slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αλ. Χαρίτσης - Κ. Νοτοπούλου: «Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό για τις τουριστικές επιχειρήσεις»

  

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό, πράττοντας πολύ λίγα και πολύ αργά για τις χιλιάδες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Αφού η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα μόλις στις 13 Μαΐου για να ανοίξει ο τουρισμός μια μέρα μετά, παρουσιάζει πρόγραμμα ενίσχυσης ενώ ο κλάδος έχει επανεκκινήσει εδώ και 20 μέρες.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Για τους εργαζόμενους πληρωμή σε ρεπό, για τα golden boys της ΔΕΗ μισθοί 350.000 ευρώ

 

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δρομολογεί τις μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων και την πληρωμή τους σε... ρεπό, τα golden boys του στη ΔΕΗ δίνουν αυξήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους εαυτούς τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» η Γενική Συνέλευση της εταιρείας ετοιμάζεται την Παρασκευή να εγκρίνει αυξήσεις σε μισθούς που θα αγγίζουν τα 350000 τον χρόνο για τα γαλάζια golden boys. Όλα τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας πέραν των bonus των αυξήσεων από 30% έως 50% επί των ετήσιων μεικτών αποδοχών τους θα έχουν τη δυνατότητα της προσαύξησης επί του ποσού του πρώτου bonus έως 50%! Στα παραπάνω βέβαια δεν λαμβάνονται υπ' όψιν τα υπόλοιπα «δωράκια», όπως αμοιβές για συμμετοχές σε συμβούλια και επιτροπές, υπερπολυτελή αυτοκίνητα και προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης.

Δελτίο Τύπου ΑΔΜΗΕ και Δήμου Τήνου : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ


Αθήνα, 2 Ιουνίου 2021

Επίσκεψη εργασίας στην Τήνο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 η Διοίκηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ενόψει της κατασκευής Υποσταθμού Υψηλής Τάσης που θα σηματοδοτήσει την ένταξη του νησιού στο εθνικό διασυνδεδεμένο σύστημα.

Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μάνο Μανουσάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Μάργαρη και τον Διευθυντή Νέων Έργων Μεταφοράς, κ. Κωνσταντίνο Τσιρέκη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Ιωάννης Σιώτος. Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και ο Δήμαρχος πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο που έχει κριθεί ως βέλτιστο για τη χωροθέτηση του Υποσταθμού, το οποίο βρίσκεται στο δυσπρόσιτο βόρειο τμήμα του νησιού, έναντι της Άνδρου, πλησίον του υφιστάμενου Τερματικού στη θέση «Στενό». 

Γ. Βρούτσης: "Κυβερνησιμότητα σε Δήμους και Περιφέρειες με 43% + 1. Με το νέο Νόμο βάζουμε τέλος στην ακυβερνησία!" ΒΙΝΤΕΟ


Η ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. στο ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών»

Εγκαινιάστηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πάρου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ).

 Με μια λιτή τελετή εξαιτίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν χθες τα επίσημα εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Πάρου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ).
  • Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου  Κώστας Μπιζάς και λοιποί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και θεσμικοί φορείς και στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Τον αγιασμό, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εκδήλωση στο ΕΚ της λεγόμενης «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαμαρτύρεται έντονα για τη διαδικτυκή εκδήλωση που συνδιοργανώνει  ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Francois Alfonsi με τη λεγόμενη «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Θέμα της εκδήλωσης είναι το δήθεν μακροχρόνιο πρόβλημα της μη εκτέλεσης των αποφάσεων από πλευράς της Ελλάδας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένα άκρως δυσφημιστικό και ανακριβές για την Ελλάδα θέμα σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μία ένωση η οποία περιφρονεί τις Διεθνείς Συνθήκες και προσπαθεί να υπονομεύσει και να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους.

Δεν είναι τυχαίο ότι το έμβλημα της συγκεκριμένης ένωσης είναι δύο νομοί της Θράκης σε πράσινο χρώμα. Ενώ συνεχείς είναι οι προσπάθειες αμφισβήτησης της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης που υπεγράφη το 1923 και σαφώς ορίζει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική σε αντίθεση με την μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη που ορίζεται Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Προκηρύσσεται από την Περιφέρεια ο διαγωνισμός για την επισκευή γηπέδων μπάσκετ – βόλεϊ Χώρας Μυκόνου

Το έργο χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για λογαριασμό του Δήμου Μυκόνου


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους ΟΤΑ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και με ειλημμένη την απόφαση για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ασφαλείς και λειτουργικές, προκήρυξε διαγωνισμό για την επισκευή των γηπέδων μπάσκετ – βόλεϊ περιοχής Λάκκας, στη Χώρα Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών έργων Κυκλάδων της ΠΝΑΙ, προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Επισκευή γηπέδων καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης περιοχής Λάκκας, Χώρας Μυκόνου», συνολικού προϋπολογισμού 110.000,00 ευρώ.

Γιατί δεν πήγε ο Τσίπρας στην εκδήλωση για την ένταξη στην ΕΟΚ;

Γραφει ο Άγγελος Κωβαίος
Η επέτειος των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες έδωσε την ευκαιρία για κάποιες υπενθυμίσεις, το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης στο Ζάππειο.

Προφανώς και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του χώρου, αφού εκεί, στο αίθριο του Ζαππείου είχε υπογραφεί ακριβώς πριν από 42 χρόνια η συνθήκη προσχώρησης της χώρας στην τότε ΕΟΚ.