέραμε τι χάναμε και σκορπάγαμε τα λεφτά μας τζάμπα και χοντραίναμε και μετά πληρώναμε διαιτολόγους και γυμναστήρια. Ενώ με την δίαιτα ΓΑΠ και αδυνατίσαμε και θα είναι για πάντα.
Ευχαριστώ πολύ Πρωθυπουργέ μου που με βοήθησες να καταλάβω πόσο λάθος σκεφτόμουνα και επιτέλους αδυνάτισα, χωρίς να χαλάσω ούτε ένα ευρώ.


«μόνο για Σοσιαλιστές Προέδρους-Φίλε!

Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων
όμως, αν διαθέτεις 2813 ευρώ την βραδυά…»

Έκλεισε και ο Φώτης


Υ.Γ . Βουλιάζει η συμπολιτεία στα ορεινά