slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Νάξου

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα ώρα 19.00μμ συνεδρίασαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Νάξου με σκοπό τη συγκρότηση σε σώμα μετά από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συστάθηκε ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΚΗΣ

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:...... ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΛΟΥΠΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΛΩΝΗΣ

ΜΕΛΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΡΥΚΟΚΚΟΣ και ΜΙΧΑΗΛ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ


Αποφασίστηκαν επίσης τα εξής :

Να προγραμματισθεί συνάντηση ενημέρωσης με τον Διευθυντή του Λυκείου Νάξου
Συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για τα προβλήματα των μαθητών με το 15μελες του Λυκείου Νάξου
Θα προγραμματισθούν τρόποι επικοινωνίας και ενημέρωσης με τους γονείς, και διερεύνηση –επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν .
Συνάντηση με τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς , ενημέρωση στα νέα δεδομένα.
[Καλλικράτης]–εγκυκλίους δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης-και συνάντηση με τον νέο Εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύγκλιση του Σχολικού συμβουλίου[σύλλογο διδασκοντων-γονεων-μαθητων -τοπική
αυτοδιοίκηση]όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν το Λύκειο .

Μετά σε νέα συνεδρίαση θα αποφασισθούν οι επόμενες δράσεις, και ενέργειες
Του Συλλόγου

ΝΔ: Οι πίνακες που συνόδευσαν τις καταγγελίες για άνιση προβολή των θέσεων της από την ΤιΒι

Δείτε τους, μιλάνε από μόνοι τους και δεν χρειάζονται σχολιασμό:




Επιστροφή στην περίληψη...

Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα βλέπουν οι FT

Κίνηση του κλίματος προς την ανησυχία και το φόβο «βλέπουν» οι Financial Τimes.

Σε πρόωρες εκλογές πριν από την λήξη της θητείας του θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκτιμούν οι Financial Τimes.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το κλίμα στην Ελλάδα κινείται περισσότερο προς την ανησυχία και το φόβο για το μέλλον παρά προς το θυμό για τα μέτρα λιτότητας.

Σε άλλη στήλη της εφημερίδας γίνεται λόγος ότι η προσπάθεια της Ελλάδας μοιάζει με το μαρτύριο του Σίσυφου, όσο περισσότερο μειώνει η κυβέρνηση της δαπάνες για να ανταποκριθεί στους στόχους τόσο αυτοί απομακρύνονται.

Στο άρθρο γίνεται παράλληλα λόγος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, θέτοντας το ερώτημα εάν οι επενδυτές θα θελήσουν να τοποθετηθούν σε μια χώρα με τα προβλήματα της Ελλάδας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Αποκριάτικα δρώμενα στο Δαμαριώνα και στην Κωμιακή





"Έκλεψε" την παράσταση η Β.Τζότζολα στο Λουτράκι...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv_rHPUksjveTRt1lAR2SGuQ5eyZxeh2IHH9BAzU-dDumUXlx4nNHdZowmj0ZP1SLfQkWAmuHdh4EXlJCtlg_cH6C1nRCIbRtuK0gYU2I_Xk6jy1RCifRPJGK_pd4MFbZFmDMC33w5d1h1/s400/157045_1747988987885_1483628336_1878895_7991055_n.jpgΜε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Λουτρακίου με επίσημη προσκεκλημένη την αναπληρώτρια εκπροσώπου της ΝΔ Βασιλική Τζότζολα. H κ. Τζότζολα απόδειξε χθές και ήταν η άποψη που επικράτησε μεταξύ του κόσμου πως είναι απο τα νέα στελέχη του κόμματος που αντιπροσωπεύουν επ ακριβώς την νέα φιλοσοφία και τακτική της ΝΔ στο θέμα των προσώπων.

Η νέα φουρνιά στελεχών του κόμματος και η ανανέωση προσώπων δίνουν πόντους στην Αξιωματική Αντιπολίτευση που σταθερά ανεβαίνει και πάλι στην εκτίμηση του κόσμου.

Η σεμνή της παρουσία αλλά ο δυναμικός και ουσιαστικός της λόγος έκανε την εκδήλωση στο Λουτράκι να διαφέρει απο τα συνηθισμένα και να προσθέτει πολιτικοιδεολογικό στίγμα κάτι που είχε ξεχαστεί απο τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.

www.report24.gr

Συνεργασία Περιφερειάρχη με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη είχε σήμερα συνεργασία στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακριωνίτη και του πρώην Περιφερειάρχη Βασίλη Μπρακουμάτσου, εξετάστηκαν αναλυτικά όλοι οι τομείς του προγράμματος δράσεων και έργων της Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην υγεία, στην ύδρευση – αποχέτευση και στη διαχείριση των απορριμμάτων, τομείς για τους οποίους θα υπάρξουν και επί μέρους συσκέψεις για λήψη οριστικών αποφάσεων.

Οι κ. Χατζημιχάλης και Μαχαιρίδης επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για συνεχή συνεργασία, ώστε, ειδικά σε αυτό κομβικό σημείο λειτουργίας των νέων θεσμών, να υπάρξουν λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και ενδιαφέρουν άμεσα τον πολίτη.


• ΑΥΡΙΟ (Τρίτη, 1/3), ο Περιφερειάρχης θα βρίσκεται στη Ρόδο, όπου στις 12 το μεσημέρι θα δεχθεί το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων.

Μιχελάκης για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, για συνεργασία με στελέχη του ΛΑΟΣ, για δημοσκοπήσεις και πρόωρες εκλογές

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και χαρακτήρισε σκορποχώρι εξαπέλυσε ο Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ και στην οποία τάσσεται υπέρ της συνταγματικής εγγύησης για το θέμα του χρέους.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στις 31 Ιανουαρίου του 2011, ο οποίος τόνιζε πως δεν τίθεται θέμα συνταγματικής κατοχύρωσης της λιτότητας, αλλά και δήλωση του κ. Καστανίδη, στις 13 Φεβρουαρίου του 2011, ο οποίος και χαρακτήριζε ανώριμη και ανεπίκαιρη τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού του θέματος. "Πρόκειται περί θιάσου, όχι περί κυβέρνησης, ή μάλλον αδικώ το θέατρο, αυτή δεν είναι κυβέρνηση ειναι σκορποχώρι", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ενδεχόμενη συνεργασία ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με στελέχη του ΛΑΟΣ για συνεργασία, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία με τον βουλευτή Μάκη Βορίδη. Σε ερώτηση ευρύτερης συνεργασίας με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Μιχελάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως για τον Αντώνη Σαμαρά η ενότητα της κεντροδεξιάς είναι θέμα βάσης. Σημειώνεται, πάντως, η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ πριν λίγες μέρες στον Γιωργο Καρατζαφέρη υπενθυμίζοντας τη στάση που κράτησε ο ίδιος απέναντι στο μνημόνιο.

Δημοσκοπήσεις - Πρόωρες εκλογές

Εργαλεία της στιγμής χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποιος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των αναποφάσιστων αλλά και στο κλείσιμο της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ. Επεσήμανε το γεγονός πως αυτή η περίοδος δεν είναι προεκλογική , κάτι που ανεβάζει τα ποσοστά όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ενώ τόνισε πως σε όλες τις δημοσκοπήσεις υπάρχει το περιθώριο του στατιστικού λάθους και είναι νωρίς ακόμα να εξαχθούν συμπεράσματα.

Πρόωρες εκλογές

Καλοδεχούμενες χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά τις πρόωρες εκλογές ο Γιάννης Μιχελάκης εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως η ίδια επαναφέρει τα σενάρια αυτά κάθε φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα από την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθει. " Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους θεσμους και το θέμα των πρόωρων εκλογών", τόνισε ο κ. Μιχελάκης επισημαίνοντας πάντως πως "δεν τις φοβόμαστε , είμαστε έτοιμοι , τις περιμένουμε και είναι και καλοδεχούμενες".

Επεισόδια κατά πολιτικών

Καταδικάζει η ΝΔ τα επεισόδια που έχουν καταγραφεί κατά πολιτικών το τελευταίο διάστημα. "Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν απευθύνεται", δήλωσε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

ΚΑταγγελία ΝΔ: Προβολή των κομμάτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Σας δίνουμε σήμερα – όπως σας είχα πει την προηγούμενη εβδομάδα- την έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με την “πολιτική πολυφωνία” στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, κατά τη διάρκεια του 2010.

Έχοντας υπόψη σας το σύνολο της έκθεσης μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα. Και βέβαια θα συμφωνήσετε πως ό,τι σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα είναι απολύτως ακριβές. Είναι η πραγματικότητα. Θα περιοριστώ σε ορισμένες βασικές επισημάνσεις:

  • Η πρώτη επισήμανση αφορά στη χρονική έκθεση των πολιτικών κομμάτων για ολόκληρο το 2010. Τα στοιχεία θα τα βρείτε στον πίνακα της σελ. 9. Από αυτά προκύπτει ότι:
  • Το ΠΑΣΟΚ έχει τη μερίδα του λέοντος με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%. Ποσοστά πολύ πιο ψηλά από την εκλογική δύναμη που είχε καταγράψει στις εκλογές του προηγούμενου χρόνου: Ποσοστά που αποκαλύπτουν μια υπερέκθεση.
  • Η Νέα Δημοκρατία έχει προβολή που κυμαίνεται από το 20,1% (ΝΕΤ) και φτάνει μέχρι το 28,8%. Δηλαδή, έχουμε το ακριβώς αντίθετο, σε όλα ανεξαιρέτως τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Έχουμε χρόνο προβολής που υπολείπεται των εκλογικών ποσοστών της. Έχουμε υποέκθεση.
  • Η χρονική έκθεση του ΚΚΕ παρουσιάζει μια διακύμανση. Αλλού βρίσκεται περίπου στα επίπεδα της κοινοβουλευτικής του δύναμης, αλλού λίγο παραπάνω και αλλού λίγο παρακάτω.
  • Για το ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε επίπεδα ανάλογα με την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση και λίγο πιο πάνω.
  • Για το ΛΑΟΣ σε δύο κανάλια βλέπουμε μια υπερέκθεση και σε άλλα έκθεση που βρίσκεται περίπου στην εκλογική του δύναμη.

  • Η δεύτερη παρατήρηση αφορά στον τόνο παρουσίασης των πολιτικών κομμάτων. Τα σχετικά στοιχεία θα τα βρείτε στους πίνακες των σελίδων 33 και 34.

Κυρίως μάλιστα στη σελίδα 34, όπου καταγράφεται το ισοζύγιο του τόνου παρουσίασης για κάθε κόμμα χωριστά, όπως προκύπτει από την αφαίρεση του ποσοστού του αρνητικού τόνου από το ποσοστό του θετικού τόνου.

Από τους πίνακες αυτούς προκύπτει ότι:

  • Για το ΠΑΣΟΚ το ισοζύγιο του τόνου παρουσίασης είναι θετικό με εξαίρεση το ΣΚΑΪ, όπου είναι οριακά αρνητικό και το STAR, όπου είναι ουδέτερο.
  • Για τη Νέα Δημοκρατία έχουμε, και πάλι, το ακριβώς αντίθετο. Σε όλους ανεξαίρετα τους τηλεοπτικούς σταθμούς το ισοζύγιο είναι αρνητικό.
  • Στον ίδιο πίνακα θα δείτε και τις διαφοροποιήσεις που έχουν γίνει μεταξύ 2009 και 2010.
  • Το ΠΑΣΟΚ είχε θετικό πρόσημο και το ‘09 και το ’10 σε όλους τους σταθμούς, με εξαίρεση το ΣΚΑΪ, που είχε αρνητικό πρόσημο το ALTER που το 2009 είχε ουδέτερο και το STAR που έχει ουδέτερο.
  • Η Νέα Δημοκρατία είχε αρνητικό πρόσημο και τις δύο χρονιές, με εξαίρεση για το 2009 τη ΝΕΤ, όπου είχε θετικό και το ΣΚΑΪ όπου είχε ουδέτερο. Πάντως, το 2010 είναι παντού αρνητικό.

  • Η τρίτη επισήμανση αφορά στην παρουσίαση των Πολιτικών Αρχηγών. Και το σχετικό πίνακα θα τον βρείτε στη σελίδα 40.
  • Υπάρχουν στοιχεία, τόσο για το 2010, όσο και για το 2009 και μπορείτε -κατά συνέπεια- να κάνετε και συγκρίσεις για τις διαφοροποιήσεις που συντελέστηκαν.

Από τα στοιχεία που δημοσιεύονται προκύπτει ότι:

  • Πρώτος σε προβολή είναι ο Πρωθυπουργός με ποσοστά που κυμαίνονται από το 19,2% μέχρι και το 39,1%. Τα ποσοστά αυτά έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2009.
  • Δεύτερος σε προβολή είναι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς με ποσοστά από το 13% μέχρι το 25,4%. Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά της προβολής του Προέδρου της Ν.Δ. κατά το 2010 έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2009. Και το επισημαίνω.
  • Για τους υπόλοιπους αρχηγούς θα δείτε ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, υπάρχει μια υπερπροβολή του κ. Καρατζαφέρη και του κ. Τσίπρα παρόλο που τα κόμματά τους έχουν χαμηλότερα ποσοστά έναντι της κας Παπαρήγα, που ηγείται του ΚΚΕ με μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά.
Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία.

Μπορείτε να τα δείτε με κάθε λεπτομέρεια στην έκθεση του ΕΣΡ.

Δικαιώνουν στο ακέραιο αυτά που ήδη σας είπα από την προηγούμενη εβδομάδα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
















ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ,ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ .
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ

Χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη μένουν από την 1η Μαρτίου οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ κα έξι ακόμη Ταμείων, καθώς οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ), λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης των φαρμακείων από τις πολύμηνες οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων, τα Διοικητικά Συμβούλια των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν την υλοποίηση της απόφασης των γενικών συνελεύσεων τους, περί άρση της πίστωσης σε όσα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν πολλούς μήνες.

Ως εκ τούτου, από την 1η Μαρτίου, διακόπτεται η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των παρακάτω ασφαλιστικών Ταμείων:

ΟΠΑΔ,  ΗΣΑΠ, Δικηγόροι Επαρχιών, Δικηγόροι Αθηνών, ΤΣΑΥ, ΕΤΕ και Συμβολαιογράφοι.
 
Οι διοικήσεις των δύο Συλλόγων καλούν το υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει τη γραφειοκρατία, η οποία καθιστά αδύνατο να είναι τα Ταμεία συνεπή στις υποχρεώσεις τους.
ΠΗΓΗ

Π. Ρήγας: "Ο αγώνας σας υπονομεύτηκε"

Στο μήνυμά του ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, κάνει ξεκάθαρη αναφορά για υπονόμευση του δύσκολου προεκλογικού αγώνα της "Συμπαράταξης", όπως αναφέρει, από συγκεκριμένους πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες του τόπου. "Αυτή η υπονόμευση είχε, δυστυχώς, μεγάλη συμβολή στο αρνητικό αποτέλεσμα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

KYΡΙΕ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ;
Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΧΟSNEWS

Απέτυχε και ξέχασε να παραιτηθεί!!!!!!


Οι άνθρωποι της Ελληνικής κυβέρνησης δεν πάσχουν μόνο από έλλειψη ειλικρίνειας, ευθιξίας και ήθους. Τον τελευταίο καιρό πρέπει να τους έχει χτυπήσει και το πρόωρο αλτσχάιμερ με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πλέον τι λένε και τι κάνουν.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωνε πριν μερικούς μήνες ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή "Νέοι φάκελοι" του Αλέξη Παπαχελά.
"Αν χρειαστεί να έρθουν νέα μέτρα ίσως να είναι ένας άλλος υπουργός ο οποίος θα το κάνει.... θα σημαίνει ότι έχω αποτύχει........" είχε πει χαρακτηριστικά αλλά μάλλον το ξέχασε.
Το 9ο κατά σειρά φορολογικό νομοσχέδιο που μας φέρνουν τώρα, θα είναι ακόμα πιο επώδυνο και θα βυθίσει στην απόγνωση και την φτώχεια όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες.