slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ 2017- Δ.Τ. και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δελτίο τύπου που εκδόθηκε με αφορμή το Πρωτάθλημα Σκάκι Αιγαίου που έγινε στην Αντίπαρο, όπου 
το Αιγαίο, Βόρειο και Νότιο, παρουσιάστηκε ενωμένο με 10 νησιά, 11 ομάδες και 140 μικρούς και μεγάλους σκακιστές και σκακίστριες από Ρόδο ,Μυτιλήνη, Χίο (2), Σάμο, Ικαρία, Σύρο, Πάρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη και Λέρο.

Υπάρχουν φωτογραφίες, ένα κείμενο σε word, ενώ ο παρακάτω κώδικας είναι ολόκληρη η τελετή λήξης σε βίντεο.

Fwd: Δελτίο Τύπου Ν.Συρμαλένιου - Συμμετοχή σε διεθνές συνέδριο στη Μήλο - Επίσκεψη στην Κίμωλο 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Α) Συμμετοχή σε διεθνές συνέδριο στη Μήλο

Οι πολιτικές ανάπτυξης θα πρέπει να σέβονται τις διαστάσεις και τα μεγέθη του νησιωτικού χώρου

 

 

Με συμμετοχή του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του προέδρου του δικτύου ΔΑΦΝΗ Ηλία Ευθυμιόπουλου, Δημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσου και πολλών συνέδρων, διεξήχθη στις 21 και 22/4 στη Μήλο διεθνές συνέδριο με θέμα "Λιμάνια – Θαλάσσιες Μεταφορές – Νησιωτικότητα".

Ο Νίκος Συρμαλένιος χαιρετίζοντας το Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το δίκτυο ΔΑΦΝΗ, το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου και ο Δήμος Μήλου, ανέφερε καταρχήν ότι ήταν πολύ εύστοχη επιλογή το σημαντικό αυτό συνέδριο να διεξαχθεί στη Μήλο.

Γιατί: α) το λιμάνι της Μήλου είναι το δεύτερο σε μέγεθος μετά τη Σούδα στη Μεσόγειο β) ιστορικά θα πρέπει να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου 1914-1918, στο λιμάνι αυτό ελλιμενίστηκε μια μεγάλη μοίρα του αγγλογαλλικού στόλου. Κατά συνέπεια αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές και σε συνδυασμό με τις εξαίρετες φυσικές ομορφιές του, το λιμάνι αυτό αποκτά μοναδικά χαρακτηριστικά όχι μόνο για το Αιγαίο αλλά και για ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Από τα θέματα του συνεδρίου, ξεχωρίζοντας την ενέργεια, το περιβάλλον καθώς και την επιχειρηματικότητα, θεωρώ ότι οι αναπτυξιακές επιλογές που πρέπει να γίνουν στο νησιωτικό χώρο οφείλουν να συνάδουν με τις ευρωπαϊκές πρακτικές. Κατά συνέπεια πρέπει να ακολουθηθούν πολιτικές ανάπτυξης που θα σέβονται τις διαστάσεις και τα μεγέθη του νησιωτικού χώρου. Έργα συμβατά με το περιβάλλον, έργα μικρού μεγέθους σωστά χωροθετημένα, έργα που θα συμβάλλουν στη διατήρηση των νησιών ως ελκυστικών τουριστικών προορισμών.

Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο και αξιοποίηση των συμπερασμάτων του.

 

Β) Επίσκεψη στην Κίμωλο

 

Το Σάββατο 22/4 ο Νίκος Συρμαλένιος μαζί με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλη, επισκέφθηκαν την Κίμωλο. Επισκέφθηκαν καταρχήν το λιμενικό σταθμό, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο δημαρχείο του νησιού όπου συζήτησαν διεξοδικά  με το Δήμαρχο Κώστα Βεντούρη και τον Αντιδήμαρχο Τάκη Σάρδη όλα τα βασικά ζητήματα καθώς και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και κυρίως αυτά που είναι της αρμοδιότητας του υπουργείου ναυτιλίας. Πρόκειται για την εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017, για τα προβλήματα του λιμανιού της Ψάθης, για τη δρομολόγηση λύσεων και χωροθέτησης νέου λιμενικού έργου που θα διευκολύνει και θα συντομεύσει καταρχήν τη σύνδεση με τη Μήλο. Τέλος, ολοκλήρωσαν την επίσκεψη με επιτόπια μετάβαση στα σημεία όπου έχουν δρομολογηθεί ή προτείνεται να δρομολογηθούν τα συγκεκριμένα έργα.

Είναι σαφές ότι υπήρξε δέσμευση για επιτάχυνση των διαδικασιών και όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την υλοποίηση των επίμαχων έργων που θα βοηθήσουν καθοριστικά την αναπτυξιακή πορεία του νησιού.

 

 

23/4/2017

 

 


Γιατί να επιλέξω την Νέα Δημοκρατία

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, 00:02 -

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ: Με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσειΤου Γιάννη Σιδέρη

«Το ΠΑΣΟΚ ο κόσμος ως πέρυσι το είχε «εμπάργκο». Τώρα άρχισε να το ακούει, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα επιστρέψει. Πάντως είναι στο χέρι του αυτό τον αναποφάσιστο κόσμο που ήταν δικός του, να τον προσελκύσει. Είναι πιο εύκολο από το να ξαναπάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκεί πήγε δοκιμαστικά».

ΠΑΣΟΚ, εκεί, στη Β΄ Εθνική!

 
Του Γιάννη Σιδέρη

Το σοκ του μνημονίου, επέπεσε ως καταστροφικός κομήτης στο καλομαθημένο εκλογικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ. Λέμε εκλογικό και όχι πολιτικό. Πολιτικό υπήρχε τη δεκαετία του 70 και τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ηταν τότε ένα ιστορικό ρεύμα που ξεκινούσε από τον Τρικούπη, τον Παπαναστασίου και το Βενιζέλο, διαπερνούσε τον Πλαστήρα και το Γεώργιο Παπανδρέου, και έβρισκε την συνέχειά του στον

Fwd: ΔΤ - «Μηδενική απορρόφηση κονδυλίων της ΕΕ για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία.»


 

«Μηδενική απορρόφηση  κονδυλίων της ΕΕ για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία.»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την οριστική ματαίωση του διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα εκτέλεσης του σχεδίου προώθησης οπωροκηπευτικών στα σχολεία και την οριστική απώλεια εγκεκριμένων κοινοτικών πόρων 3,1 εκ. ευρώ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την ερώτηση για την μηδενική απορρόφηση  κονδυλίων της ΕΕ για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούσα βέβαιο ότι η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου θέματος θα ευαισθητοποιούσε και θα κινητοποιούσε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν θα άφηνε να χαθούν τα 3,1 εκ ευρώ που είχαν ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούσαν τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία.

Πίστευα ότι θα λειτουργούσε αφυπνιστικά για την κυβέρνηση η υψηλή απορροφητικότητα άλλων χωρών που άγγιξε ή έφθασε στο 100%.

Δυστυχώς, όμως, η σημερινή κυβέρνηση εξαντλείται σε κορώνες λαϊκισμού και σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Μία κυβέρνηση αδιαφορίας, ανεπάρκειας και ανικανότητας σε όλο της το μεγαλείο.

Με λύπη μου πληροφορήθηκα από την Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος μας κα Φωτεινή Αραμπατζή το περιεχόμενο της απάντησης που

έλαβαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι 46 βουλευτές μας σε σχετική

ερώτηση που είχαν καταθέσει  για τη μηδενική απορρόφηση εγκεκριμένων

κοινοτικών κονδυλίων για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα

σχολεία και την οποία σας παραθέτω». 

 Fwd: Πρόσκληση Εκδήλωσης
 

 

 

 

Πετράς Ισίδωρος

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης INFOΓΝΩΣΗ

Κοντολέοντος Χώρα Νάξου Τ.Κ. 84300

Τηλ. 2285022671 - 6974997899

www.infognosi.gr

info@infognosi.gr

 

 


Γιορτή του Αγίου Γεωργίου στα Κουφονήσια


Τα Κουφονήσια γιορτάζουν… Ουπς.. Όχι μόνο τα Κουφονήσια. Αλλά σχεδόν όλη η Ελλάδα. Μπορεί «κάθε σπίτι να έχει κι ένα Γιάννη», αποδεικνύεται όμως και οι Γιώργηδες δεν πάνε πίσω. Ουκ ολίγοι. Και όπως είναι λογικό σήμερα 23 Απριλίου, σχεδόν όλη η Ελλάδα γιορτάζει. Και στα όρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τα Κουφονήσια είναι αυτά που έχουν τον πρώτο λόγο καθότι ο Αη Γιώργης είναι ο Πολιούχος του νησιού. Αλλά και η Ηρακλειά δεν πάει πίσω…. Κι από εκεί και πέρα και στον Κυνίδαρο και στην Ποταμιά αλλά και γενικότερα σε κάθε σχεδόν γωνιά της Νάξου υπάρχει μία μικρή ή μεγάλη εκκλησία όπου γιορτάζεται η μνήμη του