slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμβολιασμός δύο ταχυτήτων – Οι πρωταγωνιστές και οι απρόθυμοι

Ιωάννα Φωτιάδη
Τα υψηλά ποσοστά επιφυλακτικότητας των ηλικιωμένων σε συνδυασμό με τη θέρμη των νεότερων να εμβολιαστούν άμεσα –ακόμα και το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου– αναδεικνύουν μια νέα πτυχή του χάσματος… γενεών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας. Η απροθυμία σημαντικής μερίδας πολιτών άνω των 60 ετών να εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή και με το «κλίμα» στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Πώς η κυβέρνηση τιμά την Πρωτομαγιά με πράξεις εξηγεί ο Μητσοτάκης

Το δικό του μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις: Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όπου θα καταγράφεται και θα προστατεύεται ο χρόνος εργασίας. Με το δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία. Με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου. Και

Σαρώνει στο διαδίκτυο η «Τρεχαντήρα» -80 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στο παραδοσιακό τραγούδι των Κυκλάδων [βίντεο]


80 χορωδοί, μονωδοί και μαέστροι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν για πρώτη φορά μέσω του διαδικτύου και δημιούργησαν μία πολυπληθή χορωδία ερμηνεύοντας ένα παραδοσιακό τραγούδι των Κυκλάδων.

Την πολυτραγουδισμένη «Τρεχαντήρα» σε επεξεργασία του διακεκριμένου συνθέτη, Δημήτρη Μηνακάκη.
Ορισμένοι από τους καλλιτέχνες έχουν συμπράξει στο παρελθόν σε κάποιο φεστιβάλ ή χορωδιακή συνάντηση, άλλοι μπορεί είναι φίλοι, και άλλοι να μη γνωρίζονται καθόλου, έχουν όμως δύο κοινά σημεία αναφοράς. Την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι, αλλά και την ομάδα του Facebook "Ο όμορφος κόσμος της χορωδίας" από όπου ξεκίνησε το όλο εγχείρημα.

Ομάδα Αλήθειας: Το συγκλονιστικό βίντεο για τα 11 χρόνια από την τραγωδία της Marfin

 

Εντεκα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, Τετάρτη 5 Μαΐου από την
 μαύρη ημέρα του εμπρησμού της Marfin όπου βρήκαν το θάνατο 
τρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα.
Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου 
κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων 
για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, 
έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν
 μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ για Τζανακόπουλο και Ηλιόπουλο



Φουντώνει η συζήτηση αλλά και η υπόγεια κριτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις δύο βασικές επιλογές του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr,  στελέχη όχι μόνο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της «προεδρικής φρουράς», υποστηρίζουν πλέον ανοιχτά ότι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα σημαντικά καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, αλλά και ότι πέφτουν συνεχώς σε γκάφες.  

Οι κουτοπονηριές της Κουμουνδούρου και το ΚΚΕ

Ο Σάντας, ο Μάντας κι ο... Αλέξης ο Αβάντας αποφάσισαν να οργανώσουν πορείες και να κάνουν επίδειξη δύναμης αμέσως μετά το Πάσχα, εργαλειοποιώντας τον νόμο για τα εργασιακά.

Γι’ αυτό οργανώθηκαν συσκέψεις επί συσκέψεων στην Κουμουνδούρου, γιατί το απεργιακό μέτωπο για τα εργασιακά είναι μία ευκαιρία να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αφάνεια. Βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει καμία απολύτως επιρροή στα συνδικάτα και γι’ αυτό το κάλεσμα για συγκεντρώσεις μπορεί να εξελιχθεί σε παρωδία.
Βέβαια, από πονηριά οι Συριζαίοι σκίζουν. Δεν

Κυριάκο τρέξε…


Το επόμενο δίμηνο θα κρίνει το restart τόσο της κυβέρνησης όσο και της οικονομίας της χώρας. Όσο και αν όλοι μας έχουμε βαρεθεί να ακούμε για τις κρίσιμες ημέρες που έρχονται, αυτή τη φορά όντως οι επόμενες 60 ημέρες θα είναι καθοριστικές. Όχι για την πανδημία, αλλά για την επανεκκίνηση που θα δοθεί μετά το φετινό Πάσχα, που μπορεί φέτος να φέρει μία κανονική Ανάσταση.
Ο δρόμος μέχρι εκεί θα είναι δύσβατος. Ιδιαίτερα στην οικονομία, όπου από τον Μάιο ξεκινούν ουσιαστικά όλες οι οικονομικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα οι τόσο κρίσιμοι για την Ελλάδα τομείς του λιανεμπορίου και της εστίασης. Εκεί πραγματικά το μεγάλο στοίχημα αλλά και ερωτηματικό είναι το ποιοι θα καταφέρουν να επανα-ξεκινήσουν.

Φορολογικές δηλώσεις: Εννέα φοροανάσες σε εκατομμύρια νοικοκυριά

Εννιά… φοροανάσες σε εκατομμύρια νοικοκυριά δίνει η Kυβέρνηση εξαλείφοντας στις φετινές φορολογικές δηλώσεις τις επιβαρύνσεις και τους έξτρα φόρους που φέρνει η μείωση των εισοδημάτων από την επέλαση του κορωνοϊού.

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών ακυρώνεται το πέναλτι φόρου 22% που επιβάλλεται στο ποσό του εισοδήματος που δεν έχει καλυφθεί με ηλεκτρονικές αποδείξεις για τους πληττόμενους φορολογουμένους και όσους είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ «κουρεύεται» κατά 50% και διαμορφώνεται στο 11% το πρόστιμο για τους φορολογουμένους που δεν έχουν πιάσει το όριο του 30%, αλλά έχουν καλύψει με ηλεκτρονικές συναλλαγές τουλάχιστον το 20% του εισοδήματός τους.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: ΔΙΑΡΚΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


 
Σύρος 4/5/2021

Την Πρωτομαγιά δεν γιορτάζουμε μόνο την ανθοφορία και τις ομορφιές της ανοιξιάτικης φύσης . Είναι ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση των εργατικών τους δικαιωμάτων και για καλύτερες συνθήκες εργασίας .
 
Την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο 90.000 εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν ζητώντας το 8ωρο για εργασιακό ωράριο και βελτίωση των εργασιακών συνθήκων . Από τότε μέχρι σήμερα , ο κόσμος της εργασίας και του καθημερινού μόχθου τιμά τους αγώνες των εργαζομένων και συνεχίζει να παλεύει .
 
Είναι διαρκής ο αγώνας :

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνει τι (του) λένε οι δημοσκοπήσεις -Μια ανάγνωση της έρευνας του Politico 

Στην Ευρώπη οι πιο έγκυροι «οργανισμοί» που καταγράφουν τις δημοσκοπήσεις είναι το Politico και το EuropeElects.

Kαι οι δύο τροφοδοτούνται από το σύνολο των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται σε κάθε χώρα και στη συνέχεια τις επεξεργάζονται με τις δικές τους μεθοδολογίες. Επειτα, με απόλυτη διαφάνεια τις δημοσιεύουν σε χρονοσειρές, με διάρκεια αρκετά χρόνια, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις τάσεις.

Τι λένε τα σχετικά Poll of the Polls για τη χώρα μας;

Άνοιξε η εστίαση και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βγήκε για καφέ


Το tweet της ΠτΔ: Πρώτη μέρα με την εστίαση πάλι ανοικτή, έστω και με περιορισμούς. Απολαμβάνοντας ένα καφέ και φιλική κουβέντα με γιατρούς από τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας, που τις θεωρούσαμε αυτονόητες μέχρι να μας τις στερήσει η

6 ΜΑΗ απεργούμε! Ανακοίνωση - Κάλεσμα για την Πρωτομαγιά

 

«Πρωτομαγιά. Γεια σας, όλοι πάμε στη μάχη!»

«Όταν ο άνθρωπος δίνει τη ζωή του για ανώτερα ιδανικά, δεν πεθαίνει ποτές!»

(Σημειώματα αγωνιστών στο δρόμο για την εκτέλεση την Πρωτομαγιά του 1944 )

 

6 ΜΑΗ απεργούμε!

Τιμάμε τη φετινή Πρωτομαγιά με τις αξίες της τάξης μας!

Μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά!


Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, 


Η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο. Είναι εμβληματική μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη ανανεώνει την απόφαση της για να συνεχίσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα ως τη νίκη.