slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχές από τοΝ Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου





Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε 101 91 Παπάγου, Αθήνα,

Γιοσέπ Μπορέλ Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών ΕΕ προς Μανώλη Κεφαλογιάννη: «Η Τουρκία οφείλει να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.»

«Το παράνομο και άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και δεν συμμορφώνεται με το εθιμικό Διεθνές Δίκαιο.»

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε θέσει δύο πολύ σημαντικά ζητήματα αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας και είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Επιτροπή. Όπως είχε τονίσει, αφενός η Τουρκία παραμένει, αν και είναι μία υπό ένταξη χώρα στην ΕΕ, ακόμη και σήμερα μία από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν υπογράψει και κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μία Διεθνής Σύμβαση που αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο καθώς την έχουν υπογράψει όλες τα κράτη-μέλη της ΕΕ αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση ως Διεθνής Οργανισμός.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Γιώργος Χατζημάρκος : Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την τριετή αντιπλημμυρική προστασία της Άνδρου

Η κλιματική αλλαγή απαιτεί νέα αντίληψη στην διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων

 

Στο πλαίσιο της νέας αντίληψης με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των  νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  μέσω της  σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο κατά την αντιπλημμυρική περίοδο, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την ανάδοχο εταιρεία, ύψους 631.437,95 ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Άνδρου 2021 – 2023»

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σφαγείου Τήνου

Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου του εκσυχρονισμού Δημοτικού Σφαγείου Λέρου, προέβησαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Τήνου, Ιωάννης Σιώτος, στο πλαίσιο της στήριξης και ενίσχυσης του αγρο-κτηνοτροφικού τομέα των νησιών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σφαγείου Τήνου, για τον οποίο είναι απαραίτητη η προμήθεια και εγκατάσταση σφαγειοτεχνικού εξοπλισμού και ψυκτικών συγκροτημάτων.


Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 65.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χορήγηση χρηματοδότησης μέχρι του ποσού των 65.000,00, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

Καλές γιορτές! Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα! Καλή νέα χρονιά με υγεία!


--
Ifigeneia Chatzigeorgiou

Χριστουγεννιάτικες ευχές από Σύνδεσμο Εργοληπτών & Ηλεκτρολόγων Νάξου

 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ 

του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νάξου σας εύχονται

Καλά Χριστούγεννα και μια Νέα Χρονιά γεμάτη Χαρά, Υγεία,Αισιοδοξία και Επαγγελματική Πρόοδο.

ΕΚ. ΤΟΥ Δ.Σ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΖΑ


 


Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το 2022 !

Μαχη μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης ποιος θα κερδισει τα Ψέκια

Δημοσκόπηση: Η κομματική ταυτότητα των ανεμβολίαστων πολιτών
Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων πολιτών σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Marc.

Κοροναϊός: Αισθητή αύξηση των νέων κρουσμάτων την Τρίτη – Ανησυχία για «βουβή» ανάπτυξη του στελέχους «Ο»


Βασίλης Βενιζέλος
Ξεπέρασε σήμερα η Ελλάδα τους 20.000 νεκρούς – Σε «κόκκινο» συναγερμό οι ΗΠΑ
Με αύξηση της τάξης του… 241% για την Κέρκυρα και της τάξης του… 103% για τα Χανιά στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ανησυχία για μία ενδεχόμενη “βουβή” ανάπτυξη ενός πέμπτου κύματος, υπό την “καθοδήγηση” του στελέχους Ο, προκαλεί ήδη η αισθητή αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού για σήμερα σε όλη τη χώρα, σε σύγκριση με την περασμένη Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.

Ευχες από την Αντιδήμαρχο Δήμου Πάρου

Γ. Λεονταρίτης : τοποθέτηση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού LED των γηπέδων ποδοσφαίρου Φιλωτίου ν. Νάξου και Κουφονησίου.

Δύο ακόμη γήπεδα ποδοσφαίρου εκσυγχρονίζονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της συντήρησης και βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων που υλοποιεί.


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η  οποία συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 21-12-2021, ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την υλοποίηση του έργου ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων ποδοσφαίρου Φιλωτίου ν. Νάξου και Κουφονησίου

Γιορτάζοντας την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με τον AEGEAN VOICE 107,5 στο σπίτι του Άϊ Βασίλη

 

Φέτος, την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στο εορταστικό πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο Aegean Voice 107.5 «Η Φωνή του Αιγαίου» εκπέμπει γιορτινά από την Πλατεία Πρωτοδικείου, στη Χώρα της Νάξου ΓΙΑ τους ακροατές του, ΜΕ τους ακροατές του.

Το σπίτι του Αϊ Βασίλη μετατρέπεται σ' ένα ανοιχτό στούντιο για να υποδεχτεί όλους και όλες εσάς, σε μια χορταστική εκπομπή με τους συντελεστές του σταθμού και προσκεκλημένους ΕΣΑΣ, τους ακροατές μας, στα μικρόφωνα του σταθμού.

Εκπέμπουμε ζωντανά στο κέντρο της πόλης, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Ευχες απο τον Γιάννη Βλασερό

 

Νίκος Συρμαλένιος: Η κυβέρνηση της ΝΔ υιοθετεί στον τουρισμό τη λογική «τσιμέντο να γίνει»!

  

Ομιλία του βουλευτή για το Νομοσχέδιο Τουρισμού στην Ολομέλεια της Βουλής

 

Το νομοσχέδιo για τον τουρισμό της κυβέρνησης της ΝΔ υπηρετεί απόλυτα τη νεοφιλελεύθερη λογική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας δημόσιο χώρο και πλουτοπαραγωγικές πηγές στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αγνοεί τον αναγκαίο χωροταξικό σχεδιασμό και τη λογική της φέρουσας ικανότητας και ανεβάζει τους συντελεστές δόμησης, όπως στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, υπηρετώντας τη λογική «τσιμέντο να γίνει», Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα το Νομοσχέδιο Τουρισμού.

"Τουριστική προβολή των νησιών μας με στόχευση και ευελιξία, αντίδοτο στη πανδημία"

 

Ρόδος 21.12.21

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Στην 14η συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου  Ν. Αιγαίου (μέσω τηλεδιάσκεψης στις 20.12.21)συζητηθηκε στην Ημερήσια Διάταξη το θέμα :"Έγκριση τουριστικής προβολής της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου ". 
Η παράταξη μας εκτιμώντας :