slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Βαράτε" Αλλήλους ..

Η Άντζελα έφυγε..
Η Τζάκρη "βγήκε λάδι"..
Διαφωνίες υπουργών στο Υπουργικό συμβούλιο με την κ. Κατσέλη.
Ο Πετσάλνικος κατά Ραγκούση στην Βουλή για τον "Καλλικράτη".
Διαβάστε τι έγινε:
«Το θέμα είναι να δίνει κανείς την ψήφο του με την καρδιά του. Δεν σχεδιάζουμε και δεν αποφασίζουμε κάτι για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά για αρκετές δεκαετίες», ενώ "κάρφωσε" τον κ. Ραγκούση τονίζοντας ότι «κανείς δεν έχασε ακούγοντας, όχι απλά υποκρινόμενος ότι ακούει, αλλά πραγματικά».
Απαντώντας, ψύχραιμος αλλά ενοχλημένος, ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι πολιτικά ορθό να υποσκελίζεται μια μεγάλη και κρίσιμη για το μέλλον της χώρας συζήτηση σε ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος».

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...
"Βαράτε" αλλήλους

Πάει κι αυτή ξεχάστηκε...

Τι έγινε μ αυτήν ρε παιδιά;
Συνεχίζει κανονικά σαν βουλευτής...
δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι;

Το νόμιμο πρέπει να είναι και ηθικό μόνο όταν πρόκειται για δεξιούς...
οι ΠΑΣΟΚοι τις έχουν ξεπεράσει αυτές τις παπαριές...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKeh8OED-8zTGm_rc8sTUjqOrjigqzaksHglVjFSvqVAXOu_uyNR9J932Zv_TXecv4V2yChQfG2l8pM5b2Hjh2UGrtCpxm4bQy1bQV-t3LZBCJVu_Ng471Ura3jIpuNi3uJONLL1jb_A/s320/1775429.jpg

O Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ Να κατατεθεί στη Βουλή η αλληλογραφία με την τρόικα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπ. Εργασίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις και η αλληλογραφία με την τριμερή ομάδα εμπειρογνωμόνων του Μηχανισμού Στήριξης συνεχίζονται και μάλιστα για κρίσιμα ζητήματα των επικείμενων αλλαγών του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένο όλα τα σχετικά έγγραφα και η αλληλογραφία με την Ελληνική Κυβέρνηση, για λόγους διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης να κατατεθούν στη Βουλή.
Για το σκοπό αυτό κατέθεσα, σήμερα στη Βουλή το παρακάτω αίτημα:
Εν όψει της επικείμενης μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού Συστήματος από την Κυβέρνηση, παρακαλώ να κατατεθούν στην Βουλή:
1. Όλα τα σχετικά έγγραφα, καθώς και η αλληλογραφία μεταξύ της Κυβέρνησης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τυχόν άλλων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναφέρονται στις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μετά την ψήφιση του «Μνημονίου».

2. Η αναλογιστική μελέτη, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ως μέσο διαπραγμάτευσης με την τριμερή ομάδα εμπειρογνωμόνων του Μηχανισμού Στήριξης».

Τα άκουσε Προεδρικά

λόγω Καλλικράτη  ο Ραγκούσης

Τη συζήτηση για τον Καλλικράτη στη Βουλή «χρωμάτισε» και η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με αφορμή την παράκληση του να παραμείνει αυτόνομος ο δήμος Μακεδνών στη Καστοριά, η οποία μάλιστα προκαλεί προβληματισμό και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Πετσάλνικος έβαλε ευθέως κατά Ραγκούση, κατηγορώντας τον ότι «δεν ακούει τη φωνή της κοινωνίας» και ότι «δεν έχει τη δύναμη να διορθώσει λάθη» στον Καλλικράτη για ναλάβει την απάντηση ότι αποτελεί «αδικαιολόγητη εξαίρεση από τον ενιαίο κανόνα που ίσχυσε για ολόκληρη τη χώρα» το αίτημά του να δημιουργηθεί και τέταρτος δήμος στην Καστοριά, την εκλογική περιφέρειά του, που να περιλαμβάνει τη γενέτειρα και τον τόπο κατοικίας της οικογένειάς του.

Ο κ. Πετσάλνικος τελικά δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ του «Καλλικράτη» και αποχώρησε από την αίθουσα, κάνοντας τον υπουργό Εσωτερικών να σχολιάσει για την έξοδο του «η δύναμη ν΄ ακούς αφορά προφανώς όλους μας». Ο πρόεδρος της Βουλής συνέχισε έξω την αντιπαράθεση, λέγοντας σε δημοσιογράφους: «Μαγκιά είναι να ακούς την κοινωνία και όχι τα ινστιτούτα και τους τεχνοκράτες».

Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή για τον Καλλικράτη

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

            Η σημερινή συζήτηση γίνεται στη σκιά απίστευτων αποκαλύψεων διαφθοράς ενός ακόμα κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

            Η χθεσινή κυνική ομολογία πρώην υπουργού ότι χρηματιζόταν από πολυεθνική επιχείρηση που πέτυχε να αλώσει το δημόσιο οικονομικό χώρο της χώρας καταδεικνύει τις εφιαλτικές διαστάσεις μιας διαφθοράς που κατατρώγει τα σωθικά της Δημοκρατίας, απογοητεύει τους πολίτες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.

            Και μπορεί, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί συνεχώς τη Νέα Δημοκρατία για σκάνδαλα. Οι αποδείξεις, όμως, βαραίνουν μόνο το ίδιο.

            Η χθεσινή ομολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ θα μείνει στην Ιστορία ως

Περισσότερα εδώ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΔΕ: Ανανέωση από τη βάση

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΔΕ: Ανανέωση από τη βάση

Με στόχο την εις βάθος ανανέωση των στελεχών της σε ολόκληρη την Επικράτεια, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα της, μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του προέδρου, για πρώτη φορά από τη βάση. Πρόκειται για τις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη των νέων προέδρων των νομαρχιακών διοικουσών επιτροπών και των διοικήσεων των τοπικών οργανώσεων, που αποτελούν ακόμα μια ριζοσπαστική καινοτομία για τη «γαλάζια» παράταξη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ θα αναδειχθούν από τα μέλη του κόμματος.

Η ΝΔ καταψηφίζει τον Καλλικράτη

Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει επί της αρχής την «μεταρρύθμιση» του «Καλλικράτη» και δεσμεύεται μόλις έλθει στην κυβέρνηση, άμεσα να αντιμετωπίσει τα πιο κραυγαλέα προβλήματα των συνενώσεων, τόνισε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Βουλή στην συζήτηση επί της αρχής για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο.

Η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εγκαταλείψουμε στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, που έχει μπερδέψει την κομματική ιδιοτέλεια και την υστεροβουλία του με το δημόσιο συμφέρον, είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

Ο επόμενος «Καποδίστριας» ή ο επόμενος «Καλλικράτης» δεν ξέρω πως θα ονομάζεται. Αυτό είναι το λιγότερο, άλλωστε…Σας υπόσχομαι όμως, ότι θα είναι σχέδιο λειτουργικό, βιώσιμο και αναπτυξιακό. Και πάνω απ' όλα, σύμφωνο με τη θέληση των τοπικών κοινωνιών. Θα τονώνει την Περιφέρεια, δεν θα την αποψιλώνει. Ενώ θα φέρει νέα πρόταση συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης βασισμένης στις αρχές που έχουμε ήδη διακηρύξει, μόλις το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Αύριο θα αναθεματίζουν όλοι τον καημένο τον Καλλικράτη, όπως σήμερα αναθεματίζουν τον Καποδίστρια.

 Η Ελλάδα έχει, επί αιώνες, πολύ πλούσια αυτοδιοικητική παράδοση.  

Που υπήρξε πάντα έπαλξη Ελευθερίας, πηγή Κοινωνικής Συνοχής και εφαλτήριο Ανάπτυξης.

Αυτή την παράδοση την καταστρέφει το Σχέδιο που συζητάμε σήμερα.

Αυτή την παράδοση θα την αποκαταστήσουμε και θα την εκσυγχρονίσουμε εμείς.

 Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=47486        


Επισκόπηση Τύπου

Η ομολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ του κ. Τ. Μαντέλη ότι χρηματίστηκε από τη Siemens μαζί και με άλλους που δεν κατονόμασε και οι νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αποτελούν τα κυρίαρχα θέματα του πρωινού και απογευματινού Τύπου.

ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ναι, τα πήρα από τη Siemens". Ομολογία – σοκ του πρ. υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Να που πήγαν τα λεφτά. Στο ερώτημα που Γ. Παπανδρέου "που πήγαν τα λεφτά"… απάντησε ο Μαντέλης".
Η ΑΥΓΗ: "Ο Μαντέλης ομολογεί και δείχνει ΠΑΣΟΚ για μίζες. "Πήρα 200.000 μάρκα εκλογική χορηγία, ψάξτε όμως για τις υπουργικές μίζες των 10 εκατ. μάρκων" κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κρυφό ταμία από το σύστημα Σημίτη καρφώνει ο Τάσος Μαντέλης. Για μίζα μαμούθ 10.000.000 μάρκων από τη Siemens".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τρία εγκλήματα χωρίς τιμωρία. Ομολογία – σοκ από τον πρώην υπουργό".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ακρίβεια και ανεργία αποδομούν την κοινωνία. Οι ανεξέλεγκτες τιμές, τα λουκέτα και οι απολύσεις δημιουργούν εκρηκτικό μίγμα".
ΕΘΝΟΣ: "Ομολογία-σοκ για "χορηγία" από Siemens. Πρώτη δημόσια παραδοχή στη Βουλή από τον Τάσο Μαντέλη".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα αφού πέτυχε να μεταθέσει την Ηρωϊκή Δασκάλα από το Μέγα Δέρειο Έβρου, τώρα της απαγορεύει να μιλάει δημόσια και επιδίδεται σε… ΔΡαγώνα φίμωσης της Χαράς Νικοπούλου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μαντέλης: Εγώ τα έπιασα, οι υπουργοί τι κάνουν; Οι περισσότεροι "αμαρτάνουμε" για τα προεκλογικά μας έξοδα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μίζες 10 εκατ. μοιράστηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κυνική ομολογία Μαντέλη".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ο Rocos και… η "χορηγία" του. Ομολογία Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή για Siemens".
ΕΣΤΙΑ: "Αβέβαιο μέλλον της Ευρωζώνης. Ιστορικά λάθη των Ευρωπαίων ηγετών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ομολογία και υπαινιγμοί από Μαντέλη. Χαρακτήρισε "χορηγία", μίζα 200.000 μάρκων από Siemens".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Παραδοχή ΣΟΚ Μαντέλη για εμπλοκή …στην υπόθεση της Siemens. "Πήρα χορηγία 200.000 ευρώ για προεκλογικούς σκοπούς!".
ΤΑ ΝΕΑ: "Μάχη για να πέσει το όριο από τα 40 στα….37 χρόνια. Ασφαλιστικό- η πλήρης σύνταξη".
Η ΝΙΚΗ: "Όταν ακούσετε για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας πάμε για ελεγχόμενη χρεοκοπία."
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "5 υπουργοί όμηροι του ΔΝΤ. Έρχονται επιτηρητές της τρόικας στα υπουργεία".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η υγεία του λαού γίνεται έρμαιο της αγοράς".

City Press: "MIESENS και όποιος αντέξει".

Metro: "Ομολογία και "βόμβες" από Μαντέλη".

Metropolis: "Ομολογία Μαντέλη".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μετρό: μάχη στο Παπάφειο. Άρχισαν τα έργα εν μέσω αντιδράσεων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Χορηγία Ζίμενς στον Μαντέλη! Παραδέχτηκε ότι πήρε 200.000 μάρκα".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Δώστε χώρο στο ΠΑ.ΜΑΚ.". Οι δύο υποψήφιοι πρυτάνεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μιλούν στον "Τ.Θ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Διετής βαθιά ύφεση και αποπληθωρισμός".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η λίστα ιδιωτικοποιήσεων. Τα σχέδια για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, ΔΕΗ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Οι ελληνικές τράπεζες πληρώνουν ακριβά την κρίση των ομολόγων".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γκρίζο τοπίο" βλέπει ο ΟΟΣΑ και στο 2011″

  Factorx

Απόρρητο τηλεγράφημα πιστοποιεί τη συνενοχή του Ελευθερίου Βενιζέλου στην δικαστική δολοφονία των «εξι»

Στο καταπληκτικό άρθρο του Δεξιού Εξτρέμ με τίτλο «Η συνενοχή του Ελευθερίου Βενιζέλου στην δικαστική δολοφονία των εξι» αναφέρεται ότι:

… Η δικαστική δολοφονία των «έξι» δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την σιωπηρή επιδοκιμασία του μεγάλου πολιτικού τους αντιπάλου Ελευθέριου Βενιζέλου. Τις κρίσιμες μέρες του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 1922 που λάμβανε χώρα η παρωδία δίκης της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας από τους στρατιωτικούς που ηττήθηκαν στα υψίπεδα της Μικράς Ασίας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε οριστεί από την «Επαναστατική Επιτροπή» ως αντιπρόσωπος της, στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία στην Λωζάννη.


Καθώς η παρωδία δίκης έβαινε προς το τέλος της και φαινόταν ότι οι εκβιασμοί του Θεόδωρου Πάγκαλου, του Οθωναίου και του Χατζηκυριάκου στον Πλαστήρα, θα πετύχαιναν την τελική δολοφονία των κατηγορούμενων, ο Βενιζέλος δέχτηκε πιέσεις από στενούς του συνεργάτες να μεσολαβήσει στον Πλαστήρα για να αναβληθούν οι δολοφονίες. Η πρώτη πίεση ασκήθηκε από τον παλαιό συνεργάτη του Βενιζέλου σε πολλές κυβερνήσεις του, Εμμανουήλ Ρέπουλη ο οποίος πήγε στην Λωζάννη μόνο και μόνο για να πείσει τον Κρητικό πολιτικό για το απάνθρωπο των εκτελέσεων.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου του Ρέπουλη είπε στον Βενιζέλο ότι «αν οι πολιτικοί θανατωθούν, και εσείς και εγώ και κάθε Έλλην πρέπει να θεωρεί όνειδος ότι ανήκει εις την Ελληνικήν φυλήν». Ο Βενιζέλος όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να έσωζε τους «έξι». Ακούγοντας μάλιστα τον Ρέπουλη να μιλά με συγκατάβαση σηκώθηκε όρθιος στην αίθουσα φωνάζοντας ότι δεν θέλει να ακούσει ούτε κουβέντα για το θέμα. Από τις αντιδράσεις αυτές ο Ρέπουλης λυπήθηκε τόσο, ώστε να μείνει κλεισμένος 20 μέρες στο ξενοδοχείο του, χωρίς να βλέπει κανέναν.

Το δεύτερο παλαιό βενιζελικό στέλεχος που πίεσε τον Βενιζέλο προς την κατεύθυνση της βοήθειας προς αυτούς που δικάζονταν από τους εχθρούς τους, ήταν ο διπλωμάτης Νικόλαος Πολίτης. Ο Πολίτης δέχθηκε αφόρητες πιέσεις από ξένους διπλωμάτες να μετριαστούν οι εκτελέσεις εκδίκησης που είχαν σχεδιαστεί. Έστειλε λοιπόν επιστολή στον Βενιζέλο στην Λωζάννη προτείνοντας να μετριασθούν οι προαποφασισμένες εκτελέσεις σε δύο μόνο, ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Ο Βενιζέλος όμως αρνήθηκε και πάλι να προβεί σε συστάσεις προς την «επανάστασιν». Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιβάλλον του συζητώντας το θέμα «και αν πρόκειται να αναστηθούν πάλι πρέπει να εκτελεσθούν!».

Αργότερα ο ίδιος ο Βενιζέλος σε επιστολή του στον Παναγή Τσαλδάρη το 1929, θα χαρακτηρίσει σφάλμα την εκτέλεση των «έξι» που όμως «είχε εξουδετερωθεί από τας υπηρεσίας που πρόσφερε η «επανάστασις» στο Έθνος».

Στην αναφορά των Μικρασιατικών συλλόγων προς τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της επανάληψης της «δίκης», αναφέρεται πως ο Βενιζέλος δεν εννοούσε όσα έλεγε στην εν λόγω επιστολή για την αθωότητα των «έξι», αλλά η αυτοκριτική του είχε ως στόχο να κατασιγάσουν τα πολιτικά πάθη της εποχής.
Σε σχόλιό του το Δεξί Εξτρεμ τόνισε
Εμείς με την σειρά μας θα λέγαμε στους εκπροσώπους των Μικρασιατικών συλλόγων να παραδειγματίζονται περισσότερο από τις προθέσεις του Αρχηγού τους και να τον μιμούνται λιγότερο στις πράξεις του…
Στο σημείο αυτό έρχομαι να ταυτιστώ πλήρως με τα γραφόμενα του Δεξιού Εξτρεμ και να παρουσιάσω ΑΠΟΡΡΗΤΟ τηλεγράφημα του Βενιζέλου που στάλθηκε στις 3/16 – ΧΙ – 1922 που τεκμηριώνει την συνενοχή του στην δικαστική δολοφωνία των «έξι» και στο οποίο αναφέρει:
... Εάν μετείχον επαναστάσεως θα παρέπεμπα τους κατηγορούμενους ενώπιων ουχί στρατιωτικού αλλά λαϊκού δικαστηρίου….παρακαλώ θερμώς και παρόν τηλεγράφημα εις ουδένα άλλον να ανακοινωθεί…Όταν εν Λονδίνω παρεκλήθην υπό υφυπουργό εξωτερικών προ τριών εβδομάδων να απευθύνω προς επαναστατικήν επιτροπήν συστάσεις μετριοπαθειας ηρνηθη να πράξω τούτο…
Το παραπάνω τηλεγράφημα παραδώθηκε στον Κωνσταντίνο Βεντήρη από την Έλενα και θιών Βενιζέλου και ΔΕΝ φανερώθηκε στην ονομαστή Δίκη.

Σε ποιες τσέπες πήγαν οι μίζες;

ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΠΤΑ

Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ είναι το δεύτερο πολιτικό πρόσωπο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραδέχεται ότι «τα πήρε» από...

Σε ποιες τσέπες πήγαν οι μίζες;

Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ είναι το δεύτερο πολιτικό πρόσωπο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραδέχεται ότι «τα πήρε» από τη Siemens. Ο πρώτος ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος, το «δεξί χέρι» του πρώην πρωθυπουργού, κ. Σημίτη.

ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, όταν αποκαλύφθηκαν οι δοσοληψίες Τσουκάτου-Siemens, αν και ο πρώτος δήλωνε ότι τα λεφτά τα έβαλε στο ταμείο του κόμματος, προσπάθησε όπως-όπως να τα μπαλώσει, λέγοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έφτασε τίποτε. Ακόμα κι αν το σημερινό κυβερνών κόμμα θεωρεί τα δύο αυτά πρόσωπα ως «καμένα», ουδόλως μπορεί να υποβαθμιστεί το αναμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οπότε κλείστηκαν οι μεγαλύτερες «δουλειές» του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, μετά τη Μεταπολίτευση, η γερμανική εταιρία «τα έσκαγε» σε κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες για να πετυχαίνει τους σκοπούς της.

ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕ ο ελληνικός λαός και τώρα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, καλείται και πάλι να ξαναπληρώσει. Ο κ. Μαντέλης, βέβαια, σε μια επίδειξη θράσους, ισχυρίστηκε ότι πήρε μόνον διακόσιες χιλιάδες γερμανικά μάρκα. Κι αυτά τα βάφτισε –άκουσον, άκουσον– προεκλογικές «χορηγίες»! Ωστόσο, δεν είχε το θάρρος να αποκαλύψει ποιος πήρε τα άλλα, δεκάδες εκατομμύρια, τα οποία, ως άφησε να εννοηθεί, πήγαν στις τσέπες άλλων συναδέλφων του, ενώ αυτός «πιάστηκε κότσος».

ΚΙ ΟΜΩΣ, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, την περίοδο 1998-2000, οπότε ο επίμαχος τραπεζικός λογαριασμός Μαντέλη δέχθηκε δύο εμβάσματα, η Siemens προώθησε μίζες για την Ελλάδα ύψους 23 εκατ. μάρκων (σχεδόν 12 εκατ. ευρώ). Πού πήγαν αυτά; Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν αρέσκεται μόνον στα φτηνά επικοινωνιακά τρικ, καλό είναι να βγει δημόσια στον ελληνικό λαό και να παραδεχθεί τις ευθύνες του.

Ο «Σαμαράς» της Ισπανίας Ραχόι αντιδρά έντονα στα μέτρα του Θαπατέρο

Ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε το δρόμο στην Ευρώπη!

Tα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία διαψεύδουν όλους όσους υποστήριζαν ότι η καταψήφιση του νομοσχεδίου της σκληρής λιτότητας κάνει τον Αντώνη Σαμαρά «παρία» της Ευρωπαικής Κεντροδεξιάς.

Στην Ισπανία, ο ηγέτης της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης Ραχόι αντιδρά έντονα στα μέτρα του Θαπατέρο τα οποία όμως είναι πολύ πιο ήπια από του Παπανδρέου (προβλέπει αρχικά τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5%, κατά μέσο όρο, αρχίζοντας από το μήνα Ιούνιο, και μετά πάγωμα των μισθών το 2011. Ένα άλλο αντιλαϊκό μέτρο προβλέπει το πάγωμα ορισμένων συντάξεων το 2011, κατάργηση επιδόματος γεννήσεων με απότερο σκοπό τη μείωση κατά 6 δις ευρώ των δημοσίων δαπανών).

Και ο Ραχόι συνέχισε κάνοντας λόγο ακόμη και για μετατροπή της Ισπανίας σε «προτεκτοράτο» των ΗΠΑ!

Σκεφτείτε τι θα έλεγαν εδώ έτσι και προχωρούσε ο Αντώνης Σαμαράς σε τέτοια …ανάλυση μετά την παράδοσή μας στο ΔΝΤ.

Δρομολογητής

ΕΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οργισμένη αντίδραση Κ.Σημίτη για την ομολογία Τ.Μαντέλη περί «χορηγίας»

Από Factorx | Πεμ. 27 Μαι 2010, 15:43 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Την έντονη αντίδραση του Κώστα Σημίτη -υπουργός στις κυβερνήσεις του οποίου υπήρξε ο Τ.Μαντέλης- προκάλεσε η ομολογία του δεύτερου ότι έλαβε «προεκλογική χορηγία» από τη Siemens.

Σε δήλωσή του ο τέως πρωθυπουργός σημειώνει ότι «θλίβομαι και εξοργίζομαι για το γεγονός ότι τέτοιες πράξεις αμαυρώνουν το έργο εκείνης της περιόδου».

Καταλήγοντας ο κ. Σημίτης τονίζει ότι πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σημίτη:

«Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.

» Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

» Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας. Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

» Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του.

» Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων.»

Η συνενοχή του Ελευθερίου Βενιζέλου στην δικαστική δολοφονία των "εξι"




Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010
Η συνενοχή του Ελευθερίου Βενιζέλου στην δικαστική δολοφονία των "εξι"
Στην επικαιρότητα βρίσκεται για άλλη μια φορά η "δίκη των έξι", λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο και της αγωγής που κατέθεσαν Μικρασιατικοί και Ποντιακοί σύλλογοι ως έχοντες έννομο συμφέρον από το κλείσιμο άλλης μιας πληγής στην εθνική συλλογική μνήμη. Εμείς τις θέσεις μας για την προαποφασισμένη δολοφονία των έξι τις έχουμε καταθέσει σε δύο προηγούμενα κείμενα μας (Η δίκη των "εξ" (μια κριτική θεώρηση της δίκης, 87 χρόνια μετά την εκτέλεση των "εξ", και Αντίλογος στα επιχειρήματα των υποστηρικτών της νομιμότητας της "δίκης των εξ") και μάλλον δεν χρειάζεται να επανέλθουμε εκ νέου.Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με μια άλλη πτυχή της τραγωδίας αυτής. Η δικαστική δολοφονία των "έξι" δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την σιωπηρή επιδοκιμασία του μεγάλου πολιτικού τους αντιπάλου Ελευθέριου Βενιζέλου. Τις κρίσιμες μέρες του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 1922 που λάμβανε χώρα η παρωδία δίκης της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας από τους στρατιωτικούς που ηττήθηκαν στα υψίπεδα της Μικράς Ασίας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε οριστεί από την "Επαναστατική Επιτροπή" ως αντιπρόσωπος της, στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία στην Λωζάννη.Καθώς η παρωδία δίκης έβαινε προς το τέλος της και φαινόταν ότι οι εκβιασμοί του Θεόδωρου Πάγκαλου, του Οθωναίου και του Χατζηκυριάκου στον Πλαστήρα, θα πετύχαιναν την τελική δολοφονία των κατηγορούμενων, ο Βενιζέλος δέχτηκε πιέσεις από στενούς του συνεργάτες να μεσολαβήσει στον Πλαστήρα για να αναβληθούν οι δολοφονίες. Η πρώτη πίεση ασκήθηκε από τον παλαιό συνεργάτη του Βενιζέλου σε πολλές κυβερνήσεις του, Εμμανουήλ Ρέπουλη ο οποίος πήγε στην Λωζάννη μόνο και μόνο για να πείσει τον Κρητικό πολιτικό για το απάνθρωπο των εκτελέσεων.Σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου του Ρέπουλη είπε στον Βενιζέλο ότι "αν οι πολιτικοί θανατωθούν, και εσείς και εγώ και κάθε Έλλην πρέπει να θεωρεί όνειδος ότι ανήκει εις την Ελληνικήν φυλήν". Ο Βενιζέλος όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να έσωζε τους "έξι". Ακούγοντας μάλιστα τον Ρέπουλη να μιλά με συγκατάβαση σηκώθηκε όρθιος στην αίθουσα φωνάζοντας ότι δεν θέλει να ακούσει ούτε κουβέντα για το θέμα. Από τις αντιδράσεις αυτές ο Ρέπουλης λυπήθηκε τόσο, ώστε να μείνει κλεισμένος 20 μέρες στο ξενοδοχείο του, χωρίς να βλέπει κανέναν.Το δεύτερο παλαιό βενιζελικό στέλεχος που πίεσε τον Βενιζέλο προς την κατεύθυνση της βοήθειας προς αυτούς που δικάζονταν από τους εχθρούς τους, ήταν ο διπλωμάτης Νικόλαος Πολίτης. Ο Πολίτης δέχθηκε αφόρητες πιέσεις από ξένους διπλωμάτες να μετριαστούν οι εκτελέσεις εκδίκησης που είχαν σχεδιαστεί. Έστειλε λοιπόν επιστολή στον Βενιζέλο στην Λωζάννη προτείνοντας να μετριασθούν οι προαποφασισμένες εκτελέσεις σε δύο μόνο, ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Ο Βενιζέλος όμως αρνήθηκε και πάλι να προβεί σε συστάσεις προς την "επανάστασιν". Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιβάλλον του συζητώντας το θέμα "και αν πρόκειται να αναστηθούν πάλι πρέπει να εκτελεσθούν!".Αργότερα ο ίδιος ο Βενιζέλος σε επιστολή του στον Παναγή Τσαλδάρη το 1929, θα χαρακτηρίσει σφάλμα την εκτέλεση των "έξι" που όμως "είχε εξουδετερωθεί από τας υπηρεσίας που πρόσφερε η "επανάστασις" στο Έθνος". Στην αναφορά των Μικρασιατικών συλλόγων προς τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της επανάληψης της "δίκης",αναφέρεται πως ο Βενιζέλος δεν εννοούσε όσα έλεγε στην εν λόγω επιστολή για την αθωότητα των "έξι", αλλά η αυτοκριτική του είχε ως στόχο να κατασιγάσουν τα πολιτικά πάθη της εποχής. Εμείς με την σειρά μας θα λέγαμε στους εκπροσώπους των Μικρασιατικών συλλόγων να παραδειγματίζονται περισσότερο από τις προθέσεις του Αρχηγού τους και να τον μιμούνται λιγότερο στις πράξεις του...
Η δημοσίευση είναι από το dexiextrem.blogspot.com
Μανώλης εξ Απειράνθου

Να και οι αποδείξεις ότι Πελέκη -Βουλγαράκης δεν κέρδισαν ούτε 1 € από τα συμβόλαια Κράτους-ΙΜ Βατοπαιδίου

Ιδού λοιπόν και η βεβαίωση από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών-Πειραιώς ότι η Πελέκη και ο Βουλγαράκης απέδωσαν στο Σύλλογο, όπως ήταν υποχρεωμένοι, την αμοιβή από τα συμβόλαια μεταξύ Κράτους και ΙΜ Βατοπαιδίου:




Τώρα τι να πούμε για όλους τους ψεύτες που κυκλοφορούν και λένε ότι ο Βουλγαράκης ή ο Ρουσόπουλος ή όποιος άλλος έβγαλε λεφτά από την υπόθεση αυτή;



Μην πιστεύεται τίποτα!
Ότι σας λένε είναι ψέμματα!

Ο Γιώργος δεν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;

Από Factorx

Μετά την ομολογία Μαντέλη αποδεικνύεται ότι στον κόσμο της κυβέρνησης δεν υπάρχει όριο.

Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια προσπαθούν να βγουν όλα από το κάδρο της διαπλοκής με τη Siemens διαρρέοντας ότι τα λεφτά που πήρε ο Μαντέλης είναι δική του υπόθεση, είναι ατομική μίζα και δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ

Δεν φταίει δηλαδή η κυβέρνηση Σημίτη που ένας υπουργός αποφάσισε να «λαδωθεί» για να μεγαλώσει τα παιδάκια του με ανέσεις και στα καλύτερα σχολεία. Άλλωστε και η… Ντούβλη το ίδιο δεν είπε όταν έκανε την τσόντα; «Για τα παιδιά μου το έκανα…».

Μα εδώ θα τρελαθούμε τελείως. Ο Μαντέλης δεν ήταν υπουργός αρμόδιος για θέματα επικοινωνιών όταν η γερμανική εταιρεία και οι ντόπιοι προμηθευτές του Δημοσίου έπαιρναν τις μεγάλες δουλειές και πλούτιζαν στις πλάτες του κόσμου;

Μήπως ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη όταν αυτή επικύρωνε τις συμφωνίες με Siemens;

Γιατί λοιπόν να βγουν όλοι από το κάδρο της διαπλοκής; Το ΠΑΣΟΚ δε φταίει για το γεγονός ότι πληρώσαμε χρυσάφι στους εθνικούς προμηθευτές;

Έτσι για να μην ξεχνάμε…

Μια Άλλη Πρόταση για το Λιμάνι

Άρθρο του Νικόλα Μουστάκη
Δυο τάσεις είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία της Κρουαζιέρας:
• η συνεχής μείωση του μεριδίου των αμερικάνων επιβατών στην παγκόσμια κίνηση (17,3 εκατ. για το 2009), από 67% το 2005 σε 59% το 2009, με αντίστοιχη αύξηση, κυρίως των ευρωπαίων που έφτασαν τα 4,95 εκατ. το 2009
• η συνεχής αύξηση των κυκλικών ταξιδίων στην περιοχή της Ευρώπης, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, σε σχέση με την Καραϊβική
Αν σε αυτά προστεθεί το καλό νέο της άρσης του cabotage, τότε είναι σίγουρο ότι ζούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή των δεδομένων του θαλάσσιου τουρισμού.
Πώς απαντά η Νάξος στη μεγάλη αυτή πρόκληση;
Έχει τη δυνατότητα να πάρει κάποιο μερίδιο της υπό μεγέθυνση αγοράς;
Σχετικά με το πρώτο ερώτημα, η απάντηση είναι: θετικά.
Η Νάξος συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να επιλεγεί ως προορισμός για Κρουαζιέρες, αφού στο πακέτο που μπορεί να προσφέρει περιλαμβάνονται ενδιαφέρουσες:
• φυσιολατρικές
• εκκλησιαστικές
• παραδοσιακές
• αρχαιολογικές
διαδρομές για περιηγήσεις μιας ημέρας, που είναι το ζητούμενο για την Κρουαζιέρα. Η Νάξος μπορεί να ικανοποιήσει μια μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων και προτιμήσεων που είναι λογικό να υπάρχουν σε ένα τόσο μεγάλο σύνολο -2.000 έως 4.000- επιβατών / ταξίδι.
Η αναφορά στις ασύγκριτες νότιες παραλίες του νησιού περιττεύει.
Ποιά είναι τα ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία της Βιομηχανίας Κρουαζιέρας;
• η δραστηριότητα διαρκεί όλο το χρόνο, όπως προκύπτει από τα παρατιθέμενα στοιχεία της επιβατικής κίνησης Κρουαζιέρας του Πειραιά.

Μήνας.................Αριθμός Προσεγγίσεων.......Αριθμός Επιβατών
Ιανουάριος.....................13.....................46.806
Φεβρουάριος................... 5.....................29.504
Μάρτιος..........................22.....................52.791
Απρίλιος.........................60....................134.397
Μάιος............................108....................201.261
Ιούνιος...........................113....................256.734
Ιούλιος...........................110....................275.185
Αύγουστος.....................113....................284.931
Σεπτέμβριος..................123....................281.803
Οκτώβριος....................135....................265.514
Νοέμβριος.......................57....................141.836
Δεκέμβριος.....................18.....................57.244
Σύνολο..........................877..................2.028.006
Στοιχεία έτους 2009. Πηγή: ΟΛΠ Α.Ε.
•μπορεί να επωφεληθεί το σύνολο του νησιού
•κρατά σε διαρκή ετήσια λειτουργία την τουριστική και εμπορική υποδομή
•ενισχύει την καλλιέργεια κηπευτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αφού -εκτός από τη βέβαιη αύξηση της κατανάλωσης στα εστιατόρια του νησιού- η Νάξος είναι το μόνο νησί που μπορεί να γίνει λιμάνι ανεφοδιασμού των πλοίων σε οπωροκηπευτικά
Τί προτείνω:
-μετατροπή του Λιμανιού της Χώρας σε Λιμάνι Κρουαζιέρας
-μεταφορά του εμπορικού και επιβατικού λιμανιού (ακτοπλοΐας) σε άλλο σημείο του νησιού. Το πού, θα πρέπει να αφεθεί στους ειδικούς και μόνο
-lifting στα κτίρια της παραλίας της χώρας, με κατεδάφιση ορόφων κ.τ.λ.
-συντήρηση όλων των ανεμόμυλων και κάποιων νερόμυλων
-συντήρηση όλων των εκκλησιών – μοναστηριών – πύργων
-ανάδειξη ενδιαφερουσών φυσιολατρικών περιπατητικών διαδρομών (μονοπατιών)
-υιοθέτηση πρακτικών και μεθόδων –εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης- που θα υποστηρίζουν και θα ενισχύουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν (φροντίδα και καθαριότητα χώρων, εκδηλώσεις κ.τ.λ.)
-αναβάθμιση του ρόλου του ενιαίου Δήμου, όσον αφορά στην εκτέλεση κάποιων ενισχυτικών της κρουαζιέρας έργων
-ίδρυση Ιδιωτικής Αναπτυξιακής Εταιρίας που θα αναλάβει την οργάνωση και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας
-πρόσκληση σε διεθνείς επιχειρήσεις Κρουαζιέρας να αναλάβουν ή να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη των υποδομών του Λιμανιού
-κατάρτιση προγραμματικών συμφωνιών της Αναπτυξιακής Εταιρίας με τις εταιρίες Κρουαζιέρας, για τον εφοδιασμό των πλοίων
Η έλλειψη περιφερειακών Λιμανιών -ικανών να εξυπηρετήσουν την Κρουαζιέρα- αποτελεί εμπόδιο για τη σκοπούμενη ανάπτυξη της δραστηριότητας στην Ελλάδα. Γι' αυτό πιστεύω ότι το επόμενο βήμα θα αφορά στην προσπάθεια του Κράτους για την ανάπτυξή τους. Μόνο με τον Πειραιά δεν γίνεται Κρουαζιέρα, ούτε μπορεί να διαφοροποιηθεί το προϊόν αν ο κύκλος συνεχίσει να περιλαμβάνει μόνο τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Η ανταπόκριση σ' αυτή την ανάγκη δεν μπορεί να αφήσει έξω τη Νάξο. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχουμε. Αρκεί να εκτιμήσουμε την ευκαιρία και να προσπαθήσουμε έγκαιρα και συστηματικά να την εκμεταλλευτούμε. 

Μα δεν έχεις λίγη αξιοπρέπεια ρε δημοσιογράφε;

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Ήταν 22 Ιουνίου 2009. Η κυβέρνηση Καραμανλή, διαπίστωνε τα δημοσιονομικά αδιέξοδα της χώρας και...

έπαιρνε ή προσπαθούσε να πάρει κάποια μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά και μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ένα από τα μέτρα ήταν η δημιουργία φόρμας υποβολής καταγγελιών στο site της Υ.Π.Ε.Ε. και η λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 210-34.01.113, στον οποίο, κάθε πολίτης θα μπορούσε να καταγγείλει κάποιον για φοροδιαφυγή.
Διαβάστε την παρουσίαση της είδησης από το taxalia Δεν σας έδωσε απόδειξη το μαγαζί; Ενημερώστε την εφορία σε αυτό το link ! που πρώτο εντόπισε τότε το blog μας (ο σύντροφος dimokratis !) και το "έπιασαν" δυό μέρες μετά και οι εφημερίδες.


Δείτε τώρα τις αντιδράσεις του τύπου, τότε (22-6-2009, με ΝΔ):



Πρωτοσέλιδα ουρλιαχτά από την Ελευθεροτυπία


η λέξη "καταδότες" δίνει και παίρνει


έμφαση στις "έντονες αντιδράσεις" από άλλη εφημερίδα



"ηλεκτρονικός χαφιεδισμός", από άλλη


ούτε ο Τράγκας δεν έμεινε αμέτοχος!!! "Γίνε και συ καταδότης" έγραφε στις 22-6-2009, ο Τράγκας !


Σήμερα;


Σήμερα, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες, να κάνουν α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς το ίδιο! Όχι μόνο δεν κατήργησε την ηλεκτρονική υποβολή (δείτε την εδώ: http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23, μια χαρά δεν δουλεύει;), αλλά έκανε και τον τηλεφωνικό αριθμό "χαφιεδίσματος" ....τετραψήφιο, για ευκολία!!! (τηλ.15-17).


Και πώς τα βλέπουν όλα αυτά οι ίδιες εφημερίδες;
Για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (το θυμάστε το πρωτοσέλιδο πιό πάνω;)
απλά "βρίσκεται σε λειτουργία το τηλ.κέντρο καταγγελιών....."


που είναι τα ουρλιαχτά για χαφιέδες ρε παιδιά;



μάλιστα, σε άλλο σημείο, προτρέπει έμμεσα, να χρησιμοποιούμε τον τηλεφωνικό αριθμό, αφού κάποιοι "πλούτισαν πτωχεύοντας το κράτος".

το ΒΗΜΑ, ακόμη καλύτερο!!!!

Η είδηση σήμερα 26-5-2010. Δείτε πώς παρουσιάζεται από το ΒΗΜΑ:
Για τη διερεύνηση επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών πολιτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε 50 έρευνες-ΕΔΕ κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ, 10 τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΠΕΚ και Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Οι καταγγελίες που θα διερευνηθούν αφορούν χρηματισμό, παράνομη οικονομική δραστηριότητα, παράνομο πλουτισμό, μεγάλο ύψος καταθέσεων, παραλείψεις ελέγχου παραστατικών επιχειρήσεων, ευνοϊκότερο υπολογισμό φόρων φυσικών ή νομικών προσώπων, παράνομη έκδοση φορολογικής ενημερότητας, πλαστά στοιχεία, πλημμελή παραστατικά τελωνειακών ελέγχων, παράνομους εκτελωνισμούς, ενδεχομένως λαθρεμπόριο, διαφυγόντα έσοδα από δασμούς, χρηματισμό από διερχόμενα τα σύνορα φορτηγά, χρηματισμό κατά τον εφοδιασμό πλοίων κτλ. Αξίζει να τονιστεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να παίξουν οι ίδιοι ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων. Για τον λόγο αυτόν έχει δημιουργήσει το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517, όπου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται με στόχο να εντοπιστούν και να διερευνηθούν αυτά τα φαινόμενα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=333741&dt=26/05/2010#ixzz0p2zDPrNN




δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο, πέρα από το:
φίλοι δημοσιογράφοι, δεν είναι ο γιαλός στραβός, εσείς στραβά αρμενίζετε.
Αν υπηρετείτε με τέτοιο κομματοσκυλισμό την ενημέρωση, είναι να μην τα ακούτε από τον κόσμο;

Kαι κάτι για σένα φίλε Πασοκτζή: μην το παίρνεις κομματικά. Το θέμα δεν το έκανα για να σου πώ, ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι. Απλά, σου λέω εδώ και χρόνια, ότι το άσπρο είναι άσπρο, είτε κυβερνάει Καραμανλής, είτε Παπανδρέου και το μαύρο είναι μαύρο. Και ξέρω ότι με καταλαβαίνεις πολύ καλά, όσο "βαμμένος πράσινος" κι αν είσαι. Γιατί θέλεις κι εσύ αλήθειες από τη δημοσιογραφία και όχι στρατευμένα παπαγαλάκια.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_6926.html#ixzz0p4lCIrBc