slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΡΙΣΜΟΣ Χ.ΚΑΦΤΗΡΑΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.!!! (ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ)

Ο κ.Χρήστος Γ. Καφτηράνης (1ος Σύνεδρος του Ν.Κυκλάδων σε ψήφους , τ.πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κυκλάδων επί 10 συναπτά έτη , πρώην μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. , Δ/ντης του 5ου Δημοτικού σχολείου Σύρου , τ.Δ/ντης Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κυκλάδων , Μέλος της Αναπτυξιακής και Τεχνικής επιτροπής της Ε.Π.Ο. και υπεύθυνης για τις σχολές προπονητών , αξιολόγησης και έκδοσης διπλωμάτων , Επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης της Ε.Π.Σ.Κ. "Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο) με απόφαση του

Οι Κωμιακίτες ευχαριστούν τον Κώστα Συμεονογλου που έκανε δωρεά τα δίχτυα του γηπέδου


Το κείμενο και η φωτογραφία είναι του Giorgos Komiaki
Πριν μερικές μέρες, ''καλύψαμε'' τον καθαρισμό του γηπέδου της Κωμιακής..
Προσφέρθηκαν πολλοί και βοήθησαν, ούτως ώστε να έλθει
το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα...
Πραγματικά, ο χώρος έγινε...αγνώριστος..!!
Εκτός, όμως, από τους ντόπιους εθελοντές, βρέθηκαν κι άλλοι πιο μακρινοί, οι οποίοι βλέποντας αυτήν την προσπάθεια, θέλησαν κι αυτοί να συνδράμουν σε κάτι..

Aλφρέντο Σαλτιέλ (Συνδιοργανωτής): Η συγκέντρωση “Παραιτηθείτε” θα έχει συνέχεια, αν επιτύχει


«Κανένα κόμμα δεν κρύβεται πίσω από τη συγκέντρωση», Αυτό ξεκαθαρίζει σε συνέντευξη του στο db8.gr, ο Αλφρέντο Σαλτιέλ, ‘Έλληνας με Ιταλικές ρίζες, ένας εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης της Τετάρτης, «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα.

Όπως επισημαίνει πρόκειται για μια κίνηση ενεργών πολιτών που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που “έχει οδηγήσει τους Έλληνες στην απελπισία επιβαρύνοντας τους με 5,4 δις ευρώ”.

O Παυλόπουλος διαφοροποιείται από την κυβέρνηση και αδειάζει τον Μπαλτά


“Η αριστεία όχι μόνο δεν παραβιάζει, αλλά αναδεικνύει την ισότητα”

Στη δεύτερη ουσιαστική αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος με αφορμή τοποθέτησή του για την Παιδεία, “άδειασε” στην κυριολεξία τον πρώην υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η αριστεία είναι ρετσινιά.
Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αντίθεση του με τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θα στηρίζεται στη λογική του ελάχιστου κοινού παρονομαστή, όπως είναι το πρόγραμμα που

Δικαστικά απαντά ο Βενιζέλος στα ψεμματα της εφημερίδα «Δημοκρατία» για το θέμα των offshore


Σκληρή αντιπαράθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και την εφημερίδα «Δημοκρατία».
Η τελευταία, στην κυριακάτικη έκδοσή της, υποστηρίζει ότι η ρύθμιση για τις offshore εταιρείες που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο (που τελικά πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις), είναι πανομοιότυπη με ρύθμιση που είχε εισηγηθεί και ψηφιστεί από τον κ. Βενιζέλο το 2011, όταν ήταν

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΒΟΥΤΣΗ! Τον είπε γερμανοτσολιά στις εκδηλώσεις για το Δίστομο – Τα πυρά της δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμαρχος


Μικροπεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Πρωταγωνιστές η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο διάδοχός της στον προεδρικό θώκο του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης.
Σήμερα, λοιπόν, στο Δίστομο, αντιπροσωπεία της Πλεύσης Ελευθερίας, με επικεφαλής, φυσικά, την

Γιάννης Βλασερός :Επικίνδυνο να λειτουργεί το νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο



«Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της ΕΑΣ»
Μιλώντας στον AegeanVoice107.5  και την Πόπη Αλιμπέρτη  ο καρδιολόγος και πολιτευτής Κυκλάδων Πασοκ - Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Βλασερός εξέφρασε του ανησυχία του διότι ως καρδιολόγος θεώρει ότι είναι επικίνδυνο να λειτουργεί το νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο και καυτηρίασε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που αποφάσισε να μετακινηθεί ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου της Νάξου με ελαφρά τη καρδία χωρίς να έχει καλυφθεί η θέση του από κάποιον άλλο.
Επίσης καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία της μονάδας αιμοδοσίας στο νοσοκομείο της

Πρόσκληση ΝΟΔΕ Κυκλάδων για Εθελοντική Αιμοδοσία



Αγαπητοί φίλοι,

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια επί της ουσίας προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Με 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα - από τα 6 λίτρα που διαθέτει -, ο αιμοδότης δίνει ανιδιοτελώς ένα κομμάτι του εαυτού του στην κυριολεξία για να βοηθήσει το σημερινό ή αυριανό πάσχοντα συνάνθρωπό του. Οι ανάγκες της Ελλάδας σε αίμα ανέρχονται σε 750.000 μονάδες το χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του 2014. Σε κάθε 10 νοσηλευόμενους αρρώστους, οι δύο χρειάζονται μετάγγιση αίματος, ενώ για να σωθεί ένας βαριά τραυματίας απαιτούνται από 10 μέχρι 40 μονάδες αίματος.

Συμμετέχω ενεργά - Προστατεύω τη θάλασσα

Προσθήκη λεζάντας

Το ενημερωτικό φυλλάδιο για την προστασία του θαλάσσιου περιβ

άλλοντος του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής

Ενθουσίασε το 1o Trimore Syros Triathlon


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το πρωί το 1o Trimore Syros Triathlon. Ο θαυμάσιος καιρός, το μοναδικό Συριανό τοπίο, ο δυναμισμός των αθλητών και αθλητριών και η θερμή συμπαράσταση του κόσμου βοήθησαν στο να γίνει ένας αγώνας που συνδύασε όλα εκείμα τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνει θεσμός.
Αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις των αθλητών που ήταν οι πρωταγωνιστές σε αυτό το επίπονο άθλημα, δημιουργείται η

Δημοσκόπηση βάζει την Ζωή στη Βουλή – Μπροστά η ΝΔ με 5,2%


Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Reasearch για «Το Βήμα της Κυριακής».
Μπαίνει στην Βουλή η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3,2%, ενώ παραμένει πρώτη με διαφορά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να χάνει δυνάμεις.
Πιο συγκεκριμένα, προβάδισμα 5,2 μονάδων δίνεται στη ΝΔ, με ποσοστό 30,8% έναντι 25,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, η έρευνα μετρά τη δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ως εξής, ενώ σε παρένθεση είναι τα ποσοστά με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου: