slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Oμιλία Μάρκου Εμμ. Καφούρου την ολομέλεια της Βουλής

Ο βουλευτής Ν. Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κος Μάρκος Εμμ. Καφούρος απηύθυνε τη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού με  τίτλο «διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Ο  βουλευτής ανέλυσε την σημαντικότητα του σχεδίου νόμου για το τουρισμό που έρχεται για να αντιμετωπίσει αδυναμίες δεκαετιών προωθώντας σημαντικές θεσμικές τομές ενώ αναφέρθηκε εμφατικά στον οινοτουρισμό καθώς ή χώρα μας και ειδικά τα νησιά αποτελούν έναν από τους πολλά υποσχόμενους και ανερχόμενους οινοτουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Επεσήμανε την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη προστασία των αμπελουργικών ζωνών, των ευαίσθητων οικοσυστημάτων  και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των νησιών μας, από τις πιέσεις της οικιστικής ανάπτυξης. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΞΟΥ : Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το διαχρονικό σύμβολο της Νάξου, ο Ναός του Απόλλωνα, φωτίστηκε στο χρώμα της Παγκόσμιας Εκστρατείας,

Το πιο εμβληματικό και διαχρονικό σύμβολο της Νάξου, ο Ναός του Απόλλωνα, φωτίστηκε στο χρώμα της Παγκόσμιας Εκστρατείας, που προάγει τη σπουδαιότητα που έχει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση στην υγεία του μαστού, πάντα μέσα στον Οκτώβριο, καθιερωμένο μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της νόσου.
Μια πρωτοβουλία του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΞΟΥ, σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την SMK group Naxos!

Έντονες αντιδράσεις στα σχέδια της Αγαπηδάκη για να αυξήσει τους προσωπικούς γιατρούς!

Άρης Μπερζοβίτης,
Κάποτε εκεί στην Αριστοτέλους 17, στο υπουργείο Υγείας, θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν με σοβαρότητα, με οργάνωση και όχι με προχειρότητα και παρορμητισμό. Όταν πρέπει να λύσεις προβλήματα, δεν δημιουργείς άλλα. Όταν θέλεις να κάνεις μεταρρυθμίσεις, τις μελετάς πολύ καλά και φροντίζεις να έχεις τουλάχιστον με το μέρος σου τους ομοϊδεάτες σου και όχι να συσπειρώνεις τους πάντες εναντίον σου. Έτσι ώστε να μην κάνεις επικοινωνιακή ζημιά στην κυβέρνηση και να μην αναγκάζεσαι να οπισθοχωρείς, όπως έγινε πρόσφατα με τα εμβόλια κατά της γρίπης.

Καλές οι προθέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη να βρει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικών γιατρών, αλλά τα σχέδια της -για την μετατροπή των αγροτικών γιατρών σε γενικούς και παθολόγους, αλλά και ειδικά αυτά που αφορούν στις οικονομικές απολαβές της τάξης 100.000-150.000 ευρώ σε όσους γιατροιύς επαναπατριστούν και γίνουν οικογενειακοί- εξόργισαν σχεδόν ολόκληρη την ιατρική κοινότητα (ΠΙΣ, παθολόγους, νοσοκομειακούς κ.λπ.). Εξαίρεση ίσως αποτελούν οι οικογενειακοί γιατροί, οι οποίοι διατηρούν όμως επιφυλάξεις. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Οι εξαγγελίες Αγαπηδάκη για το Σ/Ν που πρόκειται να προωθήσει

“Εφυγε” η Μαργαρίτα Γεραλή, το “αντίο” από τον σύζυγό της Νίκο Μανιό

 Από naxospress
«Έφυγε» από τη ζωή η Μαργαρίτα Γεραλή, αγωνίστρια της Αριστεράς, η οποία φυλακίστηκε για τις ιδέες και τους αγώνες της τόσο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας όσο και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ήταν σύζυγος του πρώην βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού με καταγωγή από τη Νάξο…

Στο μήνυμά του ο Νίκος Μανιός ανέφερε:

Ο.ΝΑ.Σ.: Προτάσεις για τη διαμόρφωση/βελτίωση του οδικού δικτύου της Νάξου


Σε συνέχεια του εγγράφου/πρόσκλησης (Κ.Π.: 30_Δ.3.3) της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του οποίου λάβαμε γνώση από το διαδίκτυο, με τίτλο «Βελτίωση εθνικού/επαρχιακού οδικού δικτύου και οδών πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς», παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στην πρότασή σας, προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, και τα παρακάτω: 

ΠΑΣΟΚ : Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι

 


Tου Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
aantonopoulos10@gmail.com
Η πρώτη δημοσκόπηση της GPO έδειξε ότι η Χαριλάου Τρικούπη, παρά τη θεαματική πτώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένει στο 11,9%.
Με ψυχραιμία αντιμετώπισαν στη Χαριλάου Τρικούπη τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης, που μέτρησε τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον αλληλοσπαραγμό που προκάλεσε η ανάδειξη του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. Ειδικότερα, η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star, εκτός από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στο 12,9%, το έφερε και μια ανάσα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κλείδωσε στο 11,9%.

Συντριβή ΣΥΡΙΖΑ: Στα... Τάρταρα με 12,9% - Πάει... καρφί για μονοψήφια νούμερα

Νέα ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, που πραγματοποίησε η GPO για λογαριασμό του Star. Μαύρα μαντάτα για τον Κασσελάκη και το κόμμα του, το οποίο καταποντίζεται, καθώς, σύμφωνα με τις μετρήσεις, μετά τον «εμφύλιο» που γίνεται το τελευταίο διάστημα και δείχνει ότι πάνε να... βάλουν λουκέτο στο μαγαζί, ο κόσμος φαίνεται να τους γυρίζει την πλάτη. «Πληγωμένος» βγαίνει και ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν πέτυχε να φέρει τον αέρα ανανέωσης που είχε υποσχεθεί, με αποτέλεσμα να μην πιάνει ούτε τη βάση στις προτιμήσεις του κόσμου.