slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Σύρο με τον Υπουργό Υγείας ο Φίλιππος Φόρτωμας




Written on July 19, 2024.


Την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με επικεφαλής τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, υποδέχθηκε στη Σύρο ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. Τον Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Χρήστος Ροϊλός.

Δ. Λιανός: Με λύπη διαπίστωσα ότι αρκετοί συμπολίτες μας ήταν ελλιπώς ενημερωμένοι ή και παραπληροφορημένοι - « Η άσκηση βίας, η εξύβριση, οι προπηλακισμοί και οι απειλές Είναι καταδικαστέες και Δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές »


Προχθές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση των τελών ύδρευσης. Με λύπη διαπίστωσα ότι αρκετοί συμπολίτες μας ήταν ελλιπώς ενημερωμένοι ή και παραπληροφορημένοι για την τιμολογιακή πολιτική που καθορίστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία έχει ήδη εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.
Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η αύξηση τελών δεν αρέσει σε κανέναν αιρετό, όμως οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και η παρατεταμένη ανομβρία καθιστούν αναγκαία την λήψη μέτρων αφενός για την εξασφάλιση πόσιμου ύδατος (μέσω αφαλατώσεων, ανόρυξης και μίσθωσης γεωτρήσεων), αφετέρου για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού και της αλόγιστης χρήσης.

Τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη υποδέχτηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης στο

 Τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη υποδέχτηκε την Πέμπτη
18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης
Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης στο πλαίσιο της επίσκεψης που
πραγματοποίησε ο κ. Υπουργός στη Σύρο.
Ο Υπουργός Υγείας συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Υγείας κ.
Μάριο Θεμιστοκλέους και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας
κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Κυκλάδων με θέμα: "Συσπείρωση της κοινωνίας απέναντι στην κυβερνητική αντιμεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις"

"Συσπείρωση της κοινωνίας απέναντι στην κυβερνητική αντιμεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις."

H  Νέα Αριστερά Κυκλάδων  ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», που διαλύει τον χώρο της ψυχικής υγείας, πρόληψης και απεξάρτησης και καταργεί οργανισμούς με ιστορία δεκαετιών,οι οποίοι έχουν σταθεί δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους.

Λιμάνι στην Κυρά της Ρω. Ένα σπουδαίο έργο από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Σε ανακοίνωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σημειώνει:Το μέγεθος κάθε έργου μετριέται στα συναισθήματα που προκαλεί.
Το λιμάνι στη Ρω, μας έδωσε όλα αυτά που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε.
Γιατί, χρειαζόμαστε δυνάμεις και έργα σαν αυτό μας τις δίνουν.
Βρεθήκαμε χθες εκεί, με ένα δρομολόγιο της ναυτιλιακής εταιρείας “Δωδεκάνησος” που δοκιμαστικά έπιασε στο νέο λιμάνι στη Ρω. Η συγκίνηση όλων όσων βρεθήκαμε εκεί, η χαρά και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των κατοίκων του Καστελλορίζου, η μεγαλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε.
Συνεχίζουμε, γεμάτοι δύναμη από την ανάταση που μας έδωσε το χθεσινό ταξίδι μας σ Το μέγεθος κάθε έργο
τη Ρω

Περιοδεία Φίλιππου Φόρτωμα σε Σύρο, Νάξο, Πάρο & Αντίπαρο





Περιοδεία πραγματοποιεί από την περασμένη Παρασκευή, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας στα νησιά του νομού. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας επισκέφθηκε τη Σύρο, τη Νάξο, την Αντίπαρο και την Πάρο, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων εργασίας με τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο των συνεχών και αδιάλειπτων επαφών που διατηρεί με τις τοπικές αρχές.

Στη Σύρο, σε συνέχεια συναντήσεων που είχε με πολίτες στο γραφείο του, παρευρέθηκε στην Επισκοπική Θεία Λειτουργία για την Ιερά Καρδία του Ιησού στον Γαλησσά και στο πανηγύρι που διοργάνωσε η τοπική κοινότητα. Είχε τη δυνατότητα να συναντήσει από κοντά φίλους και συναγωνιστές αλλά και κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, και να ανταλλάξει ευχές.