slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

<Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες Των Κυκλάδων"> Αναβολή 12ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Στη Σίφνο “Γυναίκες και Υγεία” και τίτλο «Σύγχρονες προσεγγίσεις για το Ευ Ζην»

Με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προφύλαξης της δημόσιας υγείας από τον Covid-19 και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι κόρες των Κυκλάδων», κατά την έκτακτη τηλε-συνεδρίαση της 19.3.2020 (αριθ. Πρακτ. 7/2020), αποφάσισε ομόφωνα σε συμφωνία με τον συνδιοργανωτή Σύλλογο Γυναικών Σίφνου "Το Σμάρι" την αναβολή του 12ου το Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων.

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης συγκαλεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με όλους τους Δημάρχους και Έπαρχους του Νοτίου Αιγαίου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας


Την πρώτη ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης συγκάλεσε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 13:30, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέχεια συνεννόησης με τον Δήμαρχο Ρόδου και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου Αντώνη Καμπουράκη, με  τους τριάντα τέσσερις (34) Δημάρχους, τους δέκα (10) Έπαρχους και τους δύο (2) Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Θέμα της σύσκεψης η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και ο σχεδιασμός δράσεων και πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα.

Συρμαλένιος: Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία για εξομοίωση του μισθολογίου των γιατρών του νοσοκομείου Θήρας με το ΕΣΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία για εξομοίωση του μισθολογίου των γιατρών του νοσοκομείου Θήρας με το ΕΣΥ

Χωρίς ουσιαστική συζήτηση και χωρίς επιχειρήματα, απέρριψε ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας όλες τις βουλευτικές τροπολογίες και ανάμεσα τους και την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν οι Ανδρέας Ξανθός, Παύλος Πολάκης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νίκος Συρμαλένιος, με την οποία ζητούσαν την εξομοίωση του μισθολογίου των γιατρών της ΑΕΜΥ, κατά συνέπεια και των γιατρών του νοσοκομείου Θήρας, με το ισχύον μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ. Επιπλέον στην τροπολογία προβλεπόταν η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στην περίπτωση που θα προέκυπτε μικρότερος μισθός από τον καταβαλλόμενο, ενώ ταυτόχρονα νομιμοποιούνταν και οι δαπάνες που είχαν καταβληθεί στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό λόγω αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα.

Από τις 6/4 οι αιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών στην Εργάνη για τα 800 ευρώ - Στο καθεστώς των 800 ευρώ και οι επιστήμονες από το Μάιο!

Προσθήκη λεζάντας
Μαίρη Λαμπαδίτη, 30/3/2020 - 12:33

Aπό την Δευτέρα 6 Απριλίου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργοδότες ατομικών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους και εντάσσονται στους ΚΑΔ θα πρέπει να υποβάλλουν το σχετικό ψηφιακό έντυπο στο σύστημα Εργάνη για να λάβουν και οι ίδιοι την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ. Προϋπόθεση και σ΄αυτήν την περίπτωση είναι να διατηρηθούν στο ακέραιο οι θέσεις εργασίας.
Το δώρο του Πάσχα διασφαλίζεται και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

Το Υπ. Εργασίας επιστρέφει 43,5 εκατ. ευρώ σε 51.617 ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοτελώς απασχολούμενους

Προσθήκη λεζάντας
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, ανταποκρινόμενοι στη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοτελώς απασχολούμενοι λόγω του COVID-19, προχωρούν στην αύξηση της ρευστότητας της αγοράς μέσω της άμεσης επιστροφής 43.533.301 εκατομμυρίων ευρώ σε 51.617 εξ αυτών.

Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης των Δομών Υγείας των νησιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα: «Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης των Δομών Υγείας των νησιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19»
Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι δημόσιες επιστολές και τα υπομνήματα Δημάρχων και Ιατρικών Συλλόγων των νησιών, οι οποίοι καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα

Απαντήσεις του Γιοσέπ Μπορέλ σε ερωτήσεις του Μανώλη Κεφαλογιάννη:

"Διπλή καταδίκη της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης".


"Τα ελληνικά νησιά έχουν δικαίωμα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης".


"Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών".


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με δύο ερωτήσεις του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αναφερθεί στην τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα κατά της Ελλάδος από πλευράς της Τουρκίας με το παράνομο μνημόνιο συνεργασίας Λιβύης-Τουρκίας.

Π.Σ.Ε ΜέΡΑ25 Κυκλάδων: Να μην γκρεμιστεί το σπίτι της μητέρας του Μανώλη Γλέζου στην Μάρπησσα της Πάρου

Να μην γκρεμιστεί το σπίτι της μητέρας του Μανώλη Γλέζου στην Μάρπησσα της Πάρου
Ο Κυκλαδίτης μα πάνω απ' όλα Έλληνας αγωνιστής της εθνικής Αντίστασης, Μανώλης Γλέζος, δεν καταγόταν μόνο από την Απείρανθο της Νάξου όπως είναι ευρέως γνωστό, αλλά και από την Μάρπησσα της Πάρου (γενέθλιο τόπος της μητέρας του, Ανδρομάχης Ναυπλιώτη, δασκάλα στο επάγγελμα) την οποία επισκεπτόταν σχεδόν κάθε χρόνο.
 Η Άνδρομάχη Ναυπλιώτη, είχε μεγαλώσει στην Μάρπησσα, σ' ένα διώροφο σπίτι κτισμένο το 1747 που, παρότι από καιρό εγκαταλελειμμένο, συνεχίζει να διατηρεί εμφανή τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του σαν πολύτιμο δείγμα της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Έχει χαρακτηριστεί Διατηρητέο, Ιστορικό, Μεταβυζαντινό Μνημείο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1989.
 Το σπίτι αυτό εκτός της ίδιας της αξίας του σαν παραδοσιακό οικοδόμημα στεγάζει επίσης την ιδιαίτερη ιστορία των παιδικών και εφηβικών χρόνων της μητέρας του Μανώλη Γλέζου, για την

Ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη του Σ.Φ.Ν. : Η απώλεια του Μανώλη Γλέζου είναι μεγάλη για την Ελλάδα, την Ανθρωπότητα, τη Νάξο.

 Μονάδα μέτρησης δεν είναι τα χρόνια. Είναι η μεγαλοσύνη της ψυχής, η συνεχής ενεργή παρουσία στη διαμόρφωση αξιών, η πίστη στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία.
Τα τελευταία χρόνια χάσαμε τρεις μεγάλους Ναξιώτες αγωνιστές: το Γεώργιο - Αλέξανδρο Μαγκάκη, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη και τώρα το Μανώλη Γλέζο, που είχαν γεννηθεί μαζί (1922 – 1923), ήταν φίλοι, είχαν αγωνισθεί για τις ίδιες αξίες και είχαν γράψει ποίηση, αφού μαζί με τους αγώνες τους είχαν υπηρετήσει τον Πολιτισμό. 

Όλοι μίλησαν για τον αγωνιστή και πολιτικό Μανώλη Γλέζο. Εμείς θα τον θυμόμαστε πέρα από συναγωνιστή σαν φίλο και ποιητή, άνθρωπο δυναμικό μα και γαλήνιο, συμπαραστάτη κάθε πνευματικής ανάταξης στο νησί.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του ZAS Travel στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι το γραφείο μας, δώρισε στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας της Νάξου απαραίτητο υγειονομικό υλικό τόσο για την προστασία των ιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού που προσφέρουν με αυταπάρνηση τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε όλους μας εν μέσω της πανδημίας, όσο και για την ασφάλεια όσων επισκέπτονται το νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν...

ΤΩΡΑ Έφοδος στην ACS από το υπ. Ανάπτυξης



Της Αλεξάνδρας Γκίτση capital.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή αυτεπάγγελτος έλεγχος, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, από κλιμάκιο ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της οικονομικής αστυνομίας, αναφέρουν πηγές με γνώση.
Ο έλεγχος πραγματοποιείται μετά από καταγγελίες πελατών της ACS ότι έχει υπάρξει μονομερής αλλαγή των συμφωνημένων όρων συνεργασίας. Οι ίδιοι έχουν καταγγείλει αδικαιολόγητη και καταχρηστική συμπεριφορά από μέρους της ACS.

Έφυγε από τη ζωή η εκδότρια του “Κυκλαδικού Φωτός” Ελένη Ι. Τερζοπούλου

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ  ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΗΣ 
Ελένη Ιωάν. Τερζοπούλου (1955-2020)
Δημοσιογράφος | Εκδότρια Εφημερίδας
 «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ»
Η Ελένη Ιωάν. Τερζοπούλου, υπήρξε μία παλαίμαχος υπεραξιέπαινη δημοσιογράφος, αξιαγάπητη και αξιολάτρευτη σύζυγος, και πανάξια υπέροχη μητέρα.
Απεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης, της 26ης Μαρτίου του 2020, ετών 64, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, από Νοσοκομειακό μικρόβιο που ταχύρρυθμα, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, έφερε το μη αναμενόμενο τέρμα στη ζωή της – και όχι από τις βαρύτατες ασθένειες που πολεμούσε μέσα σε καθημερινή μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια.
Με πολύ αγώνα και με όλες τις της δυνάμεις πάντα τα κατάφερνε και να στέκεται –υπεράνθρωπα- στο ύψος των καταστάσεων και περιστάσεων κάθε μορφής και είδους.
Διαχρονικό Έργο της ανεκτίμητης προσφοράς στις Κυκλάδες και στα νησιά μας:
η πολυβραβευμένη και καταξιωμένη εφημερίδα « Κυκλαδικόν Φως ».
Η Ελένη Ιωάν. Τερζοπούλου με αγάπη, πίστη και συνέπεια στην πρόοδο και ανάπτυξη των Κυκλάδων Νήσων, συνέχισε παρά τις κατά καιρούς πολλές αντιξοότητες, το δύσκολο αυτό έργο της Εφημερίδας, με τους ίδιους ανιδιοτελείς στόχους με τους οποίους ιδρύθηκε, όπως την είχε εμπιστευθεί ο –μέχρι το 1980- εκδότης, ιδρυτής της εφημερίδας, και

Παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων Ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020

Taxheaven 
Μένουμε σπίτι! Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού. Στις 17 Μαρτίου η Διοίκηση του Οργανισμού είχε ανακοινώσει την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που θα έληγαν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020.

«Να βοηθήσουν, όλες τις Ενώσεις!» | Ο Δ. Καπούνης στα Παραπολιτικά (30/3/2020)



Τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου η επέλαση του κορονοϊού περιέγραψε ο Πρόεδρος της «Ένωσης», Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Παράλληλα, ο κ. Καπούνης ζήτησε τη στήριξη της Κυβέρνησης όχι μόνο στην Ε.Α.Σ. Νάξου αλλά σε όλες τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πλήγματα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Ακούστε όσα είπε ο Δ. Καπούνης, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=KY6-WH4wb_4 

ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ


Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης της προμήθειας του εξοπλισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020”

Με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, ώστε να δύνανται να παρέχουν στους μαθητές εξειδικευμένη τεχνική και επαγγελματική γνώση, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την απόφαση χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, της προμήθειας εργαστηριακού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης των νησιών Σύμης, Πάτμου, Κέας, Σίφνου, Αμοργού και Ίου.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο.....

Σε «πρίμο-σεκόντο» κυβέρνηση και περιφέρεια για ενίσχυση των εφοπλιστών

Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι των διαταγμάτων με τις απαιτήσεις των εφοπλιστών που η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κατοχύρωσε στις 30 του Μάρτη, ακολούθησε η κοινή επιστολή  Περιφερειάρχη και Δημάρχου Ρόδου προς την κυβέρνηση, για να αρχίσει το χρήμα να ρέει στις τσέπες των εφοπλιστών. 
Μια θάλασσα προνόμια και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένα  έχουν οι

Ε.Α.Σ. Νάξου: Έκκληση των αγροτών της Νάξου στον Μητσοτάκη Να μην μας γυρίσουν την πλάτη

ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!
Αριστερά ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Καπούνης με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε παλαιότερη επίσκεψη του τελευταίου στη Νάξο
Η πρωτόγνωρη, πράγματι, κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας αυτήν την δύσκολη περίοδο λόγω της επέλασης του κορονοϊού έχει προξενήσει πολλά προβλήματα, ανάμεσα σε πολλούς άλλους κλάδους και στον αγροτικό και κτηνοτροφικό και, κατ’ επέκταση, στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται σε αυτούς, όπως, επί παραδείγματι, η δική μας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με τους 130 εργαζόμενους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους.