slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αδυναμία λήψης επιδόματος ανεργίας από εποχιακούς εργαζομένους στον τουρισμό -επισιτισμό

 

 Την ενίσχυση των εποχιακά εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα, με την διευκόλυνση στην καταβολή επιδόματος ανεργίας τον χειμώνα που έρχεται, ζητούν από τον Υπουργό Τουρισμού με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή, 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό), περίπου 80.000 εκτιμάται ότι θα φτάσει ο αριθμός των εποχικά εργαζομένων που δεν θα λάβουν φέτος το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα για φέτος και λόγω κακοτεχνιών της νομοθεσίας και των συστημάτων του ΕΦΚΑ.

Άρθρο με τίτλο Η " Διεθνή Ημέρα για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών και η ελληνική πραγματικότητα " στην ηλεκτρονική εφημερίδα " Συνταξιούχοι Μηχανικοί " της Ένωσης Συνταξιούχων - Ταμείο Ασφαλίσεως - Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων ( ΕΣΤΑΜΕΔΕ )

 

 Η  « Διεθνή Ημέρα για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών »

και η  ελληνική  πραγματικότητα .


  Τραγική ειρωνεία ή είναι αντίδραση της « βιασμένης » φύσης  από τις εγκληματικές πολιτικές τους και ο νέος γύρος καταστροφών που ξεκίνησε για χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά από τις πλημμύρες αυτή την φορά, συνέπεσε με την 13η  του Οκτώβρη που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως « Παγκόσμια Ημέρα για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών » ;    

Κάνετε δώρο τον Οδηγό «Ευ Πολιτεύεσθαι»

Xίλια ευχαριστώ! Το χρειαζόμουν!

Αυτό θα ακούσετε αν κάνετε δώρο τον Οδηγό «Ευ Πολιτεύεσθαι»

σε πολιτικό ή αυτοδιοικητικό πρόσωπο, γιατί είναι αναγκαίο, χρήσιμο και μοναδικό. Είναι το μόνο δώρο

που ο Άη Βασίλης δεν μπορεί να φέρει... Σκέψου πολιτικά, εκφράσου έξυπνα!




Αιτήσεις για Λευκές περιοχές

 Πρόσβαση σε προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, για τους μόνιμους κατοίκους Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ)


Ξεκίνησε ο νέος κύκλος αιτήσεων μέσω Θυρίδας (gov.gr) για την υπαγωγή των δικαιούχων στο μητρώο των Λευκών Περιοχών. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ενεργοποιηθεί και θα παραμείνει ενεργή έως τις 15 Νοεμβρίου 2021.

Οι δικαιούχοι,  εφόσον είναι μόνιμοι κάτοικοι Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ), μπορούν να αιτηθούν την επιχορήγηση για πρόσβαση σε προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Ειδικότερα, μπορούν να αιτηθούν για την:

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

 


Από το 2016 που εγκαινιάστηκε από τον τότε πρωθυπουργό, το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης υπό την ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) και μετά την αλλαγή δύο κυβερνήσεων, σήμερα στο τέλος του 2021, το νοσοκομείο εξακολουθεί να παραμένει υποστελεχωμένο, παρά τις προσπάθειες και τον αγώνα των εργαζομένων αλλά και όλων των κατοίκων της επαρχίας Θήρας (Ίος-Σίκινος -Φολέγανδρος-Ανάφη).

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : Ο εξεταζόμενος από την Δικαιοσύνη Περιφερειάρχης, ο "απουσιολόγος" Αντιπεριφερειάρχης, το βιβλίο "Γκίνες" και το Κτηματολόγιο Ρόδου!




Το Νοέμβριο του 2020 το Κτηματολόγιο Ρόδου σταματά την λειτουργία του!Το κτίριο που στεγάζει την υπηρεσία είναι επικίνδυνο και απαιτεί παρεμβάσεις...! Συγχρόνως η οικονομική ζωή του νησιού δέχεται ένα ακόμα πλήγμα και ταλαιπωρούνται οι πολίτες και όσοι εμπλέκονται επαγγελματικά (δικηγόροι, τοπογραφοι μηχανικοί κ. τ. λ.). 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης  έχει την πολιτική βούληση να βρεθεί λύση και δέχεται τις εισηγήσεις των "πρωτευθυνων" Αυτοδιοικητικων στελεχών της περιοχής μας.... 

Διευθύντρια ΓΕΛ. ΠΑΡΟΥ Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου: κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Παροικιά

     

Σας γνωρίζουμε ότι μετά από επιστολή που απέστειλα χθες 02 Νοεμβρίου 2021 προς τον ΕΟΔΥ με αίτημα να αποσταλεί κλιμάκιό του ή να μετακινηθεί το υπάρχον από τη Νάουσα για κάποιες ημέρες της εβδομάδας στην Παροικιά, προκείμενου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των όλων των σχολείων της Παροικιάς (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) με ενημέρωσαν ότι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή για τον μήνα Νοέμβριο (πλην της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου όπου το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει επισκέψεις για διενέργεια rapid test σε διάφορα σημεία της Πάρου κι Αντιπάρου), το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παρευρίσκεται στο ΚΑΠΗ  από 08: 00- 16:00 για διενέργεια rapid test.

Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά για την Ανάκληση απόφασης για τη συγχώνευση τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Άνω Μεράς Μυκόνου

 

Ανάκληση απόφασης για τη συγχώνευση τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Άνω Μεράς Μυκόνου


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την κοινή επιστολή της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Άνω Μεράς Μυκόνου, σύμφωνα με την οποία, προκειμένου να διασφαλιστούν καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες μάθησης και μόρφωσης για τους μαθητές, απαιτούν:

Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας για τη βελτίωση της οργάνωσης και της στελέχωσης του ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης


 

O Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς υπέγραψαν το πρωί της Τρίτης Προγραμματική Συμφωνία που αφορά δράσεις για την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για δράσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.) και έρχονται σε συνέχεια σημαντικών έργων  που έχουν ήδη υλοποιηθεί από τα δυο υπουργεία, όπως η ψηφιακή δήλωση γέννησης.

Covid Free Gr Wallet: ευκολότερη η αποθήκευση των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων COVID σε κινητά και tablet

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tabletτους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet. Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς ψηφιακά εργαλεία με τα οποία οι πολίτες είναι ήδη εξοικειωμένοι, καθώς τα αξιοποιούν με μια πληθώρα άλλων εγγράφων, όπως boarding pass και εισιτήρια θεαμάτων.

 Η νέα εφαρμογή που υλοποίησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απλοποιεί σημαντικά την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών covid, διευκολύνοντας τους ελέγχους. Είναι διαθέσιμη μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store. Η χρήση της είναι ιδιαίτερα απλή: για να αποθηκευτεί το

«Συνάντηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο»


 


Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ μετά από τιμητική πρόσκληση της ισραηλινής κυβέρνησης στη διάρκεια της οποίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους της χώρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και έγινε δεκτός από την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ'.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο και τους Αγιοταφίτες Πατέρες για τη θερμή υποδοχή και εξήρε το πολύπτυχο, πολυπολιτισμικό, θρησκευτικό, ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου. Παράλληλα ανέλαβε πρωτοβουλία για την διεξαγωγή επίσημης επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Πατριάρχη. Ενώ μετά το τέλος της συνάντησης επισκέφθηκε για προσκύνηση τον Πανάγιο Τάφο.

Πρόεδρος Κορώνου Γιάννης Κωνσταντάκης οι Προτάσεις μας, για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2022

 Προς:

 Α) Πρόεδρο  Επιτροπής  Διαβούλευσης  Δήμου  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.                                                                                  

Β) Δήμαρχο  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.                                                                                               

Γ) Αρχηγοί Παρατάξεων του Δήμου μας.          


                                                                                                                                                         

Αξιότιμε κ. πρόεδρε και κ. δήμαρχε, με την ομόφωνη γνώμη των Συμβούλων της Κοινότητας μας, σας καταθέτω τις προτάσεις μας, για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2022. Αιτήματα ανταποδοτικού χαρακτήρα: Α) Φίλτρο νερού στην δεξαμενή για την ύδρευση της Κορώνου. Β) Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στα Προβολάκια. Γ) Αντικατάσταση αποχέτευσης στο Λιβαδάκη ( Μπερέα) ( είναι επείγον τρέχουν τα λήμματα εντός αποθήκης οικίας!) Δ) Αντικατάσταση αποχέτευσης στην Ανεγυρίδα: Από Μπουμπλαντώνη έως Πέτρου Φακίνου Ε) Προμήθεια: 35 βάνες για Κόρωνο- Λυώνα. Ζ) Ανακατασκευή σε όλα τα αντλιοστάσια Κορώνου και Λυώνα. Η) Αντικατάσταση ύδρευσης σε τέσσερα σημεία στον Λυώνα. Θ) Επέκταση του Νεκροταφείου, Β) κατασκευή 5 τάφων εγκαταλειμμένων. Ι) Ανακατασκευή ετοιμόρροπης ξερολιθιάς στο Νεκροταφείο. Κ) Αποκατάσταση σπασμένης δεξαμενής νερού στην Βρύση. Λ) Ηλεκτροφωτισμός στο Νεκροταφείο.                                                                                                         Προτεινόμενα έργα, που μπορούν να υλοποιηθούν από χρήματα του Αιολικού Πάρκου Κορώνου τα οποία διαχειρίζεται ο Δήμος, από ΚΑΠ και άλλους κωδικούς:  

1)Ανακατασκευή βουλισμένης πεζούλας  κάτωθεν του αυτοκινητόδρομου προς Λογκό Ανεγυρίδας.

 2) Κατασκευή πεζούλας άνωθεν του αυτοκινητόδρομου προς Εγκρεμνό Ανεγυρίδας, γίνονται καταπτώσεις βράχων!

 3) Προστατευτικό τειχίο  κάτωθεν του αυτοκινητόδρομου προς Πλατεία Κορώνου, υπάρχει κίνδυνός επειδή είναι μεγάλο το υψόμετρο και είναι κατακόρυφο!

 4) Ανακατασκευή της πεζούλας κάτωθεν του μονοπατιού προς Αϊ Γιάννη. Ο δρόμος είναι κούφιος και θα θρηνήσουμε ανθρώπους! 

5) Να ληφθούν μέτρα άνωθεν του Δημοτικού αυτοκινητόδρομου προς Αγία- Βαρβάρα, πέφτουν βράχια! 

6)  Να πάει το ηλεκτρικό ρεύμα: Α) Ασμυρίγλες και προς Μαχαιρά. Β) Βιομηχανικό Πάρκο Στραβολαγκάδας. Γ) Άγιο-Φανούριο. Δ) Σταυρακόπουλου. Ε) Παναγία Αβδελιώτισσα. Ζ) Κολόνες φωτισμού στην  πλατεία του Λυώνα και πέριξ αυτής.

7) Τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις σε Δημοτικούς και αγροτικούς αυτοκινητόδρομους.

 8) Οχετός στου Μιαούλη, υπάρχει μεγάλη ορμή των βρόχινων υδάτων και θα παρασυρθεί αυτοκίνητο! 

9) Γιοφύρι στον Σπήλιο. Κατεβαίνουν τόσα βρόχινα νερά και εγκλωβίζονται τα αυτοκίνητα! 

10) Προστατευτικές μπάρες και τειχίο στον δρόμο προς Λυώνα.

11) Αντιπυρική υποδομή με κρουνούς και δεξαμενές σε Κόρωνο-Λυώνα. 

12)Συντήρηση Οικομουσείου Κορώνου. 13)Ολοκλήρωση του γηπέδου μας.                                                                                                                                   

14) Πλακόστρωση στην πλατεία του Κάστρου, έξω από το Λαογραφικό Μουσείο.

 15) Μικρή προέκταση ( 5 τ.μ.)του αυτοκινητόδρομου στην στροφή άνωθεν του πηγαδιού του Λιβαδακιού. 

16) Αντικατάσταση σε αναμεταδότες και κεραίες για το σήμα σε τηλεοράσεις και κινητά. 17) Χρηματοδότηση στο ΚΤΕΛ Νάξου ώστε να γίνονται τα δρομολόγια λεωφορείων στην Κόρωνο όπως και στα Απεράθου. 

18) Εισήγηση και από τον Δήμο, στο αίτημά μας: Για δωρεάν ρεύμα στην Κόρωνο, όπως το προβλέπει ο νόμος στο ΦΕΚ 3497 για όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ. 

19) Επέκταση του οικισμού Κορώνου- Λυώνα, για να μπουν στο σχέδιο για ανοικοδόμηση. 

20) Να δοθούν για ανακύκλωση τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που έχουν πετάξει έξω από το νταμάρι κι όπου αλλού υπάρχουν. 

21) Αρμολόγημά στην ξερολιθιά κάτωθεν της αυλής του σχολείου. Υπάρχει κίνδυνος κατάπτωσης!  

22)Συντήρηση του Ξενώνα μας, παίρνει υγρασία.

 23) Αποδοχή της δωρεάς ξενώνα από τον Σύλλογο Κορωνιδιατών Νάξου και δεύτερον χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του. 

24) Προμήθεια πλαστικών παιχνιδιών για τα παιδιά του σχολείου μας.

 25) Κλάδεμα των δέντρων σε Κόρωνο και Λυώνα. 26) Πινακίδες που προσανατολίζουν για τα σημεία επισκεψιμότητας του χωριού μας.

 27) Πλακοστρώσεις για όπου έχουμε προτείνει και τα οποία έχουν καταγραφεί από μηχανικό του Δήμου μας. 

28) Οχετός βρόχινων υδάτων άνωθεν οικίας Ματθαιάκη (Ανεγυρίδα) έως αυτοκινητόδρομο εις θέση Εγκρεμνός.

 29) Πλακοστρώσεις στους παλαιούς οικισμούς: Ατσιπάπης και Σιφώνων.

 30) Επιτοίχιοι μαστοί για ηλεκτροφωτισμό: Α) Παπά Νικόλα . Β) Κάτω Γειτονιά, πλησίον της πλατείας και δεύτερον έξωθεν οικίας Παυλογιώργη. 

31) Καθαρισμός μονοπατιών Κορώνου, τα οποία έχουν και περιπατητικό χαρακτήρα. 

32) έγγραφη εισήγηση και από τον Δήμο μας, προς το Αιολικό Πάρκο Κορώνου για την δέσμευση που έχουν να ανακατασκευάσουν και τους άλλους τέσσερις ανεμόμυλους, όπως και για όλα τα άλλα έργα που έχουν υπογράψει πως θα κάνουν. 

33) Εξωτερικό φωτισμό έξωθεν οικίας Κωνσταντή του Γιάννου ( στο Κάστρο) 

34) Ανακατασκευή βουλισμένης πεζούλα σε Δημοτικό δρόμο στον Λυώνα άνωθεν Αγίου Γεωργίου. 

35) Ασφαλτόστρωση πλατείας Λυώνα. 36) Ράμπα στην άκρη της παραλίας του Λυώνα. 

37) Τσιμεντόστρωση 150 μέτρων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου του Λυώνα εις θέση Μιαούλη. 

                                             Με εκτίμηση:      

 

                                                                     

                                                                                                    

                                                                       


Ν. Σαντορινιός & Ν. Συρμαλένιος: Απαραίτητη η μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης


Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός και ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νίκος Συρμαλένιος, σχετικά με την ανάγκη να μετατραπούν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης.

Υπεγράφη το Πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του ΧΥΤΑ Μυκόνου μεταξύ Δήμου Μυκόνου και ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

"Στις συνεργασίες θα κριθεί η ταχύτητα της αλλαγής εποχής στα περιβαλλοντικά έργα" 

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Μυκόνου από το Δήμο (Μυκόνου) στον  ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, προέβησαν χθες ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε., Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς

Ενημέρωση Ε.Α.Σ. Νάξου προς γαλακτοπαραγωγούς

 
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ενημερώνει ότι ανανεώνει τα ήδη υπάρχοντα ιδιωτικά συμφωνητικά που έχει συνάψει με τους γαλακτοπαραγωγούς για το γάλα τους, ενώ θα προχωρήσει και σε σύναψη νέων συμφωνητικών με όσους παραγωγούς ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί της.

Συνημμένο θα βρείτε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ενημερώνει ότι ανανεώνει τα ήδη υπάρχοντα ιδιωτικά συμφωνητικά που έχει συνάψει με τους γαλακτοπαραγωγούς για το γάλα τους, ενώ θα προχωρήσει και σε σύναψη νέων συμφωνητικών με όσους παραγωγούς ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί της.

Στον Υπουργό Υγείας ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη, κατά την οποία συζήτησαν για θέματα πρωτοβάθμιας υγείας και για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου της Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώϊο», του Νοσοκομείου – Κ.Υ. της Νάξου και του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.