slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκλειστικό του «ΝΑΧΙΟΣ»!

Ο Υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ!!

«Ηλεκτροπληξία» στην Κυβέρνηση προκάλεσε χθες (Τρίτη) με τις αποκαλύψεις του στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα.

Ο κ. Νικολόπουλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών από την αλήθεια της υπόθεσης και της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας και αποκάλυψε ότι ακόμα και ο νυν Υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ. Ο Βουλευτής προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου που προσπάθησε να υπερασπίσει τις ενέργειες της Κυβέρνησης υπέρ της διαφάνειας στην υπόθεση αλλά και την παρέμβαση του Υφυπουργού Εργασίας ο οποίος, έσπευσε να αποκρούσει την μομφή του Βουλευτή, αρνούμενος όσα του καταλόγισε!
«Εξετέθη ο κ. Κουτρουμάνης. Και θα εκτίθεται όσο το αρνείται. Η απόφαση είχε ληφθεί με σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. με μόνη διαφωνία του εκπροσώπου των εργαζομένων ο οποίος… μειοψήφισε προτείνοντας την αγορά υπερδιπλάσιου ποσού από το ομόλογο αυτό… Μιλώ για τη συνεδρίαση που έγινε στις 21 Ιουνίου 2005 για την αγορά δομημένου ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου εικοσαετούς διάρκειας στο 100% της ονομαστικής του αξίας, με ανάλογους όρους μέσω της Εθνικής Τράπεζας και της τράπεζας EUROBANK. Σε εκείνη τη συνεδρίαση παρέστη ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου, αντί του κ. Γκοτζαμάνογλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος ψήφισε ανεπιφύλακτα υπέρ της αγοράς του ομολόγου. Ο σημερινός Υφυπουργός Εργασίας με λίγα λόγια. Τι έγινε; Το ξέχασε ο κ. Κουτρουμάνης; Να του ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν πρόκειται για συνωνυμία», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Αν όμως δεν πρόκειται για…συνωνυμία, είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε την…αμνησία του κ. Υφυπουργού. Αρκεί να μας πει την αλήθεια ο κ. Κουτρουμάνης γιατί ψήφισε για την αγορά του ομολόγου. Γνώριζε ότι προκαλούσε ζημία ή τον είχε βάλει η τότε πολιτική ηγεσία;»

online-press

Τελικά ποιος γνωρίζει αν και πόσο ήταν η ζημιά των Tαμείων από την αγορά των δομημένων ομολόγων;

«Αλήθεια, εννέα μήνες, τι έλεγχοι έγιναν; Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων; Υπήρξαν ζημιές των Ασφαλιστικών Ταμείων από την αγορά των δομημένων ομολόγων;», ρώτησε ο Βουλευτής προκαλώντας την παρέμβαση του Υπουργού Εργασία Ανδρέα Λοβέρδου...

Διαβάστε τι του απάντησε ο Λοβέρδος στο online-pressblog.blogspot.com

‘’Oποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες’’».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, βουλευτής Ρεθύμνου κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν μια ακόμη επίπτωση της άστοχης, αδιάφορης, γεμάτης παλινωδίες και χωρίς σχεδιασμό, πολιτικής της κυβέρνησης για τους δύο πυλώνες της Εθνικής μας οικονομίας: τον Τουρισμό και την Εμπορική Ναυτιλία.

Διότι οι αποσπασματικές και δίχως προετοιμασία κινήσεις, καθώς και το επιπόλαιο και γεμάτο στρεβλώσεις προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το ‘’καμποτάζ’’ οδήγησαν στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε μια απεργία που πλήττει ανεπανόρθωτα την εικόνα της πατρίδας μας, την τοπική κοινωνία, καθώς και συνολικότερα την οικονομία μας. Και, μάλιστα, σε χαλεπούς καιρούς.

Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται η Ναυτιλία και Ελληνική Ακτοπλοΐα, ο Τουρισμός και οι νησιωτικές τοπικές οικονομίες. Λίγο καιρό μετά τα έκτροπα στην Κόρινθο ή την παρεμπόδιση του απόπλου του ‘’ Zenith ’’, καλούμε -και πάλι- την κυβέρνηση να πάψει, επιτέλους, να μεμψιμοιρεί και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Διότι είναι αναμφισβήτητο ότι ‘’όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες’’».

Δελτίο τύπου ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων (22/6/10)


«Με επιτυχία διεξήχθη το 8ο τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στους Δελφούς, το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου 2010. Το Συνέδριο ενέκρινε όλες τις καταστατικές και οργανωτικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για την λειτουργία της οργάνωσης και τη μετάβαση της στη νέα εποχή.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ξεκαθάρισε στην ομιλία του ότι η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της Ευρώπης κάνει το άλμα στο μέλλον πιο ανοιχτή, με περισσότερες πρωτοποριακές ιδέες, αφήνοντας στο παρελθόν τις «κλειστές διαδικασίες και πόρτες».

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναδιάταξης της ΟΝΝΕΔ γίνεται πιο ουσιαστική, με νέες πρωτοβουλίες και φυσικά με δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η ΟΝΝΕΔ πιστή στις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, προχωρά με συντονισμένες δράσεις και παρεμβάσεις, για να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα των νέων.

Στο Συνέδριο των Δελφών συμμετείχαν περίπου 2000 σύνεδροι και παρατηρητές από όλη την Ελλάδα και τις οργανώσεις του εξωτερικού, καθώς και από όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Την ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων εκπροσώπησαν 5 Σύνεδροι: ο Φίλιππος Φόρτωμας (πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων), η Μαρία Αϊβαλιώτη, ο Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Μιλτιάδης Πελοποννήσιος και ο Πέτρος Χαλάς.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, της εκλογή των αντιπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην στη ΚΕ της ΝΔ και των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ΝΔ την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην τελευταία ψηφοφορία συμμετείχε από τις Κυκλάδες ο Μιλτιάδης Πελοποννήσιος, ο οποίος εκλέχτηκε στην 75η θέση (σε σύνολο 200), συγκεντρώνοντας 450 σταυρούς και μαζί με τον Φίλιππο Φόρτωμα (ως πρόεδρος ΝΕ) θα εκπροσωπήσουν την ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.

Το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου «Όλοι από την αρχή» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς στις Κυκλάδες μπαίνουν οι βάσεις για μια νέα, μεγάλη, ανοιχτή και συμμετοχική οργάνωση νέων.

Οι νέοι και οι νέες των νησιών μας δίνουμε το παρόν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και η φωνή μας γίνεται ακόμα πιο δυνατή.

ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».

ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΑΡΧΟΙ

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Από Factorx | Τετ. 23 Ιουν 2010, 16:01 στην/στις κατηγορίες Επισημαίνουμε.

Διαβάζω στις εφημερίδες ότι «ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές της ΝΔ που θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στην κυρία Ντ. Μπακογιάννη δίνουν τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το συνέδριο δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κινήσεις ανεξαρτητοποίησης… αφήνουν όμως ανοικτά τα πάντα για το μέλλον». Προς επίρρωση μάλιστα αυτού του ισχυρισμού τα ΜΜΕ αναπαράγουν από το πρωί την εξής δήλωση του βουλευτή Χανίων κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη : «Έχω μια ιστορία στη ΝΔ. Έχω δώσει στη ΝΔ, έχω κάνει πολλούς και μεγάλους αγώνες για τη ΝΔ. Αυτή τη στιγμή ανήκω στη ΝΔ και από εκεί και πέρα δεν κάνω καμία άλλη κουβέντα».

Καλά, είμαστε σοβαροί; Θέτει υπό αίρεση την παρουσία του στη ΝΔ ο κ. Μαρκογιαννάκης και η Ρηγίλλης δεν σηκώνει το γάντι να τον διαγράψει;

Να πιστέψουμε δηλαδή αυτά που γράφουν οι φυλλάδες ότι «αυτής της μορφής οι τοποθετήσεις που έχουν κάνει -εκτός του πρώην αν. υπουργού Δημόσιας Τάξης- και οι κ. Κεδίκογλου και Γιακουμάτος έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στα στελέχη της Ρηγίλλης, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη στάση που θα τηρήσουν βουλευτές την επομένη του συνεδρίου. ..»

Και ποια είναι άραγε αυτά τα στελέχη που χρειάζονται …λεξοτανίλ; Εκείνοι που διασώθηκαν την τελευταία στιγμή ανεβαίνοντας στο άρμα Σαμαρά; Ή κάποιοι άλλοι που παρερμηνεύουν τα μηνύματα των καιρών και νομίζουν ότι μπορούν να επαναλαμβάνονται σε άλλη έκδοση τα σενάρια αποσταθεροποίησης του Καραμανλή;

Επειδή λοιπόν μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμα στην Ρηγίλλης τι παίζεται στο παρασκήνιο τους πληροφορούμε για τα εξής: Μέχρι αυτή την στιγμή (και όπως έγραψε πρώτο το antinews), ο Κιλτίδης επιλέγει να πάει με τον Καρατζαφέρη. Και Ντόρα δεν θα κάνει κόμμα, επειδή «δεν την παίρνει». Τι θα κάνει; Οι πληροφορίες μας λένε ότι επιλέγει να φθείρει τον Σαμαρά καλλιεργώντας την εντύπωση ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας.

Αν λοιπόν οι επιτελείς του Σαμαρά διαβάσουν καλά τις δηλώσεις Κυριάκου, Μαρκογιαννάκη και λοιπών θα διαπιστώσουν ότι απηχούν αυτήν ακριβώς την στρατηγική φθοράς του Σαμαρά και της ΝΔ που επιλέγει η Αγία Οικογένεια. Και το ίδιο θα διαπιστώσουν και οι αναγνώστες μας αν παρατηρήσουν τι γράφουν τα σχετικά …μπλογκς.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν πολλές λύσεις: Όσοι θέλουν να κατέβουν να το κάνουν τώρα και αν δεν θέλουν να τους σπρώξουν.

Συνέδριο επανίδρυσης της ΝΔ

Σε δυο ημέρες αρχίζει το πιο ιστορικό – μετά την ίδρυσή της – συνέδριο της ΝΔ. Το συνέδριο που θα επισφραγίσει την αδιαμφισβήτητη πλέον ηγεσία Σαμαρά στη ΝΔ και πρέπει να εγκαινιάσει την ανατροπή των πάντων στη ΝΔ. Μετά την προσεχή Κυριακή η ΝΔ δεν θα είναι ποτέ ξανά αυτή που γνωρίσαμε όλοι στο παρελθόν. Αυτό απαιτεί η βάση, αυτό θέλει η κοινωνία, γι αυτό στηρίξαμε τον Σαμαρά όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν συμμετείχαμε ποτέ στο παρελθόν σε αυτό το κομματικό πανηγύρι που ονομαζόταν «Νέα Δημοκρατία»

Στο επίκεντρο λοιπόν της συζήτησης πρέπει να είναι πρώτον η ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος και δεύτερον τα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να περάσει το νέο μήνυμα στην κοινωνία.

Πριν από λίγους μήνες γράψαμε ότι «σύντομα, ο Γ. Παπανδρέου θα βρεθεί, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, αντιμέτωπος με το κόμμα του και την βάση του, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα ανασυγκροτεί την παράταξή του έχοντας την υποστήριξη της βάσης του!».

Αυτό συμβαίνει τώρα. Ο Γ. Παπανδρέου θεωρείται πλέον «ξένος» από το ίδιο του το κόμμα, ενώ ο Α. Σαμαράς ανασυγκροτεί την ΝΔ έχοντας την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της βάσης της.

Ο Σαμαράς βρίσκεται λοιπόν σε αδιαμφισβήτητα πλεονεκτική θέση. Πως όμως έφτασε μέχρις εδώ; Ας το θυμίσουμε σε κάποιους που απορούν κι αυτοί για ποιο λόγο «είναι μέσα στα πράγματα» και παίζουν «ρόλο» στην Ρηγίλλης.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ από την υποστήριξη των ΜΜΕ και του κατεστημένου. Αυτοί ποτέ δεν τον πήγαιναν και ποτέ δεν θα τον πάνε.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ επειδή είχε επικοινωνιακά επιτελεία και καλά δομημένες σχέσεις με τα διαπλεκόμενα δημοσιογραφικά συστήματα.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ κάνοντας επισκέψεις σε εκδοτικά γραφεία ή συντρώγοντας με εκείνους που του σκάβουν την άλλη ημέρα τον λάκο.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ συζητώντας με διάφορους που νομίζουν ότι είναι «επιτελείς» ποια θα είναι η γραμμή του κόμματος στο ένα ή στο άλλο θέμα.

Ο Σαμαράς δεν έφτασε μέχρις εδώ συμβιβαζόμενος και ισορροπώντας.

Ο Σαμαράς έφτασε μέχρις εδώ επειδή ήταν και παρέμεινε άφθαρτος και αδιάφθορος και επειδή είχε και έχει ένα όραμα που ενέπνευσε και εμπνέει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πήγαν να περιμένουν ώρες για να τον ψηφίσουν.

Αυτόν τον Σαμαρά λοιπόν εμπιστευόμαστε και αυτόν στηρίζουμε. Και ξέρουμε ότι αργά ή γρήγορα θα τον ανακαλύψει, θα τον εμπιστευτεί και θα τον ακολουθήσει και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας .

Συνέδριο ρήξεων λοιπόν και όχι ισορροπιών.

Συνεχείς η κοροϊδία από τον Παπακωνσταντίνου

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε η Βάσω Παπανδρέου, με την επισήμανση  ότι πλέον η Βουλή περιθωριοποιείται,

Εκείνος ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση με τον Ανδρέα Λοβέρδο  και  πέρασε   μεγάλες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που χαντακώνουν τις μητέρες εργαζόμενες στο δημόσιο, και χθες αποκαλύφτηκε ότι προχώρησε ένα βήμα παραπέρα:

Ενώ πριν από περίπου ένα μήνα είχε δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει χρήση διάταξης του μνημονίου με την τρόικα, που του δίνει το δικαίωμα να υπογράφει μονομερώς, για λογαριασμό της Ελλάδας, συμβάσεις οικονομικής ενίσχυσης, χθες αποκαλύφτηκε ότι... ξέχασε τη δέσμευσή του.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε η Βάσω Παπανδρέου, με την επισήμανση ότι πλέον η Βουλή περιθωριοποιείται, καθώς δεν θα έχει το δικαίωμα παρέμβασης σε τέτοιες συμβάσεις.

Κλείνει το Ι.Ε.Κ. Νάξου;

Προς κυρίους υποψηφίους δημάρχους, νομάρχες, βουλευτές, δημοσιογράφους και λοιπούς αρμοδίους γονείς και παιδιά.
Αληθεύει ότι, με πρόσχημα τις περικοπές στην παιδεία, ετοιμάζουν να κλίσουν το Ι.Ε.Κ. ΝΑΞΟΥ;
Ή επειδή το Ι.Ε.Κ. ΝΑΞΟΥ είναι στην ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΞΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;
Κάθε απάντηση από τους αρμόδιους φορείς δεκτή…
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010
postheadericon Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΑΣ
5:46 μ.μ. | Posted by pais | | Επεξεργασία ανάρτησης
«…Ο κ. Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου υπερφαλαγγίζει (πάλι) τη Βουλή κι επιβάλλει με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” μέτρα επαίσχυντα, που ούτε ο τελευταίος κουίσλινγκ σε διατεταγμένη υπηρεσία γκαουλάιτερ θα τολμούσε. Λες και η Ελλάδα κυβερνάται πλέον από μια εξωθεσμική παρέα, αρεστή στον πριγκηπάδελφο Νικολάκη.
Αφού ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε ο ίδιος κρίση δανεισμού της χώρας και αφού στη συνέχεια πήρε επαίτης (με κωμικές μπλόφες) τους δρόμους της Εσπερίας, διασύροντας τους Ελληνες ως τεμπέληδες κι ανεπρόκοπους, αφού μας οδήγησε στην απομείωση της εθνικής κυριαρχίας, βάζει τώρα την Εργασία πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη και τη βιάζει.
Ο άνθρωπος, γύρισε τη χώρα πίσω στην εποχή των κολίγων…».
(Από την «Ελευθεροτυπία»)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ : Ο ΒΑΡΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM

Το παραδοσιακό και το επώνυμο τραγούδι του Γιώργου Κονιτόπουλου.
Ένα αφιέρωμα με μουσική, τραγούδι και λόγο στον άνθρωπο που ο ίδιος ο κόσμος που γλέντησε, τον αποκαλεί «Βάρδο του Αιγαίου».
Παραδοσιακός παιγνιδιάτορας, μουσικός, λαϊκός συνθέτης, δημιουργός, καλλιτέχνης, αξιώτης, αιγαιοπελαγίτης, αστός της Αθήνας ως εσωτερικός μετανάστης, πανέλληνας; 
Σάββατο 26 Ιουνίου 12 με 2 το μεσημέρι στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM στους 94,0 στην εκπομπή ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με το Νίκο Μαιτο .  Και στο internet  www.94fm.gr