slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα διεθνής πρωτιά για τη Νάξο με ενέργειες του Δήμου!

           Νάξος, 12 Μαρτίου 2021 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι προσπάθειες για στοχευμένη προβολή στο εξωτερικό για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Μετά από τις κατάλληλες επαφές του Δήμου, η Νάξος κατέλαβε πρόσφατα την κορυφή σε λίστα με τα  καταλληλότερα Ελληνικά νησιά για τους Δανούς ταξιδιώτες σύμφωνα με το δημοφιλέστερο περιοδικό της Δανίας Vagabond. Είναι εντυπωσιακό πως στις πρώτες θέσεις της ίδια λίστας διασφαλίστηκε και η παρουσία των Κουφονησίων κάνοντας τη σημαντική αυτή λίστα, υπόθεση της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων! Σημειώνεται πως η Δανία θεωρείται από τις πλέον ανθεκτικές οικονομίες της Ευρώπης με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Με την ίδια αμεσότητα ο Δήμος ανταποκρίθηκε και στα πρώτα θετικά σημάδια ανάκαμψης που εμφανίζει η Βρετανική ταξιδιωτική αγορά. Το τελευταίο διάστημα αξιοσημείωτη είναι επιτυχία που έχει η λίστα με τα 20 Ελληνικά νησιά https://www.standard.co.uk/escapist/travel/best-greek-islands-to-visit-a3869661.html που προτείνει  η Βρετανική εφημερίδα διεθνούς κύρους Evening Standard. Χαρακτηριστικό του ευνοϊκού κλίματος είναι η αισιόδοξη εισαγωγή του αφιερώματος που προτρέπει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να αρχίσουν να ονειρεύονται, καθώς Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται σε συνεννοήσεις για άνοιγμα του τουρισμού! 

Η πολύπειρη δημοσιογράφος, που είχε φιλοξενηθεί στη Νάξο έπειτα από οργανωμένο δημοσιογραφικό ταξίδι του Δήμου, αναδεικνύει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στην πρώτη θέση. Οι αμμώδεις παραλίες και η εναλλαγή με τα ορεινά χωριά, η ανεπανάληπτη τοπική κουζίνα και η γοητευτική Χώρα «τεκμηριώνουν» την επιλογή της αρθρογράφου. 

«Διεκδικούμε διεθνείς πρωτιές μέσα από στοχευμένες δράσεις και επαφές. Δεν μένουμε στη θεωρία, ούτε περιοριζόμαστε στην τυχαία προβολή. Δημιουργούμε ως Δήμος τις προϋποθέσεις για διεθνείς διακρίσεις ώστε να μεταφέρουμε το μήνυμα για ποιοτικές διακοπές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες με όχημα, επιλεγμένα Μέσα με παγκόσμια αναγνώριση», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς, σχετικά με το πρόγραμμα προβολής που υλοποιεί ο Δήμος με την Επιτροπή Τουρισμού. 
Η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. είχε την τιμητική της στο σημερινό επεισόδιο της εκπομπής «ΠΟΠ Μαγειρική» της ΕΡΤ2!


Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. είχε την τιμητική της στο σημερινό επεισόδιο της εκπομπής «ΠΟΠ Μαγειρική» της ΕΡΤ2!
Ο καταξιωμένος chef και παρουσιαστής της εκπομπής, Μανώλης Παπουτσάκης, έφτιαξε Πατάτες Νάξου στιφάδο με πράσινες ελιές και ταχινένια κρέμα λεμονιού, ενώ όσο μαγείρευε άκουγε τον τεχνολόγο τροφίμων, Διονύση Αντωνόπουλο, να μιλά για τον

Η ΝΔ όχι μόνο δεν λειτουργεί ως αρωγός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά αρνείται κιόλας να επεκτείνει και να κηρύξει υποχρεωτικές τις συμβάσεις του κλάδου του επισιτισμού και τουρισμού

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση για τις συμβάσεις στους κλάδους επισιτισμού και τουρισμού.

Σύμφωνα με την ερώτηση, η επίθεση που έγινε στα εργασιακά δικαιώματα, κατά την τετραετία 2010-2014, στην προσπάθεια πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, ήταν πρωτόγνωρη. Οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, που επιβλήθηκαν από τις τότε Κυβερνήσεις στην αγορά εργασίας, υποβάθμισαν σημαντικά τη διαπραγματευτική θέση των εργαζομένων, χωρίς να συμβάλουν, όπως επικαλείτο η νεοφιλελεύθερη ρητορική, στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

"Είναι πολλά τα λεφτά Αρη";


" Το έμμισθο-"κρατικοδίαιτο "  παρεακι Χατζημαρκου τον εκθέτει περισσότερο και προκαλούν την κοινωνία μας. !
Απάντηση -  Καταγγελία στη νέα  οργανωμένη  πολιτική  αλητεία!
Θέλουν να αναβιώσουν το : "είναι πολλά τα λεφτά Αρη";
Την ώρα που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει τέραστια προβλήματα μετά από ένα (1) έτος  εγκλεισμού και τις πολυεπίπεδες συνέπειες της πανδημίας , το έμμισθο παρεακι Χατζημαρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  προκαλεί συστηματικά και σχεδιασμένα!

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16  Μαρτίου και ώπου έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση  η Ψήφιση  Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, έτους 2021.

Τα θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Η εισήγηση του Γιάννη Βλασερού στην τηλεδιάσκεψη των Υγειονομικών του Κινήματος Αλλαγής Νοτίου Αιγαίου με την Πρόεδρο κ.Φώφη Γεννηματά.

Αγαπητές-οί συνάδελφισσες -οι και συντρόφισσες -οι.Κυρία Πρόεδρε.
Το ΕΣΥ αποτέλεσε ίσως την πιο υπερβατική πολιτική πράξη τού ΠΑΣΟΚ.Τό Κίνημα Αλλαγής σάρξ έκ
της σαρκός του ΠΑΣΟΚ με τις ίδιες ευαισθησίες στην επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη του προηγούμενου χρόνου διά της προέδρου του Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε τις προτάσεις του Κινήματος γιά το νέο αναγεννημένο ΕΣΥ στο οποίο σαν 6η πρόταση περιλήφθηκε και η υγεία στα νησιά. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά αλλά και ικανοποίηση μου γιατί με τις προτάσεις μου συνέβαλα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αστυνομία

Νέα μέτρα για την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Σκοπός των μέτρων που εξήγγειλε να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας αλλά και τα κατασκευασμένα γεγονότα.
Για να βελτιωθεί το πρόβλημα όλες οι δυνάμεις Άμεσης Δράσης, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, πρέπει να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου για να μην κατασκευάζονται γεγονότα κατά το δοκούν, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Κάμερες παντού σε όλους τους αστυνομικούς», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή θέση σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τις κάμερες σε όλους τους ενστόλους που προαναφέρθηκε:

Σε συνεργασία με την βρετανική και γαλλική Αστυνομία, θα ενισχυθούν τα ψυχογραφικά τεστ προς τους αστυνομικούς για να διαγνωστεί εκ των προτέρων αν κάποιος υποψήφιος έχει ροπή προς τη βία που τον καθιστά επικίνδυνο να αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα φέρει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για την συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

Ο Συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει με νομοθετική ρύθμιση, ειδικό βοηθό συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή δέκα εξειδικευμένων στελεχών.

Xαράλαμπος Κόκκινος : "Ποιοι " χορωδοι" επηρεάζουν και χειραγωγούν τη Δικαιοσύνη ";

   

Στην προκλητική  και απαράδεκτη  λειτουργία του   περιβόητου "Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτιου Αιγαίου " έχουμε αναφερθεί  συχνά και έχουμε " στηλίτευσει "τις  απαράδεκτες ενέργειες του.
Εκπροσωπεί  ΜΟΝΟ την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη κ.Χατζημαρκο και ΟΧΙ το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλιου!

Αποτυχημένο/ες  υποψήφιοι/ες  Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμου του κ. Χατζημαρκου που έχουν τη απεριόριστη στήριξη του, έχουν τοποθετηθει δίπλα του και : 

-εκτελούν πιστά τις εντολές του και τον εκπροσωπούν 

Απάντηση αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη σε έγγραφο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων

Απάντηση στο υπ' αριθμ. πρωτ. 32/10-03-2021 έγγραφό σας.

Κύριοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω εγκάρδια, διότι με τη σημερινή επιστολή σας με επιβεβαιώνετε πλήρως για τους χαρακτηρισμούς που σας απέδωσα.

Σας κάλεσα σε συνάντηση και δημόσιο διάλογο, μετά την πρώτη επιστολή σας, η οποία κατά δική σας ομολογία στηριζόταν σε φήμες, ζητώντας σας να προσκομίσετε στοιχεία και αποδείξεις για τα όσα ψευδώς και συκοφαντικά αναφέρατε.

Αντί αυτού, επανέρχεστε σήμερα με μία επιστολή, στην οποία συνεχίζετε να αναπαράγετε ΦΗΜΕΣ, χωρίς να καταθέτετε ούτε ένα στοιχείο.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.), που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, με τηλεδιάσκεψη, υπό την Προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Θέμα  της συνεδρίασης ήταν η εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος  νόμου  ν.4770/2021 για την  «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο». 

Ανάρτηση δασικών χαρτών σε Νάξο Αμοργό , Πάρο - Αντίπαρο, Κυκλάδες

Ανάρτηση δασικών χαρτών   Νάξου  Αμοργού  ,  Πάρου - Αντιπάρου , Κυκλάδων 
Με ημερομηνία έναρξης υποβολής αντιρρήσεων:
Από 5-3-2021 έως 17-6-2021.
Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι 7 Ιουλίου 2021.
Αναστάσιος Κουρής & Σια ΕΕ «Δασογαία»
Αντιρρήσεις Δασικών Χαρτών - Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου.
Εντοπισμός - Έλεγχος χαρακτηρισμού γεωτεμαχίου
Σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης Φωτοερμηνείας και Αυτοψίας, Παράσταση στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων, ως τεχνικός σύμβουλος