slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα Αμερικανάκια μας δουλεύουν ... ψιλό γαζί!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Τις τελευταίες ημέρες οι της κυβέρνησης και οι παλαμοκρουστές βουλευτές που την στηρίζουν ξανάρχισαν το γνωστό παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της μεγάλης κοροϊδίας εις βάρος μας.

Δράσεις Συν+Αξίας

Η συν+Αξια με χαρά σας ανακοινώνει μερικές από τις Δράσεις που θα συμβούν. 

xoros.JPG
Δωρεάν Μαθήματα Σύγχρονου Χορού
Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 21:00 στην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο
Τηλ Επικοινωνίας Μαργαρίτα: 6974058233



xoros2.jpg






Κακλαμάνης: «Το διαλύσαμε το κόμμα» - Βόμβα Φλωρίδη στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Πρώτη ανάρτηση: 15/4/2011 - 18.33

Καζάνι που βράζει είναι το ΠΑΣΟΚ με τις αιχμές και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς μετά τη βόμβα Φλωρίδη
για αναδιάρθρωση και εκλογές και τις αντιδράσεις εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε μία δήλωσή του θα προκαλέσει… μετασεισμούς τόνισε χαρακτηριστικά πως «το διαλύσαμε το κόμμα»!

Πήραν πίσω τις συγχωνεύσεις μετά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις!!

                                Πληρώσανε  την  ψήφο στο Μόρτη 
Μετά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, άλλα και η έντονη και έγκαιρη κινητοποίηση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη και του Δημοτικού Συμβουλίου άλλα και  των προέδρων των τοπικών Διαμερισμάτων – όπως του προέδρου του Γλυνάδου Γιάννη Σέργη - το υπουργείο παιδείας  αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί στο θέμα των σχολικών συγχωνεύσεων  και τα δημοτικά - Μονής, Χαλκείου, Χειμάρρου, Σαγκρίου, Εγγαρών, Γαλήνης και Γλυνάδου -σχολεία που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν παραμένουν ως έχουν . Έτσι το μόνο σχολείο που συγχωνεύεται είναι το μονοθέσιο του Γαλανάδου που  θα ενωθεί – άλλο κουφό αυτό - με το 6θεσιο του Αγίου Αρσενίου και όχι με του Γλυνάδου που είναι διπλά.

Βασικά σημεία της Ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Κομοτηνή

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρακιώτισσες και Θρακιώτες,

Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά μας. Ανάμεσα σε σας και τη ΝΔ. Και αναφέρομαι σε όλους εσάς, χωρίς διακρίσεις: και στους Χριστιανούς και στους Μουσουλμάνους.

Πιστεύω ειλικρινά σε μία Σύγχρονη Μειονοτική Πολιτική. Πιστεύω ακλόνητα ότι στη Θράκη έχουμε χρέος να οικοδομούμε διαρκώς, ένα Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, που θα σέβεται απόλυτα τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική καταγωγή.

Προγραμματικές δηλώσεις έκανε ο ΓΑΠ λες και ανέλαβε χθες Πρωθυπουργός

"Θα προχωρήσω με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η χώρα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Το βασικό διακύβευμα σήμερα είναι η ανόρθωση και η ανασυγκρότηση της χώρας, η δημιουργία μιας καλύτερης χώρας και όχι η επιστροφή στο παρελθόν, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Κλόουν... Επικίνδυνος κλόουν


Θράσος και... τηλεπασαρέλα.
Αντί να σιωπήσει από σεβασμό στο πόνο των Ελλήνων πολιτών που πληρώνουν τα δεινά της διεφθαρμένης εξουσίας και των πολιτικών σαν και του λόγου του-αυτός με τον...

Το 17% των ενεργών πολιτών έχει αποκλειστεί από τα δάνεια

Σε δυσβάσταχτο ζυγό εν μέσω ύφεσης και πιστωτικής ξηρασίας έχει εξελιχθεί ο “Τειρεσίας” για το 17% περίπου των ενεργών πολιτών της χώρας, έχουν μπει στις μαύρες λίστες του διαβόητου διατραπεζικού συστήματος.

Περισσότεροι από 1.700.000 δανειολήπτες και 350 χιλ νομικά πρόσωπα -ρεκόρ όλων των εποχών- αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες εξαιτίας της κρίσης, και έτσι βρέθηκαν καταχωρισμένοι στη μαύρη λίστα του...

Ερωτηματικά σχετικά με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού


Σε έναν δικό του κόσμο ζει ο ΓΑΠ!
Κύριε Πρωθυπουργέ Κυβερνάτε την χώρα ενάμιση χρόνο πια. Σήμερα μου δώσατε την εντύπωση ότι βγήκατε στον Ελληνικό λαό να ζητήσετε την ψήφο του, για να γίνετε Πρωθυπουργός.
Για μια ακόμα φορά δεν μας είπατε τίποτα για την εξαθλίωση που μας...

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο ΤΥΠΟΥ
· Μυτιλήνη, Τετάρτη 13 Απριλίου 2011. Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. και με την ιδιότητα του Αν. Τομεάρχη Οικονομίας, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Μυτιλήνης με θέμα την «Οικονομία».
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει περιοδεία από το Σάββατο 16/4 έως και τη Δευτέρα 18/4 στα ακόλουθα νησιά των Κυκλάδων:
· Σαντορίνη, Σάββατο 16 Απριλίου 2011. Θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με το ...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η άνοδος της ομάδας του Παναξιακού στην Δ’ Εθνική γεμίζει όλους μας με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της ομάδας ,τον προπονητή, τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο, τους παράγοντες και τους φιλάθλους που όλο αυτό το διάστημα κάτω από αντίξοες συνθήκες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.
Η επιτυχία αυτή έκανε ολόκληρη τη Νάξο να χαμογελάσει και να ...

Αγωγές αποζημίωσης κατά μέσων ενημέρωσης κατέθεσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης

 Αγωγές αποζημίωσης κατά των τηλεοπτικών σταθμών "Κόντρα" και "Extra 3", και της εφημερίδας "Αυριανή", καθώς και μήνυση κατά του Σπύρου Καρατζαφέρη για συκοφαντική δυσφήμιση, κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης με αφορμή πληροφορίες που μετέδωσαν ότι είναι ο υπουργός με καταθέσεις ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές του δηλώσεις και στο "πόθεν έσχες".

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του αναφέρεται ότι "μετά την πρόσφατη μεθοδευμένη επίθεση και τις συκοφαντικές αναφορές εναντίον του, ο Μιχάλης Λιάπης κατέθεσε σήμερα αγωγές και μήνυση για την αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης".

Καλπάζει η Ανεργία στο Νότιο Αιγαίο...Έφτασε στο 20,20%....

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή εκτοξεύτηκε στο 15,1% τον Ιανουάριο του 2011 από 14,8% το Δεκέμβριο και 11,3% ένα χρόνο πριν.

Συνολικά οι άνεργοι ανέρχονται πλέον σε 756 χιλιάδες, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο έχουν προστεθεί στη λίστα των ανέργων 189 χιλιάδες, ενώ μόλις σε ένα μήνα 23 χιλιάδες άτομα έχασαν τη δουλειά τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε 4.302.315 άτομα.

Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 18,8% από 14,9% που ήταν τον Ιανουάριο του 2010, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 12,4% από 8,7%.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις ηλικιακές ομάδες 15-24 ετών (37%) και 25-34 ετών (21,3%).

Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία (22,7%) και στο Νότιο Αιγαίο (20,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στο Βόρειο Αιγαίο (7,1%) και στην Πελοπόννησο (10,3%).

Τα πασχαλινά αυγά τρομάζουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δέκα χρόνια πριν ο Θ. Τσουκάτος σε μια σπάνια επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας (κατ΄ άλλους ήθελε να την "πει" στον Σημίτη) είχε καταθέσει πρόταση για θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα με 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Φοβούμενοι προφανώς τα πασχαλινά αυγά και γιαουρτάκια, κατέθεσαν πρόταση στη Βουλή με στόχο να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Νέα Φτώχεια και καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος».

Την πρόταση για τη διοργάνωση της ημερίδας συνυπογράφουν οι...περισσότερα

Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου


Γιάννης Μαμουζέλος, πρόεδρος με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Παπαδόπουλο
Γιάννης Μαργαρίτης, αντιπρόεδρος με αναπληρωτή το Στέλιο Ζούλη
Γιάννης Πιτταράς με αναπληρώτρια την Αδριανή Ξενάκη
Ροδούλα Καπίρη με αναπληρώτρια την Έλλη Ωνάσογλου
Μανώλης Μανωλάς με αναπληρωτή Σταμάτη Καπίρη
Λιμενάρχης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Μαρία Τζανίνη με αναπληρώτρια τη Δήμητρα Ψακή-Νομικού (δήμος Αμοργού)
Δημήτρης Παναγάκης με αναπληρωτή το Σταμάτη Σίμο (δήμος Αμοργού)
Μαρία Συνοδινού με αναπληρωτή τον Ελευθέριο Συνοδινό (δήμος Αμοργού)

Π. Ρήγας: Κατόπιν ενεργειών μου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ΘΑ προωθηθούν μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας του ΕΣΥ στις Κυκλάδες!!!!

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στο νησιωτικό χώρο, εξαίρεση προχωρά στην κατ 'ρύθμιση ορισμένων θεσμικών ζητημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που εμφανίζονται με ιδιαίτερη οξύτητα στα νησιά μας, στον τομέα της Υγείας.

Έτσι, για την κάλυψη των κενών θέσεων των αγροτικών γιατρών, στο χρονικό διάστημα της τρίμηνης εκπαίδευσης που πραγματοποιούν οι νεοδιοριζόμενοι στα Νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, θα δίνεται η δυνατότητα στη ΔΥΠΕ να παρατείνει τις συμβάσεις όσων ήδη υπηρετούν, εφόσον το επιθυμούν ή διαφορετικά να προσλαμβάνει επικουρικούς γιατρούς, για τρεις μήνες.

Επίσης, η ΔΥΠΕ θα έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται η ίδια τον κατάλογο των επικουρικών γιατρών, ο οποίος και θα παραμένει ανοικτός, ούτως ώστε, σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού από τον πρώτο του καταλόγου, να καλείται ο επόμενος στη σειρά κ.ο.κ .

Οι πιο πάνω ρυθμίσεις θα εισαχθούν στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα.

Για τη γενικότερη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΣΥ στο νησιωτικό χώρο, αλλά και για τη διαμόρφωση των νέων Οργανισμών των Νησιωτικών Μονάδων Υγείας, καθώς επίσης και για το καθεστώς διακομιδής των ασθενών, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει συγκροτήσει επιτροπή, η οποία και θα καταθέσει τις προτάσεις της, προκειμένου να ακολουθήσει διαβούλευση δημόσια.

Ειδικότερα για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

1) Διορίζονται και καλούνται για ανάληψη υπηρεσίας 5 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο της Σύρου (καρδιολόγος, νευρολόγος, οφθαλμίατρος και δύο παιδίατροι), καθώς και ένας παθολόγος για το Κ.Υ. της Πάρου.

2) Διορίζονται, από τη ΔΥΠΕ, 11 επικουρικοί γιατροί στις μονάδες Υγείας που εποπτεύονται από το Νοσοκομείο Σύρου και 3 για όσες εποπτεύονται από το Νοσοκομείο της Νάξου (δηλαδή σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών Πάρου, Αμοργού, Μήλου, Σίφνου κ.λ . π.).

3) Δίνεται η δυνατότητα στη ΔΥΠΕ να τοποθετήσει επικουρικούς γιατρούς στις νησιωτικές Υγειονομικές Μονάδες, προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις παραϊατρικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.

Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, γίνεται πλέον αποκλειστικά και μόνο με το αντικειμενικό σύστημα επιλογής (κριτήρια ΑΣΕΠ).

Για την έγκαιρη προώθηση όλων των πιο πάνω ζητημάτων, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με τους υπεύθυνους της 2 ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.