slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ανωμερίτης από τον ΟΛΠ

O πλέον πετυχημένος  πρόεδρος 
Την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας υπέβαλε ο κ. Ανωμερίτης, διαφωνόντας με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμένος Πειραιώς
Την παραίτησή του υπέβαλε έπειτα από μακρά θητεία ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης, μετά από συνάντηση συνεργασίας που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.
Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ.Ανωμερίτης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία θα γίνει

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, απομακρύνεται από τις επιλογές του Μαξίμου, δηλώνοντας «να πούμε ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο»!

 
Κάθε μέρα που περνάει, το “διαζύγιο” του Αλέξη Μητρόπουλου, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται και πιό κοντά.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, έχει επανηλλειμμένα εκφράσει τις διαφωνίες τουμε τις επιλογές του Μαξίμου όσον αφορά την συμφωνία που θα φέρει στη Βουλή και κρατάει πάντα επιφυλάξεις για το άν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει με στωικότητα τα προβλήματα που

‘ Εκλογές στα δημοτικά σχολεία για την ανάδειξη διευθυντών. Τα κόμματα επιστρέφουν στα θρανία! ‚ Μεγάλες αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να επιλέγονται οι διευθυντές με εκλογική διαδικασία και όχι με την αξιοκρατία, μετατρέποντας τα σχολεία σε χώρο για ξεκαθάρισμα προσωπικών ή κομματικών διαφορών mpaltas kourakis sxoleio ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10.06.15 Προτού στεγνώσει το μελάνι των Πανελλαδικών στα βασικά μαθήματα, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλείνουν σήμερα τις αίθουσες διδασκαλίας για να ψηφίσουν για πρώτη φορά τους διευθυντές που προτιμούν στα σχολεία. Μια επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, που προκάλεσε για μια ακόμη φορά αντιδράσεις, τόσο στους κόλπους των εκπαιδευτικών, όσο και στους γονείς των μαθητών. Αιτία, η μετατροπή μιας διαδικασίας που έπρεπε να γίνεται με αξιοκρατία, σε διαδικασία που φέρνει και πάλι στην εκπαίδευση τα κόμματα και την επιλογή διευθυντών χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση! Η ψήφος των εκπαιδευτικών μετατρέπεται σε… μόρια. Η ψηφοφορία είναι μυστική και δε επιτρέπει στους μετέχοντες να αιτιολογήσουν την επιλογή τους, ούτε να κριθούν γι’ αυτή. Τα κριτήρια μπορούν να είναι προσωπικά, ρουσφετολογικά και κυρίως… κομματικά! Οι πανίσχυροι συνδικαλιστές στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να επηρεάσουν τη διαδικασία, κατευθύνοντας τις ψήφους των δασκάλων που ελέγχουν απόλυτα. Παράλληλα πολλοί εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε εξαιρετικά δεινή θέση, γιατί θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ συναδέλφων τους που συναναστρέφονται επί σειρά ετών, καλλιεργώντας την ένταση. Σε άλλες περιπτώσεις, εκεί όπου υπάρχουν προσωπικές εντάσεις και προβλήματα στο Σύλλογο Διδασκόντων, είναι πιθανό η εκλογική διαδικασία να δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να λύσουν παλιές διαφορές. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει υπολογίσει καν το ενδεχόμενο σε αρκετά σχολεία να δημιουργηθούν ομάδες εκπαιδευτικών, μεταξύ αυτών που ψήφισαν τον Διευθυντή και αυτών που τον καταψήφισαν, δημιουργώντας μετά την εκλογική διαδικασία ένα τεταμένο κλίμα, το οποίο θα υπονομεύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα μετατρέψει τα σχολεία σε χώρο για ξεκαθάρισμα προσωπικών ή κομματικών διαφορών.


‘ Εκλογές στα δημοτικά σχολεία για την ανάδειξη διευθυντών. Τα κόμματα επιστρέφουν στα θρανία! ‚
Μεγάλες αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να επιλέγονται οι διευθυντές με εκλογική διαδικασία και όχι με την αξιοκρατία, μετατρέποντας τα σχολεία σε χώρο για ξεκαθάρισμα προσωπικών ή κομματικών διαφορών
Προτού στεγνώσει το μελάνι των Πανελλαδικών στα βασικά μαθήματα, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλείνουν σήμερα τις αίθουσες διδασκαλίας για να

Στον Αστερισμό της Αμοργού

Από τις 18 ως τις 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ στον «Αστερισμό της Αμοργού». Μια δεκαήμερη περιπλάνηση όπου κάθε δρώμενο - θεατρικό, μουσικό ή χορευτικό- θα συμβαίνει σε ανοιχτούς χώρους, σε διαφορετική κάθε φορά τοποθεσία του νησιού.
Η αυλαία θα ανοίξει στις 17 Ιουνίου και ώρα 19.00 μμ, εν πλω!
Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά του Σκοπελίτη στην καθημερινή ζωή των μικρών Κυκλάδων, τη δική μας γόνιμη γραμμή, ένα μουσικό καραβάνι με βιολί και με λαούτο θα μπαρκάρει με τον Σκοπελίτη από την Αιγιάλη, θα διασχίσει με κρασάκι και ρακί τη Νικουριά και θα αράξει την ώρα του δειλινού στα Κατάπολα. το γλέντι θα συνεχιστεί στο Ξυλοκερατίδι.
Αυτή είναι η αφετηρία για μια γιορτή που θα διαρκέσει δέκα μέρες και θα διατρέξει όλο το νησί γεμίζοντάς το ήχους, χορό, ακροβατικά και θέατρο.

Δύσκολη η κατάσταση για τους απεργούς του Νεωρίου


Διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης λαμβάνει πλέον η κατάσταση πολλών εργαζόμενων του Νεωρίου, που συνεχίζουν την απεργία τους για 50η ημέρα διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ο δίκαιος αγώνας τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι του οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών, έχουν φέρουν πολλούς εργαζόμενους στα όρια της επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η συριανή κοινωνία και πολλοί επιχειρηματίες του νησιού, αλλά και απλοί πολίτες, στέκονται δίπλα στους εργαζόμενους και προσφέρουν βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης. Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ονομαστική διανομή τροφίμων στους εργαζόμενους.

Η σχετική ανακοίνωση του Εργοστασιακού Σωματείου Εργαζομένων αναφέρει:

Καραγκιοζιλίκια και από την ΝΔ: Τι γύρευε ο εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Λουράντος, στην Συγγρού;

ο εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Αλγεινή εντύπωση σε όσους συνεχίζουν να πιστεύουν πως η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς έβαλαν μυαλό, προκάλεσε η χθεσινή εμφάνιση του Λουράντου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η προκλητική δήλωση υποστήριξης Βορίδη στο παντελώς ΠΑΡΑΛΟΓΟ αίτημα της μη πώλησης φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ποιόν υποδέχτηκαν με “ανοιχτές αγκάλες” στην.....

Θανάσης Μαυρίδης: Ποιός κερδίζει από ένα πιθανό ατύχημα στην Ελλάδα;


Στην ζωή και στις αγορές δεν υπάρχουν μόνο χαμένοι ή μόνο κερδισμένοι. Το κέρδος του ενός είναι η ζημία κάποιου άλλου. Το σημαντικό είναι να ξεχωρίζει κανείς έγκαιρα ποιος έχει ποντάρει που! Έτσι έχει μερικές πιθανότητες να διακρίνει ποιος θα κερδίσει. Για το ποιος θα χάσει δεν υπάρχει αμφιβολία: Θα είναι ο “άλλος”! Στην δική μας περίπτωση θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς ποιος κερδίζει από ένα πιθανό ατύχημα στην

Απόλλωνας 2015 πλήρης εγκατάλειψη αποκεφαλισμένοι φανοστάτες και οι δρόμοι στο σκοτάδι