slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεδρίαση του Εποπτικου Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλαδας

Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλαδας ο Χαράλαμπος Κόκκινος - Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές πράξεις Μαΐου - Ιουνίου 2021.

Στη συνεδρίαση του εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ. Π. Ε.)  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13.10.21 συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του ο Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ".

Παρουσία και των πέντε (5) μελών του, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές πράξεις της ΕΝ. Π. Ε. για το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου 2021.Ο πρόεδρος του κ. Νίκος Παπαεωργίου  ενημέρωσε εγγράφως  για την ανωτέρω απόφαση το Δ. Σ της ΕΝ. Π. Ε. και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κυκλάδων & Επάρχου Θήρας, Χαράλαμπου Δαρζέντα, στον διευθυντή του Πτωχοκομείου Θήρας

 

«Όταν έχεις μια σφραγίδα, είναι ανήθικο να κάνεις πολιτική σε βάρος ηλικιωμένων»


Με έκπληξή μου διαπιστώνω να συνεχίζεται δι' επιστολών η επίθεση κατά της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου και εμού προσωπικά από τον διευθυντή του Πτωχοκομείου Θήρας Εμμανουήλ Λειβαδάρο.

Περιοδεία στη Σύρο πραγματοποίησαν ο πρώην υπουργός και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος

Ο πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, τη Σύρο, συνοδευόμενος από το βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο. Αμέσως μετά την άφιξη τους, ο Ανδρέας Ξανθός και ο Νίκος Συρμαλένιος, μαζί με στελέχη της Ν.Ε. και της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σύρου επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, στο οποίο πραγματοποιήθηκε μια πολύωρη και ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με το Σύλλογο και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν και με μέλη της Διοίκησης...

Ερώτησή του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αφενός να υποχρεώσει την Τουρκία που είναι μία υπό ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο και αφετέρου και αφετέρου να άρει το παράνομο και άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο που απεμπολεί το δικαίωμα σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των ελληνικών νησιών καταστρατηγώντας το Άρθρο 121 της UNCLOS που ρητά ορίζει ότι τα νησιά με οικονομική ζωή έχουν το ίδιο δικαίωμα ΑΟΖ όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές.

Στην ερώτηση, επίσης, επισημαίνεται ότι η Τουρκία έχει ανακηρύξει ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα μετά από συμφωνία με τα τότε γειτονικά κράτη το 1986, Σοβιετική Ένωση, Βουλγαρία, Ρουμανία, αποδεχόμενη σε μία κλειστή ή ημίκλειστη θάλασσα όπως είναι η Μαύρη Θάλασσας όχι μόνο τη μέθοδο της «μέσης γραμμής» αλλά ουσία την ίδια τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

 

Αναλυτικά η ερώτηση: