slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Οι… περίεργες εκλογές του 2000, και ο πρόλογος της εθνικής χρεοκοπίας


Twitter@EmOikonomidis

Ήταν από τις στιγμές που σε ρωτούν… αδιάκριτα: “Εσύ που ήσουν τότε;”…

Στις 9 Απριλίου του 2000, ο Κώστας Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να πετύχουν την πιο οριακή και αμφιλεγόμενη
επικράτηση της Μεταπολίτευσης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, με κάτι λιγότερο από 70.000 ψήφους διαφορά, και

Αγρίνιο- Φοιτητές εισέβαλαν σε αίθουσα λίγο πριν μιλήσει η Αντωνοπούλου - ΦΩΤΟ




Σε κατάληψη της αίθουσας του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιοπροχώρησαν φοιτητές πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει την ομιλία της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ράνια Αντωνοπούλου.

Η ανακοίνωση Καραμανλή για τον Γιάννη Αγγέλου



Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο ο Γιάννης Αγγέλου μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, που για χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργούΚώστα Καραμανλή.
Από το πολιτικό γραφείο του κ. Καραμανλή «βγήκε» η εξής ανακοίνωση:

Στον αέρα τα έσοδα από τις διαβόητες «λίστες φοροδιαφυγής»


Πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από πάσης φύσεως φορολογικές παραβάσεις, ακόμα και από εκείνες που αποτελούν αντικείμενο των ερευνών για πάσης φύσεως λίστες που ελέγχονται για φοροδιαφυγή, κινδυνεύουν να μην εισπραχθούν ποτέ αν οι σχετικοί νόμοι που ισχύουν κριθούν, τελικώς, από το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικοί.

Η υπόθεση του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου, που κρίθηκε ήδη από την πενταμελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του

Άγριο κράξιμο στον Κατρούγκαλο στο Κολωνάκι


Ήταν περασμένες 12 το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο Γ. Κατρούγκαλος με περισσή ανδρεία (και θάρρος, θα πρόσθετα) επιχείρησε να διασχίσει με τα πόδια την πλατεία Κολωνακίου.
Προφανώς θα πήγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή της συμφωνίας με τους Κινέζους. Φορούσε κοστούμι με κόκκινη γραβάτα και με το γνωστό μαντιλάκι στην τσέπη του σακακιού.
Ετοιμαζόταν να εισέλθει την οδό Κουμπάρη, όταν κάποιος τον αναγνώρισε: «Μάγκες, ο

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ : Ειδοποιητήριο κατάσχεσης Α’ κατοικίας λόγω ΕΝΦΙΑ… (Video)

 
Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχασαν δύο ηλικιωμένοι όταν έλαβαν ειδοποιητήριο ότι κατάσχεται η πρώτη τους κατοικία από το δημόσιο επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους για αυτή. Μόνο ο ΕΝΦΙΑ το 2015 έφτανε τις 30.000 ευρώ κι όλα αυτά ενώ το ετήσιο εισόδημα τους από μια σύνταξη του ΙΚΑ και ενοίκια ενός σπιτιού φτάνουν τα 20.000 ευρώ.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ  στο ρεπορτάζ του......

2ο Γυμνάσιο Νάξου: αστέρια ρομποτικής

Το περασμένο Σάββατο (02 /04) αφιερώθηκε στη ρομποτική και στις δυνατότητες των παιδιών να ασκήσουν τις τεχνολογίες του μέλλοντος – 250 μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον τελικό του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής με θέμα «Ταξίδι στην Αρχαιότητα» για παιδιά Γυμνασίου, με την υποστήριξη της COSMOTE… Και ανάμεσά τους δύο ομάδες από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου… Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού διεξήχθη στα εκπαιδευτήρια της ’Εκπαιδευτικής Αναγέννησης’ στις Αφίδνες Αττικής, το Σάββατο 2 Απριλίου 2016.
Όπως αναφέραμε συμμετείχαν δύο ομάδες παιδιών της Α’ τάξης του Γυμνασίου Νάξου. Η πρώτη

Απεβίωσε ο Γιάννης Αγγέλου


 Ο επί δεκαετίες πιο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή  Γιάννης Αγγέλου άφησε σήμερα το πρωί  την τελευταία του πνοή
Ο Γιάννης Αγγέλου υπέκυψε σήμερα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν η δεύτερη φορά που χρειάστηκε να δώσει πόλεμο για τη ζωή του, καθώς πριν από πολλά χρόνια είχε βγει νικητής από την πρώτη μάχη με την ασθένεια.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πληροφορήθηκε με οδύνη την απώλεια του στενότερου συνεργάτη του και η θλίψη από το....