slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το διάγγελμα Τραμπ είχε στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος με τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής

  «Το σημερινό διάγγελμα του Ντ. Τραμπ είχε στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος, που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής.
Το αίτημα για περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, μαζί με τις κυρώσεις προς το Ιράν, οξύνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση, φέρνοντας πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.

Α. Αλιμπέρτης: Ο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα στη Νάξο πρέπει να λειτουργεί μέχρι να γίνει ο νέος


Αντώνης Αλιμπέρτης (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Ο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα όταν κατασκευάστηκε, το 1987, ήταν ένα μεγάλο και σπουδαίο έργο για τη Νάξο αφού μέχρι τότε η θάλασσα της περιοχής ήταν χάλια λόγω των λυμάτων και πρέπει να συνεχίσει να συντηρείται και να λειτουργεί μέχρι να κατασκευαστεί νέος, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορωνίδας, Αντώνης Αλιμπέρτης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Επισήμανε δε πως οι μετρήσεις των δυο τελευταίων χρόνων στη θαλάσσια περιοχή είναι πολύ καλές, ενώ παράλληλα τόνισε πως εκπονείται μελέτη για την κατασκευή νέου ΒΙΟΚΑ σε νέα θέση στον Απόλλωνα, καθώς και για τη δημιουργία ΒΙΟΚΑ στην Κωμιακή...

"Διευκρίνηση σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσαν «κάτοικοι» και εκπαιδευτικοί των Μικρών Κυκλάδων"

(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο δήμαρχος Αμοργού και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας,  χαρακτηρίζουν ανάρμοστη την διαμαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας, που προέρχεται όπως επισημαίνουν από μεμονωμένα άτομα που αυθαίρετα αυτοπροσδιορίζονται «Εκπαιδευτικοί & Κάτοικοι». Δηλώνουν δε πως η διαμαρτυρία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τους αρμόδιους φορείς των νησιών τους και δεν εκφράζει τους ίδιους και τις τοπικές κοινωνίες και καταδικάζουν απερίφραστα το ανάρμοστο ύφος του κειμένου της διαμαρτυρίας, τους απρεπείς και αναληθείς χαρακτηρισμούς και την εμπάθεια προς την πλέον αξιόπιστη και συνεπή ακτοπλοϊκή εταιρεία...
Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση:

Και ξαφνικά στο Συριζα ανακάλυψαν «προκλητικές αμοιβές» υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ και 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσαν ερώτηση . ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΙΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΡΙΤΗ!

  Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομικών, με θέμα «Προκλητικές αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ, μετά τον νόμο Χατζηδάκη για το δήθεν εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ», κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτους υπογράφοντες τον κ. Σωκράτη Φάμελλο και τον κ.Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Συρμαλένιος:«Με βήμα σημειωτόν τα απαιτούμενα έργα στο αεροδρόμιο της Πάρου, άγνωστη η εξασφάλιση χρηματοδότησης τους»

Άγνωστο παραμένει το εάν το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων του αερολιμένα Πάρου. Παράλληλα, το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών για την δημοπράτηση τους προχωρά με αργούς ρυθμούς.
Τα παραπάνω συνάγονται από τις απαντήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών στην Ερώτηση μας με αριθμό 2565/12.12.2019, σχετικά με την εξέλιξη των έργων επέκτασης του αεροδιαδρόμου και επέκτασης του κτιρίου υποδοχής των επιβατών και λοιπών έργων, τα οποία είναι απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών καθώς και των μόνιμων κατοίκων του νησιού.
Σύντομη ιστορική αναδρομή:

Συρμαλένιος: Διάθεση χώρου και γραμματειακής υποστήριξης σε δημοτικές παρατάξεις Δήμου

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την από 08/01/2020 επιστολή του Δημάρχου Κιμώλου Κωνταντίνου Βεντούρη προς τον υπουργό Εσωτερικών, με αίτημα την τροποποίηση σχετικής διάταξης νόμου που αφορά την υποχρέωση διάθεσης χώρου και γραμματειακής υποστήριξης σε δημοτικές παρατάξεις.
Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων - «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις της νησιωτικότητας και να πάμε μπροστά, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, κοινωνική προκοπή»

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις της νησιωτικότητας και να πάμε μπροστά, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, κοινωνική προκοπή και ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους.»

Η πενταετία που έκλεισε άφησε ανάγλυφο το αποτύπωμα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες. Μιας διακυβέρνησης που αξιοποίησε τον αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού βγάζοντας την χρεοκοπημένη οικονομία από την κρίση, με συνεχόμενη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.