slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ


Ευχές Αντώνη Σαμαρά, για το νέο έτος

«Υγεία και αγάπη σε όλους, σε όλες τις οικογένειες. Αλλά, αυτή τη στιγμή, ο νους μου είναι κοντά κυρίως σε εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους. Σε εκείνους που αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο» στο μαγαζί τους. Σε εκείνους που περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές, τώρα, όταν όλοι οι υπόλοιποι λέμε «χρόνια πολλά».

Αυτούς τους ανθρώπους σκέφτομαι περισσότερο. Κι από βάθους καρδιάς οι ευχές όλων μας σε αυτούς πάνε, κυρίως.

Σε όλη την Ελλάδα, εύχομαι να βρει το δρόμο της, με τον τρόπο που ξέρει και πρέπει- δηλαδή την ανάπτυξη- και σε όλους τους Έλληνες να είναι -πάνω από όλα- υγιείς. Και να μη χάσουμε ποτέ την αισιοδοξία και το χαμόγελο, που πρέπει να έχουμε, για να πάμε μπροστά.

Ευχαριστώ πολύ.
Και χρόνια πολλά».

Η υπηρεσίες μεταναστεύουν μια μια από την Σύρο στην Ρόδο … τυχαίο; δεν νομίζω !

syrianospolitis

Τελικά, ο Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για τοπικισμό και για να κοπάσουν οι σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμου του Δωδεκανησιακού ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Κυβέρνησης, έκανε το χατίρι στους Ροδίτες και αποδυνάμωσε την έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, την Ερμούπολη.
Ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε τη μεταφορά των μισών Γενικών Δ/νσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στα Δωδεκάνησα. Έτσι, θα υπάρχουν τρεις που θα λειτουργούν στην Σύρο και άλλες τρεις στη Ρόδο. Παράλληλα, η Σύρος αποδυναμώθηκε σε σημαντικό βαθμό και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αφού άλλα προβλέπει το τελικό Προεδρικό Διάταγμα και άλλα το σχέδιο που είχε παρουσιασθεί πριν ένα μήνα. Εκτός από την έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είναι ο Πειραιάς, ενισχυμένη θα είναι η Μυτιλήνη, ενώ Σύρος και Ρόδος θα αποτελέσουν το φτωχό συγγενή των υπηρεσιών.
Για να δούμε τώρα ποια θα είναι η αντίδραση της ΤΕΔΚ Κυκλάδων, των βουλευτών μας και των εκλεγμένων μας στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση; Θα ξεσηκωθούν όπως έκαναν οι συνάδελφοί τους στη Ρόδο, ή θα φοβηθούν μην τους φάει η κομματική μαρμάγκα;

Ποιος να αντισταθεί διοικητική υποβάθμιση των Κυκλάδων

Ήταν πρόσφορο το έδαφος

Ποιός θα τολμούσε να τον επικρίνει;
Το έδαφος για τη διοικητική υποβάθμιση των Κυκλάδων μέσα από τους Οργανισμούς της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ήταν πιο πρόσφορο από ποτέ. Στα Δωδεκάνησα, όταν επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο σήμανε γενικός ξεσηκωμός. Εδώ στις Κυκλάδες ποιος να αντισταθεί στις ορέξεις και στα πλάνα της κυβέρνησης;
Μήπως ο Παναγιώτης Ρήγας, που ως υφυπουργός και κυβερνητικός παράγοντας της πρώτης γραμμής, κάλυψε απόλυτα τον Γιάννη Ραγκούση και το υπουργείο Εσωτερικών; Ή μήπως ο Γιώργος Παπαμανώλης ο οποίος, ειδικά σε τέτοια ζητήματα… δεν υπάρχει ο άνθρωπος; Μήπως ο Γιάννης Δεκαβάλλας, που απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου εξέδωσε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας; Μήπως ο Δημήτρης Μπάιλας που μας τέλειωσε; Ή μήπως ο Γιάννης Βρούτσης ο οποίος ασχολείται μόνο με τα θέματα του τομέα του στη ΝΔ; Ή μήπως ο Γιώργος Πουσσαίος που μάταια –θα το καταλάβει μελλοντικά και ο ίδιος- προσπαθεί να παίξει το ρόλο του ισορροπιστή ανάμεσα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα;
Να τους χαιρόμαστε και καλή μας χρονιά!

Ησυχία μην τους ξυπνήσουμε και κρυώσουν


Το 2010 φεύγει το 2011 έρχεται στην χώρα μας και κατ’ επέκταση στα νησιά μας το τελευταίο καιρό έχουν συμβεί γεγονότα και γεγονότα, η οικονομία, πάει από το κακό στο χειρότερο, το ΠΑΣΟΚ με την απειλή της πτώχευσης και κάλυμμα τον «μπαμπούλα» της τρόικας, εφαρμόζει τα σκληρά μέτρα του μνημονίου, επιβάλει σκληρά εισπρακτικά μέτρα (φορολογικοί συντελεστές, περαίωση, τέλη κυκλοφορίας κ.λ.π.) τα οποία αν τα μελετήσετε θα δείτε ότι πλήττουν οικονομικά κυρίως τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.
Καταστήματα βάζουν λουκέτο, εργάτες και υπάλληλοι μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο, τα κέντρα Υγείας υπολειτουργούν και η ΝΟΔΕ Κυκλάδων όπως και οι περισσότερες Δ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο νόμο δεν βρήκαν τον χρόνο να βγάλουν μια ανακοίνωση, - εκτός κάποιων εξαιρέσεων - και να ενημερώσουν τον κόσμο για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Ούτε μια κάρτα ούτε μια ανακοίνωση για χρόνια πολλά και καλή χρόνια στους Νεοδημοκράτες δεν ήταν ικανοί να βγάλουν, αλλά και όσες το έκαναν, όπως της Πάρου, την έδωσα μόνο σε γυρολόγους.

Υ.Γ. 1αν δεν κάνω λάθος που δεν κάνω η τελευταία ανακοίνωση Νικόλια ήταν ψηφίστε Δεκαβάλα

Υ.Γ 2 οι ευθύνες όλων – Βουλευτών , πολιτευτών και όλων – γι’ αυτή την κατάσταση είναι μεγάλη

Ένας χρόνος χαμένος

Ο περαστικός Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που ούτε δια αλληλογραφίας δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον ομογάλακτο του Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δ. Μπάϊλα με περίσσιο θράσος προσπαθεί μέσα από ένα δελτίο τύπου να κάνει απολογισμό του δήθεν έργου του για το χρόνο που υπηρέτησε, σε μια χαμένη χρόνια για την περιφέρεια και της Κυκλάδες μας . Για το μόνο πάντως που θα σας θυμόμαστε κ. Γενικέ θα είναι τα 52.000.00 € που μοιράσατε στα ΜΜΕ. Σας ευχόμαστε καλή χρόνια με υγεία .

Quiz για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

 Ποια φώτο είναι απ την Καμπούλ και ποια 

απ την Αθήνα;

http://www.independent.co.uk/multimedia/archive/00330/worldlead1_330233s.jpg

olympiada 

Διατηρούνται ...τελικά στα νησιά οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

ΣTON χαμηλό ΦΠΑ 6,5% θα υπάγονται από την 1/1/2011 τα φάρμακα, τα εμβόλια, τα βιβλία (και οι εκδόσεις για παιδιά), οι εφημερίδες και τα περιοδικά. Αλλαγές έρχονται και στον ΦΠΑ που ισχύσει σε νησιωτικές περιοχές, όπου ο συντελεστής 6,5% στον ΦΠΑ μειώνεται στο 5,5% και ο συντελεστής 13% μειώνεται στο 9%. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στη Θάσο, στη Σαμοθράκη, στις Βόρειες Σποράδες και στη Σκύρο. Πάντως στην υπουργική απόφαση με αριθ. πρωτ.: Δ17Ε 5053959 ΕΞ/23.12.2010, που........
ενεργοποιεί τις αλλαγές στον ΦΠΑ, δεν περιλαμβάνεται η νομοθετημένη μείωση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία.
Το πλήρες κείμενο της υπ'Α αριθμόν Δ17Ε 5053959 ΕΞ/23.12.2010 υπουργικής απόφασης έχει ως εξής:
Θέμα: Κοινοποίηση διατάξεων του ν. 3899/2010 "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας"
Σας κοινοποιούμε, συνημμένα, το άρθρο 4 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ Α'212/17.12.2010) "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας" αναφορικά με την αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ και σας ενημερώνουμε σε θέματα αρμοδιότητάς μας, ως ακολούθως:
Με το άρθρο 4 του Ν. 3899/2010 αντικαθίσταται το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 "Κύρωση Κώδικα ΦΠΑ" και προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο, σύμφωνα με τα οποία αναπροσαρμόζεται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, ενώ για τα είδη για τα οποία υπάρχει ειδική πρόβλεψη στο Παράρτημα III ο συντελεστής του φόρου μειώνεται κατά 50%. Ειδικότερα:
1. Με το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 21, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τα εμπορεύματα του Παραρτήματος III αναπροσαρμόζεται από 11% σε 13%.
2. Με την παράγραφο 3 του άρθρου 4 του κοινοποιούμενου νόμου τροποποιούνται οι παράγραφοι 36 και 43 του Κεφαλαίου Α του Παραρτήματος III ώστε:
• τα φάρμακα για την ιατρική του ανθρώπου των δασμολογικών κλάσεων 3003 και 3004 καθώς και τα εμβόλια για την ιατρική του ανθρώπου της δασμολογικής κλάσης 3002 και
• τα βιβλία της δασμολογικής κλάσης 4901, τα βιβλία με εικόνες για παιδιά της δασμολογικής κλάσης 4903 καθώς και οι εφημερίδες και περιοδικές εκδόσεις της δασμολογικής κλάσης 4902 να υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 6,5%.
Σημειώνεται ότι πέραν των ανωτέρω αναφερόμενων εμπορευμάτων για τα οποία υπάρχει ειδική μνεία για υπαγωγή τους σε συντελεστή ΦΠΑ 6,5%, για τα λοιπά εμπορεύματα των παραγράφων 36 και 43 του Κεφαλαίου Α του Παραρτήματος III του Ν. 2859/2000 ο συντελεστής ΦΠΑ διαμορφώνεται σε 13%.
Για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου, Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% διαμορφώνεται σε 9%, ενώ για τα είδη που υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 6,5% ο συντελεστής αυτός διαμορφώνεται σε 5%.
Διευκρινίζεται ότι ο σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 "Κύρωση Κώδικα ΦΠΑ" ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ παραμένει στο 23% και για τα νησιά νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου, Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο, ο συντελεστής ΦΠΑ διατηρείται στο 16%.
Σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 3899/2010, η αναπροσαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ ισχύει από 1. 1.2011.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
/naxosfan.blogspot.com