slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι ιοί του προσυνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχριστιανοποίηση και ουδετεροθρησκεία Οι ιοί του προσυνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχριστιανοποίηση και ουδετεροθρησκεία-Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ- Πριν λίγες ημέρες, εν μέσω των προβλημάτων της Πανδημίας του Govid 19, σε προσυνέδριό του, ο γνωστός και αμετανόητος, για το πρόσφατο αντιχριστιανικό και διχαστικό του παρελθόν, πολιτικός φορέας των ριζο-σπαστών επέδειξε ξανά τα άθεα δόντια του, σχεδιάζοντας την, μέσω της προσδοκόμενης πολιτικής του εξουσίας ή δυναστείας, επιβολή της υποχρεωτικής αποχριστιανοποίησης της Ελλάδας, της ουδετεροθρησκείας, καθώς και της μετατροπής της Εκκλησίας σε σωματείο, του οποίου τη λειτουργία θα ορίζει και θα κατευθύνει η δική του εξουσία.

Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εναντίον των κατοίκων της Τήνου

Î'ποτέλεσμα εικόνας για λαικη ÏƒÏ…ÏƒÏ€ÎµÎ¹Ï Ï‰ÏƒÎ· ναξου\ 


Δελτίο τύπου

Να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των κατοίκων της Τήνου

Με  βία, τρομοκρατία και καταστολή επιχείρησε η κυβέρνηση  να επιβάλλει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Τήνο,  παρά την καθολική άρνηση των κατοίκων της να αποδεχθούν την καταστροφή του τόπου τους στο όνομα «της πράσινης» ανάπτυξης και στήριξης επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό αποδεικνύουν και τα  γεγονότα βίας στις 20 Μαΐου 2020 ενάντια στους διαμαρτυρόμενους Τηνιακούς που «έκαναν το λάθος» να αγωνιστούν προκειμένου να αποτρέψουν τη καταστροφή του τόπου τους. Άλλοι τραυματίστηκαν , άλλοι  σύρθηκαν  στο Αστυνομικό Τμήμα και άλλοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις διότι «δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις» . 

Γραφείο Τύπου : Μόνο με χαρακτηρισμούς ξέρει να πολιτεύεται ο Μανώλης Γλυνός

Μόνο με χαρακτηρισμούς ξέρει να πολιτεύεται ο Μανώλης Γλυνός
Με ύβρεις και αποχωρήσεις, προσπαθεί να καλύψει το αβυσσαλέο πολιτικό κενό που τον διακρίνει και να ικανοποιήσει τους υποβολείς του
Ο αυτοδιαφημιζόμενος ως πολιτισμένος κ. Μανώλης Γλυνός, έφυγε και σήμερα από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να μπορέσει να καταφύγει στα αγαπημένα του ψέματα και τους ακόμα πιο αγαπημένους του, απαράδεκτους, προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δείγμα του "ἠθους" που χαρακτηρίζει όμως μόνο τον ίδιο.

O Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, να παραστεί στο αυριανό δικαστήριο, την 1-3-2021 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, προς υπεράσπιση των κατοίκων της Τήνου.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο συνεδρίασε σήμερα, 28-02-2021, εκφράζει για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή του, με ομόφωνο ψήφισμά του

Αλλεργικός στην ευπρέπεια και τον πολιτικό πολιτισμό ο Περιφερειάρχης

C:\Users\Hp\Desktop\ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ\Summaxia-N-Aigaiou-600x290.jpgΡόδος 28.02.21

Ρεσιτάλ πολιτικής εμπάθειας, αυταρχισμού και αλαζονείας, έδωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε διαδικτυακά  ο κύριος Περιφερειάρχης, μόνο και μόνο για να πλήξει και να απαξιώσει τον επικεφαλή της παράταξης κ. Μανώλη Γλυνό γιατί  πήρε  πρωτοβουλία,  για τις ιαματικές πηγές σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Στη στιγμή που μέχρι τώρα η Περιφερειακή αρχή  ήταν άπραγη  για το θέμα, ενοχλήθηκε σφόδρα, φοβούμενη μη χάσει δόξα και πρωτεία,  όταν   ο κ. Γλυνός πήρε την  πρωτοβουλία και  ζήτησε  να γίνει συζήτηση για το επίμαχο σχέδιο νόμου,  που αφορά τις  Πηγές σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες  και αξίωσε,  την απόσυρση των επίμαχων άρθρων  για την σύσταση της ΑΕ, που θα διαχειρίζεται όλους τους ιαματικούς πόρους προκειμένου να μην  χάσουν οι Δήμοι σημαντικά περιουσιακά και αναπτυξιακά στοιχεία τους. 

Ο  Περιφερειάρχης, έφτασε στο  σημείο  να  κατηγορήσει τον κ. Γλυνό,   ότι φταίει επειδή όλη η ακίνητη περιουσία της Δωδεκανήσου και μαζί και οι πηγές πέρασαν  από την   KEΔ  στην  δικαιοδοσία της ΕΤΑ. 

Έχει και άλλη μια αιτία όμως αυτή η απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη. Ήταν ο εμβολιασμός του εκτός σειράς στην Χάλκη για τον οποίο δεν ήθελε να δώσει εξηγήσεις στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρότι βούιξε το πανελλήνιο.  Έστρεψε λοιπόν τη συζήτηση αλλού για να αποφύγει την ετυμηγορία των μελών του σώματος. 

Όταν ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, του απάντησε στη δευτερολογία του, ότι οι Πηγές Καλλιθέας έχουν παραχωρηθεί  το 2012 με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το 2012 και επίσης όταν το μέλος της παράταξης και περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Κανταρζής, έκανε αναφορά στο όνομα του κ. Γ Νικητιάδη ο οποίος  συνέβαλε ώστε να είναι στην κυριότητα του Δήμου Ρόδου  το μνημείο τότε   όντας στη γωνία  και στερούμενος σοβαρών επιχειρημάτων,  ο Περιφερειάρχης εξανέστη  και  κατεβάζοντας και  άλλο  το επίπεδο έστρεψε τη συζήτηση αλλού. 

Ακολούθως  όμως, ξεπέρασε τα  όρια της  ευπρέπειας, αφού έφθασε στο σημείο κατά τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, να αναφέρει  στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, ζητήματα που αφορούν δικαστικές του υποθέσεις που δεν ενδιαφέρουν το σώμα και κατ επέκταση και τους πολίτες. 

Η υποβάθμιση της συζήτησης ενός τόσο σοβαρού θέματος που αφορά τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες η απρέπεια , ο αυταρχισμός και  η αήθης επίθεση που δέχθηκε  οδήγησαν τον κ. Γλυνό και τα περισσότερα μέλη της παρατάξεως να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.  

Στην  πρωτολογία  του αναφορικά με το σχέδιο νόμου που αφορά τις Πηγές Καλλιθέας ο κ. Μανώλης Γλυνός τόνισε πιο αναλυτικά τα  ακόλουθα:

Με τα άρθρα 7 έως 14 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Τουρισμού, δρομολογούνται  διαδικασίες για τη σύσταση ΑΕ ( Ιαματικές Πηγές Ελλάδος) . Με έδρα την Αθήνα θα έχει σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, και του περιβάλλοντος χώρου αυτών σε ακτίνα 1000 μέτρων. 

Στην Α.Ε. θα μεταβιβαστούν όλα τα δικαιώματα, χρήσης διαχείρισης και εκμετάλλευσης των φυσικών ιαματικών πόρων που σήμερα ανήκουν στους οικείους ΟΤΑ.  Και από ότι φαίνεται το μόνο που θα μπορούν να εισπράττουν οι ΟΤΑ, είναι ένα ποσοστό επί των κάθε είδους αποδόσεων. Είμαι 22 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχω ζήσει διαχρονικά την σχέση του κράτους με την Τ.Α. Αυτή χαρακτηρίζεται από δύο στοιχεία. 

Το 1ο :το κράτος  δίνει στους ΟΤΑ αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους πόρους και 2ον το κράτος παίρνει από τους Δήμους ότι είναι επικερδές και με προοπτικές αναπτυξιακές.  

Με αυτό τον τρόπο καταλύεται η αυτοτέλεια των Δήμων και επέρχεται  η απώλεια σημαντικών περιουσιακών τους στοιχείων.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σύμφωνος με την υφαρπαγή  των Ιαματικών Πηγών. Η απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε προς διαβούλευση από το  υπουργείο Τουρισμού πρέπει να είναι απαίτηση των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Περιφέρειας μας. Διαφορετικά η ψήφιση του νομοσχεδίου θα δώσει την ευκαιρία στην κεντρική διοίκηση να δημιουργήσει ένα νέο υπερταμείο τύπου ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο δεν θα μετέχουν οι Δήμοι και θα διαχειρίζεται τους ιαματικούς πόρους, για να αποδίδει ψίχουλα στους ΟΤΑ .

Θα πρέπει  όλοι να  υπερασπιστούμε το δικαίωμα της Τ. Α. να διαχειρίζεται τις ιαματικές πηγές.  Στο Νότιο Αιγαίο υπάρχουν οκτώ νησιά που έχουν  πηγές  ιαματικές και πρέπει να παραμείνουν στα χέρια της Αυτοδιοίκησης, αφού αποτελούν για τα νησιά μας ένα σημαντικό αναπτυξιακό και οικονομικό πόρο αλλά και ένα πολιτισμικό και ιστορικό αγαθό με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες .

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, με ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων  καθώς και με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου  Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος απέρριψε τα άρθρα 7 έως 14 του σχετικού νομοσχεδίου που αφορούν τη σύσταση της διαχειρίστριας Α. Ε.

Πιστεύουμε  ακράδαντα, ότι  η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των πηγών από τους Δήμους και η παροχή από την πολιτεία ουσιαστικών εργαλείων για την περαιτέρω αξιοποίηση τους, θα μπορούσε ουσιαστικά να βοηθήσει την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και της τοπικής οικονομίας. 

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να τοποθετηθεί και το Περιφερειακό  μας Συμβούλιο, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των Δήμων και να ζητήσει την απόσυρση των άρθρων για τη σύσταση της ΑΕ.


Ερώτηση στη ΒτΕ από το ΜέΡΑ25 για το πότε και πως θα γίνει ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων 60-64 σε Σύρο και Νάξο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Πότε και πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων 60-64 σε Σύρο και Νάξο»

Όπως ενημερωνόμαστε από την ιστοσελίδα www.naxostimes.gr καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών Σύρου, Νάξου και άλλων νησιών των Κυκλάδων ηλικίας 60-64 ετών, τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί ότι έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα εδώ και αρκετές ημέρες.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους Αγίους Αναργύρους


Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και της ΟΣΕ - ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ στον Δήμο και τη μετατροπή του σε πάρκο τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής παραβρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύρους.

Viral βίντεο: Οι 13 δολοφονίες του Δημήτρη Κουφοντίνα -Από τον Μομφεράτο και τον Μπακογιάννη ως τον ΑξαρλιάνViral έχει γίνει στο διαδίκτυο ένα βίντεο που αποτυπώνει και τις 11 δολοφονίες που διέπραξε ο καταδικασμένος για τρομοκρατική δράση και «φαρμακοχέρης» της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε απεργία πείνας και κλιμακώνονται οι αντιδράσεις υποστηρικτών του ανά την Ελλάδα με διαδηλώσεις, επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία ακόμη και στο πατρικό Μητσοτάκη στα Χανιά, πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να θυμούνται τις δολοφονίες δια χειρός του αρχιεκτελεστή της «17Ν»: Από τον εκδότη Μομφεράτο και τον πολιτικό Παύλο Μπακογιάννη, μέχρι τον πολίτη Αθανάσιο Αξαρλιάν και τον εφοπλιστή Περατικό.

Οι δολοφονίες του Δημήτρη Κουφοντίνα:

Λιγνάδης: «Καταπέλτης» το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών-30 χρόνια «ψάρευε» ανήλικα παιδιά

Καταπέλτης» είναι για τον Δημήτρη Λιγνάδη το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο απερρίφθη η προσφυγή του κατά του εντάλματος σύλληψης καθώς κρίθηκε, όπως και για την προφυλάκισή του, ότι «υφίσταται ενεργός κίνδυνος να τελέσει νέα παρόμοια αδικήματα». Οι δικαστές σημειώνουν ότι η κρίση αυτή «ενισχύεται πλέον και από το γεγονός ότι ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτη έχει ήδη συλληφθεί και σημανθεί για αποπλάνηση ανηλίκου και το έτος 1984» ενώ απορρίπτουν και όλους τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΜΙΚΟ😱Η Ραχήλ Μακρή, μετά τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πάει στο κόμμα Τράγκα

 

Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή, με ανακοίνωσή της, προχώρησε στην πρώτη της δήλωση ως μέλος του κόμματος που ονομάζεται «Ελεύθεροι Ανθρωποι», με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

Η Ραχήλ Μακρή είναι η ίδια αρχηγός κόμματος και υποσχέθηκε ότι ως επικεφαλής του «Μετώπου Νίκης» και σε συνεργασία με το κόμμα του Γιώργου Τράγκα, θα «αγωνισθούμε σε κοινό μέτωπο και θα καταφέρουμε να απελευθερώσουμε, την Ελλάδα και τους Έλληνες από την υγειονομική δικτατορία και το «δικτατορικό» Πρωθυπουργικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά:

Πρετεντέρης: Πρόσχημα
"Προφανώς ο Λιγνάδης κι η Μενδώνη είναι πρόσχημα για την αντιπολίτευση. Στόχος τους είναι η κυβέρνηση κι ο Πρωθυπουργός. Έτσι λειτουργεί συνήθως η πολιτική στη χώρα μας. Τα γεγονότα είναι πρόσχημα για τα πρόσωπα" γράφει ο ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ «ΤΣΕΣΜΕ» ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χατζημάρκος : ”Απειλούν τους συνεργάτες μου και τις οικογένειες τους”

Απειλές κατά των συνεργατών και των οικογενειών τους δέχονται το τελευταίο διάστημα οι συνεργάτες του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε γνωστό μέσω των Social Media.
Έχουν ένα προφανή στόχο: Εμένα, θέλουν να χτυπήσουν. Εγώ αντέχω, κοντά τα χέρια απο τους συνεργάτες μου, δηλώνει μεταξύ άλλων ο κος Χατζημάρκος.
Πραγματικά αν φτάσαμε σε σημείο να απειλούν τους συνανθρώπους μας, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε. Μόνο μία λέξη, απαράδεκτο! Τελεία και παύλα. Για κανέναν λόγο δεν επιτρέπεται και δεν νομιμοποιείται μια τέτοια συμπεριφορά από KANENAN. Δυστυχώς, έχουμε ξεφύγει, η ανασφάλεια απειλεί τη δημοκρατία. Οσον αφορά τους πολιτικούς και τους

Συμμετοχή Νίκου Συρμαλένιου στη διαδικτυακή συνάντηση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου με θέμα τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε την Πέμπτη 25/2 σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τον απολογισμό της δημοτικής αρχής από Σεπτέμβριο του 2019 έως τις 31/12/2020.

Ο Νίκος Συρμαλένιος καταρχήν ευχαρίστησε το δήμαρχο για την πρόσκληση και τόνισε ότι πραγματικά είναι ο πρώτος δήμος στις Κυκλάδες που κάνει χρήση μιας τέτοιας δυνατότητας, που έχει θεσπίσει η νομοθεσία. Στη συνέχεια, αφού εξέφρασε τη λύπη του γιατί δεν παρευρίσκεται στη συνάντηση κανένας από τους άλλους τρείς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ξεκίνησε την τοποθέτηση του, διαπιστώνοντας ότι πράγματι ο απολογισμός συνιστά ένα σημαντικό έργο, που όμως έχει συνέχεια τόσο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως συνέχεια θα υπάρχει και στην επόμενη, όποια και να είναι. Επίσης συνέχεια έχουν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ο «Φιλόδημος» που τώρα αντικαταστάθηκε από το «Αντώνης Τρίτσης».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των Τηνιακών


SYSPEIRWSH.jpg

Με ΜΑΤ , βία, συλλήψεις και καταστολή επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση να επιβάλει την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στη Τήνο, ανοίγοντας δρόμους για τους επενδυτές στη «πράσινη» ανάπτυξη , παρά την καθολική αντίθεση των κατοίκων του νησιού.

Εδώ και ένα χρόνο συνεχίζονται οι διώξεις του Τηνιακού λαού , επειδή αγωνίστηκε ν' αποτρέψει τη καταστροφή του τόπου του.

ΔΕΕΠ Κυκλάδων : χρησιμοποίησαν χυδαία υπονοούμενα προκειμένου να ασκήσουν κριτική αυτή που ως κυβέρνηση υπήρξαν βουβοί και άπραγοι στο θέμα της κακοποίησης

    

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       

O κύκλος της σιωπής για τα φαινόμενα κακοποίησης έσπασε όταν η γενναία μαρτυρία στις 16 Ιανουαρίου της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αγκαλιάστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.  

Τις τελευταίες όμως ημέρες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ως κυβέρνηση υπήρξαν βουβοί και άπραγοι στο θέμα της κακοποίησης χρησιμοποίησαν χυδαία υπονοούμενα προκειμένου να ασκήσουν κριτική. Σε μία υπόθεση που το Υπουργείο Πολιτισμού ενήργησε χωρίς χρονοτριβή και βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης.  Η ηγετική ομάδα του Συριζα, μετά το ζήτημα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια και του εκβιασμού της Πολιτείας από έναν καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, αποδεικνύει σε ένα ακόμη ζήτημα ότι αδυνατεί να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και καθοδηγείται από θέσεις του περιθωρίου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην ανακοίνωση νομοθετικών αλλά και ευρύτερων πρωτοβουλιών που ενισχύουν τις πολιτικές ενθάρρυνσης και ισχυροποιούν το πλαίσιο αποτροπής αλλά και τιμωρίας τέτοιων φαινομένων: