slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχολόγια και θα Γιάννη Μαχαιρίδη στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου στη Σύρο

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Περιφερειάρχη.
Για μηχανισμό και υπηρεσίες Περιφέρειας:
Προσπαθούμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με όσο το δυνατό λιγότερες συνέπειες, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να στήσουμε τον μηχανισμό, ο οποίος θα μας διευκολύνει προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους, τους οποίους έχουμε βάλει.

Για τις αντιλαϊκές συνέπειες του προγράμματος «Καλλικράτης»

 Κατατέθηκε χτες 12-7-2011 επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφώσει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η εφαρμογή του «Καλλικράτη», κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην Ερώτηση σημειώνει:

Οι ελληνικοί Δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.

Οι ελληνικοί Δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι Δήμοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από απάντηση και στοιχεία που απέστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρέν, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.
Η ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή είχε γίνει με αφορμή τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για τα «κριτήρια χρηματοδότησης και δαπανών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ιδίως όσων εξ αυτών εμφανίζονται υπερχρεωμένοι» και καλούσε την ΕΕ να μην υπάρξει αύξηση των φόρων και των τελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί κάτι τέτοιο επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων.

Ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα προς την κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Άρση των ανισοτήτων στις μεταγραφές φοιτητών»

Στις οδηγίες που εκδόθηκαν από το ΥΠΕΠΘ για η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου  αναφέρεται ότι:
«Είναι ευνόητο ότι κάθε υποψήφιος που τυχόν ανήκει σε μία από τις ειδικές περιπτώσεις, κρίνεται πρώτα για τις θέσεις της γενικής σειράς(στο σύνολο των θέσεων εισακτέων, όπως έχουν καθοριστεί) και μετά για τις καθορισμένες θέσεις αυτής της μίας ειδικής περίπτωσης και μόνο για τις σχολές ή τμήματα της διοικητικής περιφέρειας που βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του ή της διοικητικής περιφέρειας που φοιτά ο/η αδελφός/ή που θα είναι και η περιφέρεια επιλογής του. Διοικητική περιφέρεια είναι η περιφέρεια, όπως έχει ορισθεί με το νόμο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΛΑΝΕΣ

ΑΠΟΨΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ

  Εορταστική  Εκδήλωση  για  τον  Όσιο  Νικόδημο  στην  Αθήνα
             Η  Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων  ( Ο.ΝΑ.Σ )  καλεί  όλους  τους  συμπατριώτες  μας  στην  Αθήνα  να  τιμήσουν  μαζί  της  τη  μνήμη  του  Οσίου  Νικοδήμου  του  Ναξίου  στις  εκδηλώσεις  που  θα  πραγματοποιηθούν,  ως  εξής :
1.      Τετάρτη  13  Ιουλίου  2011  7.30  μμ  στον  Ιερό  Ναό  Αγίας  Γλυκερίας  Γαλατσίου :  Πανηγυρικός  εσπερινός  και  αρτοκλασία.
2.      Τετάρτη  13  Ιουλίου  2011  9.30 μμ                            Μετά  τον  εσπερινό,  ναξιώτικο   γλέντι  με  ναξιώτες  μουσικούς  και  τραγουδιστές   στο  γήπεδο  μπάσκετ  δίπλα  στην  Αγία  Γλυκερία  ( οδός  Ιπποκράτους ).
3.      Πέμπτη  14  Ιουλίου  2011  7.30  πμ  στον  Ιερό  Ναό  Αγίας  Γλυκερίας  Γαλατσίου:                      Όρθρος  και  Θεία  Λειτουργία .
               Στις  παραπάνω  εκδηλώσεις  συμπαρίσταται  Δήμος  Γαλατσίου  και  ο  σύλλογος  ¨ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ¨  Γαλατσίου.
              Η  Ο.ΝΑ.Σ.  προτείνει  να  καθιερωθεί  ο  επίσημος  εορτασμός  του  Οσίου  μας  και  στην  Αθήνα,  εμπλουτισμένος  και  με  άλλες  παράλληλες  εκδηλώσεις .  Η  φετινή  χρονιά  ας  αποτελέσει  μόνο  την  αρχή.       

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΚΟ κ.λπ: Τα 36 σενάρια που συζητούν οι Ευρωπαίοι όπως μας τα μετέφερε ο Βενιζέλος

Χθες κατά τη διάρκεια του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος ενημέρωσε τους έντρομους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να χρεοκοπήσουμε. Μάλιστα τους ενημέρωσε και για τα 36 σενάρια χρεοκοπίας που συζητάνε οι Ευρωπαίοι και τα οποία σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά... Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

"1. Ελεγχόμενη χρεωκοπία
2. Επιλεκτική χρεωκοπία
3. Εναλλασσόμενη χρεωκοπία
4. Ξώφαλτση χρεωκοπία
5. Προσωρινή χρεωκοπία
6. Διφορούμενη χρεωκοπία
7. Εναλλακτική χρεωκοπία
8. Αντισταθμιστική χρεωκοπία
9. Κυκλική χρεωκοπία
10. Βραχυπρόθεσμη χρεωκοπία
11. Ανώδυνη χρεωκοπία
12. Αμυντική χρεωκοπία
13. Ολιγοήμερη χρεωκοπία
14. Καμουφλαρισμένη χρεωκοπία
15. Εικονική χρεωκοπία
16. Οριακή χρεωκοπία
17. Αντίρροπη χρεωκοπία
18. Υποκειμενική χρεωκοπία
19. Αδιάφορη χρεωκοπία
20. Περιστασιακή χρεωκοπία
21. Ευρωσυνεταιριστική χρεωκοπία
22. Ασήμαντη χρεωκοπία
23. Καλοκαιρινή χρεωκοπία
24. Συναδελφική χρεωκοπία
25. Παραγωγική χρεωκοπία
26. Συμβατική χρεωκοπία
27. Αμφίσημη χρεωκοπία
28. Υποστηριζόμενη χρεωκοπία
29. Αναβαθμιζόμενη χρεωκοπία
30. Επιδερμική χρεωκοπία
31. Περαστική χρεωκοπία
32. Προσπίπτουσα χρεωκοπία
33. Βελούδινη χρεωκοπία
34. Ανατρεπτική χρεωκοπία
35. Υποβασταζόμενη χρεωκοπία

Και τέλος
36. Ολίγον χρεωκοπία ( όπως λέμε ολίγον έγκυος ).

Τώρα που συμπλήρωσα τα 36 σενάρια διάσωσης,
μήπως κάνω για υπουργός οικονομικών της Ελλάδας ;"

από σχόλιο στο capital που είδα antinews αλλά είναι αποκλειστικότητα δικιά μου ;


Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ, Η UNIGESTION ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Ατελής ήταν η γραπτή δήλωση στην οποία προχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (11/7) ο αδελφός του πρωθυπουργού Ανδρέας Α. Παπανδρέου (περιελήφθη στο χθεσινό φύλλο), με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» που αναφερόταν στην άγνωστη σχέση του με την επενδυτική εταιρεία Unigestion και κυρίως με τη θέση που αυτός κατέχει στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της.

Ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου, που επιβεβαίωσε πλήρως τη σχέση του με τη Unigestion από το 2009 και εντεύθεν μέσω της δήλωσής του, πασχίζει με επιμονή, σε πολλά σημεία, να αποστασιοποιηθεί από το όλον. Δηλαδή να εμφανίσει ως στεγανό από το όλον (την εταιρεία Unigestion) το πράσινο fund που έχει αυτή συστήσει, για τις δραστηριότητες του οποίου παρέχει συμβουλές στρατηγικής.

Με τη δήλωσή του ο Α.Α. Παπανδρέου δεν δίνει απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα, όχι κακόβουλων, αλλά προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ κυβερνητικών αξιωματούχων και φίλα προσκείμενων στην πρωθυπουργική οικογένεια, που θα επιθυμούσαν -είναι αλήθεια- μια απόλυτη διάψευση οιασδήποτε σχέσης του με την επενδυτική εταιρεία. Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, όπου το συμφέρον της για επιβίωση είναι απέναντι σε ζαριές επενδυτών υπέρ της χρεοκοπίας της.

Πιο συγκεκριμένα δεν απαντήθηκε:

* Αν η Unigestion με τις επενδυτικές της συστάσεις (Newsletter Νοεμβρίου 2010) ή και τις ενδεχόμενες τοποθετήσεις της ποντάρει σε τίτλους χρεοκοπίας (CDS) και της Ελλάδας, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογικό ως προς τη συμμετοχή του Α.Α. Παπανδρέου στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού;

* Είναι έμμισθη η σχέση του Α.Α. Παπανδρέου με τη Unigestion;

* Διατηρεί μήπως και επενδυτική σχέση με το συγκεκριμένο fund;

* Το 14CENSE, το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακής Ασφάλειας, που είναι εγγεγραμμένο στη Γενεύη (Vignerons 1Α) είναι Ινστιτούτο, ΜΚΟ ή εταιρεία; Αν είναι κάτι από τα δύο πρώτα, από ποιους χρηματοδοτείται ή λαμβάνει χορηγίες;

Το τελευταίο ερώτημα δεν έχει απαντηθεί. Εκκρεμεί από τις 21/3/2010, όταν εκτενώς δημοσιεύονται στην «Κ.Ε.» θέσεις-απαντήσεις του Α.Α. Παπανδρέου περί της σχέσης του με τη C&C International, τα συνέδρια, τις χορηγίες του Τ.Τ. και την πράσινη εταιρεία του τραπεζικού ιδρύματος.

Εν κατακλείδι: Ο Α.Α. Παπανδρέου οφείλει αυτές τις απαντήσεις και γιατί είναι Παπανδρέου και γιατί είναι αδελφός του πρωθυπουργού.

Εκτός και αν ο Α.Α. Παπανδρέου τάσσεται υπέρ του άβατου (παρεπόμενα του κοινωνικά και πολιτικά ανέλεγκτου) για τις επαγγελματικές δραστηριότητες και τους οικονομικούς πόρους των πολιτικών οικογενειών, όπως η δική του, οι οικογένειες Μητσοτάκη, Καραμανλή και όποιες άλλες.

Διευκρινιστικά πάντως επισημαίνουμε ότι η «Ε» αναφέρθηκε δημοσιογραφικά στην άγνωστη δραστηριότητα του Α.Α. Παπανδρέου και στη θέση του στη Strategic Committe της Unigestion, την οποία ασφαλώς δεν συγχέουμε με την Investment Committe (την Επενδυτική Επιτροπή).

Σε ό,τι, δε, αφορά τη σιωπή των κυρίαρχων ΜΜΕ (πλην του Διαδικτύου, του τηλεοπτικού σταθμού Alter και λιγοστών εφημερίδων ή ραδιοσταθμών), αυτή είναι εύγλωττη, πλην όμως ερμηνεύσιμη. Η σιωπή είναι καθεστωτική, ιδιοτελής και η βασική αιτία της κοινωνικής απαξίας που -τελευταία- εισπράττει ο Τύπος.     


Εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης.

     Την Τρίτη, 12 Ιουλίου, στα πλαίσια του εορτασμού των «Νικοδήμειων» από τη Μητρόπολη Παροναξίας, εγκαινιάστηκε το Εκκλησιαστικό Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, παραπλεύρως του Μητροπολιτικού Ναού. Τα εγκαίνια του μουσείου  πραγματοποίησαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδίας, κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης.

     Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης σε ένα νησί, όπως η Νάξος, με τόσα βυζαντινά μνημεία και εκκλησιαστικά κειμήλια και εξήρε την πρωτοβουλία της Μητρόπολης, που προάγει το θρησκευτικό αίσθημα και τον πολιτισμό του τόπου μας.

     Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης ιδρύθηκε το 1992, αλλά έκτοτε δεν είχε λειτουργήσει. 19 χρόνια μετά, φτάσαμε στο σημείο να υλοποιηθεί το έργο, που στεγάζει ανεκτίμητης αξίας βυζαντινά βιβλία, χειρόγραφα και εικόνες από τις εκκλησίες της Νάξου.

     Ευχόμαστε το νέο μουσείο να διατελέσει σε βάθος χρόνου και οι εμπνευστές αυτής της ιδέας να συνεχίσουν επί μακρώ το σημαντικό έργο τους.


Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή την «παραίτηση» του προέδρου του ΕΦΕΤ

 «Το Γερμανικό πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του E.coli και του Γερμανικού κολοσσού Lidl μεταλλάσσεται σε πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα.

Δεν θα ήθελα να πιστέψω αυτό που φημολογείται για μέρες και που παρουσιάζεται σήμερα σε όλο το διαδικτύου, ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της ανακοίνωσης  που εξέδωσε πριν λίγες μέρες ο ΕΦΕΤ, ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl στη Βόρειο Ελλάδα.

Μια τέτοια υπόθεση δημιουργεί τεράστια ανησυχία για την υγεία του ελληνικού λαού και την «προστασία»  που του παρέχουν οι υπεύθυνες προς τούτο Αρχές της ελληνικής Πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω, ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ έκανε το καθήκον του και γνωστοποίησε τα ευρήματά του στον ελληνικό λαό και στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που λειτουργεί στο επίπεδο της ΕΕ, όπως έκανε και ο αντίστοιχος Γαλλικός φορέας όταν διαπίστωσε και αυτός την ύπαρξη του βακτηρίου E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl».

Κατάθεση Αναφορών από τον Γιάννη Βρούτση

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης  Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή τέσσερις αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά Κύθνο, Κέα, Μήλο και Θηρασιά, του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Κύθνου (α.π. 3792/30-06-2011), σχετικά με τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Δρυοπίδας – Μέριχα, που είχε υποστεί ζημιές από τη θεομηνία της 3ης Φεβρουαρίου 2011.

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Κέας (α.π. 4552/29-06-2011), σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μήλου (α.π. 4843/12-07-2011), σχετικά με την κατάργηση του καταστήματος του ΟΤΕ στο νησί.

Προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κατατέθηκαν ως αναφορά τα έγγραφα του Δήμου Θήρας (α.π. 9042/10-06-2011) και της Κοινότητας Θηρασιάς (α.π. 19/31-05-2011), σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Θηρασίας.

Η Νάξος και η γραβιέρα της live στον ΑΝΤ1


Απευθείας σύνδεση με την Νάξο θα έχει μεθαύριο Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011, το πρωί το τηλεοπτικό κανάλι ANT1 και η εκπομπή ELATTE.
Ο  πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης μαζί με το δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Δημήτρη Σαρρή στο χρονικό διάστημα από τις 10:00 έως τις 11:00 και για 20 λεπτά θα παρουσιάσουν στους συντελεστές της εκπομπής Νάντια Μπουλέ, Θανάση Πάτρα και στους τηλεθεατές του ΑΝΤ1 γεύσεις και φαγητά που θα περιέχουν τη φημισμένη γραβιέρα της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Δείτε το βίντεο, αξίζει τον κόπο