slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξανανοίγει η ΙΖΟΛΑ που ο Καμμένος είχε πτωχεύσει σαν ΕΛΙΝΤΑ... και μετά ήρθε στη χώρα η Siemens


Είδαμε τον τελευταίο καιρό κάποια δημοσιεύματα πως ξανανοίγει η Ιζόλα, και τι θυμηθήκαμε...

Η Ιζόλα ήταν μια ελληνική εταιρία κατασκευής οικιακών συσκευών.
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ήταν στην Θήβα και κατασκεύαζε ψυγεία, κουζίνες και θερμοσίφωνες. Αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα της βιομηχανίας κατά την μεταπολεμική περίοδο και την περίοδο εξηλεκτρισμού της Ελλάδας.

Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision



Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον 60ό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, τον Μάιο στη Βιέννη. Η Κυκλαδίτισσα Θωμάη Απέργη, από την Τήνο, με το τραγούδι «Jazz & Συρτάκι» η οποία έλαμψε μέσα στη λευκή ολόσωμη φόρμα που φορούσε και καταχειροκροτήθηκε τελικά δεν τα καταφερε να είναι η νικήτρια του προκριμματικού διαγωνισμού.

Η κ. Κωνσταντοπούλου οδηγείται επίμονα σε θεσμικά ατοπήματα


Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής για τη ΧΑ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
Το επίμονο πάθος της Προέδρου της Βουλής κ Ζωής Κωνσταντοπούλου για την συνεχή παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ στη Βουλή την οδηγεί σε επίμονα θεσμικά ατοπήματα - παρά την αποδοκιμασία των θέσεων της ακόμη και από το κόμμα της. 
Που στοχεύει; Περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που προς το παρόν μπορεί να τη χαίρεται και να την καμαρώνει αλλά θα την πληρώσει πολιτικά πολύ ακριβά.

Απλήρωτοι για το Φεβρουάριο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΕΣΠΑ και ΠΔΕ


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων αναλώνει το χρόνο της κάνοντας δηλώσεις και εξαγγελίες, αντί να ασχολείται με τα πραγματικά ζητήματα της εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι αδυνατεί να διεκπεραιώσει ένα απλούστατο ζήτημα, όπως αυτό της πληρωμής των δεδουλευμένων του μηνός Φεβρουαρίου, χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ.

ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει συνολικό σχέδιο, ενημερώνοντας τη Βουλή και τα κόμματα


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τα κέντρα κράτησης και τις αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Φώφη Γεννηματά, Εισηγήτρια ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Οι προσπάθειες για δημιουργία έντασης μεταξύ των δυο πλευρών του τεχνητού δικομματισμού είναι αποκρουστικές και ζημιογόνες για τη χώρα ιδιαίτερα σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

Τους ξεβράκωσε η Χριστοδουλοπούλου: Πήραμε απόφαση με τον Πανούση για τη μη σύλληψη των λάθρο-Έχουμε εκδώσει και ΔΤ


[Δείτε στο τέλος την ομοιότητα του εγγράφου που ο Πανούσης διέψευδε με ΔΤ που είχε βγάλει μαζί με την Χριστοδουλοπούλου στις 17 Φεβρουαρίου
Μπέρδεψαν τα μπούτια τους οι ψεύτες ..

Μανώλης Χατζηπέτρος (ασφαλιστικός σύμβουλος): 25 χρόνια εμπειρία στις ασφάλειες ζωής


Η Ευρωπαϊκή Πίστη, αναγνωρίζοντας τη διάχυτη αβεβαιότητα που κυριαρχεί στον κλάδο της υγείας, σας προσφέρει σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος το πρόγραμμα Οικογενειακή Φροντίδα.
Η Οικογενειακή Φροντίδα εξασφαλίζει τόσο εσάς όσο και την οικογένειά σας από οποιοδήποτε τυχαίο γεγονός, από ατύχημα ή ασθένεια και σας παρέχει μια σειρά από καλύψεις όπως:

Βαραίνει το κλίμα για ΣΥΡΙΖΑ – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

dimoskopisi1

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι χειρισμοί της κυβέρνησης μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, 

όπως προκύπτει από τα στοιχεία νέας δημοσκόπηση της MRB για το Star Channel
Το αποτέλεσμα της συμφωνίας όπως φαίνεται ότι δεν ήταν αυτό που περίμενε η πλειοψηφία των πολιτών ενώ η αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους εταίρους φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο.
Συγκεκριμένα στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στην χώρα μας»...

 το 43,3% (περίπου 4 στους 10) εμφανίζεται αρκετά …

AΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ O πολιτικός έρωτας Νικολόπουλου-Κασιδιάρη


Ο διαχρονικός πολιτικός έρωτας Νικολόπουλου-Κασιδιάρη έχει καταντήσει ανέκδοτο στα social media αλλά αναδεικνύει και την νοσηρότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας σε ...όλο το φάσμα του. Ο κυβερνητικός πλέον

Ανάσα… Αξιοκρατίας: Που διορίστηκε ο πρώτος ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα


Προφανώς κάθε προσωπικότητα έχει τη δική της αξία και τη δική της οντότητα, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα εκατοντάδες ρουσφετολογικά βολέματα ημετέρων έχουν κάνει τους πολίτες καχύποπτους καίγοντας μαζί με τα ξερά και τα χλωρά...

Απόφαση σοκ: Δεν θα συλλαμβάνεται κανένας μετανάστης – Θα δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής σε όλους!

Ιδού το έγγραφο της ξεφτίλας τους

Με τις αποφάσεις του για το μεταναστευτικό είτε θέλουν να πάνε στο 20% την Χ.Α. η να αλλάξουν την ατζέντα .Ελεύθεροι πρόκειται να αφεθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.
Ενώ όσοι έρχονται στα σύνορα με την Ελλάδα δεν πρόκειται να συλλαμβάνονται

Αυτό προβλέπει διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση.
Σύμφωνα με την διαταγή, θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.
Οσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρα, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα

Νάξος: Η μνήμη του αγίου Νικολάου Πλανά όπως εορτάστηκε στη γενέτειρά του

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
 Παροναξίας κ. Καλλίνικος
ιερούργησε στον Ιερό
 Ενοριακό Ναό Αγίων
 Νικοδήμου του Αγιορείτου
και Νικολάου του Πλανά 
η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας και εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά του Ναξίου, (λόγω μεταθέσεως κατά μία ημέρα) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά πόλεως Νάξου παρουσία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και των λοιπών Τοπικών Αρχών της Νήσου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.
Προ της Απολύσεως, χειροθέτησε Αναγνώστη τον Ιωάννη Ρώτα αριστούχο μαθητή του Γυμνασίου και υιό του π. Νικολάου Ρώτα Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού. Μετά το πέρας της

Έκθεση ζωγραφικής στο εργαστήρι της Φιλίππας Φλώρακα


Έκθεση ζωγραφικής στο εργαστήριο με θέμα ΄΄ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ''.
Ο φωτογράφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΚΑΛΟΣ μας παραχώρησε φωτογραφίες με θέμα τις απόκριες.
Τα παιδιά επιζωγράφισαν τις φωτογραφίες δίνοντας χρώμα και ζωή σε άλλη μια τέχνη, την φωτογραφία.
Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς παρουσιάζουμε στο εργαστήριο το Σάββατο 7 Μαρτίου 6.00-9.00 μμ
με την παρουσία του Βασίλη Μπάκαλου.
Σας περιμένουμε να τις δείτε......

Το θαύμα της Νάξου, το καμάρι της Ελλάδας ( BINTEO)



Αφιέρωμα – συνεντεύξεις του SPORTIT για το βόλεϊ γυναικών του Πανναξιακού που τρελαίνει σε Ελλάδα και Ευρώπη

Στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, μια μεγάλη παρέα από φίλους, μια υπέροχη ομάδα από 13 κορίτσια κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να κάνουν περισσότερα από ένα θαύματα… Δε το περίμεναν! Το παραδέχονται όλοι. Όμως η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού έχει πετύχει ως τώρα ένα θαύμα, που όταν το καλοκαίρι μαζεύονταν όλοι μαζί ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια, λίγοι πίστευαν.
Έχουμε και λέμε: Η ομάδα του Πανναξιακού βρίσκεται ήδη στο final four του Κυπέλλου Ελλάδας (για δεύτερη σερί χρονιά) που θα

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για την χρήση των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ανάγκες των δανειακών αναγκών του Δημοσίου



Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει τη χρήση των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ανάγκες των δανειακών αναγκών του Δημοσίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: